Under sommaren 2015 lanserade Microsoft företagsinriktade Surface Hub, som är en interaktiv whiteboardtavla bestyckad med Windows 10. Surface Hub finns i två utföranden där pekskärmen är 55 alternativt 84 tum stor, och drivs av bland annat femte generationens Core-processorer. För den större modellen handlar det om en panel med 4K UHD-upplösning och en prislapp på 22 000 USD.

Nu meddelar Microsoft att en uppföljare till de populära produkterna är i antågande och når marknaden 2019. De tidigare storlekarna skrotas och Surface Hub 2 släpps enbart med 4K-upplöst pekskärm på 50,5 tum med bildförhållandet 3:2. Därtill kan enheten sammankopplas med upp till tre andra för en större arbetsyta.

Surface Hub 2 är anpassad för att vara mer mobil än föregångaren, och både vikt och storlek har tagit ett kliv ner. För att underlätta mobiliteten vidare samarbetar Microsoft med Steelcase, som tillverkar monteringsutrustning och hjulförsedda stativ utformade för produkten.

Den interaktiva tavlan kan användas både horisontellt och vertikalt och stödjer inloggning via Windows Hello. Därutöver är Microsoft sparsamma med informationen och vare sig pris eller övrig hårdvara listas. Utvalda företag kommer få tillgång till produkten under 2018, medan lansering på bred front sker året därpå.