Slutsats

Vi har under vår resa endast skrapat på ytan av allt vad Kina har att erbjuda i form av upplevelser. På sommaren finns det ett annat Kina att uppleva och det finns självklart fler städer att besöka. På önskelistan återfinns bland annat Hong Kong och Shanghai som faktiskt är Kinas största stad. Kina är inte bara städer utan även landsbygd och vildmark. Men vill man ge sig ut där bör man nog vara mer bekant med kinesiskan eller ha en guide med sig.

Även om hårdvara överlag inte är billigare i Kina kan man göra intressanta fynd. I regel dyker ny hårdvara upp i Kina innan den dyker upp i Sverige. Vi blev väldigt glada när vi efter flera timmars letande äntligen hittade vår Eee PC. Datorn var som sagt slutsåld i de flesta butiker och är tydligen lika populär i Kina som i USA där den lanserades ganska nyligen.

Det är trots allt få som reser till Kina enbart för att handla datorprodukter. Kina är ett upplevelsernas land och vi hoppas att vi snart får återvända till Kina och komma tillbaka med nya intressanta historier.