Hårddisk

Seagate 7200.11 750 GB

Egenskap

Värde

Modell

Seagate 7200.11 750 GB

Cache

32 MB

Hastighet

7200 rpm

Gränssnitt

SATA-II

Storlek

3,5"

Garanti

5 års begränsad livstid

Pris (ca)

1 200 kr

Att välja hårddisk handlar egentligen mest om tre faktorer: utrymme, prestanda och pris. Dessa viktiga egenskaper ska vägas mot varandra, och då är det plötsligt inte lika lätt längre.

Valet faller på Seagates nya modell 7200.11, som bland annat är utrustad med 32 MB cacheminne och SATA-II-gränssnitt (upp till 300 MB/s). Just denna modell har plats för 750 GB data, och finns behov av mer utrymme än så går det antingen att köpa den 1 terabyte stora modellen eller helt enkelt köpa till fler hårddiskar.

Att just Seagate huserar i månadens dator är ingen slump. Tillverkaren har en historia av att producera mycket pålitliga hårddiskar och lovar dessutom riktigt lång garantitid, nämligen fem år. När allt kommer omkring är det informationen som förvaras på hårddisken som är det viktiga.

Öjvinds kommentar

Andreas gör ett bra val när han väljer en hårddisk med mycket utrymme istället för Western Digitals åldrande Raptor-serie. Att betala så mycket per gigabyte samtidigt som prestandavinsten är högst marginell mot de bästa hårddiskarna på marknaden är helt enkelt inte ekonomiskt försvarbart. Mer utrymme tack!