Prestanda - 3DMark06

Det var länge sedan 3DMark06 var ett program vars resultat direkt korrelerade till hur ett kort skulle bete sig i riktiga spel. Trots detta är det intressant att använda då dess delresultat kan ge en indikation på kortets styrka och svagheter.

När vi kör programmet med standardinställningarna är det ingen enorm skillnad hos prestandan bland kombinationerna av flera grafikprocessorer. Det är först när vi kommer till HD3870 och HD3850 som bara har en grafikprocessor som vi ser ett litet hopp.

När vi ökar inställningarna för att pressa korten förändras bilden ordentligt. Plötsligt ser vi en tydlig gruppering med kort med en grafikprocessor, korten med två grafikprocessorer och gruppen med tre eller fler grafikprocessorer. Speciellt resultaten för HDR/SM3 deltestet påverkas.

När vi tittar närmare på hur bra resultaten skalar ser vi att även om vi inte riktigt når fram till en prestandahöjning på 4x för de två HD3870X2-korten så är det ett resultat som måste anses vara väldigt bra åtminstone upp till tre stycken grafikprocessorer.

Utifrån deltesterna ser vi att HDR/SM3-prestandan påverkas mer än SM2-prestandan när vi lägger till fler grafikprocessorer. Det är också intressant att notera att det går att byta ut ett HD3870-kort mot ett HD3850-kort utan att förlora speciellt mycket i prestanda.