Inledning

I datorvärlden finns det en allmängiltig regel som är värd att upprepa: dyrast är inte alltid bäst. Detta gäller främst i de lägre segmenten av marknaden, men även hårdvara i den yttersta toppklassen måste bedömas efter samma paroll.

Månadens prestandadator består av komponenter som inte går av för hackor. Med cirka 20 000 kronor på fickan är det enkelt att plocka ihop ett riktigt monstersystem som inte bara klarar av de senaste spelen i höga upplösningar, utan också fungerar som arbetsstation och multimediamaskin. Att få ut mesta möjliga prestanda ur varje spenderad krona är dock ingen lätt uppgift.

Så väljer vi!

SweClockers redaktörer Andreas Dimestam och Jonas Thörnqvist gör en djupdykning i hårdvarudjungeln för att sortera ut de bästa komponenterna till en riktig prestandadator. Produkterna bedöms efter följande kriterier:

  • Resultat i tester

  • Konstruktion och kvalitet

  • Överklockningspotential

  • Prislapp

Med denna målsättning presenteras ett datorsystem som lätt kan anpassas efter individuella behov. Avsikten är att ge hjälp i valet och kvalet, utan att för den skull stänga dörren för alternativ. Låt oss presentera SweClockers prestandadator för december 2008.