Nätaggregat

Corsair CMPSU-750TXEU 750W

Egenskap

Värde

Effekt

750 W

12 V (tot.)

720W (60 A)

Effektivitet

80 Plus

MTBF

100 000 timmar

ATX

Version 2.2

Lägsta pris

Nätaggregatet är ofta den mest förbisedda komponenten i en dator, men är ändå fundamental för systemets funktion och stabilitet. I krävande datorer är det därför extra viktigt att välja en nätdel av hög kvalitet, inte minst för att säkra möjligheten att uppgradera komponenter i framtiden utan att behöva byta ut nätaggregatet samtidigt.

Corsairs nätaggregat hör till de mest omtyckta modellerna på marknaden. De kännetecknas av högkvalitativa komponenter, tyst kylning och små förluster i omvandlingen. Just denna modell är certifierad med 80 Plus, vilket syns på elräkningen i slutet av månaden.

Med 750 watt i bagaget lämnar nätaggregatet utrymme för framtida uppgraderingar, som exempelvis fler hårddiskar eller ett extra grafikkort. Det är dessutom en god vana att lämna lite extra marginal eftersom kondensatorerna åldras. Med tiden ger nätaggregatet allt sämre uteffekt.

Den enda nackdelen i sammanhanget är att just denna variant inte har avtagbara kablar. Den som tycker det är viktigt att ha rent och snyggt inuti datorlådan gör bäst i att lägga till någon extra hundralapp för att komma över en modulär modell, exempelvis Corsairs HX-serie.

För mer information om nätaggregat och passande modeller finns en stor artikel som två av SweClockers läsare sammanställt.