Specifikationer och utseende

Antec Multimedia Station Premier är som nämnts inte en vardagsprodukt. Den riktar sig till HTPC-marknaden och kräver dessutom två lediga 5,25-tumsplatser. De flesta HTPC-chassin (inklusive flertalet modeller i Antecs egna Fusion-serie) har oftast en eller två 5,25-tumsplatser där man normalt sätter en DVD-enhet. Detta gör att användningsområdet minskar lite om man har eller planerar att köpa ett HTPC-chassi.

Enheten består av en LCD-display samt en panel med knappar och rattar. Enheten har även en IR-mottagare samt en medföljande kontroll som kan användas för de flesta funktioner i programmet Imedian HD. Enheten tar som nämnt två 5,25-tumsplatser i anspråk.

Imedian HD är en programsvit som spelar upp de flesta format och har stöd för material ända upp till 1080p. Det är kompatibelt med både Windows XP och Windows Vista. Enligt vad vi har hört skall det även fungera hyfsat i det kommande operativsystemet Windows 7.

Enheten är väl förpackad i sitt emballage. I förpackningen hittar vi följande:

  • 1 st. Antec Multimedia Station Premier

  • 1 st. fjärrkontroll (RM200)

  • 1 st. manual på engelska

  • 1 st. cd-skiva med programvara

  • 1 st. ATX-strömkabel till enheten

  • 1 st. USB-till-moderkortsadapter

  • 2 st. AAA-batterier

Framsidan är i borstad aluminium vilket gör att man höjer på ögonbrynen något. De två rattarna har distinkta "klick"-lägen som ger enheten något av en förstärkarkänsla.

Baksidan rymmer ett litet kretskort som sköter kommunikationen samt enhetens strömförsörjning. Samtliga kontakter är löstagbara vilket exempelvis kan vara smidigt om man inte vill kunna starta (eller råka stänga av) enheten med fjärrkontrollen. I så fall blir man dessutom av med en del kablar.

Multimedia Station Premier monteras i överdelen och underdelen har ingen monteringspunkt.

Fjärrkontrollen är rätt stor men har många knappar. Ratten man styr musen med är nästan längst upp och känns nästan som att använda en touchpad på en bärbar dator, den är väldigt smidig. Båda musknapparna finns representerade i cirkeln runt muskontrollen. Här finns även enter och backspace för bekvämlighet. Fjärrkontrollen drivs med två stycken AAA-batterier och har en liten lampa som indikerar att den sänder signaler om knapptryckningar.