Align av Emil Håkansson

Emils idé var att jobba på ett rakt luftflöde i chassit, där alla intag sitter i botten av chassiet och samtliga utblås på toppen. Detta följer naturens lagar då varm luft stiger. Chassit skall också vara lätt att arbeta i om man behöver flytta runt komponenter eller bara komma åt insidan.

Emil gjorde en bra presentation och på bilden nedan går han igenom detaljer på datorlådan, just på denna bild chassits utdragbara fötter och handtag som han planerar att göra i något hårdare gummimaterial.

Efter presentationen demonstrerade Emil sitt chassi och även om modellen inte vart helt färdig fick vi en bra känsla för hur slutprodukten kan komma att se ut. Ett av målen är att chassit skall samspela med den miljö och det rum det vistas i.

Speciellt med detta chassi är att Emil jobbar på ett trådskelett att montera komponenterna i. Exakt hur detta skall ske vet vi inte, men vi väntar med spänning på en mer detaljerad ritning över detta. Mer finns att läsa i Emils tråd i SweClockers forum.

What I feel is missing is a holistic approach to computers; I miss computers interaction with their environment and the placing of the computer in the room. In my project I strive to develop the casings functional and aesthetic properties in and outside of the case.