Inledning

För en tid sedan publicerade vi ett test av fyra stycken lite dyrare och spelinriktade möss. Samtliga av dessa möss var riktigt bra och trevliga att använda och den generella slutsatsen var att spelmössen definitivt har utvecklats. Vi hann dock inte få med alla möss vi ville, varpå vi nu presenterar en artikel med ytterligare några intressanta modeller.

Tillverkaren Steelseries behöver knappast någon introduktion. Efter att ha lanserat Ikari-serien som slog ner som en bomb på tillbehörsmarknaden för spel har de fortsatt att producera möss. Senast ut är modellerna Xai och Kinzu. Förstnämnda är tänkt som en ersättare till Ikari-serien och har ett väldigt alldagligt utseende, man ska dock inte dra några förhastade slutsatser då även Ikari ser relativt vanlig ut. Kinzu liknar Xai väldigt mycket och den största skillnaden är storleken, där Kinzu är mindre än storebror Xai.

Den svenska tillverkaren Mionix, som för lite mer än ett år sedan lanserade Saiph-serien med möss, har tuffat vidare och nyligen lanserat musen Naos. Med ett DPI-värde på 5040, inbyggt minne och sju stycken programmerbara knappar kan den helt klart utmana andra spelmöss på marknaden.