Egen USB HID till spel? Drivrutiner?

Permalänk

Egen USB HID till spel? Drivrutiner?

Hej.

Behöver lite nybörjarhjälp. Har fått för mig att bygga en egen usb HID, tanken är att replikera en flygplanscockpit (YAK-1) med fungerande spakar och knappar,i huvudsak till IL-2 Battle of Stalingrad. Jag tänker mig bara inputs, ej outputs. Alltså inga höjdvisare etc då att få spelet att skicka ut data till en hårdvara övergår mitt förstånd med ljusår, får alltså nöja mig med enbart fysiska spakar.

Detta är något jag aldrig provat innan och innan jag börjar lägga några pengar på det vill jag veta att jag inte tar mig vatten över huvudet.

Jag har hittat "GenericHID" som verkar vara ett program för att hantera hårdvaran. Tänker mig att köra GenericHID tillsammans med Teeny++ som den ska ha stöd för:

http://www.pjrc.com/store/teensypp.html

http://generichid.sourceforge.net/

Nu är frågan. Jag kopplar in potentiometrar på detta kort till diverse spakar, och GenericHID översätter signalen digitalt, så långt är jag med. Men sen då? Fungerar GenericHID som en drivrutin, så att min controller kommer dyka upp i windows som en game controller? Eller måste jag kunna programmera och skriva en egen drivrutin? Finns det färdiga mallar?

Relevant är att jag kan ingenting om C++, VB, .net, python eller liknande, och om programmering krävs är jag redan ute ur leken.

Tack på förhand.

Permalänk
Avstängd

Du skulle kunna använda mitt program FreePIE, du får skriva ett plugin för att ta in datat, men sedan kan FreePIE emulera joystick, mus, tangentbord, Razor Hydra, etc.

Teeny verkar även kunna identifieras som en Game controller HID det betyder att du inte ens behöver skriva ett plugin för FreePIE utan kan använda Joystick pluginet direkt

andersmalmgren.github.io/FreePIE

edit: FreePIE klarar av att läsa 128 knappar och skriva 128 knappar, borde räcka? Annars kan man ha två joysticks och få totalt 256 knappar

Visa signatur
Permalänk

Tack för svaret, och fasen vad coolt! Det låter ju helt fantastiskt! Stort tack för att du delar med dig av ditt verk, då ska jag ta och beställa en Teensy++ och prova.

Kommer återkomma med resultatet men skulle ta upp till 3 veckor för skiten att komma hit om jag inte ville betala 800kr för expressfrakt. :/

Tack igen!