Visualiseringsverktyg för 3d-arrayer?

Permalänk
Medlem

Visualiseringsverktyg för 3d-arrayer?

Tjena!

Sitter och grejar med en sak och har insett att jag kommer behöva använda mig utav en 3d-array, något jag aldrig gjort tidigare. Kan tycka det är svårt nog med 2d-arrayer men brukar lyckas lösa det genom att visualisera förloppet med hjälp utav papper och penna. Mina talang för att rita är dock alldeles för begränsad för att kunna rita upp något i 3d med papper och penna, så jag undrar helt enkelt om det finns något bra hjälpmedel som man kan använda för att visualisera sina "tankegångar".

Har funderat på cad-program, men undrar om det är någon här som har något tips att ge mig

Tacksam för svar!

Visa signatur

-= Svettig dator och en hårig mobiltelefon =-

Permalänk
Hedersmedlem

Några kompetenta fria alternativ som plottar det mesta:

Hjälp och exempel för dessa finns säkert i mängder på nätet.

Jag misstänker att inlärningskurvan kan kännas tung oavsett vilket alternativ som väljs om du bara vill rita upp en skiss för internt bruk, dock. Enklare för en enstaka visualisering kanske är att använda ett kalkylprogram som exempelvis LibreOffice Calc.

Svaret beror också i hög grad på vilken typ av data du vill visualisera, och hur.

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Medlem

Jätttetack för förslagen! Blev trots allt till slut så att jag tog fram en linjal och började rita upp det hela med papper och penna. Ska gå igenom dina olika förslag lite mer grundligt framöver för att se ifall det finns något som faktiskt slår pappret och pennan

Visa signatur

-= Svettig dator och en hårig mobiltelefon =-