Lättaste sättet att få digitalbox-material till datorn?

Permalänk

Lättaste sättet att få digitalbox-material till datorn?

Har testat att koppla digitalboxens hårddisk till datorn, och såg först inga filer på hårddisken men efter lite meck med återställningsprogram så hittade jag filerna i MPEG-format! Tänkte att det bara var att spara över på datorn och kolla, men när jag fört över dom så är det bara ett fåtal som ens går att spela upp och kan funka bra några sekunder men sen kraschar VLC. Anledningen till att jag började försöka överföra till datorn var för att filerna inte gick att spela upp på boxen helt plötsligt. Filerna verkar ha trasats sönder på nåt vänster.

Tänkte om någon har något bra knep för detta ändamål? För framtida bruk alltså, för antar att filerna inte går att rädda. Har funderat på en inspelningsbar DVD där jag spelar in på en skiva och sen rippa från skivan till datorn. Vet inte hur kvallan blir dock?

Permalänk
Medlem

Det går inte helt enkelt.

Varför ?
Svar: filerna är kodade så boxen isig behövs för att avkoda filerna under uppspelning av dem.

Så kan du inte se på dem som det är nu så är det med stor sannolikhet kört...
Det som "kanske" kan gå är att uppdatera firmeware till boxen, det är det enda som jag kom att tänka på iaf.

/Homer_S

Visa signatur

INTEL Core i9 9900K @ 5.2GhZ| Gigabyte GA-Z370 Gaming 5 | NVidia RTX 4070 TI| 4x8Gb Vengeance PRO RED 3600 MhZ DDR4 | Samsung 970 EVO plus 1tb M.2 | EVGA Supernova 1300WATT 80+ Gold| 27" Acer Predator XB271HU IPS| Logitech G915 Lightspeed & G900 Chaos Spectrum | Steelseries Nova Pro Wireless

Main TV & Sound. Samsung 75" QN85A + HW-Q910A 7.1.2ch Soundbar

Permalänk
Medlem

är inte så säker på att filerna är kodade. det kan lika väl bero på att boxen har ett halvstandards filsystem, eller att den bara organiserar filstumparna på ett vanligt system på nått märkligt vis för att snabba upp åtkomstider, eller göra att "timeshift" och sånt funkar bättre.

hursom, ett TV-kort kanske är det enklaste svaret?

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint