Verktyg Visningsval
2012-02-28, 15:12   #571

Nevercooler

Medlem

Plats: Målilla

Registrerad: mar 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av KalleKulspruta Visa inlägg
Verkar inte finnas någon changelog. Du råkar inte veta om den nu spelar DTS-HD MA eller om man får köra med denna fix http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=121877 ?
Nu finns det lite mera info utlagt om RC1 http://xbmc.org/natethomas/2012/02/27/xbmc-11-eden-rc1/
__________________
Core i5 2500K @ 4,4ghz | Asus P8Z68-V PRO | 8gb Corsair XMS3 | Ati Radeon HD 6870 1gb x2 | H80 |Fractal Design R3 Black Pearl | Crucial REALSSD 64GB | Corsair AX850W

HTPC/Server: Processor: Core i3 2120 3,3 GHz Ram: 8GB Corsair Hårddisk: 500GB Grafikkort: HD5450 1024MB Operativsystem: Win7Pro x64
Nevercooler är inte uppkopplad Folding
2012-02-28, 23:30   #572

cokeman 1337

Medlem

cokeman 1337s avatar

Plats: Kungälv

Registrerad: jan 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Nevercooler Visa inlägg
Nu finns det lite mera info utlagt om RC1 http://xbmc.org/natethomas/2012/02/27/xbmc-11-eden-rc1/
Nån som vet om denna nya XBMC RC1 klarar att spela upp 3D Blue-Ray bra ?
__________________
Apple MacBook Pro - 2,6GHz, 8GB RAM, 256GB SSD, 13.3" Retina.

MSI GT 780DX, Skärm: 17,3" Full-HD LED matt (1920 x 1080), Intel Core i7-2670QM 2.2 - 3.1 GHz, Minne: 16 GB DDR3 1333MHz, NVIDIA GeForce GTX 570M 1.5 GB GDDR5, HDD Intel 320 SSD 120GB + 750 GB (7200 rpm).
cokeman 1337 är uppkopplad nu
2012-02-29, 21:56   #573

rawx

Medlem

Plats: jämtland

Registrerad: jul 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av cokeman 1337 Visa inlägg
Nån som vet om denna nya XBMC RC1 klarar att spela upp 3D Blue-Ray bra ?
Det skulle jag också vilja veta. om den klarar av att hantera 3D bluray (side by side) , undrar även om xmbc stödjer blu-ray backuper .mkv filer
Ha det gött!
rawx är inte uppkopplad
2012-03-01, 17:51   #574

cokeman 1337

Medlem

cokeman 1337s avatar

Plats: Kungälv

Registrerad: jan 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av rawx Visa inlägg
Det skulle jag också vilja veta. om den klarar av att hantera 3D bluray (side by side) , undrar även om xmbc stödjer blu-ray backuper .mkv filer
Ha det gött!
Jag vet att den nya XBMC 11 Eden: RC1 klarar Blu-ray backuper men vet inte ännu om den klarar 3D film.

MKV filer har den alltid klarat av.
__________________
Apple MacBook Pro - 2,6GHz, 8GB RAM, 256GB SSD, 13.3" Retina.

MSI GT 780DX, Skärm: 17,3" Full-HD LED matt (1920 x 1080), Intel Core i7-2670QM 2.2 - 3.1 GHz, Minne: 16 GB DDR3 1333MHz, NVIDIA GeForce GTX 570M 1.5 GB GDDR5, HDD Intel 320 SSD 120GB + 750 GB (7200 rpm).
cokeman 1337 är uppkopplad nu
2012-03-01, 17:53   #575

Chrester

Medlem

Chresters avatar

Plats: Linkööping/Mantorp

Registrerad: dec 2003

Vädret fungerar bra nu i eden
Tycker den är trevlig överlag eden.
__________________
i5 750, Asus P7P55-M, ATi HIS 6950 2GB, 8gig DDR3 1333MHz, X-Fi Extreme gamer, Antec Sonata Piano Corsair 750w, SanDisk SSD Ultra Plus 256GB ,WD 650gigSataII + 120gigIDE , mx518, Win7 64-bitHome, Creative T5900 5.1 , Logitech G15 , Sony DVD/RW , bredband , Netgear N300
Chrester är inte uppkopplad
2012-03-01, 18:18   #576

ante_ante

Medlem

ante_antes avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: jan 2004

Jag kör mkv 3D utan problem dock kör jag fortfarande på 11.3 men det borde ju inte bli sämre med RC1 ?
__________________
http://rec.elmor.se/review.php?user=41
* Asus Maximus Gene VII, G.skill TridentX 16GB 2400Mhz, I5 4690K, MSI Gaming 290, Qnix 2710 SE, Corsair Air 240
ante_ante är inte uppkopplad
2012-03-01, 22:44   #577

NoNamesWayne

Medlem

NoNamesWaynes avatar

Plats: Sala

Registrerad: aug 2008

Jag har svårt att få någon albumart överhuvudtaget .. Har gjort så som det står och låtit den söka själv. Måste mappen heta exakt som filmen eller måste filmen det? utan något tillägg därefter? t.ex The.dark.knigt.dvix.axxo? Fungerar inte det?
__________________
||Intel 4670K, Asus Z87-A, Crucial BallistiX Sport 16GB, Powercolor 280X, Samsung 830 128GB SSD, 2x 3TB HDD||
Encore8 || Ipad2 || Lumia 920 || Volvo S40 T4 || Raspberry PI and the list goes on ..
http://www.minhembio.com/SonicSyndicateSM4Ever
http://www.garaget.org/Nonameswayne
NoNamesWayne är inte uppkopplad
2012-03-01, 22:53   #578

Chrester

Medlem

Chresters avatar

Plats: Linkööping/Mantorp

Registrerad: dec 2003

Jag brukar ta filmnamnet från imdb och ha som mapnamn. Då brukar det funka bra. Om man nu har imdb som skrapa vill säga.
__________________
i5 750, Asus P7P55-M, ATi HIS 6950 2GB, 8gig DDR3 1333MHz, X-Fi Extreme gamer, Antec Sonata Piano Corsair 750w, SanDisk SSD Ultra Plus 256GB ,WD 650gigSataII + 120gigIDE , mx518, Win7 64-bitHome, Creative T5900 5.1 , Logitech G15 , Sony DVD/RW , bredband , Netgear N300
Chrester är inte uppkopplad
2012-03-03, 14:48   #579

muggen76

Medlem

Registrerad: jan 2004

Hejsan.

Nu är min htpc färdig

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2080155&view=m

Har lagt in windows7 och xbmc på den. Tagit hem alla nödvändiga drivrutiner och senaste catalyst.
Känns dock som jag gör nått fel, filmer hackar otroligt mkt i xbmc (inte ens dugligt att titta på)
Har aktiverat DXVA2 men inget
hjälpa, flyter bättre om jag startar filmen med vlc konstigt nog.

Sen får jag inte 1080p att flyta utan buffring över trådlösa nätverket heller men det är en annan femma, får nog dra trådat till min server.

Någon som har en aning om vad som kan vara fel i xbmc för mig?

MVH

Magnus
muggen76 är inte uppkopplad
2012-03-03, 14:53   #580

Chrester

Medlem

Chresters avatar

Plats: Linkööping/Mantorp

Registrerad: dec 2003

Kolla i system/inställningar under video. Prova att stänga av "synca uppspelning med skärm" eller vad det nu står. Har för mig att det hjälpte för mig. Kan finnas fler såna inställningar man kan testa slå av/på.
__________________
i5 750, Asus P7P55-M, ATi HIS 6950 2GB, 8gig DDR3 1333MHz, X-Fi Extreme gamer, Antec Sonata Piano Corsair 750w, SanDisk SSD Ultra Plus 256GB ,WD 650gigSataII + 120gigIDE , mx518, Win7 64-bitHome, Creative T5900 5.1 , Logitech G15 , Sony DVD/RW , bredband , Netgear N300
Chrester är inte uppkopplad
2012-03-04, 23:28   #581

fastforward

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: nov 2004

Citat:
Ursprungligen inskrivet av muggen76 Visa inlägg
Hejsan.

Nu är min htpc färdig

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2080155&view=m

Har lagt in windows7 och xbmc på den. Tagit hem alla nödvändiga drivrutiner och senaste catalyst.
Känns dock som jag gör nått fel, filmer hackar otroligt mkt i xbmc (inte ens dugligt att titta på)
Har aktiverat DXVA2 men inget
hjälpa, flyter bättre om jag startar filmen med vlc konstigt nog.

Sen får jag inte 1080p att flyta utan buffring över trådlösa nätverket heller men det är en annan femma, får nog dra trådat till min server.

Någon som har en aning om vad som kan vara fel i xbmc för mig?

MVH

Magnus
Som sagt, gå igenom systeminställningarna och ändra en sak i taget. Vsynk av/på etc.

1080p över trådlöst när funkar generellt sett inte, hastigheten är för låg i praktiken.
__________________
~ Proud member of Essingeleden Slalom Club ~
fastforward är inte uppkopplad
2012-03-04, 23:34   #582

KalleKulspruta

Medlem

KalleKulsprutas avatar

Plats: Örebro

Registrerad: jul 2001

Jag efterlyser en guide i vilket man får lära sig vilka filer man behöver kopiera för att få med samtliga inställningar och databaser.

Jag provade nämligen en specialversion av 10.1 som har stöd för DTS HD MA. Kopierade sedan mappen jag har under Appdata\Roaming\XBMC. Det som hände var att jag fick inte med mig alla inställningar endast ett fåtal. Inget biblotek med mera.

Det funkar att installera oficiella 10.1 och sedan kopiera mappen ovan. Men inte denna. Samma sak gäller ju för 11.0 Frågan är om det ens funkar där eller om man behöver konfigurera på nytt.
__________________
~Mental åt min signatur :( (Sedan 2002)
Uppdaterad signatur 9 år senare:
|Asus P8P67 Pro| Intel I7 2600K@4,6 Ghz | 16GB Corsair Vengeance 1600Mhz 8-8-8-24 | Corsair H70 | OCZ 1250W 80+ Gold | 2x VTX3D Radeon HD7950 3Gb @930, VRM @1250 | Corsair Force 120GB + x antal satadiskar |
KalleKulspruta är inte uppkopplad
2012-03-05, 07:51   #583

muggen76

Medlem

Registrerad: jan 2004

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Chrester Visa inlägg
Kolla i system/inställningar under video. Prova att stänga av "synca uppspelning med skärm" eller vad det nu står. Har för mig att det hjälpte för mig. Kan finnas fler såna inställningar man kan testa slå av/på.
Citat:
Ursprungligen inskrivet av fastforward Visa inlägg
Som sagt, gå igenom systeminställningarna och ändra en sak i taget. Vsynk av/på etc.

1080p över trådlöst när funkar generellt sett inte, hastigheten är för låg i praktiken.
Tack, har fått det att fungera dugligt nu när jag la in Eden istället. Tycker mig fortfarande ha lite judder och smålagg när jag spelar upp filmer dock.
Känns som man borde få det att flyta på nått sätt.

/Magnus
muggen76 är inte uppkopplad
2012-03-06, 07:34   #584

muggen76

Medlem

Registrerad: jan 2004

Nej nått är galet, har lyckats komma fram till att det beror på ljudinställningarna som får XBMC att leverera i typ 3fps
Bockar jag ur DTS och AC3 stöd i xbmc så flyter det på dugligt. Vad kan det bero på? Menar min förstärkare har ju stöd för både dts och ac3..
muggen76 är inte uppkopplad
2012-03-06, 20:44   #585

Rotter

Medlem

Plats: Sundsvall

Registrerad: maj 2011

Hej

Jag kör XBMC 10.1 installerat på Win XP. Jag har problem med addons, SVT Play national geografic och Xot är dom jag provat.
På SVT play och NG får jag ett felmeddelande att Skript misslyckades sen rullar en text med plugin.video.svtplay eller plugin.video.national.geographic nere i högra hörnet.
XOT installerade jag genom Zip fil men då jag startar det får jag ett medelande att XOT-uzg.v3 repository inte är installerad trycker jag okej där så kommer jag till kanalerna men jag får inte nåt innehåll i dom.
Kollar jag i mappen där XBMC är installerad så finns ingen mapp för skript ska det finnas?
Rotter är inte uppkopplad
2012-03-07, 13:16   #586

muggen76

Medlem

Registrerad: jan 2004

Citat:
Ursprungligen inskrivet av muggen76 Visa inlägg
Nej nått är galet, har lyckats komma fram till att det beror på ljudinställningarna som får XBMC att leverera i typ 3fps
Bockar jag ur DTS och AC3 stöd i xbmc så flyter det på dugligt. Vad kan det bero på? Menar min förstärkare har ju stöd för både dts och ac3..
Ingen som har en aning eller vart med om det? Läst flera på nätet med samma problem men inte hittat nån lösning.

http://www.youtube.com/watch?v=94gV-YpmQN4

Visar problemet...
muggen76 är inte uppkopplad
2012-03-07, 20:56   #587

Rillee

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: nov 2006

En fråga till alla er XBMC fantaster har testat denna version av programmet: http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=121877

I hopp om att få igång HD Ljud genom datorn, men såklart går inte detta trots att många i den tråden säger att det funkar fint för dem.

Saken är den att min Reciever klarar Alla hdljud, och visar det tydligt när jag kör en bluray film genom min ps3 då lyser HDMA/TrueHD lampan upp.

Mitt Grafikkort klarar även det av alla HdLjud.

Så min fråga till er är hur löser jag detta?
__________________
Fractal Design Define R3 | Phenom II X4 965 | 8GB Ram | HD6950 |HD 16TB | Windows 7 Ultimate
Rillee är inte uppkopplad
2012-03-07, 21:10   #588

nafs

Medlem

nafss avatar

Plats: Uppsala

Registrerad: jan 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Rillee Visa inlägg
En fråga till alla er XBMC fantaster har testat denna version av programmet: http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=121877

I hopp om att få igång HD Ljud genom datorn, men såklart går inte detta trots att många i den tråden säger att det funkar fint för dem.

Saken är den att min Reciever klarar Alla hdljud, och visar det tydligt när jag kör en bluray film genom min ps3 då lyser HDMA/TrueHD lampan upp.

Mitt Grafikkort klarar även det av alla HdLjud.

Så min fråga till er är hur löser jag detta?
Vad säger datorn att du stöd för då? Dvs har du fått in rätt drivrutiner?

Vad har du för grafikkort?

Kolla in denna, det är såhär det ska se ut...

__________________
Länge leve sommaren...

Kontorsdator: AMD X4 630, ATI 5570, Crucial M4 SSD, FD Define R3.
HTPC/server: i3 2120, Asus GT640 (passivt), Asrock Z77, ADATA 128Gb SSD, SilverStone Grandia GD08 + Silverstone Nightjar 400W (passivt)
nafs är inte uppkopplad
2012-03-07, 21:47   #589

Rillee

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: nov 2006

Citat:
Ursprungligen inskrivet av nafs Visa inlägg
Vad säger datorn att du stöd för då? Dvs har du fått in rätt drivrutiner?

Vad har du för grafikkort?

Kolla in denna, det är såhär det ska se ut...

http://cdn5.tweaktown.com/content/3/2/3236_06_full.jpg
Det ser ut på min dator precis som det gör på den bilden. Stöd för DTSHD truehd dts osv.
__________________
Fractal Design Define R3 | Phenom II X4 965 | 8GB Ram | HD6950 |HD 16TB | Windows 7 Ultimate
Rillee är inte uppkopplad
2012-03-08, 00:45   #590

Rizeeu

Medlem

Registrerad: nov 2011

http://delafilen.nu/u/1331163683_screenshot000.png

wtf? Får det enbart på den filmen också..
Rizeeu är inte uppkopplad
2012-03-08, 09:53   #591

Swennis

Medlem

Plats: Sverige

Registrerad: sep 2006

Hej alla... drog hem 11.0 Eden Beta 3, och nu verkar synkproblemen med 24hz filmerna som bortblåst, eller är det bara jag som totalt inbillar mig??

(alltså ljudsynket)

Senast redigerad av Swennis 2012-03-08 klockan 10:22.
Swennis är inte uppkopplad
2012-03-08, 14:20   #592

nafs

Medlem

nafss avatar

Plats: Uppsala

Registrerad: jan 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Rillee Visa inlägg
Det ser ut på min dator precis som det gör på den bilden. Stöd för DTSHD truehd dts osv.
Dåvetefaen vad som är på tok...

Du får med valen om DTS HD osv i XBMC?
__________________
Länge leve sommaren...

Kontorsdator: AMD X4 630, ATI 5570, Crucial M4 SSD, FD Define R3.
HTPC/server: i3 2120, Asus GT640 (passivt), Asrock Z77, ADATA 128Gb SSD, SilverStone Grandia GD08 + Silverstone Nightjar 400W (passivt)
nafs är inte uppkopplad
2012-03-08, 14:21   #593

nafs

Medlem

nafss avatar

Plats: Uppsala

Registrerad: jan 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Rizeeu Visa inlägg
http://delafilen.nu/u/1331163683_screenshot000.png

wtf? Får det enbart på den filmen också..
Det där har jag oxo fått på senare tid på ett fåtal filmer. Döper man bara om katalogen som filmen ligger i så har filmen sedan fungerat - sketaskumt!
__________________
Länge leve sommaren...

Kontorsdator: AMD X4 630, ATI 5570, Crucial M4 SSD, FD Define R3.
HTPC/server: i3 2120, Asus GT640 (passivt), Asrock Z77, ADATA 128Gb SSD, SilverStone Grandia GD08 + Silverstone Nightjar 400W (passivt)
nafs är inte uppkopplad
2012-03-08, 14:41   #594

Rillee

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: nov 2006

Citat:
Ursprungligen inskrivet av nafs Visa inlägg
Dåvetefaen vad som är på tok...

Du får med valen om DTS HD osv i XBMC?
Ja med Audioengine versionen av xbmc så är det i klickat DTSHD osv.
Sen har jag kört igång en mkv fil med DTSHD och då är det tyst.
Väljer jag därimot "nodts" under supported audio så skickar den ut lpcm.
__________________
Fractal Design Define R3 | Phenom II X4 965 | 8GB Ram | HD6950 |HD 16TB | Windows 7 Ultimate
Rillee är inte uppkopplad
2012-03-08, 15:20   #595

nafs

Medlem

nafss avatar

Plats: Uppsala

Registrerad: jan 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Rillee Visa inlägg
Ja med Audioengine versionen av xbmc så är det i klickat DTSHD osv.
Sen har jag kört igång en mkv fil med DTSHD och då är det tyst.
Väljer jag därimot "nodts" under supported audio så skickar den ut lpcm.
Provat olika alternativ av Audio Output Device ?
__________________
Länge leve sommaren...

Kontorsdator: AMD X4 630, ATI 5570, Crucial M4 SSD, FD Define R3.
HTPC/server: i3 2120, Asus GT640 (passivt), Asrock Z77, ADATA 128Gb SSD, SilverStone Grandia GD08 + Silverstone Nightjar 400W (passivt)
nafs är inte uppkopplad
2012-03-08, 17:09   #596

Rillee

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: nov 2006

Citat:
Ursprungligen inskrivet av nafs Visa inlägg
Provat olika alternativ av Audio Output Device ?
Kan ju endast Bitstreama över HDMI?
__________________
Fractal Design Define R3 | Phenom II X4 965 | 8GB Ram | HD6950 |HD 16TB | Windows 7 Ultimate
Rillee är inte uppkopplad
2012-03-09, 15:58   #597

nafs

Medlem

nafss avatar

Plats: Uppsala

Registrerad: jan 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Rillee Visa inlägg
Kan ju endast Bitstreama över HDMI?
Fick för mig att det fanns olika HDMI-alternativ men nu när jag kollade finns det ju bara ett...

HD-ljuden funkar för mig dock...
__________________
Länge leve sommaren...

Kontorsdator: AMD X4 630, ATI 5570, Crucial M4 SSD, FD Define R3.
HTPC/server: i3 2120, Asus GT640 (passivt), Asrock Z77, ADATA 128Gb SSD, SilverStone Grandia GD08 + Silverstone Nightjar 400W (passivt)
nafs är inte uppkopplad
2012-03-09, 18:18   #598

Rillee

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: nov 2006

Citat:
Ursprungligen inskrivet av nafs Visa inlägg
Fick för mig att det fanns olika HDMI-alternativ men nu när jag kollade finns det ju bara ett...

HD-ljuden funkar för mig dock...
Ja jag har då ingen aning varför det inte går för mig...
Är väl lika bra att jag encodar mina filmer med HDLjud till flac istället, man kan bara krångla så länge tills man tröttnar.

Sen är ju HDMA och FLAC i grund och botten samma kvalitet. Endast DTS HDMA lampan jag blir utan.
__________________
Fractal Design Define R3 | Phenom II X4 965 | 8GB Ram | HD6950 |HD 16TB | Windows 7 Ultimate
Rillee är inte uppkopplad
2012-03-11, 14:08   #599

jecretur

Medlem

Plats: .

Registrerad: dec 2002

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Rillee Visa inlägg
Ja jag har då ingen aning varför det inte går för mig...
Är väl lika bra att jag encodar mina filmer med HDLjud till flac istället, man kan bara krångla så länge tills man tröttnar.

Sen är ju HDMA och FLAC i grund och botten samma kvalitet. Endast DTS HDMA lampan jag blir utan.
Har du testat att använda MPCHC (+LAV) som extern spelare (http://wiki.xbmc.org/index.php?title=External_players) med XBMC?
Advanced MPC-HC Setup Guide
jecretur är inte uppkopplad
2012-03-11, 14:51   #600

Rillee

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: nov 2006

Citat:
Ursprungligen inskrivet av cheber Visa inlägg
Har du testat att använda MPCHC (+LAV) som extern spelare (http://wiki.xbmc.org/index.php?title=External_players) med XBMC?
Advanced MPC-HC Setup Guide
Har inte kört det genom xbmc därimot har jag testat köra mpchc och lav filters, och nog gick lampan på recievern igång men videon hackade enormt.

Har HDMI kabeln någon betydelse?

Har någon billig sladd. Står Endast High Speed HDMI Cable with ethernet På den. Guldpläterad kontakt för övrigt om det spelar någon roll.
__________________
Fractal Design Define R3 | Phenom II X4 965 | 8GB Ram | HD6950 |HD 16TB | Windows 7 Ultimate
Rillee är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker