Canon pixma mp230 utskriftsproblem

Permalänk

Canon pixma mp230 utskriftsproblem

Hej!
Nu ber jag om ursäkt i förväg för att detta kanske ligger på fel kategori men jag hittade aldrig någon kategori för skrivare.

Sedan en dag tillbaks har min Canon skrivare krånglat. Skrivaren är drygt 6 månader gammal och har funkat helt felfritt innan. När jag skrev ut fick jag konstiga färger så jag misstänkte att färgerna kanske var slut så jag bytte till nya patroner. Problemet kvarstod dock. Jag öppnade skrivaren och såg detta (Bild 1). Jag vet inte om detta är normalt eller om det är så att färgen har läckt ut i skrivaren. Jag skulle verkligen uppskatta hjälp från någon kunnig i området.

Mvh!

Min skrivare:
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/skrivare-o...

bild 1.
http://oi58.tinypic.com/s6kw05.jpg

bild2.
http://sv.tinypic.com/view.php?pic=ibc877&s=8#.VCrdVjaBK38

Här är en bild som jag skrev ut:
http://sv.tinypic.com/view.php?pic=29e11xd&s=8#.VCrdozaBK38

och detta är originalet: http://www.espanol.rfi.fr/sites/espanol.filesrfi/imagecache/r...

Permalänk
Medlem

Det ser lite märkligt ut om det är färg på kugghjul och allt, men annars kan det bli lite kladdigt på det ställe där huvudena finns när skrivaren gör sin självrengöring.
Hur som helst så saknas magenta i din utskrivna bild. Anledningen till det är svårt att säga 100% säkert såklart, men ett vanligt problem på bläckstråle skrivare är att munstyckena torkar igen. Särskilt om man inte skriver ut ofta (gärna flera ggr i veckan åtminstone) är risken stor för igentorkning.
Det faktum att de andra färgerna har ränder tyder på att några munstycken på åtminstone dem har torkat igen.
Ibland hjälper det att köra skrivarens självrengöring, men ibland måste den rengöras mha handpåläggning.