ASUS G55 - Den stora tråden

Permalänk
Hedersmedlem

ASUS G55 - Den stora tråden

Hej!

Jag har haft sån tur att jag har möjligheten att testa ASUS nya gaminglaptop i 15"-klassen. Så här kan jag förhoppningsvis besvara lite frågor samt visa lite vad datorn går för. Kommer att bygga ut förstainlägget allt eftersom.

ASUS G55VW-S1020V

Specifikation:

  • Intel Core i7-3610QM 2,3GHz (3,2GHz Turbo)

  • Nvidia GeForce GTX 660M 2GB

  • 8GB RAM (Max 16GB, 4x4GB)

  • 750GB HDD, 7200RPM

  • 1920x1080, 15,6" Matt skärm

Bilder:

Kommer alltså under de närmsta två veckorna att skriva ihop en liten recension på datorn och undrar då om det är något speciellt ni vill att jag ska kika på eller testa (inom rimliga gränser såklart!)? Så ska jag göra mitt bästa för att besvara de frågorna.

Stort tack till ASUS och ROG Nordic för möjligheten!

Disclaimer: Detta har ingenting med Sweclockers åsikter att göra, detta är mina egna åsikter och bilder. Jag har bara turen att få testa.

Första intryck:
Första intrycket när man öppnar lådan är exklusivt, det är snyggt packat och datorn ligger i en tygpåse med Republic of Gamers logga på, i övrigt ser det väldigt normalt ut och man möts av den trevliga doften av ny elektronik. ASUS skickar, förutom dator, batteri och en rejäl 120W-laddare, även med manualer och garantipapper, lite ROG-klistermärken i varierande storlek, putsduk och en cable tie (bra svensk översättning?).

Byggkvaliteten hos ASUS G55 känns mycket hög, chassit har väldigt lite flex och materialvalet känns exklusivt. Locket täcks av en mattsvart något gummerad yta och är väldigt diskret, enda man egentligen lägger märke till är ASUS logotype och även en diskret ROG-logga. Handlovsstödet täcks även det av samma mattsvarta, gummerade yta som locket och inhyser en stor multi touch-kapabel pekplatta. Tangentbordet ligger i en aluminiumplatta och är bakgrundsbelyst med vitt ljus ställbart i tre steg samt avslaget, mycket snyggt och funktionellt. Skrivkänslan är enligt mina fingrar bra för en notebook och inte heller här finns det något flex i chassit. Tangenterna erbjuder ett trevligt motstånd och har inga tendenser på svampighet. Skärmen är en 1920x1080 15,6" med matt yta, betraktningsvinklarna är klart godkända och färgerna har ett trevligt tryck med bra svärta.

Uppstarten av G55 liknar många andra notebooks med Windows 7 och man får gå igenom den traditionella uppstartsguiden. Väl inne i Windows möts man av ROG-inspirerad bakgrund och ett par gadgets. Som så många andra märkesmaskiner finns det diverse program och gadgets med, men den känns inte allt för nerlusad. Det mesta känns som att det faktiskt hör hemma där och en programrensning inte speciellt nödvändig.

Prestanda:
Har än så länge inte hunnit pressa den allt för mycket men har hunnit köra ett par vändor 3DMark 11, kommer mer framöver!

3DMark 11 (Performance settings): 2558

To be continued...

Visa signatur

Går det bra, eller går det som vanligt?

Permalänk
Hedersmedlem

Recension - ASUS G55VW-s1020v

ASUS G55VW - Recension
Asus förnyar sin gamingserie i det bärbara segmentet och kommer med nya G75 och G55 som båda stoltserar med Intel Ivy Bridge samt Nvidias senaste arkitektur Kepler. I den här recensionen kommer jag att gå igenom G55VW och mina intryck utav den. ASUS G55 är en dator för den som vill ha bästa möjliga prestanda, och då speciellt i spel, och dessutom kunna plocka med sig datorn på resan, LAN-partyt eller var man nu vill ta med sig sin speldator.

Hårdvaran

  • Specifikation ASUS G55VW-s1020v:

  • Processor: Intel Core i7-3610QM, 2,3GHz (3,2GHz turbo boost)

  • RAM: 8GB DDR3 (2x4GB) Max: 16GB (Två lediga platser)

  • HDD: 750GB 7200RPM (Finns en mSata anslutning för SSD)

  • GPU: Nvidia GTX 660M 2GB

  • Skärm: 15,6” 1920x1080 LED

  • Optisk enhet: DVD±RW Dual Layer

  • Anslutningar: 4st USB 3.0, hörlur ut, mikrofon in, 10/100/1000 LAN, VGA, DisplayPort, HDMI, 5-i-1 minneskortsläsare (SDHC/MMC/MS/MS Pro)

  • Trådlösa anslutningar: 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0

  • Dimensioner: ca 53 x 385 x 300mm (H x B x D)

  • Vikt: 3,8kg

  • Övrigt: Bakgrundsbelyst tangenbord med numerisk del, multi-touch pekplatta, 120W-laddare

ASUS G55 är ingen vanlig notebook i 15”-klassen, något man direkt ser på specifikationerna men inte minst på bygget. Att bygga en högpresterande notebook är ingen enkel historia, det är mycket komponenter som ska in och mycket värme att ta hand om. Med det sagt är det ingen överraskning att ASUS G55 är både något större, tjockare och framförallt tyngre än en standardnotebook i samma storleksklass, den väger in på 3,8kg och är en ganska bastant maskin. Bygget i sig håller mycket hög klass, det andas kvalitet och det är inget som varken flexar eller knakar när man tar i den. Materialen de har valt att bygga med är till största del matta till finnishen och drar därmed inte till sig speciellt mycket fingeravtryck och är dessutom väldigt behagliga under fingrarna. Den matta ytan passar bra in på det lite stealth-inspirerade designspråk som är genomgående på G55. Den är i största allmänhet en ganska diskret maskin utan lysen eller dylikt och egentligen bara de stora utblåsen baktill som avslöjar att maskinen är något utöver det vanliga. Värt att tänka på är att ASUS G55 inte kommer att passa i en vanlig datorväska i 15”, så ta gärna med datorn när väska ska inköpas för att säkerställa passform.

Vad som ligger med i lådan.

Något som är väldigt centralt i alla notebooks och inte minst i en spelmaskin är tangentbordet. Tangentbordet på ASUS G55 är infällt i en platta av aluminium och är av island-typ, det finns dessutom en numerisk del och som grädde på moset även bakgrundsbelysning i tre nivåer. Just bakgrundsbelysningen är extra trevligt på en notebook inriktad på gaming då man ofta befinner sig i lite dunklare lokaler. Skrivkänslan är för mina fingrar mycket bra, ett av de bättre på en notebook i min mening och drar tankarna lite mot Apples tangentbord. Antalet samtidiga knapptryckningar det klarar av är även det centralt i gaming så man inte får låsningar när flera knappar trycks ner samtidigt. ASUS G55 klarar sig helt okej här och klarar av ca 5-7 samtidiga nertryckningar beroende på vilka tangenter som används. Det bör därmed inte vara några problem i de allra flesta spel, jag upplevde själv inga låsningar eller felregistreringar under mina speltester. Självklart finns det även extrafunktioner man kan nå via en Fn-knapp, det är bla justering av bakgrundsbelysning på skärm och tangentbord, volym och diverse multimediaknappar.

Under tangentbordet finns det en stor multi-touch kapabel pekplatta. Ytan och pricksäkerheten är bra även om scrollningen med två fingrar kunde förbättras, den hänger inte riktigt med i svängarna lika bra om man jämför mot Apples motsvarighet som brukar ses som måttstocken för pekplattor, här finns det definitivt utrymme för förbättring. Pekplattan har även en funktion för att slå av sig när man skriver på tangentbordet och lägger handloven på pekplattan, den fungerar oftast helt okej men kan ibland missa lite, efter lite justering i drivrutinen blev det betydligt bättre för mitt sätt att skriva på och muspekaren höll sig där den skulle.

Skärmen på ASUS G55 är som bekant i storleken 15,6” och har upplösningen 1920x1080. Den höga upplösningen gör att skärmen upplevs som mycket skarp och väldigt behaglig att läsa text på. Skärmen har hög kontrast och bra ljusstyrka samt en matt ytbeläggning, detta gör att skärmen förblir läsbar även i direkt solljus. Panelen är av typen TN och betraktningsvinklarna i sidled är med beröm godkända men i höjdled kan man se en viss skillnad i färgerna, vid normalt bruk är det dock godkänt då det ändå krävs relativt mycket förflyttning innan det börjar förändras.

När det kommer till anslutningsmöjligheter är ASUS G55VW(-s1020v) mycket välutrustad och stoltserar med inte mindre än 4st USB 3.0, en DisplayPort och HDMI. Utöver detta finns de sedvanliga kontakterna för ljud, LAN och bild via VGA.

Internt finns det uppgraderingsmöjligheter i form av två lediga platser för RAM-minne, som maximalt kan utökas till 16GB, och även en mSata-port för till exempel en SSD.

Prestandan
Nu kommer vi till kanske den mest spännande delen i recensionen; hur ASUS G55 presterar. I den testsvit jag valt att använda mig av hittar man ett litet urval av populära spel och de största benchmarkverktygen. Drivrutinen som användes var den senast tillgängliga från Nvidia för stunden, 296.01.

Benchmarks

  • 3DMark 11 (Performance): 2638p

  • 3DMark Vantage (Performance): 11473p

  • 3DMark 06 (Performance): 16044p

  • Unigine Heaven (1920x1080, 4xAA, 16AF, Shaders high, Tesselation normal, DX11): 508p

Benchmarksiffror i sig själva säger inte mycket, men det är en bra referens att ha när man jämför mot andra datorer.

Spel

The Elder Scrolls V: Skyrim
Först ut i speltesterna är Bethesdas rollspelsäventyr The Elder Scrolls V: Skyrim. Testsekvensen som används är spelets första scen där man åker in i en by.

För att bildfrekvensen ska ligga på ungefär 60fps i genomsnitt hamnar inställningar på Low i 1920x1080 och på High i 1280x720. Skyrim är dock ett spel där 60fps inte alltid är lika viktigt som i t.ex FPS-spel.

Sid Meier’s Civilization: V
Näst på tur i speltesterna står Sid Meier’s Civilization: V, ett storskaligt strategispel. Här används spelets inbygga benchmarkverktyg “LateGameView” som rapporterar resultat i antalet bilder under 60 sekunder på tre olika tester, resultatet nedan är ett snitt över de 60 sekunderna på testet Full Render.

När testet kördes i upplösningen 1366x768 upplevdes mycket konstiga resultat, därav har jag valt att inte ta med de i recensionen.

Battlefield 3
Sist ut i speltesterna är ett av höstens stora FPS-släpp, Battlefield 3 från svenska DICE. Testscenen som används är en bilscen från uppdraget “Comrades”, trots att det actionmässigt är en ganska lugn scen så pressar den datorer till sitt yttersta.

För att ligga nära genomsnittet 60fps bör inställningarna sättas till Low i 1080p eller Medium i 720p. Det visuella resultatet de två inställningarna emellan är ganska likvärdigt då Medium-inställningen har igång en liten mängd kantutjämning.

Temperaturer
Temperaturerna hålls inom rimliga gränser tack vare den rejäla kylningen som finns i ASUS G55. Enda gången temperaturerna sticker iväg lite mer än vanligt är under absolut maxbelastning i form av Prime95 och Furmark samtidigt. Även under maximal belastning är ljudnivån låg och ingenting man störs av utom möjligtvis i en mycket tyst kontorsmiljö. Ett bra tecken på att det lagts ner mycket tankeenergi på kylningen är hur svalt tangentbordet är. Inte under något av testerna blir tangentbordet speciellt varmt, om något lite ljummet.

Batteri
Med högpresterande komponenter brukar batteritid vara en bristvara i många notebooks. Batteritestet som gjordes avser vardagligt slösurf med forumläsande, några youtoube-klipp allt som hör till. Skärmens ljusstyrka var satt till 50%, tangentbordets bakgrundbelysning i lägsta läget och ASUS G55:s inbyggda strömsparläge aktivt. Tiden som uppmättes är lite drygt tre timmar. Vid spelande är det nätadapter som gäller då batteritiden blir extremt kort.

Gaming
Att spela på ASUS G55 är en mycket trevlig upplevelse. Skärmen är skarp och kontrastrik, prestandan som behövs finns där och tangenbordet fungerar bra med en skön tangentkänsla. Som om detta inte vore nog så är den dessutom både tyst och sval, bakåt kommer det ut en hel del varmluft men utan att göra tangentbordet märkbart varmt. Om man uppskattar att spela utan att ha hörlurar på sig kommer man bli extra glad av de inbyggda högtalarna, de erbjuder ett ovanligt fylligt och bra ljud. En av mina få invändningar egentligen är att när man sänker volymen eller ändrar ljusstyrkan på skärm eller tangentbordsbelysning så kastas man ur spelet pga den informationsruta som visar det nya värdet. Detta kan vara mycket irriterande om man behöver justera sina inställningar under spel.

Slutsats
ASUS har minst sagt lyckats bra med G55. Mycket mer prestanda än såhär går nästan inte att klämma in i ett chassi i 15”-storleken. Förutom hög prestanda finner man ett kvalitetsbygge av rang, inte minst tangentbordet och skärmen. ASUS G55 är en lämplig dator för den som behöver bra spelprestanda och behöver möjligheten att snabbt och enkelt kunna ta med sig datorn. Så för den som reser, har två boenden eller bara LAN:ar mycket så kan det här vara en mycket bra lösning. Priset i butik ligger på ca 12 500kr.

För och nackdelar
Fördelar

  • Byggkvalitén, känns mycket gedigen

  • Tangentbordet, bra skrivkänsla

  • Imponerande prestanda i ett relativt portabelt format

  • Högupplöst skärm

  • Stora anslutningsmöjligheter (USB 3.0, DisplayPort, HDMI bla.)

  • Imponerande ljud i de inbyggda högtalarna!

  • Låg ljudnivå från fläktar, även vid hög belastning

  • Snygg (personlig åsikt)

Nackdelar

  • Vikten

  • Relativt tjock

  • Den matta ytan verkar bli fläckig med tiden

  • Snabbknappar för volym och ljusjustering minimerar spel

  • Inget Dual band-Wlan

  • (Omständig installation av mSata-SSD)

Trots några mindre anmärkningar är ASUS G55 är en produkt jag definitivt kan rekommendera!

Uppdaterade efter att information bekräftats av ASUS angående DisplayPort
Visa signatur

Går det bra, eller går det som vanligt?

Permalänk
Moderator
Moderator

Ser intressant ut, du får lista vilka spel du tänker prova så vi kan önska oss något.

Som alltid när man pratar laptops så tänker jag mig spel man kan lira upprepade ggr eller multiplay, hellre än oneshots som en SP kampanj.

Någon Total War/CiV eller liknande, BF3 förstås och gärna något av Stalker spelen. Tröttnar av någon anledning aldrig på att knata runt i radioaktiva ruiner och träsk...

Visa signatur

Forumregler | Synpunkter på moderering i forumet? Kontakta via PM, Email eller kontaktformuläret.
Huvudadmin för Geeks Discord - Mötesplatsen för gamers

Permalänk
Medlem

Sjukt synd att ni inte fick testa dom stora sakerna istället (g75sx)

Visa signatur

Citera mig tack, så jag vet att du svarat.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Lan:

Ser intressant ut, du får lista vilka spel du tänker prova så vi kan önska oss något.

Som alltid när man pratar laptops så tänker jag mig spel man kan lira upprepade ggr eller multiplay, hellre än oneshots som en SP kampanj.

Någon Total War/CiV eller liknande, BF3 förstås och gärna något av Stalker spelen. Tröttnar av någon anledning aldrig på att knata runt i radioaktiva ruiner och träsk...

Ska göra mitt bästa för att inkludera de i testandet!

Preliminär lista hittils är:

3DMark 11 och Vantage
Unigine Heaven
BF3
Skyrim
(Total War)
(CiV)
(COD:MW3)

Skrivet av Theunit:

Sjukt synd att ni inte fick testa dom stora sakerna istället (g75sx)

Hade möjlighet på G75 men hade då fått den i mitten av maj vilket krockade med lite annat så jag hade fått ganska lite tid med den då dessvärre. Kunde som tur var få en G55 direkt istället

Visa signatur

Går det bra, eller går det som vanligt?

Permalänk

Kan du slänga upp en 3D mark 06 vore det uppskattat!

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av helas:

Kan du slänga upp en 3D mark 06 vore det uppskattat!

Absolut!

Visa signatur

Går det bra, eller går det som vanligt?

Permalänk
Medlem
Skrivet av vargeEEEEn:

Ska göra mitt bästa för att inkludera de i testandet!

Preliminär lista hittils är:

3DMark 11 och Vantage
Unigine Heaven
BF3
Skyrim
(Total War)
(CiV)
(COD:MW3)

Hade möjlighet på G75 men hade då fått den i mitten av maj vilket krockade med lite annat så jag hade fått ganska lite tid med den då dessvärre. Kunde som tur var få en G55 direkt istället

Okej, vet du när g75 kommer ut för försäljning till allmänheten ?

Mvh.

Visa signatur

Citera mig tack, så jag vet att du svarat.

Permalänk
  • Hur många RPM snurrar hårddisken i?

  • Hur känns tangentbordet? (subjektivt, men ändå!)

  • Hur fungerar tangentbordets bakgrundsbelysning, är den inställbar på något vis?

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Subdubwise:
  • Hur många RPM snurrar hårddisken i?

  • Hur känns tangentbordet? (subjektivt, men ändå!)

  • Hur fungerar tangentbordets bakgrundsbelysning, är den inställbar på något vis?

  • 7200RPM, ifrån Seagate i just detta exemplaret iaf.

  • Tangentbordet enligt mig är riktigt bra för att vara en notebook. Bra stuns i tangenterna och extremt lite flex i chassit. Jag missar något tecken här och där men det beror mest på ovana vid lågprofil, är van vid mekaniskt tangentbord.

  • Bakgrundsbelysningen är ställbar i tre steg samt avstängt.

Ska uppdatera första posten med svaren

*Uppdaterat*

Visa signatur

Går det bra, eller går det som vanligt?

Permalänk

Hur stor är "ramen" runt skärmen? svårt att se på bilderna men är den ungefär 1cm runtom?
Kul med förhandsinformation, väntar ivrigt på uppdateringar!

Permalänk
Medlem

Jag är väldigt intresserad av att veta hur fläktarna går/ljudnivå vid olika lägen: 1. Spelar, 2. Surfar/tittar på film, och 3. När den står i idle (typ windows skrivbordet utan att man aktivt gör något)

Har hört att G-serien ska ha mycket bra kylning och vara tysta.

Tillsist undrar jag om du märkt av att processorn klockar ned (throttlar) när du kör den under hög last? Har läst att det finns ett problem runt det på G75:an.

Tack!

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Nilski:

Jag är väldigt intresserad av att veta hur fläktarna går/ljudnivå vid olika lägen: 1. Spelar, 2. Surfar/tittar på film, och 3. När den står i idle (typ windows skrivbordet utan att man aktivt gör något)

Har hört att G-serien ska ha mycket bra kylning och vara tysta.

Tillsist undrar jag om du märkt av att processorn klockar ned (throttlar) när du kör den under hög last? Har läst att det finns ett problem runt det på G75:an.

Tack!

Hur fläktarna/kylningen låter kommer jag att ta upp en en större recension som jag håller på att knappa ihop. Har dock inget sätt att mäta på så det får bli en högst personlig bedömning på det, men iaf en uppfattning om vad man kan förvänta sig.

Har inte sett någon throttling än, ska fortsätta bencha och kommer självklart att ta upp det i recensionen!

Visa signatur

Går det bra, eller går det som vanligt?

Permalänk
Skrivet av vargeEEEEn:
  • 7200RPM, ifrån Seagate i just detta exemplaret iaf.

  • Tangentbordet enligt mig är riktigt bra för att vara en notebook. Bra stuns i tangenterna och extremt lite flex i chassit. Jag missar något tecken här och där men det beror mest på ovana vid lågprofil, är van vid mekaniskt tangentbord.

  • Bakgrundsbelysningen är ställbar i tre steg samt avstängt.

Ska uppdatera första posten med svaren

*Uppdaterat*

Du råkar inte veta vilket gränssnitt hårddisken har? utifall man vill byta till SSD

Permalänk

Sen glömde jag självklart att fråga om det fanns två hårddiskplatser, keep it up, ser fram emot fortsatta recensionen.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av helas:

Du råkar inte veta vilket gränssnitt hårddisken har? utifall man vill byta till SSD

Skrivet av helas:

Sen glömde jag självklart att fråga om det fanns två hårddiskplatser, keep it up, ser fram emot fortsatta recensionen.

2st platser för HDD med SATA-anslutning. Ska se om jag kan hitta om det är 3Gbit eller 6Gbit!

Visa signatur

Går det bra, eller går det som vanligt?

Permalänk

känns som det är bara jag som frågar ;), men kan du kolla max ram, hur många ram-platser och vilken hastighet det kör i ?
Känns som man lika gärna kan köpa till 8 gb till på en gång om inte alla platser är upptagna. ser riktigt mycket fram emot uppdateringar, keep it up!

Permalänk

Alltid kul med recensioner, men tråden skulle platsa bättre i bärbara köpråd där dom flesta recensionerna ligger.

Visa signatur

Apple MacBook Pro 15" Retina. 2,2 GHz Quad-Core Intel Core i7 Turbo Boost upp till 3,4 GHz, 16 GB 1600 MHz minne, 256 GB PCIe-baserad flashlagring, Intel Iris Pro Graphics.
Laptop 2. MSI GT 780DX, 17.3" LED matt (1920 x 1080), Intel Core i7-2670QM 2.2 - 3.1 GHz, Minne: 16 GB DDR3 1333MHz, NVIDIA GeForce GTX 570M 1.5 GB GDDR5, HDD Intel 320 SSD 120GB + 750 GB (7200 rpm).

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av helas:

känns som det är bara jag som frågar ;), men kan du kolla max ram, hur många ram-platser och vilken hastighet det kör i ?
Känns som man lika gärna kan köpa till 8 gb till på en gång om inte alla platser är upptagna. ser riktigt mycket fram emot uppdateringar, keep it up!

Ska givetvis kollas!

EDIT: 16GB Max, finns två lediga platser som är lättåtkomliga. Såg dessvärre ingen hasighet nu när jag snabbkikade, de två originalminnena sitter lite udda till.

Skrivet av cokeman 1337:

Alltid kul med recensioner, men tråden skulle platsa bättre i bärbara köpråd där dom flesta recensionerna ligger.

Det har du rätt i, flyttar!

*Tråd flyttad: Bärbara datorer: Support och övriga trådar > Bärbara datorer: Köpråd*

Visa signatur

Går det bra, eller går det som vanligt?

Permalänk

Kul att Asus har börjat med matt skärm istället för speglarna i dom gamla G53 och G74 (Förutom 120hz modellen)

Släng gärna upp vad det är temps på nya IB CPU:n och på Kepler baserade GTX 660m under belastning när du får tid.

Visa signatur

Apple MacBook Pro 15" Retina. 2,2 GHz Quad-Core Intel Core i7 Turbo Boost upp till 3,4 GHz, 16 GB 1600 MHz minne, 256 GB PCIe-baserad flashlagring, Intel Iris Pro Graphics.
Laptop 2. MSI GT 780DX, 17.3" LED matt (1920 x 1080), Intel Core i7-2670QM 2.2 - 3.1 GHz, Minne: 16 GB DDR3 1333MHz, NVIDIA GeForce GTX 570M 1.5 GB GDDR5, HDD Intel 320 SSD 120GB + 750 GB (7200 rpm).

Permalänk

Vet du vad det ungefärliga priset kommer vara?

Permalänk
Skrivet av jahsoldier:

Vet du vad det ungefärliga priset kommer vara?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1178819

Visa signatur

Apple MacBook Pro 15" Retina. 2,2 GHz Quad-Core Intel Core i7 Turbo Boost upp till 3,4 GHz, 16 GB 1600 MHz minne, 256 GB PCIe-baserad flashlagring, Intel Iris Pro Graphics.
Laptop 2. MSI GT 780DX, 17.3" LED matt (1920 x 1080), Intel Core i7-2670QM 2.2 - 3.1 GHz, Minne: 16 GB DDR3 1333MHz, NVIDIA GeForce GTX 570M 1.5 GB GDDR5, HDD Intel 320 SSD 120GB + 750 GB (7200 rpm).

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av cokeman 1337:

Kul att Asus har börjat med matt skärm istället för speglarna i dom gamla G53 och G74 (Förutom 120hz modellen)

Släng gärna upp vad det är temps på nya IB CPU:n och på Kepler baserade GTX 660m under belastning när du får tid.

Det kommer!

Skrivet av jahsoldier:

Vet du vad det ungefärliga priset kommer vara?

Runt 12-13000kr tror jag det var

Visa signatur

Går det bra, eller går det som vanligt?

Permalänk
Medlem

Hur mycket bättre är G55:an än G53:an egentligen? Jag hade egentligen tänkt lägga kring 10k och är ganska lost då jag inte har allt för bra koll på datorer... Jag vill gärna kunna spela nya spel osv men spel är trots allt sekundärt för mig. Senast jag lirade så spelade jag Xbox 360 på tjock-TV så jag är ju inte direkt superkräsen. Rent spontant känns det som att jag skulle vara nöjd med den något äldre modellen men jag har just nu en ganska sunkig Dell så det är svårt att sätta sig in i hur viktig prestandan är...

Permalänk
Skrivet av treehorn:

Hur mycket bättre är G55:an än G53:an egentligen? Jag hade egentligen tänkt lägga kring 10k och är ganska lost då jag inte har allt för bra koll på datorer... Jag vill gärna kunna spela nya spel osv men spel är trots allt sekundärt för mig. Senast jag lirade så spelade jag Xbox 360 på tjock-TV så jag är ju inte direkt superkräsen. Rent spontant känns det som att jag skulle vara nöjd med den något äldre modellen men jag har just nu en ganska sunkig Dell så det är svårt att sätta sig in i hur viktig prestandan är...

Annars är det väldigt bra pris på MSI GT683 med GTX 570m för 10k som är lite snabbare kort en 660m. http://www.inet.se/produkt/1969356/msi-gt683dx-648ne-extra-ga...

Visa signatur

Apple MacBook Pro 15" Retina. 2,2 GHz Quad-Core Intel Core i7 Turbo Boost upp till 3,4 GHz, 16 GB 1600 MHz minne, 256 GB PCIe-baserad flashlagring, Intel Iris Pro Graphics.
Laptop 2. MSI GT 780DX, 17.3" LED matt (1920 x 1080), Intel Core i7-2670QM 2.2 - 3.1 GHz, Minne: 16 GB DDR3 1333MHz, NVIDIA GeForce GTX 570M 1.5 GB GDDR5, HDD Intel 320 SSD 120GB + 750 GB (7200 rpm).

Permalänk
Medlem
Skrivet av cokeman 1337:

Annars är det väldigt bra pris på MSI GT683 med GTX 570m för 10k som har lite snabbare kort en 660m. http://www.inet.se/produkt/1969356/msi-gt683dx-648ne-extra-ga...

Ok, kanske får bli till att beställa en sån då. Synd bara att alla gaming-laptops ska ha massa lampor och se ut som rymdskepp

Permalänk
Medlem
Skrivet av cokeman 1337:

Annars är det väldigt bra pris på MSI GT683 med GTX 570m för 10k som är lite snabbare kort en 660m. http://www.inet.se/produkt/1969356/msi-gt683dx-648ne-extra-ga...

är verkligen 570m vassare än 660m?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Skrivet av thexps:

är verkligen 570m vassare än 660m?

Skickades från m.sweclockers.com

Något snabbare enligt notebookcheck. http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-660M.71859.0....

Visa signatur

Apple MacBook Pro 15" Retina. 2,2 GHz Quad-Core Intel Core i7 Turbo Boost upp till 3,4 GHz, 16 GB 1600 MHz minne, 256 GB PCIe-baserad flashlagring, Intel Iris Pro Graphics.
Laptop 2. MSI GT 780DX, 17.3" LED matt (1920 x 1080), Intel Core i7-2670QM 2.2 - 3.1 GHz, Minne: 16 GB DDR3 1333MHz, NVIDIA GeForce GTX 570M 1.5 GB GDDR5, HDD Intel 320 SSD 120GB + 750 GB (7200 rpm).

Permalänk
Skrivet av treehorn:

Ok, kanske får bli till att beställa en sån då. Synd bara att alla gaming-laptops ska ha massa lampor och se ut som rymdskepp

Går att stänga av lamporna med ett knapptryck.

Visa signatur

Apple MacBook Pro 15" Retina. 2,2 GHz Quad-Core Intel Core i7 Turbo Boost upp till 3,4 GHz, 16 GB 1600 MHz minne, 256 GB PCIe-baserad flashlagring, Intel Iris Pro Graphics.
Laptop 2. MSI GT 780DX, 17.3" LED matt (1920 x 1080), Intel Core i7-2670QM 2.2 - 3.1 GHz, Minne: 16 GB DDR3 1333MHz, NVIDIA GeForce GTX 570M 1.5 GB GDDR5, HDD Intel 320 SSD 120GB + 750 GB (7200 rpm).

Permalänk
Medlem

Eller så avvaktar man MSI GT60 utan massa lampor och GTX670

Visa signatur

Citera för svar
Det är aldrig för sent att ge upp!