Produkter kopplade till tråden
Produkt (2 st) Bästa pris Betyg
Asus Zenbook UX32VD-R4002H (Bärbara datorer) 8.1
Asus Zenbook UX32VD-R4002V (Bärbara datorer) 8.06
Sidan 57 av 57 « Första 747545556 57
 
Verktyg Visningsval
2014-09-10, 14:46   #1681

fojji

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: jun 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av JackA Visa inlägg
Kan du slänga upp en bild eller två på ditt Bios? Kan jämföra med mitt då.
Boot: http://i.imgur.com/7XxdRUi.jpg
Advanced: http://i.imgur.com/M0KxKUK.jpg
fojji är inte uppkopplad
2014-09-10, 14:56   #1682

JackA

Medlem

Registrerad: nov 2008

Här är ett par bilder på mitt Bios.

Boot (CSM):
http://postimg.org/image/z8pzkcfal/

Security (Secure Boot Control):
http://postimg.org/image/3q9w3oay5/

USB (tror inte denna är av betydelse, men ändå):
http://postimg.org/image/gvpe9s4tp/
JackA är inte uppkopplad
2014-09-10, 14:59   #1683

JackA

Medlem

Registrerad: nov 2008

Vad har du för Biosversion? Jag har 214 (VBIOS 2137.I14UX3.006).

Edit: Såg nu att du testat olika. Vet inte varför ditt ser annorlunda ut. Har en mycket svag minnesbild av att när jag gjorde vissa ändringar i Bios ändrades också inställningsalternativen på andra ställen i Bios...?
JackA är inte uppkopplad
2014-09-10, 15:07   #1684

fojji

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: jun 2007

Har du kvar orginal-hårddisken och den integrerade lilla SSD-volymen? Jag undrar om det inte är något slags skydd som slagit i eftersom jag har en icke-standard disk. UEFIs har väl något kopieringsskydd/produktnyckel integrerad nu för tiden?

Saknar även secure-boot grejen: http://i.imgur.com/DwgydvV.jpg
fojji är inte uppkopplad
2014-09-10, 15:09   #1685

JackA

Medlem

Registrerad: nov 2008

Ja, det har jag. Det är mycket möjligt att det är så, jag vill minnas att det var något snack om att i varje fall den lilla SSD:n var så pass integrerad att man inte skulle ta bort den. Läste om detta när jag köpte min för drygt ett år sen... Kommer inte ihåg vad det var exakt, minns bara att den här Zenbooken var extra krånglig på det sättet.
JackA är inte uppkopplad
2014-10-18, 14:35   #1686

grensman

Medlem

grensmans avatar

Plats: Helsingborg

Registrerad: jun 2003

Är det någon mer än jag som har problem med att installera senaste drivrutinerna till Intel-grafiken=? Har tankat från intels websida, men får bara att det inte stöds :/
grensman är inte uppkopplad
2014-10-18, 14:43   #1687

Sunray

Medlem

Sunrays avatar

Plats: Uppsala

Registrerad: jul 2002

Kolla så att du laddat hem rätt och avinstallera de tidigare ASUS-levererade drivrutinerna först.
__________________
Perl - Made by Idiots, Java - Made for Idiots, C++ - Envied by Idiots
Homepage: http://rgba.se
IRC: #code.se at QuakeNet
Sunray är inte uppkopplad
2014-10-18, 21:44   #1688

grensman

Medlem

grensmans avatar

Plats: Helsingborg

Registrerad: jun 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sunray Visa inlägg
Kolla så att du laddat hem rätt och avinstallera de tidigare ASUS-levererade drivrutinerna först.
Gick perfekt när jag avinstallerade de gamla, tack!
grensman är inte uppkopplad
2014-10-29, 14:58   #1689

jockelundstrom

Medlem

Plats: Piteå

Registrerad: sep 2012

Hej. Jag installerade nyss om windows 8 och uppdaterade till 8.1. Jag har använt drivrutinerna från asus hemsida och kört windows update. Jag gick nu ut på intels hemsida för att kolla nya drivrutiner och hittar "graphics driver Newer Driver Available: 15.33.30.64.3958, (Current driver 10.18.10.3945). När jag försöker uppdatera får jag felmeddelande och installationen går inte igenom. Vilken drivrutin har ni? Gör det nån skillnad i att uppdatera?
__________________
UX32VD - Nexus 4 - Nexus 7
jockelundstrom är inte uppkopplad
2014-11-14, 13:02   #1690

Lakritssmurfen

Medlem

Registrerad: nov 2014

Död display och döda utgångar efter Windows update.


Hej,
Min UX32VD var från början en Win8 maskin, men har sedan länge Win7 istället.
Ska försöka beskriva förloppet, hoppas jag minns rätt.
Häromdagen tittade jag på en Windows update som låg och väntade, en uppdatering av Intel grafikdrivrutin.
Så bra, tänkte jag eftersom Widi krånglat en del. Jag satt inte och stirrade på datorn under uppdateringen, och när jag kom tillbaka till rummet lyste skärmen men utan innehåll. Hårddisken snurrade inte heller. Märkligt. Jag lät den stå några minuter till "ifall-om-att" innan jag stängde av den "hårt".
Efter omstart fanns fortfarande inget liv, inte ens under den del av starten där nåt bios-grejs flimrar förbi. Blä.
Kopplade in mej via hdmi mot tv'n, det funkade. Hurra. Körde en återställning till en punkt som var sparad tidigare i veckan. Startade om. Ingen skillnad.
Läste forum här och var. Fick tipset att avinstallera Intel-skärmdrivrutinerna helt för att köra de generella Win7 istället. Gjorde så, men det gjorde ingen somhelst skillnad.
En Intel-snubbe i ett forum skrev att det var handskakning mellan grafikbios och bios som kunde vara knas, så man skulle uppdatera BIOS. Nu hade jag ju redan den nyaste, och bios-laddarprogrammen vägrade eftersom versionen inte var nyare.
Så, jag tryckte på nån "återställ till fabriksinställningar" eller liknande i BIOS, och sedan dess är ALLT SVART. Ingen LCD, ingen HDMI, ingen VGA.
Emailade ASUS support som sa att det skulle fixa sig med en total återställning via F9.
Plockade ur hårddisken för att backa upp den. Märker att det bara finns en pytteliten 2:a partition (250Mb), knappast en total återställning (restore) partition.
Några tips på vad jag gör nu?
Det är toksvårt att klicka sig fram i BIOS utan att se nåt, speciellt när man inte vet "vart man är" eller hur det borde se ut.
Verkar inte som om funktionsknappar för bakgrundsbelysning av skärm eller tangentbord reagerar längre.
Det är möjligt att återställningen av BIOS gör att han tittar efter nåt Win8 junk..
HJÄLP tack!
Lakritssmurfen är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker