Velar mellan två speldatorer

Permalänk
Medlem

Velar mellan två speldatorer

Hej!

Jag har tänkt införskaffa en bärbar speldator. Det står mellan två stycken som jag, som inte är särskilt insatt, tycker är snarlika varandra. Skiljer sig på ganska få ställen i mina ögon men jag hoppas att någon med bättre koll kan hjälpa mig att utse den bästa.

Det primära syftet med datorn är självklart datorspel, som rubriken antyder.

ASUS ROG G771JM-T7080H
http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/asus-rogg771jm-t7080h...

ELLER

MSI GP70 2PF-098NE Leopard
http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...

Tack på förhand!

Mvh

Permalänk

Ska du flytta på datorn mycket?
Har en asus g750jh, är nöjd med den förutom att den är så jävla otymplig om man ska resa långt.
Jag skulle kalla det portabel dator istället för laptop

Visa signatur

ASUS G750JH-T4070H

i7 4700HQ (2.4 GHz TURBO 3.4 Ghz) GeForce GTX 780M SSD: 256 GB
HDD: 1 TB RAM:16 GB (DDR3L 1600MHz 4x4 GB) 17.3" TN

SteelSeries Rival SteelSeries QcK Mass Qpad QH-85

ASUS VS229H 21,5" IPS

Permalänk
Medlem

Jag ska köpa mig en dyrare modell i Asus-serien (ROG G751), och anledningen till detta är att min uppfattning - efter mycket läsande - ligger på att de har en bra byggkvalité och standard i sin helhet. Man betalar med all-säkerhet en liten extra peng tillskillnad från MSI.

MSI ser överlag ut att vara den bättre datorn på pappret. Dock har jag läst att MSI har haft värme- och ljudproblem (fläktarna) med de äldre datorerna, om det gäller för denna modell vågar jag inte uttala mig om dock!

Något bättre grafikkort (ASUS) eller mera minne och en SSD (MSI)?

Här har du en Asus modell som har precis samma grafikkort fast med bättre minne och en större SSD för en tusenlapp mera (DOCK 15" SKÄRM!):
https://www.komplett.se/asus-g551jm-156-full-hd-matt/824957

Permalänk
Medlem

Jag hade tagit ASUS. Den har bättre grafikkort (det kan man inte byta) och 2 tomma RAM platser (du kan lägga till 8GB extra eller sätta i ett annat kit), samt en tom HDD slot PLUS en M.2 port (för en SSD t.ex.) vad jag förstår av manualen (sid 96). Dessutom står det att ASUS:en har IPS-panel och MSI:n LED. IPS ger bättre färger.

Visa signatur

Stationär: ASUS X470 Strix-F / Ryzen 5800X / 16GB 3600MHz Corsair Venegance LP / PNY 4070 Ti / Samsung 830 128GB / WD Green 3TB / Cooler Master V700 / Fractal Design Define S2

Permalänk
Medlem
Skrivet av SeaMonkey:

Ska du flytta på datorn mycket?

Ja, det ska jag. Tänkte konka den mellan hem och flickvän mycket. Det är faktiskt den enda anledningen till att det måste vara just en bärbar och inte en stationär. Annars hade jag garanterat köpt en bättre stationär för samma pengar. Kollade vikten på de olika datorerna men jag tycker inte det skiljer sig att mycket att det blir den avgörande faktorn.

Tack så mycket för samtliga svar, mycket hjälpsamt. Just nu lutar det åt ASUS, ska bestämma mig under morgondagen.

Tar gärna emot fler tankar och förslag!

Permalänk
Medlem

några dagar sent kanske men äger en ASUS G750JH som jag köpte för inte så länge sen å även om den är tung tycker jag inte de spelar nån roll alls, funkar skit bra med kylning etc och har inte tyckt den skulle va för tung för å bära med sig. dock har jag själv haft problem med ljudkortet i min när jag haft den nu i snart 3-4 månader, vet inte om det är standard fel med dom men enda jag har att klaga på

Visa signatur

CPU: Inte core i7 9700k @ 5.1 GHz | GPU: Asus RTX 2080 8 GB | Mobo:Asus ROG Strix Z390-F | RAM: 16GB Corsair