ESXI och hög write latency till iSCSI

Permalänk

ESXI och hög write latency till iSCSI

Hej Alla!
Jag har ett konstigt fenomen med ESXi.

Jag har två maskiner som kör ESXi, den ena har jag precis uppgraderat till ESXi 5.5 och den andra kör ESXi 5.1. Sedan har jag en NAS som kör Nas4Free.

ESXi 2 hosten är en FUJITSU PRIMERGY TX100 S3P E3-1220V2 3.1GHZ 8MB 16GB och har två stycken INTEL PRO/1000 GT DESKTOP ADAPTER BULK, varav den ena är vmnic 3 som används för iSCSI target.

Nas4Free har jag skapat en iSCSI pool med två mirror i, denna ska agera som lagring till mina virtuella maskiner till båda mina ESXi hostar. Jag har anslutit iSCSI Software adapter i båda ESXi hostarna utan problem och jag kommer åt allt från båda hostarna.

När jag skapar en VM från ESXi 1 så fungerar det alldeles utmärkt, har write latency på data storage runt 10 ms. Där snurrar VM på bra men när jag skapar en VM från ESXi 2 så har jag en riktigt hög write latency på data storage, över 500 ms. Jag har provat att byta kablar, ändrat NIC, ändrat portar i switchen, bootat om hosten, uppgraderat till ESXi 5.5 idag, men fortfarande samma problem.

Ibland har wrtie latency varit låg på ESXi 2, jag körde installation på båda hostarna samtidigt och då var write latency inte mer än 10 ms på någon av hostarna. Poolen innehåller bara 2 VMs, då jag har provat hit och dit och tagit bort dem från storage. Så iSCSI är inte överbelastad med VMs.

Har följt dessa guider när jag skapat iSCSI target på maskinerna, men jag kör dem inte i separata vlan och jag har inte multipath utan alla ligger på samma nät med fasta ip adresser. Andra VMs som jag kör på lokal hårddisk fungerar bra, kör inte många maskiner på den utan pfsense, Windows Server 2008 R2 server och en ubuntu server. Gott om CPU och RAM kvar.

http://n4f.siftusystems.com/index.php/2013/07/12/nas4free-mpi...
http://n4f.siftusystems.com/index.php/2013/07/03/iscsi-multip...

Nu står jag och stampar lite, så skulle behöva lite råd och rön här. Båda ESXi hostarna är konfigurerade likadant, jag har dedikerat ett NIC som iSCSI target i båda hostarna och ett eget i Nas4Free maskinen.

Mev vänliga hälsningar.
/Patrik