Windows home server

Permalänk
Medlem

Windows home server

Windows Home server
Har använt WHS, Windows Home Server sedan systemet kom, tycker om systemet med storage pool och att jag kan ”spegla” viktiga mappar. Under åren har jag bytt ut hårddiskar utan problem och även bytt ur hårdvaran i servern. Systemet med backup och möjligheten till att återställa en dator har också fungerat bra, har använt möjligheten ett antal gånger. Sedan Windows 7 och sedermera 8 kom så fungerar dock inte detta mer.
Så här ser hushållets digitala värld ut.
2 st stationära datorer för nytta o nöje (windows 7)
1 st bärbar dator (windows 8)
1 tv dator för filmer etc (windows 7 + Mediaportal)
Squeezebox och squeezebox Bom för all musik uppspelning i huset, hela musiksamlingen digitaliserad och lagrad på servern inklusive gamla vinylskivor
Alla foto lagras på serven
Kollar också in möjligheten med lite styrning av ljus etc via servern.
Trådat nätverk i hela huset och servern i bra källar utrymme.
Nu känns det som att det finns tid och pengar för ett nytt system som skall lösa ovanstående. Funderar på HP ProLiant ML310e Gen8 v2 + Windows Server 2012 Essentials. Är jag helt fel på det eller ….??
OBS jag är 60+ !!

Permalänk
Medlem

Har gått i princip samma väg, från WHS2011 istället och ångrar inget.
Du kommer känna igen dig rel snabbt i 2012, läs gärna på lite innan (finns många bra böcker). Diskpool i 2012 är riktigt bra men kräver lite förkunskaper.
Med essentials tillägget så får du i princip samma funktioner som du har idag, med plugin som installeras på respektive klient som löser backup osv. Dock så kan inloggningen mot servern strula en del innan man får till det men finns lösningar på div forum på detta.

Du kommer troligen att få byta domännamn om du nyttjar DNS tjänsten från Microsoft.

Servern du länkar kommer att orka driva utan problem.

Vet inte vilket program för automation som du kikat på. Jag kör telldus, switchking samt Beyondmeasure på min och de funkar finfint.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jo det är 2012 r2 essentials du vill ha. En skillnad är att den även är domänkontrollant, dvs central server för autentisering och inloggning. Så den måste vara DNS i dina klienter, det ställer du i din routers dhcp-server. Samt ha sig själv som DNS.

Däremot behöver du inte lägga till datorerna i domänen, det medför nya profiler samt att det blir mer komplext. En kollega hälsar att det finns ett registerhack som låter dig installera backupklienten utan det annars obligatoriska domänmedlemskapet.

Permalänk
Medlem

Tack för svaren

Har beställt. Spännande! Tur att man är pensionär så man har tid, misstänker det kommer att ta tid med installation och att få igång det som jag vill ha det.
Har provat Telldus som nämndes, är inte helt nöjd, funderar på Z-wawe istället.

Än en gång tack för svaren.