Sidan 1 av 2 1 2
 
Verktyg Visningsval
2011-11-01, 16:58   #1

hasoo

Medlem

hasoos avatar

Plats: borås

Registrerad: dec 2010

Drivrutinerna har slutat fungera Hjälp!


Tjenare!

Fick ett problem idag där det står att Grafikdrivrutinen NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 285,62 slutade svara och har återställts.

Och det händer när jag ska spela när ja sitter som nu på swec så är de ingen fara. Någon som vet något om detta fel??

Jag sitter med 2 Gigabyte Gtx 560 ti oc

Mvh
__________________
Cooler Master Haf X // Intel I7 2600k // 2x Gtx 560 ti oc SLI // 16gb ddr3 Corsair Vengeance // Ocz 120gb ssd // Ocz 1250w psu // Cpu kylare Corsair H100 // Sabertooth P67
hasoo är inte uppkopplad
2011-11-01, 18:38   #2

RedNet

Medlem

Registrerad: aug 2010

Ta bort och installera om Nvidias senaste drivrutiner. Det brukar lösa ovanstående
__________________
Chassi: Fractal Design Arc Midi Nätaggregat: Corsair AX 850W Gold Moderkort: Asus P7H57D-V evo Processor: Intel Core i5-750 3.0Ghz Kylare: Stockkylare RAM: Corsair 8GB 1333MHz XMS3 Grafikkort: Gainward GTX 570 Phantom 820/1640 SSD: Crucial M4 64gb OS: Windows 7 Ultimate 64-bitar

RedNet är inte uppkopplad
2011-11-01, 18:43   #3

hasoo

Medlem

hasoos avatar

Plats: borås

Registrerad: dec 2010

Har du tips på något program som tar bort allt?

Citat:
Ursprungligen inskrivet av SirNicky Visa inlägg
Ta bort och installera om Nvidias senaste drivrutiner. Det brukar lösa ovanstående
__________________
Cooler Master Haf X // Intel I7 2600k // 2x Gtx 560 ti oc SLI // 16gb ddr3 Corsair Vengeance // Ocz 120gb ssd // Ocz 1250w psu // Cpu kylare Corsair H100 // Sabertooth P67
hasoo är inte uppkopplad
2011-11-01, 19:22   #4

RedNet

Medlem

Registrerad: aug 2010

http://www.guru3d.com/category/driversweeper/ - DriverSweeper fungerar.
Annars kan du alltid radera allt manuellt via kontrollpanelen. Bara att ta bort ALLT som heter/använder Nvidias logotyp.
__________________
Chassi: Fractal Design Arc Midi Nätaggregat: Corsair AX 850W Gold Moderkort: Asus P7H57D-V evo Processor: Intel Core i5-750 3.0Ghz Kylare: Stockkylare RAM: Corsair 8GB 1333MHz XMS3 Grafikkort: Gainward GTX 570 Phantom 820/1640 SSD: Crucial M4 64gb OS: Windows 7 Ultimate 64-bitar

RedNet är inte uppkopplad
2011-11-01, 19:40   #5

Holm01

Medlem

Holm01s avatar

Plats: 59° 23'52" N 19°' 40" Ö

Registrerad: okt 2009

Jag upplever exakt samma problem då jag ser på videos på youtube och spelar. Har testat att installera om drivrutinerna, men det fungerar ej. Vad ska jag göra? Har en ny dator och delarna syns i signaturen. Kan moderkortet spela in, då jag och ts har samma modell.
__________________
i5 2500k@4,4| NH-D14 |GTX 780| ASUS VG248QE | Asus Xonar Essence STX | Beyerdynamic DT 990 | Dali Zensor 7
Holm01 är uppkopplad nu
2011-11-01, 19:43   #6

hasoo

Medlem

hasoos avatar

Plats: borås

Registrerad: dec 2010

Moderkort ska nog inte vara ngt problem. För jag har kört med tidigare drivrutiner och allt funkade prima de är bara nu när dom har släppt nya för bf 3 det började bala ur hos mig.

Tänkte testa o formatera om datorn och se vad som händer men vet inte om det är vart o göra de om de inteblir förbättring.

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Holm01 Visa inlägg
Jag upplever exakt samma problem då jag ser på videos på youtube och spelar. Har testat att installera om drivrutinerna, men det fungerar ej. Vad ska jag göra? Har en ny dator och delarna syns i signaturen. Kan moderkortet spela in, då jag och ts har samma modell.
__________________
Cooler Master Haf X // Intel I7 2600k // 2x Gtx 560 ti oc SLI // 16gb ddr3 Corsair Vengeance // Ocz 120gb ssd // Ocz 1250w psu // Cpu kylare Corsair H100 // Sabertooth P67
hasoo är inte uppkopplad
2011-11-01, 19:48   #7

Holm01

Medlem

Holm01s avatar

Plats: 59° 23'52" N 19°' 40" Ö

Registrerad: okt 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av hasoo Visa inlägg
Moderkort ska nog inte vara ngt problem. För jag har kört med tidigare drivrutiner och allt funkade prima de är bara nu när dom har släppt nya för bf 3 det började bala ur hos mig.

Tänkte testa o formatera om datorn och se vad som händer men vet inte om det är vart o göra de om de inteblir förbättring.
Jag har fått detta problem sedan igår innan dess har det varit bra, men nu kan jag inte göra mycket utan att bliden blir svart och drivrutinen slutar fungera. Jag har läst om andra med detta problem och har inte hittat någon bra lösning och det känns ju konstigt om det skulle vara fel på komponenterna då det fingerat tidigare.
__________________
i5 2500k@4,4| NH-D14 |GTX 780| ASUS VG248QE | Asus Xonar Essence STX | Beyerdynamic DT 990 | Dali Zensor 7
Holm01 är uppkopplad nu
2011-11-01, 19:50   #8

hasoo

Medlem

hasoos avatar

Plats: borås

Registrerad: dec 2010

Håller med dig och det är många som har detta felet! Men jag har börjat få bluescreen utan att göra ngt med datan den kan bara vara på så får ja bluescreen fattar inte vad det är som händer.


Citat:
Ursprungligen inskrivet av Holm01 Visa inlägg
Jag har fått detta problem sedan igår innan dess har det varit bra, men nu kan jag inte göra mycket utan att bliden blir svart och drivrutinen slutar fungera. Jag har läst om andra med detta problem och har inte hittat någon bra lösning och det känns ju konstigt om det skulle vara fel på komponenterna då det fingerat tidigare.
__________________
Cooler Master Haf X // Intel I7 2600k // 2x Gtx 560 ti oc SLI // 16gb ddr3 Corsair Vengeance // Ocz 120gb ssd // Ocz 1250w psu // Cpu kylare Corsair H100 // Sabertooth P67
hasoo är inte uppkopplad
2011-11-01, 19:59   #9

sarimner86

Medlem

Plats: stockholm

Registrerad: sep 2009

DET FINNS DEN TRÅD OM DETA: http://www.sweclockers.com/forum/125...l#post11550842
sarimner86 är inte uppkopplad
2011-11-01, 20:00   #10

Holm01

Medlem

Holm01s avatar

Plats: 59° 23'52" N 19°' 40" Ö

Registrerad: okt 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av hasoo Visa inlägg
Håller med dig och det är många som har detta felet! Men jag har börjat få bluescreen utan att göra ngt med datan den kan bara vara på så får ja bluescreen fattar inte vad det är som händer.
Borde inte ta lång tid innan nvidia upptäcker detta fel, om inte lär andra hitta lösningar snart. Får bli att vänta på lösningar, även om det är förbannat irriterande med en dator som inte fungerar.
__________________
i5 2500k@4,4| NH-D14 |GTX 780| ASUS VG248QE | Asus Xonar Essence STX | Beyerdynamic DT 990 | Dali Zensor 7
Holm01 är uppkopplad nu
2011-11-01, 20:01   #11

sarimner86

Medlem

Plats: stockholm

Registrerad: sep 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Holm01 Visa inlägg
Borde inte ta lång tid innan nvidia upptäcker detta fel, om inte lär andra hitta lösningar snart. Får bli att vänta på lösningar, även om det är förbannat irriterande med en dator som inte fungerar.
http://www.sweclockers.com/forum/125...l#post11550842
sarimner86 är inte uppkopplad
2011-11-01, 20:04   #12

Holm01

Medlem

Holm01s avatar

Plats: 59° 23'52" N 19°' 40" Ö

Registrerad: okt 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av sarimner86 Visa inlägg
Den länken fungerar tyvärr inte så bra, blir bara page not found.

Senast redigerad av Holm01 2011-11-01 klockan 20:22.
__________________
i5 2500k@4,4| NH-D14 |GTX 780| ASUS VG248QE | Asus Xonar Essence STX | Beyerdynamic DT 990 | Dali Zensor 7
Holm01 är uppkopplad nu
2011-11-01, 20:08   #13

sarimner86

Medlem

Plats: stockholm

Registrerad: sep 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Holm01 Visa inlägg
Den länken fungerar tyvärr inte så bra, blir bara page not found. Jag har inte gtx 560, har gtx 580 från asus.

Den funkar fint för mej.. sök på "Ni som har problem med Gigabyte 560 TI OC, titta hit" på forumet.
sarimner86 är inte uppkopplad
2011-11-01, 20:22   #14

Holm01

Medlem

Holm01s avatar

Plats: 59° 23'52" N 19°' 40" Ö

Registrerad: okt 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av sarimner86 Visa inlägg
Den funkar fint för mej.. sök på "Ni som har problem med Gigabyte 560 TI OC, titta hit" på forumet.
Jag har inte gtx 560, har gtx 580 från asus.
__________________
i5 2500k@4,4| NH-D14 |GTX 780| ASUS VG248QE | Asus Xonar Essence STX | Beyerdynamic DT 990 | Dali Zensor 7
Holm01 är uppkopplad nu
2011-11-01, 20:24   #15

sarimner86

Medlem

Plats: stockholm

Registrerad: sep 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Holm01 Visa inlägg
Jag har inte gtx 560, har gtx 580 från asus.

men snubben som startade tråden hade problem med 560...
sarimner86 är inte uppkopplad
2011-11-01, 20:42   #16

hasoo

Medlem

hasoos avatar

Plats: borås

Registrerad: dec 2010

Tack men det funkar inte!

Citat:
Ursprungligen inskrivet av sarimner86 Visa inlägg
__________________
Cooler Master Haf X // Intel I7 2600k // 2x Gtx 560 ti oc SLI // 16gb ddr3 Corsair Vengeance // Ocz 120gb ssd // Ocz 1250w psu // Cpu kylare Corsair H100 // Sabertooth P67
hasoo är inte uppkopplad
2011-11-01, 20:44   #17

sarimner86

Medlem

Plats: stockholm

Registrerad: sep 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av hasoo Visa inlägg
Tack men det funkar inte!

sök i forumet "Ni som har problem med Gigabyte 560 TI OC, titta hit" jsg kommer in på sidan..
sarimner86 är inte uppkopplad
2011-11-01, 21:03   #18

hasoo

Medlem

hasoos avatar

Plats: borås

Registrerad: dec 2010

Ja men ja fattar inte hur man gör riktigt ganska svårt o förstå hur man ska göra det

Citat:
Ursprungligen inskrivet av sarimner86 Visa inlägg
sök i forumet "Ni som har problem med Gigabyte 560 TI OC, titta hit" jsg kommer in på sidan..
__________________
Cooler Master Haf X // Intel I7 2600k // 2x Gtx 560 ti oc SLI // 16gb ddr3 Corsair Vengeance // Ocz 120gb ssd // Ocz 1250w psu // Cpu kylare Corsair H100 // Sabertooth P67
hasoo är inte uppkopplad
2011-11-01, 23:55   #19

Dennisen

Medlem

Plats: Malmö

Registrerad: apr 2008

Har haft detta problem sen ja köpte min 560ti, googlar man så är där rätt många som har problem med det. Inte lyckats hitta nån lösning, nytt bios till grafikkort + moderkort hjälpte inte har formaterat massvis med ggr försvinner ej. Det är Firefox som krashar rätt ofta helt random.

Var samma sak me mitt ATi 4830 därför ja bytte, så antar det har nåt med moderkortet att göra provat allt annat. Något märkligt problem som bara uppstår helt plötsligt, datorn har funkat bra nåt år.
__________________
Asus P6T / i7 920 @ 3.7ghz / MSi GTX 780 / 6gb OCZ Platinum XTC / Coolermaster Silent Pro M700
Dennisen är inte uppkopplad
2011-11-02, 13:42   #20

hasoo

Medlem

hasoos avatar

Plats: borås

Registrerad: dec 2010

raderade allt med nvidia på datorn typ haha o instlaerade om drivrutinerna o när ja satte igång datan idag o de funkade
__________________
Cooler Master Haf X // Intel I7 2600k // 2x Gtx 560 ti oc SLI // 16gb ddr3 Corsair Vengeance // Ocz 120gb ssd // Ocz 1250w psu // Cpu kylare Corsair H100 // Sabertooth P67
hasoo är inte uppkopplad
2011-11-02, 16:10   #21

sarimner86

Medlem

Plats: stockholm

Registrerad: sep 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av hasoo Visa inlägg
raderade allt med nvidia på datorn typ haha o instlaerade om drivrutinerna o när ja satte igång datan idag o de funkade

jag körde DriverSweeper sen dess värkar de funka tror ja..
sarimner86 är inte uppkopplad
2011-11-02, 16:28   #22

hasoo

Medlem

hasoos avatar

Plats: borås

Registrerad: dec 2010

Hos mig med men undra hur länge det funkar då haha

Citat:
Ursprungligen inskrivet av sarimner86 Visa inlägg
jag körde DriverSweeper sen dess värkar de funka tror ja..
__________________
Cooler Master Haf X // Intel I7 2600k // 2x Gtx 560 ti oc SLI // 16gb ddr3 Corsair Vengeance // Ocz 120gb ssd // Ocz 1250w psu // Cpu kylare Corsair H100 // Sabertooth P67
hasoo är inte uppkopplad
2011-11-02, 16:45   #23

sarimner86

Medlem

Plats: stockholm

Registrerad: sep 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av hasoo Visa inlägg
Hos mig med men undra hur länge det funkar då haha

precis när jag skrev det där så kraschade min när jaf va inne i FF.. :S
sarimner86 är inte uppkopplad
2011-11-02, 18:27   #24

hasoo

Medlem

hasoos avatar

Plats: borås

Registrerad: dec 2010

Krashade hos mig med!!!! Precis likadant som innan får bluescreen och det där felmedelandet att nvidia drivrutiner....
Finns de någon jävla lösning på detta! Hjälper det om man uppdaterar moderkorts bios?? någon som kan detta????

Citat:
Ursprungligen inskrivet av sarimner86 Visa inlägg
precis när jag skrev det där så kraschade min när jaf va inne i FF.. :S
__________________
Cooler Master Haf X // Intel I7 2600k // 2x Gtx 560 ti oc SLI // 16gb ddr3 Corsair Vengeance // Ocz 120gb ssd // Ocz 1250w psu // Cpu kylare Corsair H100 // Sabertooth P67
hasoo är inte uppkopplad
2011-11-02, 18:32   #25

krrjon

Medlem

krrjons avatar

Registrerad: jan 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av hasoo Visa inlägg
Krashade hos mig med!!!! Precis likadant som innan får bluescreen och det där felmedelandet att nvidia drivrutiner....
Finns de någon jävla lösning på detta! Hjälper det om man uppdaterar moderkorts bios?? någon som kan detta????
Klocka ner korten eller öka spänningen, jag fick alltid drivrutiner krockade under tiden jag testa olika klocks och spänningar. Får korten för lite ström så brukar man få meddelande drivrutiner krashade.



Till dig som har GTX 580 gör samma sak finns minst en tråd i battlefield-delen här på forumet om GTX580-krash p.g.a. för lite spänning till GPU:n.
krrjon är inte uppkopplad
2011-11-02, 18:45   #26

lord_moggo

Medlem

Plats: gbg/umeå

Registrerad: apr 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av krrjon Visa inlägg
Klocka ner korten eller öka spänningen, jag fick alltid drivrutiner krockade under tiden jag testa olika klocks och spänningar. Får korten för lite ström så brukar man få meddelande drivrutiner krashade.



Till dig som har GTX 580 gör samma sak finns minst en tråd i battlefield-delen här på forumet om GTX580-krash p.g.a. för lite spänning till GPU:n.
När ska folk lära sig om det här felet?

Det är ett felmeddelande som kan bero på väldigt många olika orsaker och händer även för ATI och har funnits sedan väldigt lång tid tillbaka. När windows upptäcker ett fel försöker den starta om drivrutinen istället för att ge den en chans att återhämta sig själv. Orsaken bakom felet meddelas dock inte och kan som sagt bero på väldigt många olika orsaker. För mig var det för HÖG spänning tex. Det kan vara korrupta drivrutiner, för hög eller låg spänning/frekvens, för hög/låg temp, för klent nätagg och en uppsjö andra orsaker. Bara för att en person fick bort sitt felmeddelande behöver inte samma metod hjälpa någon annan.

Just fyi

Edit: En mer detaljerad förklaring:
"The issue occurs when the Timeout Detection and Recovery (TDR) feature available in Windows Vista® and Windows 7 detects that the graphics card (GPU) has not responded within a predetermined period of time and reinitializes it with the Windows Display Driver Model (WDDM) to prevent the need to reboot. There is no single cause for a TDR event to be triggered."

Edit2: Att slå av TDR går men är inte att rekommendera då det är ett tecken på att något är fel. Godtar man att grafikkortet inte svarar i en lite längre tidsperiod med mindre aggresiv TDR så maskerar man bara den underliggande orsaken.

Senast redigerad av lord_moggo 2011-11-02 klockan 20:43.
lord_moggo är inte uppkopplad
2011-11-02, 20:02   #27

krrjon

Medlem

krrjons avatar

Registrerad: jan 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av lord_moggo Visa inlägg
När saka folk lära sig om det här felet?

Det är ett felmeddelande som kan bero på väldigt många olika orsaker och händer även för ATI och har funnits sedan väldigt lång tid tillbaka. När windows upptäcker ett fel försöker den starta om drivrutinen istället för att ge den en chans att återhämta sig själv. Orsaken bakom felet meddelas dock inte och kan som sagt bero på väldigt många olika orsaker. För mig var det för HÖG spänning tex. Det kan vara korrupta drivrutiner, för hög eller låg spänning/frekvens, för hög/låg temp, för klent nätagg och en uppsjö andra orsaker. Bara för att en person fick bort sitt felmeddelande behöver inte samma metod hjälpa någon annan.

Just fyi

Edit: En mer detaljerad förklaring:
"The issue occurs when the Timeout Detection and Recovery (TDR) feature available in Windows Vista® and Windows 7 detects that the graphics card (GPU) has not responded within a predetermined period of time and reinitializes it with the Windows Display Driver Model (WDDM) to prevent the need to reboot. There is no single cause for a TDR event to be triggered."

Edit2: Att slå av TDR går men är inte att rekommendera då det är ett tecken på att något är fel. Godtar man att grafikkortet inte svarar i en lite längre tidsperiod med mindre aggresiv TDR så maskerar man bara den underliggande orsaken.
Och med tanke på alla problem kring gigabyte GTX 560 ti och för låg spänning/hög klock så ja jag rekommenderade just det. Finns även flera med andra GTX 5xx som haft exakt samma problem så om nu mitt förslag är så kasst å jag fattar inget det må vara hänt då kan dom bara strunta i mitt inlägg.
krrjon är inte uppkopplad
2011-11-02, 20:43   #28

lord_moggo

Medlem

Plats: gbg/umeå

Registrerad: apr 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av krrjon Visa inlägg
Och med tanke på alla problem kring gigabyte GTX 560 ti och för låg spänning/hög klock så ja jag rekommenderade just det. Finns även flera med andra GTX 5xx som haft exakt samma problem så om nu mitt förslag är så kasst å jag fattar inget det må vara hänt då kan dom bara strunta i mitt inlägg.
Jag säger inte att ditt förslag är kasst. Jag säger bara till TS att det är värt att prova åt båda håll och att testa helt andra lösningar också då detta felmeddelande är ett som orsakas av flera olika typer av underliggande fel.
lord_moggo är inte uppkopplad
2011-11-02, 20:47   #29

sarimner86

Medlem

Plats: stockholm

Registrerad: sep 2009

Eller så göe man de enkelt för sej å mailar Gigabyte å kolar va dom säger.. för de e deras kort..
sarimner86 är inte uppkopplad
2011-11-02, 21:43   #30

hasoo

Medlem

hasoos avatar

Plats: borås

Registrerad: dec 2010

aha okej.. men blir så jävla arg när de blir så här!!!
__________________
Cooler Master Haf X // Intel I7 2600k // 2x Gtx 560 ti oc SLI // 16gb ddr3 Corsair Vengeance // Ocz 120gb ssd // Ocz 1250w psu // Cpu kylare Corsair H100 // Sabertooth P67
hasoo är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker