Verktyg Visningsval
2012-04-25, 01:30   #1

Sammyc51

Medlem

Sammyc51s avatar

Plats: Wroclaw

Registrerad: okt 2011

GTX 680 -Tomatsås Screen of Death-


Tjena!

För någon timma sedan så idlade jag lite på sweclockers och helt plötsligt!

Boom! Båda skärmarna gick från bild till tomatsås (Röd bakgrund) bild.

Kollade runt och det är rätt många som rapporterar att det också har hänt dom som har GTX 680. (http://www.evga.com/forums/tm.aspx?&m=1512202&mpage=1)

En video kan också hittas här; http://www.youtube.com/watch?v=xVAgpwQSNIY

Dem hade rapporterat att det är nog software, inte hardware problem. Att det är monitorprogram som GPU Z osv som skapar dessa problem. Och att man måste vänta tills nya uppdateringar för GPU Z eller bättre drivrutiner från NVIDIA.

Skulle bara kolla om ni som äger ett 680, någon gång upplevt detta problemet? Blev självklart rätt skrämd att kortet var förstört och att den kunde förstöra andra komponenter.
__________________
Fractal Design Define R3 <|> Asus P8Z68-V PRO GEN3 <|> Intel Core i5 2500K 4,3GHz <|> Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE <|> Cooler Master Hyper 212 EVO <|> Corsair HX 650W 80+ Bronze Modulär <|> MSI Geforce GTX 680 2GB <|> Crucial m4 128 GB SSD
Sammyc51 är inte uppkopplad
2012-04-25, 01:43   #2

kabex

Medlem

Plats: Råcksta

Registrerad: feb 2008

Nope, inte haft det problemet. Har inte heller kört några monitorprogram sen jag tryckte in 680:it.

Finns problemet kvar i 301.10 (som jag kör med)? Såg att han i tråden körde med 300.83 (orkar inte läsa hela tråden såhär dags).
__________________
i7 4770k + Antec 1250 | Asus Maximus VI Extreme | 16GB Vengeance LP@1600MHz | Asus GF GTX TITAN | Samsung 830 512GBx2 + Plextor M5 Pro 128GB | 750GB + 1,5TB + 3TB| Antec 1900 | Corsair AX850W | Asus VG278H+Samsung 2233rz | nVidia 3DVision2 | Func KB-460 | Razer Imperator 2012 | Corsair Vengeance 2000 | Corsair SP2500 + Asus Xonar DX | Intel/nVidia-fanboy (typ)
kabex är inte uppkopplad
2012-04-25, 02:15   #3

SysGhost

Medlem

SysGhosts avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: jul 2007

Hur länge dröjer RSoD om du inte loggar in? (För att bekräfta om det är något "elakt" som laddar in efter inloggning eller inte)
__________________
Bästa programmen till Linux - v2.0
Dela med dig av: Historien bakom ditt nickname.
SysGhost är inte uppkopplad Folding
2012-04-25, 05:43   #4

Skuggan74

Medlem

Plats: Någonstans i Stockholm

Registrerad: apr 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sammyc51 Visa inlägg
Tjena!

För någon timma sedan så idlade jag lite på sweclockers och helt plötsligt!

Boom! Båda skärmarna gick från bild till tomatsås (Röd bakgrund) bild.

Kollade runt och det är rätt många som rapporterar att det också har hänt dom som har GTX 680. (http://www.evga.com/forums/tm.aspx?&m=1512202&mpage=1)

En video kan också hittas här; http://www.youtube.com/watch?v=xVAgpwQSNIY

Dem hade rapporterat att det är nog software, inte hardware problem. Att det är monitorprogram som GPU Z osv som skapar dessa problem. Och att man måste vänta tills nya uppdateringar för GPU Z eller bättre drivrutiner från NVIDIA.

Skulle bara kolla om ni som äger ett 680, någon gång upplevt detta problemet? Blev självklart rätt skrämd att kortet var förstört och att den kunde förstöra andra komponenter.
Aldrig varit med om, men jag kör enbart med Asus GPU Tweak och Aida64 Extreme Edition för att läsa av värden.

Skickades från m.sweclockers.com
Skuggan74 är inte uppkopplad
2012-04-25, 05:53   #5

Skillz

Medlem

Skillzs avatar

Plats: SWECLOCKERS / Stockholm

Registrerad: dec 2001

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sammyc51 Visa inlägg

Blev självklart rätt skrämd att kortet var förstört och att den kunde förstöra andra komponenter.

Varför?
__________________
HP Elitebook / W8Prox64 @ Intel® SSD 520 Series 180GB - Intel® Core™ i7 3.5GHz 8GB | DDR3 1600MHz | WiFi/BT +WWAN/GPS | Inel HD[B]4000 | Xbian @ Raspberry Pi 512MB
Skillz är inte uppkopplad Folding
2012-04-25, 06:12   #6

mooseslayer

Medlem

mooseslayers avatar

Plats: Åmål

Registrerad: mar 2008

fick liknande härom dagen. drog ur skärmen från gtx680 så var det borta när jag satte i skärmen igen, kanske o mogna drivisar vet ej. Hade inte höga temps eller något annat konstigt.

kör WHQL 301.10
__________________
| Temjin TJ08-E | i5 3570K@ 4,8GHz | EK Water cooling |
| GIGABYTE Sniper M3 | ASUS GTX680 |
| 8Gb Corsair Dominator Platinum 1600MHz |
| OCZ Vertex 2E x4 raid 0 | Cooler Master Silent Pro M700 |
mooseslayer är inte uppkopplad
2012-04-25, 06:23   #7

Sampabowie

Medlem

Sampabowies avatar

Plats: Uppsala

Registrerad: apr 2010

Har inte vart med om detta. Får hoppas att man klarar sig utan!

/S
__________________
Intel® Core™ i5-2500K CPU @ 4,5 GHz : GIGABYTE Geforce 680 : Asus P8P67 Pro B3 : 8GB Vengeance @ 1600 MHz : NZXT H2 Vit Classic Chassi : Intel 320 SSD 120GB (Spel) + OCZ Vertex 4 120GB (System) : NZXT Hale90 850w : Antec kühler 620 x 2 Scythe Gentle Typhoon 1850 RPM.
Sampabowie är inte uppkopplad Folding
2012-04-25, 09:43   #8

Sammyc51

Medlem

Sammyc51s avatar

Plats: Wroclaw

Registrerad: okt 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kabex Visa inlägg
Nope, inte haft det problemet. Har inte heller kört några monitorprogram sen jag tryckte in 680:it.

Finns problemet kvar i 301.10 (som jag kör med)? Såg att han i tråden körde med 300.83 (orkar inte läsa hela tråden såhär dags).
Kör själv med 301.10 och har bara fått det en gång, dvs igår. Då hade jag GPU-Z (6.0) uppe och satt och surfade lite.

Har ju dock suttit med GPU-Z och Afterburner 24/7 sen kortet lades in för cirka en vecka sedan. Skumt att det kommer nu?

För grejen är ju att jag monterade in två nya fläktar i chassit, och helt plötsligt blir allt rött efter några timmar. Låter ju skumt iallafall

Citat:
Ursprungligen inskrivet av SysGhost Visa inlägg
Hur länge dröjer RSoD om du inte loggar in? (För att bekräfta om det är något "elakt" som laddar in efter inloggning eller inte)
När du menar "inte loggar in", menar du in på skrivbordet?

Tja, jag har inte startat GPU-Z sen RSOD och har inte fått något än. Har ju dock den uppdaterade GPU-Z så
__________________
Fractal Design Define R3 <|> Asus P8Z68-V PRO GEN3 <|> Intel Core i5 2500K 4,3GHz <|> Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE <|> Cooler Master Hyper 212 EVO <|> Corsair HX 650W 80+ Bronze Modulär <|> MSI Geforce GTX 680 2GB <|> Crucial m4 128 GB SSD
Sammyc51 är inte uppkopplad
2012-04-25, 11:04   #9

Skuggan74

Medlem

Plats: Någonstans i Stockholm

Registrerad: apr 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sammyc51 Visa inlägg
Kör själv med 301.10 och har bara fått det en gång, dvs igår. Då hade jag GPU-Z (6.0) uppe och satt och surfade lite.

Har ju dock suttit med GPU-Z och Afterburner 24/7 sen kortet lades in för cirka en vecka sedan. Skumt att det kommer nu?

För grejen är ju att jag monterade in två nya fläktar i chassit, och helt plötsligt blir allt rött efter några timmar. Låter ju skumt iallafall



När du menar "inte loggar in", menar du in på skrivbordet?

Tja, jag har inte startat GPU-Z sen RSOD och har inte fått något än. Har ju dock den uppdaterade GPU-Z så
Enligt NVidia ska du även.starta datorn i felsäkert läge och avinstallera drivers och ta bort c:/nvidia. Sen installera 301.24 drivers.

Och installera ny version av gpu-z och/eller aida64.

Hjälper inte detta är det bara RMA kvar.

Skickades från m.sweclockers.com
Skuggan74 är inte uppkopplad
2012-04-25, 13:13   #10

Sammyc51

Medlem

Sammyc51s avatar

Plats: Wroclaw

Registrerad: okt 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Skuggan74 Visa inlägg
Enligt NVidia ska du även.starta datorn i felsäkert läge och avinstallera drivers och ta bort c:/nvidia. Sen installera 301.24 drivers.

Och installera ny version av gpu-z och/eller aida64.

Hjälper inte detta är det bara RMA kvar.

Skickades från m.sweclockers.com
Enligt nvidia? Vart säger dom det? Är det enbart för RSOD?

301.24 drivers är ju beta µ_µ.

Har alltid haft senaste versionen av GPU-Z och använt den i en hel vecka tills...ja, det hände.

Har dock haft på datorn i cirka 4 timmar utan GPU-Z och ingen RSOD hittills.

Alla säger att kortet är inget fel på, varför ska man RMA något som funkar? Det är antingen software eller drivers som kolliderar.

EVGA kunder har RMA't deras 680 kort och fått det nya med samma tomatsås-bakgrund.
__________________
Fractal Design Define R3 <|> Asus P8Z68-V PRO GEN3 <|> Intel Core i5 2500K 4,3GHz <|> Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE <|> Cooler Master Hyper 212 EVO <|> Corsair HX 650W 80+ Bronze Modulär <|> MSI Geforce GTX 680 2GB <|> Crucial m4 128 GB SSD
Sammyc51 är inte uppkopplad
2012-04-25, 23:46   #11

Skuggan74

Medlem

Plats: Någonstans i Stockholm

Registrerad: apr 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sammyc51 Visa inlägg
Enligt nvidia? Vart säger dom det? Är det enbart för RSOD?

301.24 drivers är ju beta µ_µ.

Har alltid haft senaste versionen av GPU-Z och använt den i en hel vecka tills...ja, det hände.

Har dock haft på datorn i cirka 4 timmar utan GPU-Z och ingen RSOD hittills.

Alla säger att kortet är inget fel på, varför ska man RMA något som funkar? Det är antingen software eller drivers som kolliderar.

EVGA kunder har RMA't deras 680 kort och fått det nya med samma tomatsås-bakgrund.
Det låter iaf inte normalt, jag har två stycken 680's själv och jag har aldrig sett nån röd skärm, har kört med gammalt gpu-z och gammalt aida64. Köpte mina kort samma dag dom släpptes på webhallen.

Har precis kopplat in vattenkylningen så vi får väl se vad som händer när jag har läcktestat, kanske oxå åker på rsod då.

Skickades från m.sweclockers.com
Skuggan74 är inte uppkopplad
2012-04-26, 00:20   #12

Sammyc51

Medlem

Sammyc51s avatar

Plats: Wroclaw

Registrerad: okt 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Skuggan74 Visa inlägg
Det låter iaf inte normalt, jag har två stycken 680's själv och jag har aldrig sett nån röd skärm, har kört med gammalt gpu-z och gammalt aida64. Köpte mina kort samma dag dom släpptes på webhallen.

Har precis kopplat in vattenkylningen så vi får väl se vad som händer när jag har läcktestat, kanske oxå åker på rsod då.

Skickades från m.sweclockers.com
Jo, jag tänkte det med. Suttit och använt GPU-Z en jävla massa gånger när jag köpte 680n.

Andra säger att dom får det regelbundet.

Har dock inte fått något RSOD under hela dagen nu när GPU-Z eller Afterburner inte varit på. Vet inte om jag vågar starta dom
__________________
Fractal Design Define R3 <|> Asus P8Z68-V PRO GEN3 <|> Intel Core i5 2500K 4,3GHz <|> Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE <|> Cooler Master Hyper 212 EVO <|> Corsair HX 650W 80+ Bronze Modulär <|> MSI Geforce GTX 680 2GB <|> Crucial m4 128 GB SSD
Sammyc51 är inte uppkopplad
2012-04-27, 09:17   #13

Pellum

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: mar 2012

Jag har exakt samma problem när jag startar Aida Extreme direkt efter jag spelat ett spel.

När UAC varnar för Aida så blir skärmen svart ett par sekunder. Sen när jag försöker köra igång Aida så kommer RSOD.
Men om jag istället avbryter UAC och startar Aida direkt efter det igen så funkar allt normalt. Vet inte om UAC spökar i kombination med instabila drivare. :/

Senast redigerad av Pellum 2012-04-27 klockan 16:52. Anledning: Stavfel
__________________
Asus P9X79 DELUXE | Intel Core i7-3930K @ 4.33 GHz | Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE | Corsair Cooling H100 + 2 x Noctua NF-S12B FLX 120mm | Gigabyte GeForce GTX 680 2048MB | Intel 520 180GB | Intel X25-M 160GB | Fractal Design Arc Midi | Corsair AX 850W Modular 80+ GOLD | LG CH10LS28 BDROM | Windows 7 Enterprise x64 | Mionix Z60 | Razer Abyssus
Pellum är inte uppkopplad
2012-04-27, 10:31   #14

Sammyc51

Medlem

Sammyc51s avatar

Plats: Wroclaw

Registrerad: okt 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Pellum Visa inlägg
Jag har exakt samma problem när jag startar Aida Extreme direkt efter jag spelat ett spel.

När UAC varnar för Aida så blir skärmen svart ett par sekunder. Sen när jag försöker köra igång Aida så kommer RSOD.
Men om jag istället avbryter UAC och startar Aida direkt efter det igen så funkar allt normalt. Vet inte om UAC spökar i kombination med instabila drivare. :/
Det lät en jävla konstigt

Grejen är att det är rapporterat av AIDA? att när ett mjukvaruprogram försöker få tillgång till kortets BIOS så kolliderar programmet antingen med kortets drivrutiner eller "nya arkitektur".
Vilket skapar denna RSOD man får rysningar av .

Tillverkarna bakom dessa monitoringprogram får helt enkelt uppdatera programmen eller så får nvidia fixa en lösning i framtida drivers ^_^.
__________________
Fractal Design Define R3 <|> Asus P8Z68-V PRO GEN3 <|> Intel Core i5 2500K 4,3GHz <|> Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE <|> Cooler Master Hyper 212 EVO <|> Corsair HX 650W 80+ Bronze Modulär <|> MSI Geforce GTX 680 2GB <|> Crucial m4 128 GB SSD
Sammyc51 är inte uppkopplad
2012-04-27, 10:39   #15

Pellum

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: mar 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sammyc51 Visa inlägg
Det lät en jävla konstigt

Grejen är att det är rapporterat av AIDA? att när ett mjukvaruprogram försöker få tillgång till kortets BIOS så kolliderar programmet antingen med kortets drivrutiner eller "nya arkitektur".
Vilket skapar denna RSOD man får rysningar av .

Tillverkarna bakom dessa monitoringprogram får helt enkelt uppdatera programmen eller så får nvidia fixa en lösning i framtida drivers ^_^.
Ja det är skumt minst sagt. Men det är så väldigt tydligt att det händer direkt efter jag spelat något spel och försöker köra Aida direkt efter.

UAC går då igång med en lång fördröjning (flera sekunder) och skärmen är då svart under tiden. Sen kommer rutan fram.
Startar jag då Aida och till exempel går in på sensorer för att kolla temps så blir det garanterat Tomatsås.

Avbryter jag istället UAC och sen kör igång Aida igen så kommer UAC igång normalt och Aida fungerar som det skall.

Jag är väldigt säker på att detta är software relaterat och inte något fel på själva kortet då jag så tydligt kan förhindra att det händer.

Som sagt Aida mixat med skumma drivare och UAC är ingen bra mix tydligen.

Edit: Såg att Aida har en ny beta som tydligen skall fixa till detta. Skall testa sen när jag kommer hem från jobbet.

Senast redigerad av Pellum 2012-04-27 klockan 10:56.
__________________
Asus P9X79 DELUXE | Intel Core i7-3930K @ 4.33 GHz | Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE | Corsair Cooling H100 + 2 x Noctua NF-S12B FLX 120mm | Gigabyte GeForce GTX 680 2048MB | Intel 520 180GB | Intel X25-M 160GB | Fractal Design Arc Midi | Corsair AX 850W Modular 80+ GOLD | LG CH10LS28 BDROM | Windows 7 Enterprise x64 | Mionix Z60 | Razer Abyssus
Pellum är inte uppkopplad
2012-04-27, 19:19   #16

Pellum

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: mar 2012

En uppdatering. Ni som kör Aida och har haft Tomatsåsproblemet så testa den nya betan som finns ute nu.
Den fixade mitt problem. Det är garanterat inget fel på grafikkortet i alla fall.
__________________
Asus P9X79 DELUXE | Intel Core i7-3930K @ 4.33 GHz | Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE | Corsair Cooling H100 + 2 x Noctua NF-S12B FLX 120mm | Gigabyte GeForce GTX 680 2048MB | Intel 520 180GB | Intel X25-M 160GB | Fractal Design Arc Midi | Corsair AX 850W Modular 80+ GOLD | LG CH10LS28 BDROM | Windows 7 Enterprise x64 | Mionix Z60 | Razer Abyssus
Pellum är inte uppkopplad
2012-04-27, 19:25   #17

Sammyc51

Medlem

Sammyc51s avatar

Plats: Wroclaw

Registrerad: okt 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Pellum Visa inlägg
En uppdatering. Ni som kör Aida och har haft Tomatsåsproblemet så testa den nya betan som finns ute nu.
Den fixade mitt problem. Det är garanterat inget fel på grafikkortet i alla fall.
Skulle också vilja meddela att GPU-Z 0.6.0 borde inte ställa till med problem med tomatsås fiesta.

Men...det gjorde det ändå. Får se vad dom säger i GPU-Z forumet.
__________________
Fractal Design Define R3 <|> Asus P8Z68-V PRO GEN3 <|> Intel Core i5 2500K 4,3GHz <|> Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE <|> Cooler Master Hyper 212 EVO <|> Corsair HX 650W 80+ Bronze Modulär <|> MSI Geforce GTX 680 2GB <|> Crucial m4 128 GB SSD
Sammyc51 är inte uppkopplad
2012-04-28, 02:48   #18

Pontraz

Medlem

Pontrazs avatar

Plats: Sollentuna

Registrerad: mar 2011

Jag kan säga dig direkt att detta skapades för mig av att ha ESET + en sak till ESET som jag inte kan nämna här. Provat på två olika installationer av mitt OS och det är samma effekt, och det försvann ALLTID av att ta bort ESETs sak som jag inte kan nämna.

Har du ESET så kan det vara det.
__________________
VMware Certified Associate
Internationellt Licensierad personlig tränare
= Vältränad datornörd.
Pontraz är inte uppkopplad
2012-04-28, 15:05   #19

Electrix

Medlem

Electrixs avatar

Plats: Kalmar

Registrerad: nov 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Pontraz Visa inlägg
Jag kan säga dig direkt att detta skapades för mig av att ha ESET + en sak till ESET som jag inte kan nämna här. Provat på två olika installationer av mitt OS och det är samma effekt, och det försvann ALLTID av att ta bort ESETs sak som jag inte kan nämna.

Har du ESET så kan det vara det.
Ahhhhrrrr mattey!
__________________
Corsair Obsidian 650D / Silverstone Strider 1200w / Intel 2600K / Corsair H100 / ASUS Sabertooth Z77 / Corsair Vengeance 1866mhz 16GB
2x Intel 520 240GB Raid0 / 5x WD 3TB / 2x Seagate 4TB / 2x GTX 680 4GB SLI / 3x Fujitsu SL27T-1 + HP S2331a
Fyndtråden - Inet Fraktfritt - CDON SWEC-rabatt
Electrix är inte uppkopplad Folding
2012-04-28, 17:01   #20

DatorMuppen

Medlem

DatorMuppens avatar

Plats: Här

Registrerad: jun 2010

Kör med ESET och GPU-Z 0.6.0= inga problem för mig iallafall. Jag misstänker omogna drivisar helt klart.
__________________
Carpe Noctem
DatorMuppen är inte uppkopplad
2012-05-15, 18:48   #21

asard

Medlem

Plats: Helsingborg

Registrerad: aug 2007

Problem Röd skärm med Aida 64


Ja skit jag har ett nytt system och detta händer mig med
Två gånger nu
Men personer har nog rätt att det är programet Aida 64 som orsakar detta
För jag satt o plilla med datan och starta Aida 64 så hände detta
Jag höll på dö
asard är inte uppkopplad
2012-05-25, 15:37   #22

SoWErA

Medlem

Plats: Landskrona

Registrerad: jun 2008

jävla rsod här med fast med asus gtx 670 har endast asus gpu tweak+monitor, asus ai suite, core temp, hard disk sentinel.
SoWErA är inte uppkopplad
2012-05-28, 13:04   #23

SoWErA

Medlem

Plats: Landskrona

Registrerad: jun 2008

har inte haft några fler RSOD sedan jag avinstallera Asus gpu tweaker/monitor.
SoWErA är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Senaste privatannonserna

Prylar säljes, köpes, bytes och skänkes

Skänkes
Sök jobb