Verktyg Visningsval
2012-04-26, 19:52   #1

fredrikaw

Medlem

Plats: Helsingborg

Registrerad: apr 2012

ASUS GTX 570 kraschar vid BF3


Hallojsan!

Köpte ett nytt kort från amazon.co.uk. ASUS GTX 570 blev det!
När jag spelar BF3 kan jag köra i ungefär 5 minuter, sedan blir skärmen svart, alt+tabbbar till skribordet medans BF3 fortfarande ligger kvar i aktivitetsfältet! Kan dock inte klicka upp det igen

När jag testade kortet för första gången körde jag en match på 30-40 minuter utan några fel, men efter den andra matchen började problemet. De två eller tre första gångerna kom en pop-up ruta som sa: "...har kraschat men har återställts.

Då körde jag med den senaste stabila drivrutinen från nvidia (installerade inte från medfäljande CD) men efter problemet testade jag med en BETA (301.24) och fick samma resultat.

Specs:

4-kärnig AMD processor
8 GB RAM
600W PSU från OCZ
Windows 7- x64
En GTX 570
fredrikaw är inte uppkopplad
2012-04-26, 20:06   #2

Rixxz

Medlem

Rixxzs avatar

Plats: Kalmar & Malmö

Registrerad: maj 2010

Temperaturer?

Modellen på nätagget?
__________________
i7 3770K | 8GB Corsair XMS3 | Asus HD 7970 @ 1.3GHz | Asrock Z77 Extreme4

Core 2 Quad Q6600 | 4GB Corsair XMS2 | XFX HD 6870 | Asus P5G41C-M
Rixxz är inte uppkopplad
2012-04-26, 20:11   #3

Pantsoff

Medlem

Pantsoffs avatar

Plats: Umeå

Registrerad: jun 2006

Prova att uppdatera DirectX.
__________________
Stationär: Intel Core i5 4670k|Crucial DDR3 BallistiX 1600MHz 8GB|Geforce GTX660|Corsair SSD Force Series F80A, 80GB 2,5"|Corsair TX850M
Laptop: HP Elitebook 8530W 120GB Kingston SSD| Mobil: Sony Xperia Z
Fraktfritt på Inet!
Pantsoff är inte uppkopplad
2012-04-26, 20:16   #4

KingCobra

Medlem

KingCobras avatar

Plats: Trollhättan

Registrerad: mar 2004

Installera afterburner (MSI) och kolla tempen på graffet. Det finns även en bra gadget du kan ladda mer från MS hemsida Jag gissar att dittt graffe blivit överhettat.
__________________
Fractal Design Define R3 USB 3.0, Titanium | Asus P8Z68-V GEN3 | Intel Core i5 2500K @ 4326 Mhz |Asus Geforce GTX 760 OC2 | Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP BLÅ | PS Corsair TX850W | SSD x 2 OCZ Agility 3 60/120 gig | Samsung syncmaster S27A950D 120hz | Corsair Vengeance M60 Gaming Mouse | Corsair Vengeance K90 Mechanical Keyboard | Corsair Vengance 2000 Headset| HTCOne Mobil|
KingCobra är inte uppkopplad
2012-04-26, 20:55   #5

fredrikaw

Medlem

Plats: Helsingborg

Registrerad: apr 2012

Kommer inte riktigt ihåg modellen, men vet att det var något liknande:
"OCZ ModXtreme 600W"
fredrikaw är inte uppkopplad
2012-04-26, 21:33   #6

fredrikaw

Medlem

Plats: Helsingborg

Registrerad: apr 2012

Okej, så här ser historien ut:

Avinstallerar AMD's gamla drivrutiner -> Ut med gammalt och in med nytt kort -> Installerar nya (stabila) drivrutiner för GTX 500 serien från nvidias hemsida -> Installerar BETA drivrutiner från nvidias hemsida -> Kör DriverSweeper och installerar de drivrutiner som följde med CD-skivan -> Upplösningen blir bara 800x600 och skärmen får massa pixlar som visar konstiga färger -> Installerar de senaste (stabila) drivrutinerna från nvidias hemsida men med samma resultat från CD-skivan.

När jag försöker få upp Nvidias kontrollpanel kommer en ruta upp där det står: "Det finns inget NVIDIA kort anslutet till datorn" (Något sånt )
fredrikaw är inte uppkopplad
2012-04-27, 15:07   #7

fredrikaw

Medlem

Plats: Helsingborg

Registrerad: apr 2012

Nu får jag BSOD varje gång jag försöker logga in till Windows

Testar att återställa till den punkt jag hade AMD-drivers!
fredrikaw är inte uppkopplad
2012-04-28, 09:59   #8

fredrikaw

Medlem

Plats: Helsingborg

Registrerad: apr 2012

Lite mer information!


Okej, nu när jag har lite mer info så finns det hopp om att få hjälp!

När jag kör BF3 så ligger FPS'en på cirka 50.
Temperaturen pendlade mellan cirka 45-55 grader.
Här kommer det intressanta: Grafikortets belastning låg på 80-99%!

Kör med 296,10 drivern!
fredrikaw är inte uppkopplad
2012-04-30, 20:27   #9

QwilleR

Medlem

Registrerad: feb 2012

Hej!

Jag har samma problem med mitt Asus GTX 570 DCII kort.
när jag spelar BF3 så krachar den rätt ofta. i bland kan jag spela i timmar andra gånger krachar den efter 5 min. I ungefär 10% av kracharna får jag ett felmedelande att grafikdrivrutinen slutat fungera, resten av gångerna blir jag bara utkastad och måste tvångstänga av BF3 i aktivtetshanteraren.
Har haft detta sedan BF3 släpptes och har hoppats att det skulle vara en drivrutin fel som skulle uppdaterats men ingen uppdatering än har hjälpt.
Har inga problem med andra spel.
Även hos mig ligger belastning på kortet runt 90-99%

Har läst på massor av olika forum ang detta kort och BF3 och många har testat att över/underklocka kortet med blandat resultat.
Jag har testat detta men det har inte blivit bättre.

Har mailat Nvidia och de rekommenderar att jag ska kontakta korttillverkaren och korttillverkaren tycker att jag ska kontakt nvidia!!

Jag har använt GPUtweak och loggat mina grafikkortsdata. Vid varje krach får jag en dipp ner på noll på varvtalen på fläkten och sedan ökar utstyrningen och fläkten kommer tillbaka. Tempen på kortet ligger då runt 50-60 C så det känns inte överhettat... Drivrutinfel/hårdvarufel???

cpu i7 2600k
moderkort asus P8Z68 pro
windows 7 64bit

Senast redigerad av QwilleR 2012-04-30 klockan 20:45.
QwilleR är inte uppkopplad
2012-05-01, 16:50   #10

fredrikaw

Medlem

Plats: Helsingborg

Registrerad: apr 2012

Vad ska man göra?

Kan man kräva tillbaka pengarna eller är man tvungen och hitta en lösning?
För mig blir det nog inget mer NVIDIA!
fredrikaw är inte uppkopplad
2012-05-01, 17:12   #11

KingCobra

Medlem

KingCobras avatar

Plats: Trollhättan

Registrerad: mar 2004

Det enda jag vet är att Gainwards 560 ti kort hade problem, man fick antingen klocka ner GPUn eller skicka in lite mer ström med MSI afterburner.
Jag måste frågas om du kör på Ultra eller High? Att graffet jobbar på 90-99% är helt normalt, tempen är faktiskt väldigt låg på 45-55 grader, och 50 fps i Ultra är skitbra (om du kör på Ultra). Grejen är att det är kanske för lite ram på ditt graffe. 1,2 gig räcker inte för att köra stabilt på Ultra. Det funkar med High däremot.
Testa spela på High och kolla om problemet kvarstår.
__________________
Fractal Design Define R3 USB 3.0, Titanium | Asus P8Z68-V GEN3 | Intel Core i5 2500K @ 4326 Mhz |Asus Geforce GTX 760 OC2 | Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP BLÅ | PS Corsair TX850W | SSD x 2 OCZ Agility 3 60/120 gig | Samsung syncmaster S27A950D 120hz | Corsair Vengeance M60 Gaming Mouse | Corsair Vengeance K90 Mechanical Keyboard | Corsair Vengance 2000 Headset| HTCOne Mobil|
KingCobra är inte uppkopplad
2012-05-01, 17:15   #12

fredrikaw

Medlem

Plats: Helsingborg

Registrerad: apr 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av KingCobra Visa inlägg
Det enda jag vet är att Gainwards 560 ti kort hade problem, man fick antingen klocka ner GPUn eller skicka in lite mer ström med MSI afterburner.
Jag måste frågas om du kör på Ultra eller High? Att graffet jobbar på 90-99% är helt normalt, tempen är faktiskt väldigt låg på 45-55 grader, och 50 fps i Ultra är skitbra (om du kör på Ultra). Grejen är att det är kanske för lite ram på ditt graffe. 1,2 gig räcker inte för att köra stabilt på Ultra. Det funkar med High däremot.
Testa spela på High och kolla om problemet kvarstår.
Ska testas omgående!
fredrikaw är inte uppkopplad
2012-05-01, 17:29   #13

fredrikaw

Medlem

Plats: Helsingborg

Registrerad: apr 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av KingCobra Visa inlägg
Det enda jag vet är att Gainwards 560 ti kort hade problem, man fick antingen klocka ner GPUn eller skicka in lite mer ström med MSI afterburner.
Jag måste frågas om du kör på Ultra eller High? Att graffet jobbar på 90-99% är helt normalt, tempen är faktiskt väldigt låg på 45-55 grader, och 50 fps i Ultra är skitbra (om du kör på Ultra). Grejen är att det är kanske för lite ram på ditt graffe. 1,2 gig räcker inte för att köra stabilt på Ultra. Det funkar med High däremot.
Testa spela på High och kolla om problemet kvarstår.
Ahhh! Blir snart tokig!

Inga positiva resultat, testade både med high och medium utan framsteg. Snart testat allt som finns, överklockat, uppdaterat vBIOS (senaste var redan installerad), spelat i window-mode, ja det mesta. Ingenting fungerar
fredrikaw är inte uppkopplad
2012-05-01, 17:31   #14

Wallman_91

Medlem

Plats: Norrköping

Registrerad: feb 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av fredrikaw Visa inlägg
Ska testas omgående!
Som sagt! Skicka på lite mer spänning! Kör typ 1000mV i msi ab så bör det fungera. Det gjorde jag innan jag överklockade mitt kort, hade lite stabilitetsproblem i crysis 2 bland annat.
__________________
| Intel i5-4670k @ 4,2GHz 1,18V | Noctua NH-U12P SE2 | Gtx 570 Dc II @ 900/1800/2150 | ASUS Z-87 A| Seagate 1TB HDD @7200rpm | Corsair TX V2 750W PSU | 2x4GB Corsair XMS3 DDR3 @ 1333MHz |
Wallman_91 är inte uppkopplad
2012-05-01, 17:45   #15

fredrikaw

Medlem

Plats: Helsingborg

Registrerad: apr 2012

Kolla in det här meddelandet:


---

Detta är föresten mina inställningar i MS-AB

fredrikaw är inte uppkopplad
2012-05-01, 18:32   #16

fredrikaw

Medlem

Plats: Helsingborg

Registrerad: apr 2012

Nej, nu tappar jag snart tålamodet!
Går det att kräva pengarna tillbaka, köpt från amazon.co.uk för drygt två veckor sedan?

Har mejlat ASUS men de sa bara att jag skulle kolla på nvidias forum för att se om jag kan lösa problemet. Det är tydligen inte ett hårdvarurelaterat fel...
fredrikaw är inte uppkopplad
2012-05-01, 21:52   #17

QwilleR

Medlem

Registrerad: feb 2012

Så här ser det ut för mig när det krashar...
90% av tillfällerna får jag dessa dippar på fan speed.
Jag har testat följande inställningar med samma resultat:

Default:
CPU: 742
GPU 1013
Memory: 3800

CPU: 782
GPU 1038
Memory: 4000

CPU: 762
GPU 1025
Memory: 3840

CPU: 782
GPU 1038
Memory: 3830

CPU: 742
GPU 1013
Memory: 3800

CPU: 762
GPU 1025
Memory: 3840





Ideer tipps på vad man kan göra mer???
QwilleR är inte uppkopplad
2012-05-02, 12:35   #18

NoXxen

Medlem

Plats: Norrköping

Registrerad: aug 2005

Troligen är ditt nätagg som inte orkar skicka den exakta strömstyrkan* utan doppar och det gör att grafikkortet dör, då gör datorn något extremt bra att starta om drivrutinerna och kickar igång dyngan igen

Prova och byt dina ström kontakter om du har möjlighet, eller testa med någons kompis, sen lättaste är att köra benchmark och försöka hitta problemet än att starta ett tugnt spel
__________________
-|| Evga 570HDx2 Sli || Gigabyte UD7 ||-
NoXxen är inte uppkopplad
2012-05-02, 13:27   #19

MaloW

Medlem

MaloWs avatar

Plats: Karlskrona

Registrerad: maj 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av fredrikaw Visa inlägg
Okej, så här ser historien ut:

Avinstallerar AMD's gamla drivrutiner -> Ut med gammalt och in med nytt kort -> Installerar nya (stabila) drivrutiner för GTX 500 serien från nvidias hemsida -> Installerar BETA drivrutiner från nvidias hemsida -> Kör DriverSweeper och installerar de drivrutiner som följde med CD-skivan -> Upplösningen blir bara 800x600 och skärmen får massa pixlar som visar konstiga färger -> Installerar de senaste (stabila) drivrutinerna från nvidias hemsida men med samma resultat från CD-skivan.

När jag försöker få upp Nvidias kontrollpanel kommer en ruta upp där det står: "Det finns inget NVIDIA kort anslutet till datorn" (Något sånt )
Edit: Som NoXxen säger ovan Testa ditt nätagg först om du kan.

Jag har aldrig haft success med att avinstallera AMD drivrutiner för att sen installera Nvidia så:
Steg 1: Formatera
Steg 2: Asus GTX 570 korten har problem med stabilitet i DX11 program. Det har att göra med att dom skeppar korten med lite låg default volt. Testa att övervolta kortet från 1011 som du har nu till 1050 ungefär och se om det blir bättre.
__________________
Intel i5-2500k @ 4.5Ghz - GTX 660TI SLI (EVGA & Asus DC II) - AsRock P67 Extreme4 - Corsair 8GB 1600Mhz - Corsair AX 750w - Crucial M4 128 GB SSD - Sandisk Ultra Pro 256 GB SSD - WD 3TB Red - Silverstone RV02-E - Asus Xonar DS
Mionix Naos 8200 - Steelseries 9HD - Microsoft Sidewinder X4 - Sennheiser HD 555
MaloW är inte uppkopplad
2012-05-03, 15:54   #20

fredrikaw

Medlem

Plats: Helsingborg

Registrerad: apr 2012

Så här ser min konversation ut med ASUS. Har skickat en bild med BSODen till dem!
Börjar nerifrån och upp.

Citat:
Hej

Kan du kolla vilken felmeddelande kommer när du får blåskärm. Detta hjälper att få reda på exact vilken komponent inte fungerar korrekt. Felet kan vara i en annan komponent än grafikortet.


Best Regards,
Sebastian
ASUS Nordic

Warranty Info: http://support.asus.com/repair/repai...Language=en-us
Register Your Product: http://member.asus.com/login.aspx?SLanguage=en-us
Download: http://support.asus.com/download/dow...Language=en-us

Please do not remove any of the previous correspondence in this mail.

---------- Original Message ----------
From : fredde.aw@gmail.com
Sent : 2012-05-02 22:49:07
To : "tsd@asus.com.tw"
Subject : Re: Re:<TSD> Graphic Card ENGTX570 Series [ID=RTM20120501200404-654]

[CASEID=TM20120502200828]

Hej!

Nu blir jag så himla trött! Det s.k "DrvierSweeper" gjorde så jag fick BSOD
när "Välkommen" texten skulle dyka upp. Testat både drivrutinerna från CD'n
och nvidias hemsida utan någon ändring. Det ända som fungerade var
"Felsäkert Läge". Fanns inget annat alternativ än att installera om Windows
7.

Nu med en helt ny installation skulle drivrutinerna till grafikkortet in.
Började med att ta drivrutinerna från CD'n för att sen uppdatera om det
inte skulle fungera. Vad är det jag får, jo precis samma sak som hände
innan! Precis innan "Välkommen" ska dyka upp stängs skärmen av och BSOD
kommer fram.

Detta kan inte vara ett mjukvarufel då det är en helt ny Windows
installation med inget installerat (förutom moderkortsdrivrutinerna), så
det måste vara något fel på kortet. Kan också påpeka att jag häromdagen
(då skiten fungerade) skulle testa Battlefield Bad Company 2 för att
underhålla mig tills problemet med BF3 är fixat. Mötte på samma problem som
med BF3. Jag tycker även datorn är lite ostabil efter det nya kortet med
helt random BSOD!

Jag har inte tappat kortet, tagit sönder något, kortslutit det m.m då jag
hanskas väldigt försiktigt med datorkomponenter!

PS. Tack för att grafikkortet förstörde hela mitt system!!! 8-[
2012/5/2 asus_nordic5 <tsd@asus.com.tw>

> ASUS CASEID=RTM20120501200404-654[image: Please click here if you wish to
> reply this mail!] How would you rate the quality of this mail? *Poor*
> *Best*Hi
>
> The issue for us here is that i can't recommend returning the vga board to
> the point of sale either since the issue is only in one game.
>
> try the following:
>
> remove the old video drivers with driversweeper and install first the ASUS
> reference driver that came with the card.
>
> if this fails use driversweeper again and install the latest driver from
> the nvidia website (not beta)
>
> Best Regards,
> Sebastian
> ASUS Nordic
>
> Warranty Info:
> http://support.asus.com/repair/repai...Language=en-us
> Register Your Product: http://member.asus.com/login.aspx?SLanguage=en-us
> Download: http://support.asus.com/download/dow...Language=en-us
>
> Please do not remove any of the previous correspondence in this mail.
>
> ---------- Original Message ----------
> From : fredde.aw@gmail.com
> Sent : 2012-05-01 21:18:53
> To : "tsd@asus.com.tw"
> Subject : Re:<TSD> Graphic Card ENGTX570 Series
> [ID=RWTM20120428222402551-943]
>
> [CASEID=TM20120501200404]
>
> Jag här testat flera olika drivrutiner nu (säkert fyra stycken, även BETA).
> Sökt på både bf3 och nvidia forum utan resultat.
>
> Vad ska jag göra? Känns som jag inte längre kan lita på er! :-(
> Den 30 apr 2012 09:35 skrev "asus_nordic5" <tsd@asus.com.tw>:
>
> > ASUS CASEID=RWTM20120428222402551-943[image: Please click here if you
> > wish to reply this mail!] How would you rate the quality of this mail? *
> > Poor*
> > *Best*
> > Hi
> >
> > I would recommend checking out the nvidia forums or the battlefield
> forums
> > for possible solutions to the problem. Since the card works in everything
> > else except this one game it is unlikely that it is broken.
> >
> >
> >
> > We can also recommend you to check our Troubleshooting & FAQ for ASUS
> > products in ASUS website for more help:
> > Troubleshooting -
> >
> http://support.asus.com/troubleshoot...Language=en-us
> > FAQ - http://support.asus.com/faq/faq.aspx?SLanguage=en-us
> >
> > If you continue to experience issues in the future, please do not
> hesitate
> > to contact us.
> > From Sverige: 08 587 69 407
> > From Norge: 23 16 26 82
> > From Danmark: 38 32 29 43
> > From Finland: (09) 69 37 96 90
> >
> >
> > Best Regards,
> > Sebastian
> > ASUS Nordic
> >
> > Warranty Info:
> > http://support.asus.com/repair/repai...Language=en-us
> > Register Your Product: http://member.asus.com/login.aspx?SLanguage=en-us
> > Download: http://support.asus.
fredrikaw är inte uppkopplad
2012-05-03, 15:56   #21

fredrikaw

Medlem

Plats: Helsingborg

Registrerad: apr 2012

Här är bilden jag skickade:

fredrikaw är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb