Verktyg Visningsval
2012-05-06, 20:01   #1

pleparn

Medlem

Registrerad: mar 2012

Ingen VGA-ingång på datorn?


Min kompis köpte idag hans polares gamla dator för ett mycket överkomligt pris. När jag skulle hjälpa han med att rengöra den osv gick allt bra men sedan när vi skulle koppla in allt märker vi att datorns uttag för VGA inte passar med en vanlig VGA sladd, det verkar som om moderkortet har en VGA-ingång men den funkar som en reciever så att säga det är piggar i datorns VGA-uttag liknande de som finns på en vanlig VGA-sladd. Mycket konstigt enligt oss båda men vad fan vet vi, vi är inga proffs på datorer direkt.

Tack på förhand /P
pleparn är inte uppkopplad
2012-05-06, 20:05   #2

Zcenicx

Moderator

Zcenicxs avatar

Plats: Gnällbältets huvudstad

Registrerad: maj 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av pleparn Visa inlägg
Min kompis köpte idag hans polares gamla dator för ett mycket överkomligt pris. När jag skulle hjälpa han med att rengöra den osv gick allt bra men sedan när vi skulle koppla in allt märker vi att datorns uttag för VGA inte passar med en vanlig VGA sladd, det verkar som om moderkortet har en VGA-ingång men den funkar som en reciever så att säga det är piggar i datorns VGA-uttag liknande de som finns på en vanlig VGA-sladd. Mycket konstigt enligt oss båda men vad fan vet vi, vi är inga proffs på datorer direkt.

Tack på förhand /P
Det är inte en seriell port ni tittar på snarare än VGA? De är ungefär lika stora, men en seriell port har bara 9 pinnar medan VGA har 15.
__________________
MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.3 GHz | 4x8 GB RAM | 2x MSI 680 SLI | 4xSSD
Moddat P183 | Corsair AX850W | 3x BenQ XL2411T | 3D Vision Surround

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.
Zcenicx är inte uppkopplad
2012-05-06, 20:09   #3

pleparn

Medlem

Registrerad: mar 2012

Jo visst är det en sådan
Kan en dator som köptes för 3 år sedan verkligen ha kommit utan VGA-ingång? Bara att köpa en DVI-adepter till VGA, antar jag?
Eftersom att datorn bara har (vad vi förstår det som) DVI-uttag.
pleparn är inte uppkopplad
2012-05-06, 20:12   #4

FX9

Medlem

FX9s avatar

Plats: Gagnef

Registrerad: jul 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av pleparn Visa inlägg
Jo visst är det en sådan
Kan en dator som köptes för 3 år sedan verkligen ha kommit utan VGA-ingång? Bara att köpa en DVI-adepter till VGA, antar jag?
Eftersom att datorn bara har (vad vi förstår det som) DVI-uttag.
Låter inte helt omöjligt, köp en adapter
__________________
I7930@3.80 | GTX 580 | Intel 320 - 160 GB | 6 GB RAM | X58A-UDR3 (rev 1.0) | 650 WATT POWER
FX9 är inte uppkopplad
2012-05-06, 20:13   #5

xfade

Medlem

xfades avatar

Registrerad: jul 2002

Det borde fungera med en adapter.

Vad är det för moderkort märke/modell?
__________________
42? Seven and a half million years and all you can come up with is 42?!
> FD Define R2 | Win7Pro-64 | i5-750 | Hyper212+ | P7P55D | CML8GX3M2A1600C9 | AXR9 280X 3GBD5-T2DHE/OC | Samsung 830 | X25-M G2 | ST2000DM001 | ST3750640NS | X-Fi Xtreme Music | AX750 | AOC G2460PQU | Dell 1908FP |> HTC Flyer | > Raspberry Pi | Raspbmc |
xfade är inte uppkopplad
2012-05-06, 20:16   #6

Zcenicx

Moderator

Zcenicxs avatar

Plats: Gnällbältets huvudstad

Registrerad: maj 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av pleparn Visa inlägg
Jo visst är det en sådan
Kan en dator som köptes för 3 år sedan verkligen ha kommit utan VGA-ingång? Bara att köpa en DVI-adepter till VGA, antar jag?
Eftersom att datorn bara har (vad vi förstår det som) DVI-uttag.
I princip inget grafikkort säljs med VGA idag, och så har det varit ett tag. Detsamma gäller inte sällan även integrerade och bärbara, det är nästan alltid DVI, HDMI och/eller DisplayPort.

DVI går (oftast) att omvandla till VGA, men då bör man hellre köra DVI om skärmen stöder det, eller snegla på att byta skärm om den inte gör det. VGA är en död och allt mindre och sämre stödd standard.
__________________
MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.3 GHz | 4x8 GB RAM | 2x MSI 680 SLI | 4xSSD
Moddat P183 | Corsair AX850W | 3x BenQ XL2411T | 3D Vision Surround

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.
Zcenicx är inte uppkopplad
2012-05-06, 20:21   #7

pleparn

Medlem

Registrerad: mar 2012

Eftersom att jag själv inte har haft någon kontakt men hans polare vet jag inte riktigt vad det är för moderkort men det är MSI står N1996 om det är till någon hjälp. Finns fyra Ramslots på kortet, vet inte om jag kan bli mer specifik än så med mina små kunskaper
Blir till att säga åt honom att köpa ny skärm och DVI-sladd då!
Som alltid, tack för alla snabba och bra svar! Sweclockers är verkligen ett forum man kan lita på.
pleparn är inte uppkopplad
2012-05-06, 20:26   #8

Zcenicx

Moderator

Zcenicxs avatar

Plats: Gnällbältets huvudstad

Registrerad: maj 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av pleparn Visa inlägg
Eftersom att jag själv inte har haft någon kontakt men hans polare vet jag inte riktigt vad det är för moderkort men det är MSI står N1996 om det är till någon hjälp. Finns fyra Ramslots på kortet, vet inte om jag kan bli mer specifik än så med mina små kunskaper
Blir till att säga åt honom att köpa ny skärm och DVI-sladd då!
Som alltid, tack för alla snabba och bra svar! Sweclockers är verkligen ett forum man kan lita på.
Oj, MSI n1996 är riktigt gammal. Inga tre år inte, det är Socket 478! Det är ett TIO år gammalt kort - satt i HP/Compaq-datorer från 2002-2003!

Hoppas "mycket överkomligt pris" var gratis, annars är han grundlurad.
__________________
MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.3 GHz | 4x8 GB RAM | 2x MSI 680 SLI | 4xSSD
Moddat P183 | Corsair AX850W | 3x BenQ XL2411T | 3D Vision Surround

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.
Zcenicx är inte uppkopplad
2012-05-06, 21:00   #9

BaZZe

Medlem

BaZZes avatar

Registrerad: dec 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av pleparn Visa inlägg
Eftersom att jag själv inte har haft någon kontakt men hans polare vet jag inte riktigt vad det är för moderkort men det är MSI står N1996 om det är till någon hjälp. Finns fyra Ramslots på kortet, vet inte om jag kan bli mer specifik än så med mina små kunskaper
Blir till att säga åt honom att köpa ny skärm och DVI-sladd då!
Som alltid, tack för alla snabba och bra svar! Sweclockers är verkligen ett forum man kan lita på.
Han behöver inte köpa ny skärm och dvi sladd räcker med en vga till dvi converter.
__________________
Stationär: I7 3770K 4,5Ghz | Corsair H100I - Push Gentle typhoon 1450RPM | Sapphire 7970 3GB [Referens Design] | Asus P67 Sabertooth | Corsair Vengeance 16GB | XFX "XXX" 750w(Modulärt) | Samsung 840 PRO 256GB | Corsair Obsidian 650D |
Server: FX 8320 | Antech Kuhler 620 V4 Push & Pull Gentle typhoon 1450RPM | M5A78L-M | Corsair XMS3 32GB | Corsair CX430W(modulärt) | Fractal design core 1000 |
BaZZe är inte uppkopplad Folding
2012-05-06, 21:09   #10

kazen_90

Medlem

kazen_90s avatar

Plats: Stockholm, Järfälla

Registrerad: feb 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Zcenicx Visa inlägg
Oj, MSI n1996 är riktigt gammal. Inga tre år inte, det är Socket 478! Det är ett TIO år gammalt kort - satt i HP/Compaq-datorer från 2002-2003!

Hoppas "mycket överkomligt pris" var gratis, annars är han grundlurad.
Fyfan vilken skit. Kan vara bra att dubbelkolla sånt i framtiden. 478 är ju från stenåldern.

Skickades från m.sweclockers.com
__________________
AMD FX-8350 | Corsair H80i | ASUS Crosshair V Formula-Z | OCZ Vector 512GB | Fractal Design Newton R3 600W | Fractal Design Define R4| Corsair Venegance Red DDR3 16GB 1866MHz | Powercolor Radeon HD7970 | Eizo Foris FS2331

ASUS U38N | 10GB RAM | OCZ Vertex 450 128GB SSD
kazen_90 är inte uppkopplad
2012-05-07, 17:28   #11

pleparn

Medlem

Registrerad: mar 2012

Haha! jag hade inget med datorköpandet att göra, utan det var mellan min polare och hans
Ett par hundra fick han ge för den. Tror att det är en dator från komplett så med andra ord ingen HP eller compaq.
pleparn är inte uppkopplad
2012-05-08, 08:25   #12

Zcenicx

Moderator

Zcenicxs avatar

Plats: Gnällbältets huvudstad

Registrerad: maj 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av pleparn Visa inlägg
Haha! jag hade inget med datorköpandet att göra, utan det var mellan min polare och hans
Ett par hundra fick han ge för den. Tror att det är en dator från komplett så med andra ord ingen HP eller compaq.
Med det moderkortet ÄR det en HP eller Compaq, det har aldrig sålts på öppna marknaden.
__________________
MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.3 GHz | 4x8 GB RAM | 2x MSI 680 SLI | 4xSSD
Moddat P183 | Corsair AX850W | 3x BenQ XL2411T | 3D Vision Surround

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.
Zcenicx är inte uppkopplad
2012-05-08, 11:15   #13

Teddis

Medlem

Teddiss avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: maj 2007

Låter som en sån gammal sak i så fall borde ha vga-port. Kanske är det inget grafikkort i den överhuvudtaget?

Skickades från m.sweclockers.com
__________________
Corsair Obsidian 350D | 34" LG 34UM95-P
i7-2700K 4.8GHz | 32GB DDR3 | ASUS Maximus V Gene Z77 | Geforce GTX 570 1.2GB | 500GB SSD | 4TB Stripe
Teddis är inte uppkopplad
2012-05-08, 11:21   #14

infinity08

Medlem

Plats: stockholm

Registrerad: aug 2008

Verkar konstigt att ett tio år gammalt moderkort skulle ha DVI. Men att den har serie-port skriker ju att det är gammalt för all del.
infinity08 är inte uppkopplad
2012-05-08, 11:30   #15

grynnan

Medlem

grynnans avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: feb 2007

1996 står det på i princip alla MSI's saker, så datorn behöver inte vara från stenåldern.

VGA-utgång finns inte alltid, däremot bör det finnas en DVI-utgång. Blir jobbigt att använda datorn annars. =P
En adapter bör finnas i närmaste datorbutik, eller i tillbehörsbutiker, så som Kjell & Company etc...
Kostar allt från 15kr till en bit över hundralappen.

(DVI-VGA M-F)
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?...ms=l=s87337484
__________________
...likförbannat så skrev jag "piratavgift", istället för "privatavgift"...
grynnan är inte uppkopplad
2012-05-08, 22:36   #16

pleparn

Medlem

Registrerad: mar 2012

DVI-ingången sitter på grafik-kortet. måste va som grynnan skriver att det står på all deras saker med tanke på att den tydligen klarar wow på High utan störande lagg, även om wow nu inte är så krävande. Tack för all hjälp osv! han är nöjd med sitt köp verkar det som. Han hittade en skärm med DVI-ingång och köpte därför en DVI-sladd.
Slutet gott, allting gott!
pleparn är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker