Verktyg Visningsval
2012-05-06, 20:42   #1

Daquis

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: dec 2008

Asrock extreme 7 gen 3 - 680 directcu sli?


Hej!

Jag har moderkortet Asrock extreme 7 gen 3 och funderar på att köra två st 680 i sli.
Vet någon om det finns plats för två st 680 directcu på detta kort?

/vilsen
__________________
Chassi: R4 Black CPU: Core i7 3770k @ 4,5 GPU: 2x GTX 780 1150/1600 RAM: Corsair 16GB 1866Mhz Dominator
Mobo: Gigabyte Z77 UP7 SDD: Samsung 840 PRO 256GB PSU: Corsair AX 850W 80+ Gold
CPU Kylare: H80I
Daquis är inte uppkopplad
2012-05-06, 20:51   #2

mr_svahn

Avstängd

mr_svahns avatar

Plats: Whimsyshire

Registrerad: nov 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Daquis Visa inlägg
Hej!

Jag har moderkortet Asrock extreme 7 gen 3 och funderar på att köra två st 680 i sli.
Vet någon om det finns plats för två st 680 directcu på detta kort?

/vilsen
Det ser du väl själv om du har kortet? Men ja, det ser ut att funka
__________________
CPU: Core i5 2500K @4,5GHz Kylare: Corsair H80 med 2st Enermax Magma i PnP Mobo: Asrock Z77 Extreme4-M Lagring: 2TB hdd + Samsung 830 128gb GPU: Asus R9 280x DCII Top @1150MHz/6800MHz RAM:16gb G.Skill Ripjawz Nätagg: Fractal Design Tesla 650w Chassi: Silverstone SG09 Lurar: Sennheiser PC360 G4ME Skärm: Samsung S23A700D Konsol: Xbox 360
mr_svahn är inte uppkopplad
2012-05-06, 20:53   #3

Blazin87

Medlem

Blazin87s avatar

Plats: Sthlm

Registrerad: mar 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Daquis Visa inlägg
Hej!

Jag har moderkortet Asrock extreme 7 gen 3 och funderar på att köra två st 680 i sli.
Vet någon om det finns plats för två st 680 directcu på detta kort?

/vilsen
Läs manualen ? Antar att skriva in ditt moderkorts namn på google va svårt?? eller bara titta på moderkortet och använda logiskt tänkande?

För att inte fortsätta vara otrevlig för att du fick för dig att göra en tråd om det här istället för att öppna manualen eller bara skriva in moderkorts namnet på google, vilket för övrigt hade tagit kortare tid än att skriva ditt inlägg här för att få reda på ditt svar.

Men utan att vara allt för tryckande nu: Ja det funkar. Sätt ena kortet längst upp, och det andra kortet på den 3e pci-e slotten (sett uppifrån)


Dock är det också ganska logiskt tänkande att man INTE bör sätta något annat än Reference design på korten om du tänkt köra SLI om du inte har väldigt bra kylning i ditt chassi.
__________________
Intel Core i5 2500k @ 4.6ghz | Zotac GTX 470 | MSI Z68A-GD65 G3 REV B3 | 8GB G.Skill ARES 1866mhz CL9 | Corsair VX550W | OCZ Agility 3 60gb | Intel G2 160gb SSD | WD Green 500gb 7200rpm 64mb | Hitachi 500gb 5400rpm 32mb | Creative X-Fi Xtreme Gamer | Razer Kraken Pro | Steelseries 4HD | Razer Naga Molten | Qpad-MK85 | Samsung SA300 22"
Blazin87 är inte uppkopplad
2012-05-06, 21:03   #4

Daquis

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: dec 2008

Sitter här och funderar, (är inte hemma), och kommer inte va hemma på två dagar. Känner ingen större lust att sitta och leta efter en nål i en höstack på google med bara en iPhone, (försökte men hitta inget). Mycket smidigare att ställa frågan här på sweclockers istället där de finns kunnigt folk. Tack för hjälpen iallafall, suck..
__________________
Chassi: R4 Black CPU: Core i7 3770k @ 4,5 GPU: 2x GTX 780 1150/1600 RAM: Corsair 16GB 1866Mhz Dominator
Mobo: Gigabyte Z77 UP7 SDD: Samsung 840 PRO 256GB PSU: Corsair AX 850W 80+ Gold
CPU Kylare: H80I
Daquis är inte uppkopplad
2012-05-06, 21:06   #5

keychain

Avstängd

keychains avatar

Registrerad: feb 2010

skaffa bara massa logik
keychain är inte uppkopplad
2012-05-06, 21:08   #6

Rydisen

Medlem

Rydisens avatar

Plats: Lund

Registrerad: okt 2010

Det kommer funka. Men det finns två sätt.
1. Du sätter i översta samt 4e PCI-platsen, ditt kort kommer inte få någon luft och det kommer förmodligen varmt.
2. Du sätter i översta samt 6e PCI-platsen, beroende på chassi så kommer båda kort få bra med luft. Problemet blir att du täcker kontakterna där nere på moderkortet.
__________________
i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 760 | Vulcan 8GB | Agility 3 120GB, Green 2TB | Newton 650w | P280 | LG IPS237L
Marantz SR5005 | B&W DM603 | AKG K618
Nexus 7 | Raspberry Pi | Sony Vaio Pro 13
Projekt: IceCase
Rydisen är uppkopplad nu
2012-05-06, 21:09   #7

Blazin87

Medlem

Blazin87s avatar

Plats: Sthlm

Registrerad: mar 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Daquis Visa inlägg
Sitter här och funderar, (är inte hemma), och kommer inte va hemma på två dagar. Känner ingen större lust att sitta och leta efter en nål i en höstack på google med bara en iPhone, (försökte men hitta inget). Mycket smidigare att ställa frågan här på sweclockers istället där de finns kunnigt folk. Tack för hjälpen iallafall, suck..
Tänk om vi har fel då? Det är ALLTID bäst att kolla upp något själv. Speciellt när vi pratar om såpass mycket pengar för 2st 680s....
__________________
Intel Core i5 2500k @ 4.6ghz | Zotac GTX 470 | MSI Z68A-GD65 G3 REV B3 | 8GB G.Skill ARES 1866mhz CL9 | Corsair VX550W | OCZ Agility 3 60gb | Intel G2 160gb SSD | WD Green 500gb 7200rpm 64mb | Hitachi 500gb 5400rpm 32mb | Creative X-Fi Xtreme Gamer | Razer Kraken Pro | Steelseries 4HD | Razer Naga Molten | Qpad-MK85 | Samsung SA300 22"
Blazin87 är inte uppkopplad
2012-05-06, 21:14   #8

Rydisen

Medlem

Rydisens avatar

Plats: Lund

Registrerad: okt 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Daquis Visa inlägg
Sitter här och funderar, (är inte hemma), och kommer inte va hemma på två dagar. Känner ingen större lust att sitta och leta efter en nål i en höstack på google med bara en iPhone, (försökte men hitta inget). Mycket smidigare att ställa frågan här på sweclockers istället där de finns kunnigt folk. Tack för hjälpen iallafall, suck..
För övrigt så lär du väl ändå inte kunna beställa på 2 dagar i så fall? = Bättre att själv kolla när du kommer hem enligt mig!
__________________
i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 760 | Vulcan 8GB | Agility 3 120GB, Green 2TB | Newton 650w | P280 | LG IPS237L
Marantz SR5005 | B&W DM603 | AKG K618
Nexus 7 | Raspberry Pi | Sony Vaio Pro 13
Projekt: IceCase
Rydisen är uppkopplad nu
2012-05-06, 21:29   #9

Daquis

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: dec 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Rydisen Visa inlägg
Det kommer funka. Men det finns två sätt.
1. Du sätter i översta samt 4e PCI-platsen, ditt kort kommer inte få någon luft och det kommer förmodligen varmt.
2. Du sätter i översta samt 6e PCI-platsen, beroende på chassi så kommer båda kort få bra med luft. Problemet blir att du täcker kontakterna där nere på moderkortet.
Okej tack.
Självklart kommer jag mäta och va mer noggrann när jag kommer hem. Som sagt, tänker lite vilt nu bara.
__________________
Chassi: R4 Black CPU: Core i7 3770k @ 4,5 GPU: 2x GTX 780 1150/1600 RAM: Corsair 16GB 1866Mhz Dominator
Mobo: Gigabyte Z77 UP7 SDD: Samsung 840 PRO 256GB PSU: Corsair AX 850W 80+ Gold
CPU Kylare: H80I
Daquis är inte uppkopplad
2012-05-07, 01:14   #10

rallykiller

Medlem

Registrerad: jan 2012

Fan du har ju redan 2st 7970s vrf byta till kort som e typ 15% bättre? är det verkligen värt 10 000?
rallykiller är inte uppkopplad
2012-05-07, 07:07   #11

Zcenicx

Moderator

Zcenicxs avatar

Plats: Gnällbältets huvudstad

Registrerad: maj 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Rydisen Visa inlägg
Det kommer funka. Men det finns två sätt.
1. Du sätter i översta samt 4e PCI-platsen, ditt kort kommer inte få någon luft och det kommer förmodligen varmt.
2. Du sätter i översta samt 6e PCI-platsen, beroende på chassi så kommer båda kort få bra med luft. Problemet blir att du täcker kontakterna där nere på moderkortet.
Nej, problemet är att det är en x4-slot som inte stöder SLI. Det kommer alltså inte att fungera.
Inget konstigt i sig, det är extremt få 1155-kort som klarar dubbla DC-II. Dock suger den kylaren så illa i SLI att jag inte förstår varför någon skulle vilja ha det.

Citat:
Ursprungligen inskrivet av rallykiller Visa inlägg
Fan du har ju redan 2st 7970s vrf byta till kort som e typ 15% bättre? är det verkligen värt 10 000?
15% högre FPS på pappret kanske, men säkerligen 100% högre FPS i upplevelse. 680 SLI har ingen microstuttering medan 7970 CF är hemskt.
__________________
MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.3 GHz | 4x8 GB RAM | 2x MSI 680 SLI | 4xSSD
Moddat P183 | Corsair AX850W | 3x BenQ XL2411T | 3D Vision Surround

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.
Zcenicx är inte uppkopplad
2012-05-07, 07:20   #12

Fidel Castro

Medlem

Fidel Castros avatar

Plats: Kågeröd

Registrerad: nov 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Zcenicx Visa inlägg
Nej, problemet är att det är en x4-slot som inte stöder SLI. Det kommer alltså inte att fungera.
Inget konstigt i sig, det är extremt få 1155-kort som klarar dubbla DC-II. Dock suger den kylaren så illa i SLI att jag inte förstår varför någon skulle vilja ha det.



15% högre FPS på pappret kanske, men säkerligen 100% högre FPS i upplevelse. 680 SLI har ingen microstuttering medan 7970 CF är hemskt.
Hm...ingen microstuttering alls 680 SLI...låter konstigt...
http://www.sweclockers.com/recension...rt/18#pagehead
Nåja nu är du allt lite "grön" i ditt uttalade...680SLI ingen...7970 CF hemsk...skillnaden är ju inte så stor i Sweclockers test...och visst har 680SLI microstuttering
__________________
Antec Twelve hundred - Corsair HX 1000 - Asrock Z68 Extreme3 Gen 3 - Intel Core i7 2600K 3,4GHz - Noctua NH-D14 - 16GB DDR3 G.Skill Ripjaws X 1600MHz - Gigabyte GTX 580 OC / Sparkle GTX 580 GURU SLI - Crucial M4 128GB SSD - Sata II Hitachi Deskstar 500GB - Win7 Home 64bit - Samsung DVD writer.
Fidel Castro är inte uppkopplad
2012-05-07, 07:30   #13

Zcenicx

Moderator

Zcenicxs avatar

Plats: Gnällbältets huvudstad

Registrerad: maj 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Fidel Castro Visa inlägg
Hm...ingen microstuttering alls 680 SLI...låter konstigt...
http://www.sweclockers.com/recension...rt/18#pagehead
Nåja nu är du allt lite "grön" i ditt uttalade...680SLI ingen...7970 CF hemsk...skillnaden är ju inte så stor i Sweclockers test...och visst har 680SLI microstuttering
Från sidan du länkade;



Du påvisar alltså ett test som visar att 690 och 680 SLI har lika mycket microstutter som ett ensamt 7970. 7970's siffror i CF däremot är extrema i jämförelse, med en 12 gånger värre stuttering.

Inte särskilt konstiga siffror heller, att SLI satsat på frame metering är ingen nyhet, och det började de med redan med 500-serien (vilket med största sannolikhet är varför SLI började skala "sämre" än CF då). 600-serien har hårdvarubaserad metering vilket sänker skalningen ytterligare lite (till ~80%) men i gengäld nästan helt eliminerar stutteringproblemet, vilket ganska många hårdvarusidor (inklusive SweC) numera börjar påpeka.

AMD har ingen frame metering alls, och 7970's näst intill hundraprocentiga skalning kommer tyvärr med nackdelen att det även har extrem stuttering.

Vad är då frame metering? Jo, det är en teknik som är till för att förhindra att korten kommer ur synk med varandra och ge exakt den ojämna prestanda som microstuttering är ett symptom på. Du förlorar en del teoretisk prestanda på det, men vinner enormt på upplevd prestanda. Ett system med metering kommer alltså att flyta betydligt bättre när du spelar, men ge en betydligt lägre benchmark score.

För att hårddra det hela kan man säga att situationen idag är att SLI är till för dem som faktiskt spelar och CF till för dem som enbart tänker benchmarka.

Senast redigerad av Zcenicx 2012-05-07 klockan 07:37.
__________________
MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.3 GHz | 4x8 GB RAM | 2x MSI 680 SLI | 4xSSD
Moddat P183 | Corsair AX850W | 3x BenQ XL2411T | 3D Vision Surround

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.
Zcenicx är inte uppkopplad
2012-05-07, 07:35   #14

Fidel Castro

Medlem

Fidel Castros avatar

Plats: Kågeröd

Registrerad: nov 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Zcenicx Visa inlägg
Inte särskilt, att SLI satsat på frame metering är ingen nyhet, och det började de med redan med 500-serien (vilket med största sannolikhet är varför SLI började skala "sämre" än CF då). 600-serien har hårdvarubaserad metering vilket sänker skalningen ytterligare lite (till ~80%) men i gengäld nästan helt eliminerar stutteringproblemet, vilket ganska många hårdvarusidor (inklusive SweC) numera börjar påpeka.

AMD har ingen frame metering alls, och 7970's näst intill hundraprocentiga skalning kommer tyvärr med nackdelen att det även har extrem stuttering.

Vad är då frame metering? Jo, det är en teknik som är till för att förhindra att korten kommer ur synk med varandra och ge exakt den ojämna prestanda som microstuttering är ett symptom på. Du förlorar en del teoretisk prestanda på det, men vinner enormt på upplevd prestanda. Ett system med metering kommer alltså att flyta betydligt bättre när du spelar, men ge en betydligt lägre benchmark score.

För att hårddra det hela kan man säga att situationen idag är att SLI är till för dem som faktiskt spelar och CF till för dem som enbart tänker benchmarka.
"För att hårddra det hela kan man säga att situationen idag är att SLI är till för dem som faktiskt spelar och CF till för dem som enbart tänker benchmarka."

Det har du väldigt rätt i !!!
__________________
Antec Twelve hundred - Corsair HX 1000 - Asrock Z68 Extreme3 Gen 3 - Intel Core i7 2600K 3,4GHz - Noctua NH-D14 - 16GB DDR3 G.Skill Ripjaws X 1600MHz - Gigabyte GTX 580 OC / Sparkle GTX 580 GURU SLI - Crucial M4 128GB SSD - Sata II Hitachi Deskstar 500GB - Win7 Home 64bit - Samsung DVD writer.
Fidel Castro är inte uppkopplad
2012-05-07, 08:15   #15

Daquis

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: dec 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Zcenicx Visa inlägg
Nej, problemet är att det är en x4-slot som inte stöder SLI. Det kommer alltså inte att fungera.
Inget konstigt i sig, det är extremt få 1155-kort som klarar dubbla DC-II. Dock suger den kylaren så illa i SLI att jag inte förstår varför någon skulle vilja ha det.



15% högre FPS på pappret kanske, men säkerligen 100% högre FPS i upplevelse. 680 SLI har ingen microstuttering medan 7970 CF är hemskt.


Vilken menar du är 4x? Dem som man ska använda är ju 1an och 3an uppifrån. Dem är 16x. Enda problemet är ju att få plats..
Jagtror fortfarande att DC-II i sli är bättre kylning än referens, (om man har plats!!!).. Jag har kört 2st 7970 med accelero i crossfire på samma moderkort och där var det fortfarande 20-30 mindre grader än referens även fast dem satt så nära varann
__________________
Chassi: R4 Black CPU: Core i7 3770k @ 4,5 GPU: 2x GTX 780 1150/1600 RAM: Corsair 16GB 1866Mhz Dominator
Mobo: Gigabyte Z77 UP7 SDD: Samsung 840 PRO 256GB PSU: Corsair AX 850W 80+ Gold
CPU Kylare: H80I
Daquis är inte uppkopplad
2012-05-07, 08:20   #16

Zcenicx

Moderator

Zcenicxs avatar

Plats: Gnällbältets huvudstad

Registrerad: maj 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Daquis Visa inlägg
http://www.asrock.com/mb/photo/Z68%2...%20Gen3(m).jpg

Vilken menar du är 4x? Dem som man ska använda är ju 1an och 3an uppifrån. Dem är 16x. Enda problemet är ju att få plats..
Jagtror fortfarande att DC-II i sli är bättre kylning än referens, (om man har plats!!!).. Jag har kört 2st 7970 med accelero i crossfire på samma moderkort och där var det fortfarande 20-30 mindre grader än referens även fast dem satt så nära varann
Med tanke på att de få modiga vi har på forumet som faktiskt kört dubbla DC2-or avråder alla andra från att göra samma sak ställer jag mig tveksam. Det är betydligt bättre att i så fall satsa på två mer kompakta tredjepartskylare typ Windforce, Twin Frozr eller Arctic Cooling.


Dessutom är det lite speciellt med det där kortet och vilka PCIe-portar som fungerar till vad.

PCIe 1 och 4 måste köras samtidigt om du ska få stöd för SLI, och PCIe 1 dödar PCIe 2.
PCIe 2 är det enda som har PCIe 3.0-stöd, och den fungerar enbart om du bara har ett kort inkopplat.
PCIe 5 har bara 4 lanes och kan inte användas för SLI.
PCIe 6 har bara 8 lanes, och aktiveras enbart om det även sitter ett kort i PCIe 4 (och inget i 2). Det delar bandbredd med PCIe 4.

Du kan alltså inte köra ett grafikkort i 1 och 5 eller 1 och 6 på det moderkortet.

Senast redigerad av Zcenicx 2012-05-07 klockan 08:29.
__________________
MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.3 GHz | 4x8 GB RAM | 2x MSI 680 SLI | 4xSSD
Moddat P183 | Corsair AX850W | 3x BenQ XL2411T | 3D Vision Surround

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.
Zcenicx är inte uppkopplad
2012-05-07, 08:33   #17

Daquis

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: dec 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Zcenicx Visa inlägg
Med tanke på att de få modiga vi har på forumet som faktiskt kört dubbla DC2-or avråder alla andra från att göra samma sak ställer jag mig tveksam. Det är betydligt bättre att i så fall satsa på två mer kompakta tredjepartskylare typ Windforce, Twin Frozr eller Arctic Cooling.


Dessutom är det lite speciellt med det där kortet och vilka PCIe-portar som fungerar till vad.

PCIe 1 och 4 måste köras samtidigt om du ska få stöd för SLI, och PCIe 1 dödar PCIe 2.
PCIe 2 är det enda som har PCIe 3.0-stöd, och den fungerar enbart om du bara har ett kort inkopplat.
PCIe 5 har bara 4 lanes och kan inte användas för SLI.
PCIe 6 har bara 8 lanes, och aktiveras enbart om det även sitter ett kort i PCIe 4 (och inget i 2). Det delar bandbredd med PCIe 4.

Du kan alltså inte köra ett grafikkort i 1 och 5 eller 1 och 6 på det moderkortet.
Jopp så det är 1an och 4an som gäller..
Tänkte på det där med PCIe 3.0.. Hur fasen funkar det på detta moderkort? Man måste ju ha ivy bridge för att få igång det men detta moderkort stödjer väl bara 1555?
__________________
Chassi: R4 Black CPU: Core i7 3770k @ 4,5 GPU: 2x GTX 780 1150/1600 RAM: Corsair 16GB 1866Mhz Dominator
Mobo: Gigabyte Z77 UP7 SDD: Samsung 840 PRO 256GB PSU: Corsair AX 850W 80+ Gold
CPU Kylare: H80I
Daquis är inte uppkopplad
2012-05-07, 08:36   #18

Zcenicx

Moderator

Zcenicxs avatar

Plats: Gnällbältets huvudstad

Registrerad: maj 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Daquis Visa inlägg
Jopp så det är 1an och 4an som gäller..
Tänkte på det där med PCIe 3.0.. Hur fasen funkar det på detta moderkort? Man måste ju ha ivy bridge för att få igång det men detta moderkort stödjer väl bara 1555?
Ivy Bridge är 1155.

Däremot är det precis som jag skrev, du har enbart stöd för 3.0 på en enda PCIe-port, och den kan inte användas för SLI eller Crossfire. Det enda sättet för dig att få 3.0-stöd och samtidigt ha prestandan av dubbla 680'or är alltså att köpa ett (enda) 690.
__________________
MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.3 GHz | 4x8 GB RAM | 2x MSI 680 SLI | 4xSSD
Moddat P183 | Corsair AX850W | 3x BenQ XL2411T | 3D Vision Surround

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.
Zcenicx är inte uppkopplad
2012-05-07, 08:39   #19

Daquis

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: dec 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Zcenicx Visa inlägg
Ivy Bridge är 1155.

Däremot är det precis som jag skrev, du har enbart stöd för 3.0 på en enda PCIe-port, och den kan inte användas för SLI eller Crossfire. Det enda sättet för dig att få 3.0-stöd och samtidigt ha prestandan av dubbla 680'or är alltså att köpa ett (enda) 690.
Juste haha snurra de till lite. Aa det vet jag. Tack
__________________
Chassi: R4 Black CPU: Core i7 3770k @ 4,5 GPU: 2x GTX 780 1150/1600 RAM: Corsair 16GB 1866Mhz Dominator
Mobo: Gigabyte Z77 UP7 SDD: Samsung 840 PRO 256GB PSU: Corsair AX 850W 80+ Gold
CPU Kylare: H80I
Daquis är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker