Verktyg Visningsval
2012-04-28, 17:54   #1

Sir Skybalotte

Medlem

Sir Skybalottes avatar

Plats: Lerum

Registrerad: dec 2011

Bluescreen ibland (typ en gång per månad)


Tjena alla medlemar!
Jag har fått ett problem som började i för ett par månader sedan.
Jag får bluescreen ibland inte alls ofta men ibland. Jag har fått det när jag spelat och tittat på youtube. Nu har jag det hänt tre gånger sedan i februari typ.
Första gången spelade jag BF3. Just när jag fick det var det extremt mycket explosioner och annat. Skärmen flimrade till och allt frös.
Andra gången så kollade jag ett klipp på youtube och först blev BARA videon grön sen så började skärmen flimra och det frös. Windows hittade två lösningar; Uppdatera Adobe Flash Player och någonting mer som jag inte kommer ihåg.
Tredje och senaste gången (idag) så spelade jag Crysis Wars och hade spelat det i några timmar så frös ljudet och skärmen sedan flimrade det till och så bluescreen.
Datorn startar om fint efter utan några problem. Eftersom det flimrar och det händer när jag anstränger GPU:n så är det förmodligen den. Jag har ett Gigabyte HD6850. Detta är inget större problem eftersom det händer så ytterst sällan men man undrar ju...
Jag är också rädd för att jag ska skriva ''sönder'' hårddisken om jag får fler bluescreens.

Tacksam för svar
För övriga specs checka signaturen!

Senast redigerad av CRYSIS FOREVER98 2012-04-30 klockan 14:48.
__________________
Rigg: | CPU: FX 8350 @4,2Ghz | RAM: 8Gb Corsair XMS3 | GPU: 2x HD6850 CF | Mobo: Gigabyte GA 990FXA-UD3 | HDD: Samsung Spinpoint 1Tb | SSD: Adata SP900 128Gb | Nätagg: Corsair CX600 | Kylare: Scythe Ninja 3 | Chassi: NZXT Tempest Evo Steel Window | OS: Windows 7
Kringutrustning: | Skärm: Samsung 27" | Högtalare: Edifier S330 2.1 72w | TB: Logitech G110 | Lur: HTC One | Platta: Nexus 7 32Gb |
Sir Skybalotte är inte uppkopplad
2012-04-28, 18:01   #2

Gauz

Medlem

Gauzs avatar

Plats: Norrköping

Registrerad: jul 2009

Kan vara att drivrutinerna till grafikkortet krashade, då youtube videos blev grön. Har hänt mig. Det eller så håller grafikkortet på att bli trasigt. Testa att installera de nyaste drivrutinerna för ditt grafikkort. Försök göra en ren installation om det går. Kommer inte ihåg hur catalyst installern fungerar.
__________________
|Mobo: Gigabyte 990FXA UD3| |Ram: Corsair Vengeance LP 1600mhz 16gb| |Processor: AMD FX-8350 @4.3Ghz 1.375v| |Graffe: Gigabyte GTX660 2GB|
Citera för svar
Gauz är inte uppkopplad
2012-04-28, 18:07   #3

Flostyle

Medlem

Registrerad: sep 2010

Ta en bild nästa gång du får bluescreen och säg vad du får för felmeddelande, det kan hjälpa att förstå vad som är fel.
Skulle också gissa på att grafikkortet krånglar, prova att avinstallera drivrutinen och sedan installera den på nytt. Om du skulle ha ett annat grafikkort liggandes så testa med det.
Flostyle är inte uppkopplad
2012-04-28, 23:38   #4

Sir Skybalotte

Medlem

Sir Skybalottes avatar

Plats: Lerum

Registrerad: dec 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Gauz Visa inlägg
Kan vara att drivrutinerna till grafikkortet krashade, då youtube videos blev grön. Har hänt mig. Det eller så håller grafikkortet på att bli trasigt. Testa att installera de nyaste drivrutinerna för ditt grafikkort. Försök göra en ren installation om det går. Kommer inte ihåg hur catalyst installern fungerar.
Ja, jag uppdaterade de med driver scanner för ett tag sedan det kan ha blivit något fel då :/
Tack för svar btw
__________________
Rigg: | CPU: FX 8350 @4,2Ghz | RAM: 8Gb Corsair XMS3 | GPU: 2x HD6850 CF | Mobo: Gigabyte GA 990FXA-UD3 | HDD: Samsung Spinpoint 1Tb | SSD: Adata SP900 128Gb | Nätagg: Corsair CX600 | Kylare: Scythe Ninja 3 | Chassi: NZXT Tempest Evo Steel Window | OS: Windows 7
Kringutrustning: | Skärm: Samsung 27" | Högtalare: Edifier S330 2.1 72w | TB: Logitech G110 | Lur: HTC One | Platta: Nexus 7 32Gb |
Sir Skybalotte är inte uppkopplad
2012-04-28, 23:39   #5

Sir Skybalotte

Medlem

Sir Skybalottes avatar

Plats: Lerum

Registrerad: dec 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Flostyle Visa inlägg
Ta en bild nästa gång du får bluescreen och säg vad du får för felmeddelande, det kan hjälpa att förstå vad som är fel.
Skulle också gissa på att grafikkortet krånglar, prova att avinstallera drivrutinen och sedan installera den på nytt. Om du skulle ha ett annat grafikkort liggandes så testa med det.
Tyvärr så glömde jag kolla det ; (
Jag ska testa imorgon med ett annat grafikkort imorgon kanske har ett gt520 och ett gamalt nvidia 6800gs eller något
Men tack
__________________
Rigg: | CPU: FX 8350 @4,2Ghz | RAM: 8Gb Corsair XMS3 | GPU: 2x HD6850 CF | Mobo: Gigabyte GA 990FXA-UD3 | HDD: Samsung Spinpoint 1Tb | SSD: Adata SP900 128Gb | Nätagg: Corsair CX600 | Kylare: Scythe Ninja 3 | Chassi: NZXT Tempest Evo Steel Window | OS: Windows 7
Kringutrustning: | Skärm: Samsung 27" | Högtalare: Edifier S330 2.1 72w | TB: Logitech G110 | Lur: HTC One | Platta: Nexus 7 32Gb |
Sir Skybalotte är inte uppkopplad
2012-04-28, 23:45   #6

Gauz

Medlem

Gauzs avatar

Plats: Norrköping

Registrerad: jul 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av CRYSIS FOREVER98 Visa inlägg
Ja, jag uppdaterade de med driver scanner för ett tag sedan det kan ha blivit något fel då :/
Tack för svar btw
Driver Scanner är ganska dåligt, bättre att använda sig av www.amd.com om du har AMD kort och www.nvidia.com om man har nvidia.
__________________
|Mobo: Gigabyte 990FXA UD3| |Ram: Corsair Vengeance LP 1600mhz 16gb| |Processor: AMD FX-8350 @4.3Ghz 1.375v| |Graffe: Gigabyte GTX660 2GB|
Citera för svar
Gauz är inte uppkopplad
2012-04-28, 23:52   #7

Tomtelol

Medlem

Tomtelols avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: jul 2010

Jag hade liknande problem med min gamla rigg, speciellt det med ljudet som fryser först och sedan följer hela systemet med, det visade sig vara hårddisken och nätagget som sjöng på sista versen för min del iallafall. Ibörjan så skedde det väldigt sällan, men på slutet räckte det med att starta upp ett spel och spela kanske 5-10minuter innan BSOD dök upp.

Kollade i HWMonitor i tro om det var grafikkortet som blev för varmt men märkte då att hårddisken låg på 50-60C (Om jag minns rätt) efter någon minut. Bytte ut denna mot den jag har nu och det verkade flyta på rätt bra ett tag. Men då kom BSOD tillbaka och någon tipsade mig om att jag skulle testa med ett annat nätagg, vilket fungerade och har fungerat utan BSOD i ett år nu.

Men som sagt, skriv ned BSOD felmeddelandet och googla lite så bör du hitta ungefärliga lösningar. Alltid en massa felsökande när sådant händer.
__________________
Playstation 3 - o_O
Tomtelol är inte uppkopplad
2012-04-29, 11:44   #8

Sir Skybalotte

Medlem

Sir Skybalottes avatar

Plats: Lerum

Registrerad: dec 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Gauz Visa inlägg
Driver Scanner är ganska dåligt, bättre att använda sig av www.amd.com om du har AMD kort och www.nvidia.com om man har nvidia.
Ja, jag brukar alltid ladda ner från amds hemsida men detta var ett undantag...
__________________
Rigg: | CPU: FX 8350 @4,2Ghz | RAM: 8Gb Corsair XMS3 | GPU: 2x HD6850 CF | Mobo: Gigabyte GA 990FXA-UD3 | HDD: Samsung Spinpoint 1Tb | SSD: Adata SP900 128Gb | Nätagg: Corsair CX600 | Kylare: Scythe Ninja 3 | Chassi: NZXT Tempest Evo Steel Window | OS: Windows 7
Kringutrustning: | Skärm: Samsung 27" | Högtalare: Edifier S330 2.1 72w | TB: Logitech G110 | Lur: HTC One | Platta: Nexus 7 32Gb |
Sir Skybalotte är inte uppkopplad
2012-04-29, 11:49   #9

Sir Skybalotte

Medlem

Sir Skybalottes avatar

Plats: Lerum

Registrerad: dec 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Tomtelol Visa inlägg
Jag hade liknande problem med min gamla rigg, speciellt det med ljudet som fryser först och sedan följer hela systemet med, det visade sig vara hårddisken och nätagget som sjöng på sista versen för min del iallafall. Ibörjan så skedde det väldigt sällan, men på slutet räckte det med att starta upp ett spel och spela kanske 5-10minuter innan BSOD dök upp.

Kollade i HWMonitor i tro om det var grafikkortet som blev för varmt men märkte då att hårddisken låg på 50-60C (Om jag minns rätt) efter någon minut. Bytte ut denna mot den jag har nu och det verkade flyta på rätt bra ett tag. Men då kom BSOD tillbaka och någon tipsade mig om att jag skulle testa med ett annat nätagg, vilket fungerade och har fungerat utan BSOD i ett år nu.

Men som sagt, skriv ned BSOD felmeddelandet och googla lite så bör du hitta ungefärliga lösningar. Alltid en massa felsökande när sådant händer.
Okej, jag kanske skulle testa med en annan hårddisk...
Nätagget tror jag det inte är några fel på.
Tack
__________________
Rigg: | CPU: FX 8350 @4,2Ghz | RAM: 8Gb Corsair XMS3 | GPU: 2x HD6850 CF | Mobo: Gigabyte GA 990FXA-UD3 | HDD: Samsung Spinpoint 1Tb | SSD: Adata SP900 128Gb | Nätagg: Corsair CX600 | Kylare: Scythe Ninja 3 | Chassi: NZXT Tempest Evo Steel Window | OS: Windows 7
Kringutrustning: | Skärm: Samsung 27" | Högtalare: Edifier S330 2.1 72w | TB: Logitech G110 | Lur: HTC One | Platta: Nexus 7 32Gb |
Sir Skybalotte är inte uppkopplad
2012-05-02, 13:37   #10

MulleEng

Hedersmedlem

MulleEngs avatar

Plats: Karlskrona

Registrerad: sep 2008

*Tråd rensad*
På offt
__________________
Nya Projektet!
Snowy Winter Min flickr
FRAKTFRITT: inet.se FRAKTFRITT: alina.se
Kontakta moderatorkåren via Kontaktformuläret om ni vill något.
MulleEng är inte uppkopplad Folding
2012-05-02, 16:32   #11

lord_vasagos

Medlem

lord_vasagoss avatar

Plats: falun

Registrerad: apr 2002

jag har haft liknanade problem förut när jag körde mitt 6850 klockat i controll center samma brukar jag få att den blinkade till i youtube videos som den updaterar nått vet inte om det är nått strömspar läge eller vad det är som gör det men verkar kunna få drivrutinen att balla ur ibland så jag klockar med msi afterburner nu mera
och det funkar prima utan problem
__________________
Intel 4670K@4000 - Z97-G55 SLI - Corsair vengence pro 2133 c9 - Sapphire 280x Dual OC - Kingston v300 120gb SSD - 1TB
lord_vasagos är uppkopplad nu
2012-05-03, 14:38   #12

Sir Skybalotte

Medlem

Sir Skybalottes avatar

Plats: Lerum

Registrerad: dec 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av lord_vasagos Visa inlägg
jag har haft liknanade problem förut när jag körde mitt 6850 klockat i controll center samma brukar jag få att den blinkade till i youtube videos som den updaterar nått vet inte om det är nått strömspar läge eller vad det är som gör det men verkar kunna få drivrutinen att balla ur ibland så jag klockar med msi afterburner nu mera
och det funkar prima utan problem
Jaha! Det förklarar mycket!
Jag klockade några gånger, mycket försiktigt och kontrollerat med amd catalyst control center jag med.
Kanske är därför...
Mycket hjälpsamt! TACK!
__________________
Rigg: | CPU: FX 8350 @4,2Ghz | RAM: 8Gb Corsair XMS3 | GPU: 2x HD6850 CF | Mobo: Gigabyte GA 990FXA-UD3 | HDD: Samsung Spinpoint 1Tb | SSD: Adata SP900 128Gb | Nätagg: Corsair CX600 | Kylare: Scythe Ninja 3 | Chassi: NZXT Tempest Evo Steel Window | OS: Windows 7
Kringutrustning: | Skärm: Samsung 27" | Högtalare: Edifier S330 2.1 72w | TB: Logitech G110 | Lur: HTC One | Platta: Nexus 7 32Gb |
Sir Skybalotte är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker