Verktyg Visningsval
2013-01-28, 12:34   #1

Quiidz

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: dec 2010

Whitescreen? Sapphire 7850


Hej! Jag drog upp mitt Sapphire 7850 1gb till 1050/1450 i AMD Overdrive. Allt funkar bra i en halvtimme, sen så blir skärmen såhär: http://fuskbugg.se/dl/7v4aQp/photo.JPG

Efter en omstart av datorn så funkade det i en halvtimme typ och samma problem uppstod. Så jag valde att ställa tillbaka allt som det var från början.

Någon som vet varför det blir så?

Senast redigerad av Quiidz 2013-01-28 klockan 12:48.
__________________
Chassi: Cooler Master Elite 120 CPU: Intel i5 3750K GPU: MSI R9 270 2GB RAM: 12GB Corsair Vengeance 1600Mhz HDD Corsair GS 128GB MB: MSI B75IA-E33 PSU: CX 500W
Quiidz är inte uppkopplad
2013-01-28, 12:42   #2

Bjorchen

Medlem

Registrerad: dec 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Quiidz Visa inlägg
Hej! Jag drog upp mitt Sapphire 7850 1gb till 1050/1450 i AMD Overdrive. Allt funkar bra i en halvtimme, sen så blir skärmen såhär: http://fuskbugg.se/dl/7v4aQp/photo.JPG

Efter en omstart av datorn så funkade det i en halvtimme typoch samma problem uppstod. Så jag valde att ställa tillbaka allt som det var från början.

Någon som vet varför det blir så?
Tror att det kan ha att göra med minnesfrekvensen. Testa att låta minnet köra i stock och OC'a core.

Har ingen vettig förklaring på Varför detta sker men värt ett försök
__________________
Intel Core i5 2500K @ Stock, Asus P8P67 B3, HyperX Genesis 2x4gb 1600Mhz, Gigabyte GTX570 "Windforce III" @ 820/1640/4000, Samsung 1tb, Corsair tx650v2 650W, Windows 7 Home Premium x64
Bjorchen är inte uppkopplad
2013-01-28, 13:54   #3

Quiidz

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: dec 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Bjorchen Visa inlägg
Tror att det kan ha att göra med minnesfrekvensen. Testa att låta minnet köra i stock och OC'a core.

Har ingen vettig förklaring på Varför detta sker men värt ett försök
Tack! Det funkade!
__________________
Chassi: Cooler Master Elite 120 CPU: Intel i5 3750K GPU: MSI R9 270 2GB RAM: 12GB Corsair Vengeance 1600Mhz HDD Corsair GS 128GB MB: MSI B75IA-E33 PSU: CX 500W
Quiidz är inte uppkopplad
2013-01-30, 08:17   #4

erik49563

Medlem

erik49563s avatar

Plats: Kungsbacka

Registrerad: okt 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Bjorchen Visa inlägg
Tror att det kan ha att göra med minnesfrekvensen. Testa att låta minnet köra i stock och OC'a core.

Har ingen vettig förklaring på Varför detta sker men värt ett försök
Hej! Jag har ibland samma problem med mitt Radeon HD 7850 2048mb men har inte överklockat nånting, tänkte testa det du sa men har ingen aning vad det är fär något, kan du förklara? ^^
__________________
Moderkort: Gigabyte 970A-UD3 | CPU: AMD FX-8350 4GHz | CPU-Kylare: Cooler Master Hyper 212 EVO | Grafikkort: ASUS Radeon HD 7970 Matrix 3GB GDDR5 | Chassi: Fractal Design Define R4 | RAM: 16GB Corsair CL9 1333Mhz XMS3 4x4096MB | PSU: Corsair RM 750W 80+ Gold Modulär | SSD: Samsung Basic 840-Series 120GB | Samsung EVO 120GB Ljudkort: Creative Sound Blaster Audigy SE Bulk |
erik49563 är inte uppkopplad
2013-01-30, 13:01   #5

Bjorchen

Medlem

Registrerad: dec 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av erik49563 Visa inlägg
Hej! Jag har ibland samma problem med mitt Radeon HD 7850 2048mb men har inte överklockat nånting, tänkte testa det du sa men har ingen aning vad det är fär något, kan du förklara? ^^
Ditt kort kan vara fabriksöverklockat och att det i så fall ställer till med samma sorts problem. Testa med att tanka ner t.ex. AMD overdrive och med hjälp av det programmet sänka ner frekvensen på minnet (memory clock) med några procent (från t.ex. 1200 MHz till 1100
MHz) och testa om det blir stabilare.
__________________
Intel Core i5 2500K @ Stock, Asus P8P67 B3, HyperX Genesis 2x4gb 1600Mhz, Gigabyte GTX570 "Windforce III" @ 820/1640/4000, Samsung 1tb, Corsair tx650v2 650W, Windows 7 Home Premium x64
Bjorchen är inte uppkopplad
2013-01-30, 13:09   #6

erik49563

Medlem

erik49563s avatar

Plats: Kungsbacka

Registrerad: okt 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Bjorchen Visa inlägg
Ditt kort kan vara fabriksöverklockat och att det i så fall ställer till med samma sorts problem. Testa med att tanka ner t.ex. AMD overdrive och med hjälp av det programmet sänka ner frekvensen på minnet (memory clock) med några procent (från t.ex. 1200 MHz till 1100
MHz) och testa om det blir stabilare.
Tack så mkt ^^ Får kolla det

Skickades från m.sweclockers.com
__________________
Moderkort: Gigabyte 970A-UD3 | CPU: AMD FX-8350 4GHz | CPU-Kylare: Cooler Master Hyper 212 EVO | Grafikkort: ASUS Radeon HD 7970 Matrix 3GB GDDR5 | Chassi: Fractal Design Define R4 | RAM: 16GB Corsair CL9 1333Mhz XMS3 4x4096MB | PSU: Corsair RM 750W 80+ Gold Modulär | SSD: Samsung Basic 840-Series 120GB | Samsung EVO 120GB Ljudkort: Creative Sound Blaster Audigy SE Bulk |
erik49563 är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker