Sidan 1 av 6 1 234 Sista »
 
Verktyg Visningsval
2011-12-17, 19:07   #1

docky30

Medlem

Plats: Värnamo

Registrerad: nov 2009

Traderaköp- lurad!


Hej!

Köpte två grejer från en kille på tradera nu i veckan: en processor och ett moderkort! Har varit i behov av att uppgradera min dator och då tänkte jag att man kan lätt få komponenterna billigare om man köper de på Tradera!
La märke på de två grejerna eftersom de var nya! Försökte kontakta säljaren flera gånger för att försäkra mig att komponenterna är fullfungerande och i god skick. Till slut svarade han på ett mail och sa att grejerna är helt nya och fullfungerande och att han hade vunnit de på Dreamhack när han plockade isär en dator.

Eftersom jag jobbar hade jag inte kunnat följa auktionen helt utan jag satte ett max belopp och väntade på att auktionen skall sluta. Det visade sig att jag hade vunnit moderkortet (Gigabyte GA-990FXA-UD3, Socket-AM3+) för 710kr och processorn (en AMD 1090t ) missade jag. Blev kontaktad av säljaren direkt efter och han undrade om jag ville köpa båda komponenter även om jag hade inte vunnit processorn. Jag svarade positivt och frågade honom hur han kommer att lösa det med den andra budgivaren. Han lovade mig att han kommer att lösa det på något sätt och att jag behöver inte bry mig om det.

Samma kväll mailade jag honom flera gånger och vi kom överens om 1980 kr (processorn, moderkortet och frakten). Jag förde över pengarna direkt och informerade honom. Han lovade skicka grejerna direkt... 2 dagar senare får jag posten avi och åker till närmaste uthämtningsställe. När personalen plockar fram paketet blir jag lite misstänksam. Han skickade båda grejerna i ett vadderat kuvert!!!! Med tanke på hur posten sköter transporten så finns det stor risk att de hade inte "överlevt" det....
Som tur är packar jag upp grejerna direkt framför postens personal och inne i kuverten ligger ett moderkort som är inlindat i en ICA påse och en processorn som ligger i plastförpackningen (processorer brukar komma i ett sådant förpackning). Jag öppnar plastförpackningen och upptäcker att fyra "pins" saknas och flera har böjts!! Det innebär att processorn är obrukbar!
Pratar med personalen i ICA och de informerar mig att de kan inte göra något åt det! Komponenterna har skickats som vanligt brev och det finns ingen chans att spåra den eller att få ersättning för det.Om det hade skickats som rekommenderat eller som vanligt paket hade vi fått ersättning men nu är det kört. Dessutom påvisar de den bristfälliga förpackningen och informerar mig att ansvaret åligger hos avsändaren i så fall!!!

Kontaktar säljaren direkt och informerar honom om skadorna. Han lovar mig kolla upp det med posten och återkomma. Nästa dag ringer jag honom igen men får inget svar. Försöker skicka mail men får inget svar där heller. Skickar ett mail till och informerar honom att jag vill ha mina pengar tillbaka eftersom processorn är helt obrukbar och moderkortet har sett bättre dagar också (har inte haft möjlighet att testa den eftersom jag har inte alla delar men tror inte att den fungerar). Även här får jag inget respons.
Idag försöker jag ringa honom igen och till slut skickar SMS och ber honom kolla mail. Får direkt svar att han kommer inte att betala tillbaka de pengarna och att han vill inte ta tillbaka saker som var hela när de skickades!!!
Har försökt ringa polisen och anmäla honom men tjejen jag pratade med sa till mig att även om jag anmäler honom för bedrägeri så kommer polisen att lägga ner processen innan den ens påbörjats!!!! (konstigt men sant)... Jag skulle ju ringa Konsumentombudsmannen och prata med honom men när jag tittar på deras hemsida så är det bara när det uppstår tvist mellan företag och konsumenten ...
Har säljarens uppgifter (namn adress, mailadress, kontonr, telefonr )allt men kan inte använda det på något sätt.

Det som återstår är att åka ner till Nybro och besöka honom men i så fall kan han ringa polisen ....

Finns det något man kan göra ?? Eller det är helt kört!??

Tacksam för era svar!!!


Enligt Tradera så är det säljarens ansvar att packa grejerna så att de inte skadas under transporten.:Citat:
Ursprungligen inskrivet av Tradera- Råd vid Tvist
Felaktig vara

Vid leverans av felaktig vara ansvarar säljaren för att felet åtgärdas. Det kan ske genom återköp, utskick av ny vara, eller annan kompensation efter er överenskommelse. Om levererat objekt överensstämmer med ert avtal är säljaren inte skyldig att acceptera ett återköp.
Vid behov kan en objektiv fackman rådfrågas. Tradera kan aldrig bedöma de objekt som säljs.Fraktskada

Avsändaren ansvarar alltid för att varan paketeras på ett fullgott sätt. Om en väl emballerad vara skadas under leverans kan mottagaren göra en reklamation till speditören.

Om paketeringen, utifrån speditörens bedömning, skulle anses bristfällig är avsändaren skyldig att ersätta den skadade varan.
docky30 är inte uppkopplad
2011-12-17, 20:21   #2

RiffMeister

Medlem

Plats: Umeå

Registrerad: dec 2011

Fan vad trist att det finns såna där människor!
RiffMeister är inte uppkopplad
2011-12-17, 20:27   #3

Rickard11

Medlem

Rickard11s avatar

Plats: På nätet

Registrerad: jan 2009

Bara bita i det sura äpplet och konstatera att du blivit lurad och inte kan göra någonting åt det. Ta det som en läxa istället, betala aldrig i förskott till personer du inte känner eller vet något om.

Hade säljaren många bra omdömen?
__________________
i7 2600K@4,6ghz - ASUS GTX 670 DC2 - MSI P67A-GD55 - Corsair Vengeance 8GB - Samsung 830-Series 256 GB
Corsair H80 - Xonar Essence STX - XFX XXX 750W - Fractal Design XL - DELL U2412m

Var snäll mot nördar. Det är stor risk att du får en som chef en dag.
Rickard11 är inte uppkopplad Folding
2011-12-17, 20:38   #4

Jycklo

Medlem

Jycklos avatar

Plats: Skaraborg

Registrerad: jan 2010

Regel nr. 1 så när du handlar på Tradera gör det endast med folk med bra omdömen och gärna med en hel del försäljningar i bagaget!

Nr. 2) Om en säljare erbjuder sej att fixa tex. som i ditt fall cpu:n trots att du inte vann den så glöm affären helt det är ett tecken på blåsning
vilket du klockrent har blivit och det enda du kan göra är att skriva på Tradera för att varna folk och anmäl han!

Tyvärr är du rent ut sagt blåst på pengarna!
Jycklo är inte uppkopplad
2011-12-17, 21:10   #5

docky30

Medlem

Plats: Värnamo

Registrerad: nov 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av RiffMeister Visa inlägg
Fan vad trist att det finns såna där människor!
Tro mig! Det finns fler än du tror!

Citat:
Ursprungligen inskrivet av pokelia Visa inlägg
*bort*
Lite svårt göra det för då kommer han att ha något att säga till polisen eller någon annan i i så fall blir det mitt fel...

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Rickard11 Visa inlägg
Bara bita i det sura äpplet och konstatera att du blivit lurad och inte kan göra någonting åt det. Ta det som en läxa istället, betala aldrig i förskott till personer du inte känner eller vet något om.

Hade säljaren många bra omdömen?
Problemet är att killen har precis börjat på tradera... jag vet.. jag är dumbom men men .. nu är det kört

Citat:
Ursprungligen inskrivet av hjorten66 Visa inlägg
*bort*

funderar nästan att göra detta ... men löser inga problem
docky30 är inte uppkopplad
2011-12-17, 21:17   #6

fizzdan

Medlem

fizzdans avatar

Plats: Västsverige

Registrerad: mar 2011

det är därför jag nästan enbart handlar på ebay .. dom tar hand om sånt här mycket bättre ... tradera är (trots att ebay äger dem) ett skitföretag som enbart bryr sig om pengarna de tjänar på auktionerna, säljare och köpare får klara sig bäst de vill..
__________________
Detta meddelande skrevs på en porrfylld dator, av en elak skitstövel. Det innehåller ingen praktisk eller användbar information, och skrevs faktiskt enbart för att förvilla och föra dej bakom ljuset.
fizzdan är inte uppkopplad
2011-12-17, 21:21   #7

Dr.Mabuse

Medlem

Dr.Mabuses avatar

Plats: STHLM

Registrerad: apr 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av docky30 Visa inlägg
[...]
Nej, det finns inget du kan göra. Värdet är för lågt för att någon ska ta i ärendet med tång ens. Det enda du kan hoppas på är att han tar sitt ansvar.
__________________
There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Dr.Mabuse är inte uppkopplad
2011-12-17, 21:24   #8

SmOOthy

Medlem

SmOOthys avatar

Plats: Lund

Registrerad: feb 2007

Jo en sak var säker, det var under inga omständigheter ett för bra pris för att vara sant...

Hur som hälls jävligt tråkigt. Gör en anmälan.
__________________
Macbook Pro
SmOOthy är inte uppkopplad
2011-12-17, 21:32   #9

WoXeR123

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: dec 2009

Kan rekommendera att använda payson nästa gång. Han får inte några pengar förräns du fått hem varan och testat den. Skulle aldrig aldrig våga sätta in pengar direkt på någons konto.., hur du ska lösa det här har jag tyvärr inga tips om.. Kolla upp hur gammal killen/ungen är, kanske kan få tag på någon förälder.
__________________
i7920 C0 @ 3.4 GHz | HD7970 @ 1100MHz | 6GB | Asus P5X58D-E| Fractal Design R3 | XL2410T
WoXeR123 är inte uppkopplad
2011-12-17, 21:38   #10

Geforce9500gt

Medlem

Plats: Liatorp

Registrerad: mar 2010

Därför köper/säljer grejer här på Sweclockers
__________________
Deadsith: Disc/Holy Priest | Haikeiki: MM/BM Hunter | Garridel: Frost/Arcane mage (Main) | Turák: Resto Druid
Geforce9500gt är inte uppkopplad
2011-12-17, 21:43   #11

jycken

Medlem

jyckens avatar

Plats: Gissa och vinn en termos

Registrerad: dec 2004

Varningsklockorna hade ringt för mig då säljaren började prata om att få köpa prollen trots att den auktionen var vunnen av en annan köpare. Redan där visade han sin oärlighet som säljare.
__________________
(GUIDE: Remote desktop ) ( GUIDE : Windows 7´s dolda screen recording program ) ( GUIDE: Ad.hoc nätverk (virtuell router) i windows vista/7 guide)
jycken är inte uppkopplad
2011-12-17, 21:43   #12

Zaptoit

Medlem

Zaptoits avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: jun 2011

Tror det enda som kommer hända om du gör ett besök är att hans päron kommer ringa polisen, det är förjävligt men sant.
Zaptoit är inte uppkopplad
2011-12-17, 21:46   #13

Uvania

Medlem

Uvanias avatar

Plats: 127.0.1

Registrerad: apr 2011

han är säkert mindreårig och har säkert redan bränt pengarna du satt in på hans konto därav hans defensiva bemötande för att slippa konsekvenserna.. ta och kontakta hans föräldrar för fan! säg som det är i vänlig ton så kommer dom nog ge dig dina pengar och dra in hans veckopeng ett par månader

ändå om han är 18 bor han nog fortfarande hemma.. kontakta hans föräldrar
Uvania är inte uppkopplad
2011-12-17, 21:53   #14

blade80

Medlem

blade80s avatar

Plats: Hemma

Registrerad: dec 2002

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Geforce9500gt Visa inlägg
Därför köper/säljer grejer här på Sweclockers
Jo visserru, jag blev blåst på ett graffe här av en jävla gris. Så bara för att det är sweclockers är det inte säkert.
Vad ska dom göra om någon provatperson blåser en. Ge ut kontaktuppgifter...sen då? Jag får ju inga pengar tillbaka ändå...

Nä det är helt enkelt bara att acceptera att man kan bli blåst om man köper begagnat med förskottsbetalning oavsett ställe :/
__________________
Felet med världen är att de dumma är så tvärsäkra och de kloka så fulla av tvivel.
blade80 är uppkopplad nu
2011-12-17, 21:55   #15

Jonathanknet

Medlem

Jonathanknets avatar

Plats: Jönköping

Registrerad: feb 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av blade80 Visa inlägg
Jo visserru, jag blev blåst på ett graffe här av en jävla gris. Så bara för att det är sweclockers är det inte säkert.
Vad ska dom göra om någon provatperson blåser en. Ge ut kontaktuppgifter...sen då? Jag får ju inga pengar tillbaka ändå...

Nä det är helt enkelt bara att acceptera att man kan bli blåst om man köper begagnat med förskottsbetalning oavsett ställe :/
Därför gör man enbart affärer mellan 4 ögon.. Eller möjligtvis www.internetgirot.se
Vet inte om någon som har blivit blåst genom att använda det.
Jonathanknet är inte uppkopplad
2011-12-17, 21:59   #16

Claws.

Medlem

Registrerad: okt 2011

Jag tror dessutom att man enligt tradera regler inte får göra upp utanför, det tar bort hela deras sätt att tjäna pengar. Tradera har hittills fungerat bra för mig, men jag undviker att sätta in pengar direkt på nya säljares konton, då kör jag paypal eller payson.
Claws. är inte uppkopplad
2011-12-17, 22:03   #17

add9400

Medlem

add9400s avatar

Plats: Enköping

Registrerad: sep 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av blade80 Visa inlägg
Jo visserru, jag blev blåst på ett graffe här av en jävla gris. Så bara för att det är sweclockers är det inte säkert.
Vad ska dom göra om någon provatperson blåser en. Ge ut kontaktuppgifter...sen då? Jag får ju inga pengar tillbaka ändå...

Nä det är helt enkelt bara att acceptera att man kan bli blåst om man köper begagnat med förskottsbetalning oavsett ställe :/
Vad var det för ett kort? spelar ingen roll men om det kostar 500kr är det lättare att ta som en läxa än om det kostar 5000 :/ lider med båda två i vilket fall.
add9400 är inte uppkopplad
2011-12-17, 22:06   #18

Nascend

Medlem

Plats: Västerhaninge

Registrerad: apr 2011

Vid köp genom tradera, blocket och liknande borde man alltid göra det i person och i kontanter så att inget sånthär kan hända
det är definitivt hans fel, delarna var säkert redan skadade annars är det ändå hans fel när han skickar det i en ica påse(!?)

Ni ska självklart inte "misshandla" honom eller nåt men dra hem till honom, med ett par kompisar om du vill. eller gör som uvania sa och kontakta hans föräldrar xD haha
__________________
Cooler master HAF-X | Asus p8z68-v GEN3 | Intel i5 2500k @ 4.5Ghz | MSI Geforce GTX 970 SLI| Corsair vengeance 8GB (2x4) | NZXT Hale90 850W | samsung SSD 840 PRO 256GB | Corsair SSD force gt 120GB | Seagate barracuda 2TB 7200 rpm |
Nascend är inte uppkopplad
2011-12-17, 22:11   #19

the-guvnor

Medlem

Plats: Hultsfred

Registrerad: jan 2003

Kanske jag som inte läst ordentligt, men har han inte skickat rätt varor?
Kan knappast vara bedrägeri att skicka varor dåligt packade?
Sen brukar väl köpare bestämma hur det ska skickas, iaf har det varit så de få gånger jag handlat på tradera
__________________
Corsair Obsidian 650d, Asus Maximus Gene Z, Corsair 1200W, gtx 680, 12GB dominator 2000hz, i7 2600k 3.4Ghz@4.8Ghz, Corsair H100, Corsair Gt60Gb, Corsair Force 120Gb och Dell u2711
the-guvnor är inte uppkopplad
2011-12-17, 22:12   #20

dempa88

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: dec 2008

Lider verkligen med dig, ett samtal till hans föräldrar borde göra susen. Men hur tänkte du när du köpte från en nyreggad användare på tradera :/
__________________
Define R4 ,i7860, Asus Maximus III Formula, Noctua Nh-u12p se2, Corsair 16GB 1600MHz, Corsair HX850w, GTX580 Arctic Xtreme Plus II, Intel 520 180GB
dempa88 är inte uppkopplad
2011-12-17, 22:25   #21

Slurp_Slurp

Medlem

Plats: Järfälla

Registrerad: nov 2008

Hej,

Lider med dig!
Av din beskrivning är det inget som tyder på att ett brott har begåtts. Däremot har du och säljaren ett avtal, ett avtal som inte har uppfyllts av säljaren av allt att döma.

Med tanke på att det inte är brottsligt att packa dåligt är det fråga om ett civilrättsligt spörsmål. I sådant fall är det Tingsrätten som avgör saken. Undersök med din hemförsäkring hur rättsskyddet ser ut (vanligtvis står hemförsäkringen för de huvudsakliga rättegångskostnaderna.

Det är dock upp till dig att avgöra om det är värt besväret och den eventuella självrisken på försäkringen.

Lycka till!

/Slurp
Slurp_Slurp är inte uppkopplad
2011-12-17, 22:28   #22

Playboy_1338

Medlem

Playboy_1338s avatar

Registrerad: jan 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Geforce9500gt Visa inlägg
Därför köper/säljer grejer här på Sweclockers

eller så köper man nytt, så man vet vad man får och har kvitto och garanti på det
Playboy_1338 är uppkopplad nu
2011-12-17, 22:46   #23

skinnis

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: jul 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kkkingen Visa inlägg
Hej, jag tänkte ge lite svar på frågor och sånt här. Docky jag bor inte hemma, bor i en lägenhet med 3 polare så du kan få adressen om du vill kika in en stund när du ska hit? och du är mer än välkommen hit till nybro vad du nu ska göra här! Jag har ingen veckopeng mina päron kan dra in tyvärr, och sakerna var hela när jag skickade dem till dig!
Look out here comes the incredible "internet hero"!!!
skinnis är inte uppkopplad
2011-12-17, 22:57   #24

netbuddy

Medlem

netbuddys avatar

Plats: Norrköping

Registrerad: aug 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kkkingen Visa inlägg
Hej, jag tänkte ge lite svar på frågor och sånt här. Docky jag bor inte hemma, bor i en lägenhet med 3 polare så du kan få adressen om du vill kika in en stund när du ska hit? och du är mer än välkommen hit till nybro vad du nu ska göra här! Jag har ingen veckopeng mina päron kan dra in tyvärr, och sakerna var hela när jag skickade dem till dig!
Seriöst, tror du att grejorna är hela när de kommer fram om du packar i ett jäkla vadderat kuvert?? Dessutom när processorn ligger löst? Tänk lite själv, luktar ju blåsning lång väg.
TS säger ju tom att det var NYA grejor (moderkortet var inte heller i bra skick tydligen), då har du ju kartonger kvar. Inte fan skickar man i ett sunkigt kuvert då? Du borde fan skämmas!

Det är DITT ansvar att sakerna är paketerade så att inga fraktskador uppstår. I annat fall är det DU som får ersätta köparen.
__________________
Bitfenix Merc Beta | i5 2550K @4.5GHz CM Hyper 612 | MSI P67A-GD53 | Crucial 8Gb 1333MHz | Gigabyte HD7950 WF3 rev 2.0 @1100/5000 | Thermaltake Toughpower 1200W | Dell Ultrasharp U2212HM | Mionix NAOS 8200 | Filco Majestouch 2 Ninja MX Brown | Edifier C2 2.1 | Steelseries 5Hv2
netbuddy är uppkopplad nu
2011-12-17, 23:23   #25

add9400

Medlem

add9400s avatar

Plats: Enköping

Registrerad: sep 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av docky30 Visa inlägg
kanske
Men enligt traderas policy så är det avsändarens ansvar att packa grejer rätt och skicka de så att de kommer hela! http://www.tradera.com/Help/HelpPage.aspx?NodeID=2096

http://img851.imageshack.us/img851/7730/dddmz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Så även där visas att det var din ansvar!
Hur som helst så kommer jag att få mina pengar tillbaka på något sätt... tingsrätten eller besök det spelar ingen roll
Passa dig vad du säger också, minsta lilla kan tas som hot. Just sayin så att inte du åker på skiten!
add9400 är inte uppkopplad
2011-12-17, 23:30   #26

docky30

Medlem

Plats: Värnamo

Registrerad: nov 2009

Det är klart att jag tänker inte besöka någon med någon klubba eller liknande.. när jag säger besök menar jag fredligt snack med han eller hans föräldrar och inte någon gäng grej Skulle aldrig göra detta.
Med tingsrätten menar jag allvar och jag kommer att anmäla honom vilket som...
docky30 är inte uppkopplad
2011-12-18, 00:10   #27

jycken

Medlem

jyckens avatar

Plats: Gissa och vinn en termos

Registrerad: dec 2004

Hade du inte snålat in på att kräva att han skulle skickat det som REK och betalt till lite extra för det så hade försändelsen varit försäkrad och du hade kunnat löst skadan med posten ganska lätt. Vissa saker som skall skickas med post måste man tyvärr se till att ha försäkrade med tanke på den omilda behandling posten har av sina kunders försändelser.
__________________
(GUIDE: Remote desktop ) ( GUIDE : Windows 7´s dolda screen recording program ) ( GUIDE: Ad.hoc nätverk (virtuell router) i windows vista/7 guide)
jycken är inte uppkopplad
2011-12-18, 00:18   #28

Sideburns

Medlem

Sideburnss avatar

Plats: 192.168.0.6

Registrerad: aug 2008

Tyvärr finns inget du kan göra.
Jag råkade ut för samma sak, polisanmälde honom och efter över ett år gick målet till domstol. Han blir fäld, men har inga pengar så jag fick inte någon ersättning. Han var under 15 år och är inte lagskyldig...

Att ens få polisen att ta tag i ärendet tog mig otroligt med tid och energi. Det som gjorde att de ens tittade på det var att han blåst över 20 människor på blocket, tradra, sweclockers och nordichardware.

Även om du kan påvisa att ansvaret är hans så struntar både polisen och tradera i sådanna här ärenden. Tråkigt men sant.
Sideburns är inte uppkopplad
2011-12-18, 00:34   #29

docky30

Medlem

Plats: Värnamo

Registrerad: nov 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av jycken Visa inlägg
Hade du inte snålat in på att kräva att han skulle skickat det som REK och betalt till lite extra för det så hade försändelsen varit försäkrad och du hade kunnat löst skadan med posten ganska lätt. Vissa saker som skall skickas med post måste man tyvärr se till att ha försäkrade med tanke på den omilda behandling posten har av sina kunders försändelser.
Har inte precis snålat! Killen tog 150 kr i frakten som kostade egentligen endast 42 KR.. Jag trodde att person som har varit på Dreamhack vet hur man handskas med komponenter!!! Tog det för givet men verkar som grejerna hade varit obrukbara redan innan han skickade de för att jag hittade inga "pins" i förpackningen.. det var tänkt så från början .. att blåsa någon på pengar och sedan hävda att han är oskyldig
docky30 är inte uppkopplad
2011-12-18, 00:44   #30

SideWinder86

Avstängd

SideWinder86s avatar

Plats: Nära dig

Registrerad: sep 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Rickard11 Visa inlägg
Bara bita i det sura äpplet och konstatera att du blivit lurad och inte kan göra någonting åt det. Ta det som en läxa istället, betala aldrig i förskott till personer du inte känner eller vet något om.

Hade säljaren många bra omdömen?
Man ska _ALDRIG_ ge upp för sånt här

TS: Ge inte upp...jag blev scammad och jag gav mig inte förens jag fick mina pengar tillbaka!

Dock så gjorde jag å några polare ett besök hos killen som lurade mig
__________________
♪ ♪ (っ◕‿◕)っ ♥ Nvidia ♥ (♥♥,) ♪ ♪
AMD
SideWinder86 är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb