Sidan 1 av 28 1 23411 Sista »
 
Verktyg Visningsval
2013-03-30, 21:45   #1

Marathonkillen

Medlem

Registrerad: aug 2011

ClickOk.se stämde mig i Tingsrätten för ett köp hos dem


Meddelande från moderator, 2013-04-01
Det här är en väldigt aktiv tråd med många åsikter. Läs gärna igenom alla inlägg innan svar för att undvika felaktigheter, speciellt nedanstående. Tänk också på att hålla god ton — forumets vanliga regler gäller!
  1. "Ett offentligt svar från ClickOK.se"
  2. "Svaromål till ClickOks inlägg"
  3. "Orderbekräftelsen, som ClickOk hävdar inte existerar"
  4. Aftonbladet publicerar en artikel om händelsen
Länkar uppdaterade 2014-06-04 — moderator
———

Jag har skrivit om detta ärende tidigare men inte angivit att det var jag som gjorde köpet. Skälet till detta var att jag mitt uppe i tvisten. Nu när tvisten är över ser jag inget hinder i att berätta att det var jag som är iblandad i den. Här följer en beskrivning av ärendet.

Att handla från ClickOk innebär också en risk för att bli stämd i domstol! Det hände mig!
Den 27 mars 2013 vann domen laga kraft. Åtalet ogillades av Tingsrätten! ClickOk förlorade målet.
Vad hände?

Jag beställde varor från ClickOk och betalade direkt vid beställning. Några dagar senare får jag mina varor och hämtar ut dem från posten.
Sent på eftermiddagen är jag hemma igen och startar min dator. Då får jag epost från ClickOk där de meddelar mig att inte hämta ut varorna då de gjort en felleverans. Jag har redan hämtat varorna och kontrollerar om de stämmer med beställningen. Det gör det och jag meddelar ClickOk att leveransen är korrekt.

Då meddelar ClickOk mig att deras leverantör höjt priset samma dag som jag hämtar ut mina varor. Nu vill ClickOk ha mer betalt p.g.a. detta eller varorna jag köpt i retur om jag inte accepterar det nya priset. De vill ha mellanskillnaden mellan det nya priset och det jag betalat.
Jag avvisar ClickOks krav då jag köpt och betalat varorna några dagar tidigare.
ClickOk ger sig inte utan kräver mer betalt eller varorna i retur. De hävdar också att jag aldrig fått en orderbekräftelse, trots att jag fått en sådan.
Några dagar går och tvisten tar fart. Jag kontaktar konsumentvägledaren i min kommun, skickar över orderbekräftelse, kvitto och andra handlingar. Någon dag senare får jag svar att ClickOk ingått ett bindande avtal i enlighet med 32§ Avtalslagen.
Jag svarar ClickOk återigen att jag avvisar deras krav med hänvisning till Avtalslagen.

Ett par dagar senare återkommer ClickOk med förnyat krav på mer betalt eller retur av varorna jag köpt med hänvisning till 32§ Avtalslagen. De påstår också att jag aldrig fått någon orderbekräftelse eller kvitto på mitt köp. De hotar med faktura men jag avvisar fortfarande deras krav.
En vecka senare får jag en faktura. Nu har ClickOk höjt priset ytterligare och de har inte reducerat beloppet med det jag redan betalat. Någon mellanskillnad finns inte utan priset på varorna har de höjt ännu mer. Jag bestrider fakturan och gör en anmälan till ARN på inrådan av konsumentvägledaren.

ClickOk kräver av ARN att de skall lägga ned ärendet då de anser att ARN inte har med tvisten att göra. De skriver till ARN att jag inte fått varken orderbekräftelse eller kvitto på beställning trots att jag skickat in dem till ARN. ClickOk framför också att priset varit felaktigt och att ”marknadspriset” var 10 gånger högre än det pris ClickOk begärde från början. ARN avvisar ClickOks krav på att lägga ned ärendet.
Kort efter får jag en påminnelse från ClickOk på en obetald faktura. Enligt påminnelsen finns det inte längre någon skuld och för detta kräver de en påminnelseavgift. Jag bestrider påminnelsen och skickar den till ARN.

Någon vecka senare får jag ett inkassokrav. Beloppet på inkassokravet skiljer sig från beloppet på varorna i fakturan. Utöver detta har ClickOk tagit upp räntor och avgifter. Jag bestrider även inkassokravet och skickar det till ARN.
ARN begär komplettering av uppgifter från ClickOk och deras svar till ARN saknar mening. ClickOk meddelar ARN att de tänker ta tvisten till Kronofogden, vilket de också gör. De svarar ARN att de även tänker ta ärendet till Tingsrätten om jag fortsätter att vägra betala mer. Nu tvingas ARN att avvisa ärendet eftersom Kronofogden är en högre instans än ARN.

Kronofogden skickar krav till mig på ett nytt belopp på varorna. ClickOk fortsätter att framföra falska påståenden om att orderbekräftelse och kvitto inte finns. De påstår också att jag handlat varor till fel pris. Även denna gång bestrider jag kravet och Kronofogden lämnar över ärendet till Tingsrätten.
Göteborgs-Posten får kännedom om min tvist med ClickOk och skriver en artikel som publiceras i tidningen 2012-12-12. Nu påstår ClickOk att jag gjorde beställningen sent på kvällen och att en nolla fallit bort i priset. När GP frågar hur det kommer sig att orderbekräftelsen har en tidsstämpel mitt på dagen kan de inte svara på varför. Orsaken är att det inte finns någon orderbekräftelse, enligt ClickOk, den som GP fått ta del av finns inte. Ännu ett falsk påstående som framförs till GP i tvisten.

Råd & Rön får också kännedom om tvisten. De skriver om tvisten i nummer 1 år 2013. Även till Råd & Rön framför ClickOk falska påståenden. Nu påstår de att priset visades i Euro på deras hemsida och inte i kronor. Även till Råd & Rön hävdar de att jag aldrig fått varken orderbekräftelse eller kvitto på beställningen, trots att Råd & Rön fått dem av mig.

ClickOk åtalade mig i Göteborgs Tingsrätt för att jag vägrat betala mer i efterhand för varor jag redan betalat och fått. I rättegången framförde ClickOk nya falska påstående. De påstod att varorna var lanserade bara några dagar innan jag köpte dem, vilket inte stämmer. De fanns på marknaden redan år 2011! De påstod även i Tingsrätten att priset var i Euro och inte svenska kronor. De påstod att varorna var ämnade för företag, vilket inte heller stämmer. De påstod också att jag ”surfat på nätet” många dagar i rad för att bevaka priset innan jag köpte. Som bevis för detta lade de fram ett dokument med postens kollinummer, som de i Tingsrätten påstod vara IP-adresser. Även till Tingsrätten hävdade de att varken orderbekräftelse eller kvitto existererar för det köp jag gjort, trots att även Tingsrätten fått dem.

Rättegången pågick i 1,5 timmar innan den avslutades. Tre veckor senare meddelade Tingsrätten dom i målet, ClickOks åtal mot mig ogillades. ClickOk förlorade tvisten mot mig i Tingsrätten. Domstolen kom fram till att ClickOk ingått ett bindande avtal enligt 32§ Avtalslagen och att deras hänvisning till Förklaringsmisstag, som även regleras av 32§ Avtalslagen inte kan tillämpas.

Att handla från ClickOk innebär en risk att de återkommer med krav på mer pengar efter avslutat köp eller krav på retur av varorna om de inte får mer pengar. Hur tryggt det kan vara att handla från ClickOk är upp till var och en att avgöra.

Senast redigerad av phz114n 2014-06-04 klockan 21:08. Anledning: Länkar uppdaterade efter sammanfogning av inlägg.
Marathonkillen är inte uppkopplad
2013-03-30, 21:49   #2

tcntad

Medlem

Plats: Kebabens huvudstad

Registrerad: feb 2005

På tok för jobbigt att läsa, dela in texten i stycken så ska du se att intresset blir större.
__________________
Swec Regler!! Facebook Spotify Twitter Blogg! Arvid Nordquist HAB Instagram Founder & Owner of SwecLogistics VTC
Guide: Integrera språkpaket till Windows 7 DVD'n (Skript: V5.2!) Guide: Hur man installerar Windows 7 Guide: Skapa en All In One DVD Guide: Skapa återställningspartition Kör egen Minecraft-Server, PM för info!
tcntad är inte uppkopplad
2013-03-30, 21:52   #3

Marathonkillen

Medlem

Registrerad: aug 2011

Tack för påpekandet!
Såg inte att formateringen i Word inte kom med i inlägget.
Nu är inlägget justerat så det blir lättare att läsa.
Synpunkter på redigeringen tas emot.
Marathonkillen är inte uppkopplad
2013-03-30, 21:58   #4

LemonIllusion

Medlem

LemonIllusions avatar

Plats: SweClockers forum

Registrerad: aug 2012

Jag trodde inte det var möjligt, men nu är jag ännu mindre sugen på att köpa något från ClickOK.
__________________
Guide: Roota din HTC - BBCode-knappar på Prisjakt
Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.
LemonIllusion är uppkopplad nu Folding
2013-03-30, 22:00   #5

Juggernawt

Medlem

Juggernawts avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: apr 2010

Intressant läsning! Får man fråga vad det var för varor du köpte?
__________________
“Always be wary of any helpful item that weighs less than its operating manual.”
― Terry Pratchett, Jingo
Juggernawt är inte uppkopplad
2013-03-30, 22:01   #6

The Echelon

Medlem

The Echelons avatar

Plats: Vetlanda

Registrerad: jun 2012

Vad var det du köpte?
__________________
Snälla citera för svar
Dator: Phenom II X6 1075T [3.9 GHz] + HD6950 [@ 950/1350]
Ljud: HE-400 + Vali + Modi
The Echelon är inte uppkopplad Folding
2013-03-30, 22:01   #7

oscaralexiusson

Medlem

Plats: Helsingborg

Registrerad: jul 2008

Kul att läsa!
Starkt jobbat av dig att inte gå med på deras krav! Kommer aldrig någonsin att handla hos ClickOK igen!
Oseriöst!
__________________
MSI P67A-GD55 | Core i7 2600k @4.0 Noctua NH-D14| Corsair HX 650W | Corsair Dominato r8 GB | XFX Radeon 6950 2 GB | Samsung 500 GB + 2x 160 GB | Corsair Force 120 GB || NAD C326BEE | Cerwin Vega VS-10 | LG LH4000| Samsung SyncMaster EX2220
oscaralexiusson är inte uppkopplad
2013-03-30, 22:01   #8

joeldeluxe94

Medlem

Registrerad: jun 2011

Mycket starkt jobbat av dig! Får man fråga vilken vara detta gällde?
__________________
Asus P8P67 | i7 2600k | Corsair H80 | Asus GTX 770 OC | 8GB | Corsair TX650W | Fractal Design R3 | Intel 520 240GB

Macbook Pro Retina "15 Late 2013 | iPad3 64GB 3G+Wifi
joeldeluxe94 är uppkopplad nu
2013-03-30, 22:01   #9

Extremaz

Medlem

Extremazs avatar

Plats: Malmö/Kalmar

Registrerad: jan 2012

kostade det här dig något förutom tid och elände? du tvingade inte betala något mer då ju men fick du betala ngt i rättegångs kostnader etc? dessutom tror jag att du kan stämma clickok nu och få pengar för all tid som detta ärendet har tagit. Tid då du istället hade kunnat jobba och tjäna pengar och bensin till och från tingsrätten etc. Tror det iallafall. Men verkar väldigt lustigt det där. Fy för dem!
__________________
Chassi:BitFenix Shinobi XL/PSU:DarkPowerPro1000w/Moderkort:Asus Maximus IV Extreme-Z/CPU:i5-2500K 3.3Ghz/CPU Kylare:H100/Ram:Corsair Vengeance 1600MHz 16GB/GPU:Asus R9 280X Matrix 3GB/SSD:Corsair Force GT 2x120GB/HDD:Seagate/WD->17TB/OS:W7/Tillbehör:Logitech G35,Logitech G510/Mionix Naos 5000/Roccat Sota/Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM,42"Finlux/Mobil:Sony Xperia S
Extremaz är inte uppkopplad
2013-03-30, 22:03   #10

Beamy

Medlem

Beamys avatar

Plats: Uppsala

Registrerad: dec 2004

Det låter som ett skämt! Jag har aldrig handlat hos ClickOk och kommer aldrig göra det.

Får du berätta hur mycket du betalade och vad dom krävde? Eller vad mellanskillnaden låg på? Skulle vara intressant att veta hur mycket pengar det krävs för att ClickOk ska ta det så långt som till tingsrätten.
Beamy är inte uppkopplad
2013-03-30, 22:03   #11

olirc

Medlem

olircs avatar

Plats: Hovmantorp

Registrerad: jun 2004

Skrämmande! Enda felet jag kan hitta är detta "Även denna gång bestrider jag kravet och Kronofogden lämnar över ärendet till Tingsrätten." då det är istället ClickOk som får till svar utav Kronofogden att du bestridit kravet och får svara Kronofogden om dom vill gå vidare.

Vet detta pga skilsmässa där jag fick felaktigt krav från Kronofogden begärt av mitt ex och bestred detta varpå hon valde att inte gå till Tingsrätten.

Kudoz annars att du stod på dig och visade dessa nasare var skåpet ska stå!
__________________
Hur du testar nätagget med en multimeter. Hur stort nätagg behöver jag? "Clear CMOS" PC inspector File Recovery. Chkdsk. Defrag. BIOS inställningar Moddad BIOS Hur jag får Windows att hitta en saknad CD-DVD Drive 106.7 Rockklassiker Kör Xubuntu 6.10 på laptopen. Worm developed for Apple OS

olirc är inte uppkopplad Folding
2013-03-30, 22:03   #12

Xiqt

Medlem

Xiqts avatar

Plats: Umeå

Registrerad: jan 2010

Skrämmande!
Jag är inte så insatt i alla förkortningar när det kommer till sådana här händelser, men vad står "ARN" för ?

Senast redigerad av Xiqt 2013-10-12 klockan 20:55.
Xiqt är uppkopplad nu
2013-03-30, 22:03   #13

NodCommander

Medlem

NodCommanders avatar

Registrerad: nov 2010

Stämmer detta så kan man ju inte göra annat än att bli mörkrädd.

Du råkar inte ha länkar till Råd & Rön samt Göteborgsposten artiklar, om de finns på nätet?

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Xiqt Visa inlägg
Skrämmande!
Jag är inte så insatt i alla förkortningar när det kommer till sådana här händelser, men vad står "ARN" för ? Ni får kalla mig vad ni vill jag vill bara lära mig
Almänna Reklamationsnämnden.

Senast redigerad av Atlas Tasume 2013-03-30 klockan 22:08.
__________________
Google är inte din vän. www.donttrack.us
Skaffa säker epost med ProtonMail! http://tinyurl.se/s6cw55 SweC länk
Spela Supreme Commander! www.faforever.com
C&C Renegade X är i Beta 4, kom och spela! http://www.sweclockers.com/forum/76-.../#post15326464
NodCommander är inte uppkopplad
2013-03-30, 22:05   #14

Maho

Medlem

Mahos avatar

Plats: Borås

Registrerad: sep 2007

Men, dom kan väl inte ändra när du väl lagt en beställning och redan betalat?
Vet med största sannolikhet att detta INTE är lagligt!
Men detta låter ju verkligen skrämmande och upprörande hur företag kan och får beté sig. Dom border skämmas!
Uppmanar att sprida vidare så folk får reda på detta!

Senast redigerad av Maho 2013-03-30 klockan 22:10.
__________________
Main : Intel i5 3570k 4.2 Ghz [H100i] | 8 GB Crucial 2000mhz | MSI Z77A G45 | Gigabyte GTX 780 (1215/7060 | Samsung 840 250 GB | Windows 8.1 | Corsair Air 540 | EVGA Supernova G2 850W | 32" LG full HD + 24" AOC
Htpc : Amd x3 455 (Phenom x4 B55) | Nvidia GTX 460 | 8 GB | Antec fusion remote.
Maho är inte uppkopplad
2013-03-30, 22:05   #15

Qw3rty

Medlem

Registrerad: mar 2012

Har du gått ut med detta i media? Allmänheten behöver veta vilken skitbutik ClickOK faktiskt är.
Qw3rty är inte uppkopplad
2013-03-30, 22:05   #16

morxy49

Medlem

morxy49s avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: dec 2010

fyfan. detta är bara sjukt...
tur att dom förlorade (men jag ser ingen anledning till varför dom inte skulle det)

hur kan clickok vara så dumma i huvudet så att dom anmäler det här fallet till tingsrätten över huvud taget? trodde dom att dom skulle vinna?
__________________
STATIONÄR: Asus P8P67 PRO | i5 2500k | 16GB RAM | R9 290 OC | 2x 128GB SSD |
BÄRBAR: Sony Vaio Pro 13 |
LJUD: M-Audio BX8 D2 | ATH-M50 | Focusrite Scarlett 2i2 | ModMic 3.0 |
NAS 24TB: 8x 3TB @ RAIDz2 | ASRock C2550D4I | 16GB ECC RAM | FreeNAS 9.2 |
morxy49 är uppkopplad nu
2013-03-30, 22:05   #17

Lillem4n

Medlem

Lillem4ns avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: maj 2010

..lol. Skulle vara intressant om du hade någon digital kopia av artikeln från Göteborgsposten eller råd och rön.
__________________
Asus P8P67 Deluxe B3 | Intel i7-2600k@3,4GHz | 16 GB Corsair Vengeance LP 1600Mhz CL9 | Asus GTX 580 Matrix@900Mhz | Corsair Force GT 120GB | WD Caviar Black 1TB | Corsair 850 AX | Fractal Design R4 | Dell u2410 | Qpad MK-80 | QPad 5K

CITERA FÖR SVAR!
Lillem4n är inte uppkopplad
2013-03-30, 22:05   #18

SwedenVirre

Medlem

SwedenVirres avatar

Plats: Ängelholm

Registrerad: jul 2009

Det här är ju sjukt! har aldrig handlat på ClickOK och kommer inte göra det efter jag läst detta!

Tack för du medelade!
__________________
Har du frågor eller funderingar kring musik produktion eller diverse VSTi/DAWs? tveka inte att skicka ett PM.
"AMD's temperaturmätare är ju lika pålitliga som stefan löfvens löften" Ozzed 2015
SwedenVirre är uppkopplad nu Folding
2013-03-30, 22:06   #19

emilgf

Medlem

emilgfs avatar

Plats: Västra Götaland

Registrerad: okt 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Xiqt Visa inlägg
Skrämmande!
Jag är inte så insatt i alla förkortningar när det kommer till sådana här händelser, men vad står "ARN" för ? Ni får kalla mig vad ni vill jag vill bara lära mig
Allmänna Reklamations Nämnden, om jag har inte har fel. ^^
__________________
Desktop: 4690K @4,1Ghz | Sapphire 280x | GIGABYTE Z97M-D3H | Prodigy M | 3TB | 8GB RAM
Tillbehör: QPAD-MK80 | SS RIVAL | Qpad QH-90 | G27
Citera för svar
emilgf är uppkopplad nu Folding
2013-03-30, 22:06   #20

EddAa

Medlem

Plats: Malmö

Registrerad: dec 2008

Mycket intressant att läsa och kan bara hålla med om att företaget ClickOk är inget att lita på.

Har gett dem 2 chanser tidigare och lika dåliga har dom varit varje gång (sämst service!!)

Mitt tips är att undvika dem och handla från en mer respekterad butik!
__________________
LGA2011 Intel 3930k 6 core 4.5ghz (@5ghz benchmark Hyper-Threading på självklart !) - corsair h100i - Asus Rampage IV Extreme x79 - ASUS GTX 780TI DirectCUII OC - Samsung S27A950D 120Hz + Dell U2713HM IPS - Asus xonar stx - 32gb corsair 1866mhz 4x8gb - 1x samsung 850pro 512GB - Samsung 840pro 512GB - 4tb wd black - Intel(R) Gigabit CT pci-e - corsair AX860i Platinum - define r4 - Scythe Kaze Master Pro - sennheiser pc360
EddAa är inte uppkopplad
2013-03-30, 22:08   #21

AntecNisse

Medlem

Plats: Hagfors

Registrerad: nov 2005

Otroligt! rent korkat av ClickOk att inte inse från start att det är bara svälja misstaget, om de nu hade fel pris.
Detta ser jag som ett bevis för okunnig personal på det företaget.
__________________
AMD FX-8120 /GA-990XA-UD3/8Gb DDR3-1600/Radeon 4830/OCZ Agillity 3 60Gb/1Tb/Win 7 (Speldator)
Intel Celeron G550/GA-H61M-DS2V/4Gb DDR3-1600/Geforce 210 /60Gb Vertex2/Ubuntu 12.04 (HTPC/Surf)
Intel Atom 330 /1gb DDR2-800/1,5Gb/Xubuntu 12.04/ (NAS projekt)
AntecNisse är inte uppkopplad
2013-03-30, 22:08   #22

RambOFreAc

Avstängd

Registrerad: sep 2011

Försök stämma dom för falska påståenden och diverse saker dom gjort.
Ska man slå tillbaka, ska man slå tillbaka där det gör som ondast!
__________________
i5 3570K @4.9GHz | XFX Radeon HD7970 Ghz Edition | ASRock Extreme 4 | Corsair Vengeance DDR3 1600MHz, 2x4GB
RambOFreAc är inte uppkopplad
2013-03-30, 22:08   #23

Pellemanify

Medlem

Plats: Växjö

Registrerad: jul 2011

Hur stor var egentligen prisskillnaden mellan det du köpte varorna för och det de ville att du skulle betala? Har faktiskt aldrig riktigt gillat ClickOk, har ingen anledning till det men går på känsla Låter för övrigt väldigt dumt av dem att ens försöka, de måste väl ändå vetat att du hade kvitto på köpet osv?
Pellemanify är inte uppkopplad
2013-03-30, 22:09   #24

Koltrast

Medlem

Koltrasts avatar

Plats: /home/koltrast

Registrerad: okt 2007

Vad fan håller ClickOK på med? Tack och lov att du vann målet, helt sjukt.
__________________
Spelrigg: i5 2500k | GTX 770 2GB | 256GB SSD | 2 x 4GB 1600MHz | Node 304 | Arch Linux
Server: Pentium G2020 | 4 x WD Red 2TB Btrfs raid10 | 2 x 4GB 1333MHz | Arc | Arch Linux
Bärbar: Sony Vaio Pro 13 2014 | i5 4200U | 256GB PCIe SSD | 8GB 1600MHz | Arch Linux
Koltrast är inte uppkopplad
2013-03-30, 22:09   #25

klonklonk

Medlem

Plats: Karlstad

Registrerad: apr 2012

helt otroligt att såna här företag får existera...
klonklonk är inte uppkopplad
2013-03-30, 22:10   #26

Xiqt

Medlem

Xiqts avatar

Plats: Umeå

Registrerad: jan 2010

Tack "Atlas Tasume" och "emilgf" man lär sig något nytt varje dag
Xiqt är uppkopplad nu
2013-03-30, 22:12   #27

simon253

Medlem

simon253s avatar

Plats: Kinna

Registrerad: dec 2010

Bra jobbat! det Clock ok gjorde var helt klart fel! och jag är imponerad att du orkade stå på dej.
får man fråga vilken vara det handlade om?
__________________
3570K @ 4.5 Ghz 1.272 V, Powered by Asus Sabertooth, Cooled by Custom watercooling.
Citera för svar!
Fraktfritt på Inet.se
simon253 är uppkopplad nu
2013-03-30, 22:17   #28

YamahaDGX630

Medlem

Plats: Hammarö

Registrerad: sep 2011

Men herregud! Man blir ju rent utsagt mörkrädd! Strongt av dig att stå emot! Är i skrivande stund nästan lite upprörd över hur f*n företag kan bete sig mot kunder! Hoppas innerligt att personalen du var i kontakt med på ClickOK Har blivit rejält sparkade!
__________________
| OS: Windows 8.1 64bit | CPU: Intel Core i5 3570K | GPU: ASUS Radeon 7970 TOP
| MB: MSI Z77MA-S01 | RAM: Corsair Vengeance 16GB | SSD: Samsung 850 Pro 256GB
| Chassi: Fractal Design Define Mini | PSU: Corsair AX650 | CPU-Kylare: Corsair H80i
YamahaDGX630 är inte uppkopplad Folding
2013-03-30, 22:18   #29

Marathonkillen

Medlem

Registrerad: aug 2011

Jag köpte, tillsammans med ett par vänner (för att dela på fraktkostnaden) några hårddiskar.

Kostnaden för mig, förutom all tid som jag lagt ned på tvisten, är porton för brev, resekostnader, parkeringsavgifter, trängselskatter och telefonkostnader för rådgivning av jurister.
Jag har, tillsammans med min särbo, läst allt vi kan komma över på nätet beträffande hur rättegångar och bestridanden skall gå till. Jag har pratat flera gånger med Kronofogden och Tingsrätten om hur det hela går tillväga. Jag har också rådfrågat Konsumentvägledaren i Göteborg för att få veta vad som gäller.

Innan dess hade jag ingen aning om att Avtalslagen också tillämpas vid ett köp. För mig var det Konsumentköplagen som jag kände till. Efter att fått veta att Avtalslagen också reglerar köp har jag lusläst denna. Det är krånglig juridik och många gånger har jag sökt hjälp för att förstå hur de skall tolkas.

Ja, jag kan åtala ClickOk för oriktigt åtal. I ett sådan mål kan jag kräva ersättning för alla mina utlägg. Eftersom målet är ett tvistemål och att beloppet inte överstiger ett halvt basprisbelopp är rättegångskostnaderna begränsade. Ett halvt basprisbelopp innebär en summa om 22000 kronor.

För att stämma ClickOk måste jag göra det på deras verksamhetsort, vilket är Stockholm. Det innebär att jag måste resa från Göteborg till Stockholm för att kunna genomföra ett sådant åtal. Med tanke på den begränsade ersättningen jag kan få kommer det att kosta mig mer än den ersättning som kan utgå.
Jag har valt att inte gå vidare med målet. Det har varit en lång och stundtals hård resa.

En sådan sak som att bli hotad med Kronfogden är inte särskilt roligt. Vad jag lärde mig under resan är att om jag bestrider ett krav från Kronofogden så lämnar de över ärendet till Tingsrätten. Därefter gör Kronofogden inget mer. Det blir således ingen anmärkning eller "prick" hos dem.
När ärendet ligger hos Tingsrätten är det upp till den som ställer kravet att väcka åtal, vilket ClickOk gjorde.
Marathonkillen är inte uppkopplad
2013-03-30, 22:18   #30

Oliver91

Medlem

Oliver91s avatar

Plats: 127.0.0.1

Registrerad: nov 2012

Fyfan vad pinsamt, om de nu var för billigt kunde de satt tillbaka dina pengar på kontot och inte skickat varan istället.. vilka kioskmongon..

vad var det du köpte då?
__________________
CPU: i7 3770k + Noctua U12P SE2 @ stock Moderkort: Asrock Z77 Extreme6 Minnen: Corsair Vengeance LP 2x4gb 1600mhz GPU: Gainward GTX 780 Ti Phantom SSD: Samsung 840 Pro 256gb Nätagg: Corsair AX 850 80+ Gold Ljudkort: Asus Xonar DX Chassi: Define XL / Steam
Oliver91 är uppkopplad nu Folding
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker