Verktyg Visningsval
2012-04-27, 07:45   #1

ciderboy

Medlem

Registrerad: apr 2012

Dålig fart över FTP med Com Hem Cisco EPC2425 och DIR-655


Jag har precis kopplat in min nya DIR-655 till det bryggade kabelmodemet Cisco EPC2425.
HW version B1
Firmware 2.00

Har en 10/10-lina och bredbandskollen ger mig helt OK värden över kabel.

Men jag får dålig fart vid upp/nedladdning från en FTP-server (som sitter på en 100-lina). Snittar på ungefär 350 kbit/s och det känns lite lågt.
Misstänker att jag kanske ska slå på/av någon funktion i routern?

Tanken är också att köra trådlöst, men det får bli en senare fråga...
ciderboy är inte uppkopplad
2012-04-27, 07:50   #2

Dr_Spackel

Medlem

Dr_Spackels avatar

Plats: Varberg

Registrerad: nov 2002

Active eller Passive mode på ftp kopplingen?
__________________
System:\Dator\Spel>2600k¤4.5ghz_-_8Gb_-_670GTX_OC_-_Xonar_DX.exe
System:\Dator\Laptop>Samsung_-_535U3C-A01.com
Dr_Spackel är inte uppkopplad
2012-04-27, 07:51   #3

Lullebulle

Medlem

Registrerad: feb 2010

Det är inte servern som är överbelastad eller helt enkelt kass?
Lullebulle är inte uppkopplad
2012-04-27, 08:25   #4

ciderboy

Medlem

Registrerad: apr 2012

Nej, jag tror inte servern har några problem.

Det sjuka är att jag hade en äldre DIR-655, men den fick jag starta om flera gånger per dag, då allt bara stannade av. Den kunde snitta upp till 1 MB/s mot samma FTP-server. Så jag misstänker att jag har nån bra instälning i gama routern - men vad jag ändrat på har jag ingen aning om...

Överföringen stod som Default i FileZilla, men nu har jag ställt den som Passiv. Lika dåligt resultat...
ciderboy är inte uppkopplad
2012-04-27, 10:27   #5

Cribbe

Medlem

Registrerad: okt 2003

Pröva att slå av allt som heter QoS i routern.
__________________
ESXI: AMD FX-8350, Gigabyte GA-990FXA-UD3, 2X Crucial Ballistix Sport DDR3 PC12800/1600MHz CL9 2x8GB, XFX Radeon HD7770, Corsair CX600M, 3x WD Green WD20EZRX 64MB 2TB, Intel PRO/1000 GT Desktop Adapter, Fractal Design Core 3000, Intel X25-M 80GB.
Cribbe är inte uppkopplad
2012-04-27, 12:16   #6

Phunky

Medlem

Phunkys avatar

Plats: Nordpolen

Registrerad: nov 2003

Har du satt Cisco EPC2425 i bryggat läge så du inte får NAT på NAT?
__________________
Dooh!
Phunky är inte uppkopplad
2012-04-27, 13:14   #7

ciderboy

Medlem

Registrerad: apr 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Cribbe Visa inlägg
Pröva att slå av allt som heter QoS i routern.
Nu har jag testat. Verkar inte göra någon skillnad.

Jag använder FileZilla som klient på en iMac.

Det skumma är att mätningar mot bredbandskollen och speedtest.net ger OK värden (nu är de väl inte något direkt facit, men ger iaf en hint om att jag får det jag betalar för, dvs 10/10).

Finns det ngt annat jag kan testa? Det sjuka är att den gamla routern gav ungefär 1 MB/s mot samma server, med samma dator och kabelmodem.
ciderboy är inte uppkopplad
2012-04-27, 13:59   #8

Cribbe

Medlem

Registrerad: okt 2003

Kan du prova tanka lite filer från en annan ftp.
Typ ftp.sunet.se
__________________
ESXI: AMD FX-8350, Gigabyte GA-990FXA-UD3, 2X Crucial Ballistix Sport DDR3 PC12800/1600MHz CL9 2x8GB, XFX Radeon HD7770, Corsair CX600M, 3x WD Green WD20EZRX 64MB 2TB, Intel PRO/1000 GT Desktop Adapter, Fractal Design Core 3000, Intel X25-M 80GB.
Cribbe är inte uppkopplad
2012-04-28, 05:23   #9

ciderboy

Medlem

Registrerad: apr 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Cribbe Visa inlägg
Kan du prova tanka lite filer från en annan ftp.
Typ ftp.sunet.se
Där sa du nåt.....

Tänkte öht inte på att testa mot en annan server. :-/

Men jag kopplade upp mig mot jobbet och då snittar jag på runt 1 MB/s - så routern verkar må bra, trots allt.

Tack för alla tips!
ciderboy är inte uppkopplad
2012-07-30, 19:41   #10

DragonRapide

Medlem

Plats: Fjärås

Registrerad: jun 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av ciderboy Visa inlägg
Nu har jag testat. Verkar inte göra någon skillnad.

Jag använder FileZilla som klient på en iMac.

Det skumma är att mätningar mot bredbandskollen och speedtest.net ger OK värden (nu är de väl inte något direkt facit, men ger iaf en hint om att jag får det jag betalar för, dvs 10/10).

Finns det ngt annat jag kan testa? Det sjuka är att den gamla routern gav ungefär 1 MB/s mot samma server, med samma dator och kabelmodem.
Var det på Cisco EPC2425 du kunde ställa in QoS? kan inte hitta det
DragonRapide är inte uppkopplad
2012-07-31, 07:55   #11

Kr^PacMan

Hedersmedlem

Kr^PacMans avatar

Plats: QuakeNet

Registrerad: jul 2001

Citat:
Ursprungligen inskrivet av ciderboy Visa inlägg
Där sa du nåt.....

Tänkte öht inte på att testa mot en annan server. :-/

Men jag kopplade upp mig mot jobbet och då snittar jag på runt 1 MB/s - så routern verkar må bra, trots allt.

Tack för alla tips!
Hur många passiva portar har du vidarebefodrat till FTP-servern från routern? Det finns en tumregel som jag tyvärr glömt bort, men sätt 50+ portar eller liknande bara för att testa. Brukar kallas för PASV-portar.
__________________
SWECLOCKERS.COM :: If Quake was done today :: Nytt serverrum
WS: Asus P9X79 :: Core i7 3820 :: 32 GB Corsair Dominator :: Samsung 830 256 GB :: Asus Geforce GTX 660 2GB DCU :: Gigabyte Odin GT 800W :: Samsung Syncmaster S27A950D
NAS: SuperMicro X10-SLM-F :: Core i3 4130T :: 24 GB Kingston ECC :: Ri-Vier RVS2-06A 12Bay 2U :: IBM M1015 (IT) :: SuperMicro AOC-STG-I2 2p 10GbE :: 22 TB HDD + 60 GB SSD
Kr^PacMan är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker