Verktyg Visningsval
2012-05-04, 15:23   #1

kizmoz

Medlem

Plats: Lidköping

Registrerad: sep 2011

Skumt problem med telia nätverk


Hej!
Under de senaste 4-5 veckorna har jag fått ett väldigt underligt problem. Varje fredag runt 15-16 till 20-21 blir nätet otroligt ostabilt. Det börjar med att det segar ner sig riktigt mycket, när jag spelar så droppas ms till 500+. Efter ett litet tag börjar nätet och hoppa på och av var och varannan minut. I vissa faser kan det funka i max 5-10 minuter om jag har tur.
Har prövat det mesta, allt från nya nätverkssladdar till att slå på och av routern femtielva gånger.

Någon som har en förklaring till detta? Eller är det bara att ringa till telia/byta internetleverantör?

Tack på förhand!
kizmoz är inte uppkopplad
2012-05-04, 15:45   #2

WiZzard

Medlem

WiZzards avatar

Plats: Lysekil

Registrerad: nov 2010

Endast på Fredagar?
__________________
/W

| Fractal Design Arc | Asus p8z77-v | corsair CL9 vengence LP 16GB @1600mhz | IB 3770K @4.5Ghz | NZXT HALE 1000W 80+ Gold | MSI GTX580 Twinfrozr |
WiZzard är inte uppkopplad
2012-05-04, 15:47   #3

daolo

Medlem

daolos avatar

Plats: Umeå

Registrerad: mar 2004

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kizmoz Visa inlägg
Hej!
Under de senaste 4-5 veckorna har jag fått ett väldigt underligt problem. Varje fredag runt 15-16 till 20-21 blir nätet otroligt ostabilt. Det börjar med att det segar ner sig riktigt mycket, när jag spelar så droppas ms till 500+. Efter ett litet tag börjar nätet och hoppa på och av var och varannan minut. I vissa faser kan det funka i max 5-10 minuter om jag har tur.
Har prövat det mesta, allt från nya nätverkssladdar till att slå på och av routern femtielva gånger.

Någon som har en förklaring till detta? Eller är det bara att ringa till telia/byta internetleverantör?

Tack på förhand!
Har du kollat så att det inte är något schemalagt program som går in och ställer till det de där tiderna?
Hur ser t.ex. nätverksutnyttjandet ut om du stänger ned spelet (jag gissar att du upptäckt problemet när du spelar)?
__________________
i5 750@4.2 GHz, Antec Kuhler 620, Asrock P55 Extreme, 8 GB Corsair XMS3, 1 TB SSD Samsung EVO 840, 3 TB WD Red, 2xGigabyte GTX 670 OC (Windforce 3x) i SLI, Soundblaster X-Fi Xtreme Gamer, Samsung S27A850T, Nec DVD-R ND3520, Seasonic X-1050, Antec P280. <-::::::::-> PS3 Slim 120 Gb
daolo är inte uppkopplad
2012-05-04, 15:52   #4

kizmoz

Medlem

Plats: Lidköping

Registrerad: sep 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Ative00 Visa inlägg
Endast på Fredagar?
Japp, konstigt jag vet.

Citat:
Ursprungligen inskrivet av daolo Visa inlägg
Har du kollat så att det inte är något schemalagt program som går in och ställer till det de där tiderna?
Hur ser t.ex. nätverksutnyttjandet ut om du stänger ned spelet (jag gissar att du upptäckt problemet när du spelar)?
Det ligger nere då ändå, räcker med att bara sitta i browser, eller surfa på mobilen
kizmoz är inte uppkopplad
2012-05-04, 15:58   #5

Fade-swe

Medlem

Plats: Kalmar

Registrerad: feb 2002

Någon nod som blir överbelastad skulle jag tippa på. Brukar lösa sig, men kan tar oftast ett tag innan det uppmärksammas.
__________________
Desktop... i5 2500k@4.5Ghz (offset), ASUS P8Z68-V PRO, Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz, 2x Zotac 470GTX in SLI, OS disk: Crucial M4 64Gb, Game disk: Corsair Force 120GB, Fractal Design Arc, Corsair H80, HP 2207h
HTPC... E7200, ASUS P5G41T-M LE, 4GB Corsair XMS3 1333MHz, Radeon 5450, Crucial RealSSD C300, 5TB WDGreen, OrigenAE H6
Fade-swe är inte uppkopplad
2012-05-04, 15:59   #6

Racka

Medlem

Rackas avatar

Plats: Uddevalla

Registrerad: sep 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kizmoz Visa inlägg
Hej!
Under de senaste 4-5 veckorna har jag fått ett väldigt underligt problem. Varje fredag runt 15-16 till 20-21 blir nätet otroligt ostabilt. Det börjar med att det segar ner sig riktigt mycket, när jag spelar så droppas ms till 500+. Efter ett litet tag börjar nätet och hoppa på och av var och varannan minut. I vissa faser kan det funka i max 5-10 minuter om jag har tur.
Har prövat det mesta, allt från nya nätverkssladdar till att slå på och av routern femtielva gånger.

Någon som har en förklaring till detta? Eller är det bara att ringa till telia/byta internetleverantör?

Tack på förhand!
Testa att bara köra med modem om du kan, haft likartade problem med skillnaden att det pågår hela tiden. Kör du med ADSL?

EDIT* Facepalm...
Racka är inte uppkopplad
2012-05-04, 16:03   #7

kizmoz

Medlem

Plats: Lidköping

Registrerad: sep 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Racka Visa inlägg
Testa att bara köra med modem om du kan, haft likartade problem med skillnaden att det pågår hela tiden. Kör du med ADSL?

EDIT* Facepalm...
Ja, jag har ADSL
kizmoz är inte uppkopplad
2012-05-04, 22:15   #8

daolo

Medlem

daolos avatar

Plats: Umeå

Registrerad: mar 2004

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kizmoz Visa inlägg
Japp, konstigt jag vet.


Det ligger nere då ändå, räcker med att bara sitta i browser, eller surfa på mobilen
Ok, men har du testat att surfa på mobilen då när datorn är igång? Det kan ju annars fortfarande vara något i datorn som äter bandbredd. Kolla utnyttjandet isf. Ingen som är inne på ditt trådlösa annars? Kan ju vara bra att utesluta fel på din sida innan du pratar vidare med din ISP.
__________________
i5 750@4.2 GHz, Antec Kuhler 620, Asrock P55 Extreme, 8 GB Corsair XMS3, 1 TB SSD Samsung EVO 840, 3 TB WD Red, 2xGigabyte GTX 670 OC (Windforce 3x) i SLI, Soundblaster X-Fi Xtreme Gamer, Samsung S27A850T, Nec DVD-R ND3520, Seasonic X-1050, Antec P280. <-::::::::-> PS3 Slim 120 Gb
daolo är inte uppkopplad
2012-05-05, 12:54   #9

kizmoz

Medlem

Plats: Lidköping

Registrerad: sep 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av daolo Visa inlägg
Ok, men har du testat att surfa på mobilen då när datorn är igång? Det kan ju annars fortfarande vara något i datorn som äter bandbredd. Kolla utnyttjandet isf. Ingen som är inne på ditt trådlösa annars? Kan ju vara bra att utesluta fel på din sida innan du pratar vidare med din ISP.
Jag har testat att surfa på 4 olika datorer här i huset, alla var och för sig (alltså ingen annan påslagen vid testning). Det är samma problem på alla.
Mitt trådlösa har bara min familj tillgång till.
kizmoz är inte uppkopplad
2012-05-05, 16:40   #10

Hucke

Medlem

Huckes avatar

Registrerad: jul 2005

Låter snarare som att någon utrustning i huset/utanför huset går igång runt denna tid som stör modemet eller signalen till modemet. Inget du kan komma på som händer samtidigt som problemet uppstår?
Hucke är inte uppkopplad
2012-05-05, 16:51   #11

matte70

Medlem

Plats: Västerås

Registrerad: aug 2011

Tror det är glassbilen som stör!:-)

Skickades från m.sweclockers.com
__________________
MSI Z87-G45, i7 4770K+Antec kühler h20 1220, Sapphire R9 290, Samsung 830 120 Gb+Intel 320 120 Gb+WD 750 Gb, Be-Quiet Straight Power E9 CM 680 W, Asus xonar DG, Fractal design define R4,
matte70 är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb