Verktyg Visningsval
2012-05-05, 23:42   #1

Deathtrip2k

Medlem

Deathtrip2ks avatar

Plats: Skåne

Registrerad: aug 2010

DNS problem?


Hejsan, har problem med mitt nätverk och jag blir knas på det. Det är så att jag tappar anslutningen titt som tätt. Sitter och lirar SWTOR med guilden och helt plötsligt så får jag runt 1k ms i sekunden tills jag kommer upp i kanske 50k, jag hör alla perfekt på Mumble, men sedan så sedan dör min anslutning. Anslutningen kommer sedan tillbaka efter kanske 5 sekunder men kan även ta någon minut och ibland så kommer den inte tillbaka förrens jag har startat om modemet. Kollar jag i Event viewer så har jag DNS Client Event varningar. ("Name resolution for the name [t.ex. sweclockerslog.richmetrics.com] timed out after none of the configured DNS servers responded.)

Jag har försökt att ändra DNS servrarna till 8.8.8.8 primär och 8.8.4.4 sekundär, även testat OpenDNS servrarna (kommer inte ihåg dem) Men det har inte löst några problem.
Jag har full signalstyrka och NEJ jag kan inte koppla in modemet direkt i datorn, det är därför jag använder trådlöst.
Använder en Apple Airport Express och en D-Link DWA125 dongel.
Ringer jag min ISP så får jag bara svar som "det fungerar perfekt" eller "har du testat att starta om modemet"

Behöver ni mer information så säg bara till
__________________
Intel Core I5 2500k @ 4.8Ghz | EVGA GTX 680 2gb | Gigabyte P67 UD7 B3 | Noctua NH-D14 | Corsair AX850 | OCZ Agility 3 120gb
Silverstone Raven RV02 White | BenQ XL2420T
Deathtrip2k är inte uppkopplad
2012-05-08, 21:41   #2

Tyrken

Medlem

Plats: Karlskoga

Registrerad: dec 2004

Förmodligen inte DNS-problem, problemet ligger i att du tappar kontakten med internet.
När du tappar anslutningen så svarar inte DNS-servrarna då du inte når dem. Därav felmeddelandet i Event Viewern.
Tyrken är inte uppkopplad
2012-05-08, 21:53   #3

bengt4870

Medlem

Plats: Borås

Registrerad: apr 2011

Om du kör ADSL så kan modemet vara trasigt. Kolla lamporna på modemet när du tappar kontakt.
bengt4870 är inte uppkopplad
2012-05-10, 01:38   #4

Deathtrip2k

Medlem

Deathtrip2ks avatar

Plats: Skåne

Registrerad: aug 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Tyrken Visa inlägg
Förmodligen inte DNS-problem, problemet ligger i att du tappar kontakten med internet.
När du tappar anslutningen så svarar inte DNS-servrarna då du inte når dem. Därav felmeddelandet i Event Viewern.
Citat:
Ursprungligen inskrivet av bengt4870 Visa inlägg
Om du kör ADSL så kan modemet vara trasigt. Kolla lamporna på modemet när du tappar kontakt.
Hade samma problem idag, misstänker att det är min router. Ringde min ISP och dom kunde inte hitta några fel på min anslutning.
Jag ska köpa nätverk via elnätet och se om det fungerar bättre. Vet någon hur jag kan koppla upp det så att jag får trådlöst också? Använder det till mobilerna, skrivaren, tvn och min fars dator. Modemet och routern har bara 1 ethernet anslutning var så jag antar att jag behöver en switch, men hur skall jag ansluta det?
__________________
Intel Core I5 2500k @ 4.8Ghz | EVGA GTX 680 2gb | Gigabyte P67 UD7 B3 | Noctua NH-D14 | Corsair AX850 | OCZ Agility 3 120gb
Silverstone Raven RV02 White | BenQ XL2420T
Deathtrip2k är inte uppkopplad
2012-05-10, 01:45   #5

aragon

Medlem

Registrerad: nov 2005

Hej

Be dom mäta linan under en timmer eller längre om du har adsl /vdsl2.
Kolla kablar / öppna telejacket släpp på skruven och dra åt den igen / har du luft kabel? Den kan vara skadad och du märker det nu för tex det blåser mycket eller regnar (fukt gäller även kabel i mark).

/Aragon

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Deathtrip2k Visa inlägg
Hejsan, har problem med mitt nätverk och jag blir knas på det. Det är så att jag tappar anslutningen titt som tätt. Sitter och lirar SWTOR med guilden och helt plötsligt så får jag runt 1k ms i sekunden tills jag kommer upp i kanske 50k, jag hör alla perfekt på Mumble, men sedan så sedan dör min anslutning. Anslutningen kommer sedan tillbaka efter kanske 5 sekunder men kan även ta någon minut och ibland så kommer den inte tillbaka förrens jag har startat om modemet. Kollar jag i Event viewer så har jag DNS Client Event varningar. ("Name resolution for the name [t.ex. sweclockerslog.richmetrics.com] timed out after none of the configured DNS servers responded.)

Jag har försökt att ändra DNS servrarna till 8.8.8.8 primär och 8.8.4.4 sekundär, även testat OpenDNS servrarna (kommer inte ihåg dem) Men det har inte löst några problem.
Jag har full signalstyrka och NEJ jag kan inte koppla in modemet direkt i datorn, det är därför jag använder trådlöst.
Använder en Apple Airport Express och en D-Link DWA125 dongel.
Ringer jag min ISP så får jag bara svar som "det fungerar perfekt" eller "har du testat att starta om modemet"

Behöver ni mer information så säg bara till
__________________
Om du lär dig älska din smärta kommer du känna dig älskad varje dag;-)
aragon är inte uppkopplad
2012-05-10, 03:00   #6

Deathtrip2k

Medlem

Deathtrip2ks avatar

Plats: Skåne

Registrerad: aug 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av aragon Visa inlägg
Hej

Be dom mäta linan under en timmer eller längre om du har adsl /vdsl2.
Kolla kablar / öppna telejacket släpp på skruven och dra åt den igen / har du luft kabel? Den kan vara skadad och du märker det nu för tex det blåser mycket eller regnar (fukt gäller även kabel i mark).

/Aragon
Jag har bredband via tv uttaget, det går på stadsnätet.
__________________
Intel Core I5 2500k @ 4.8Ghz | EVGA GTX 680 2gb | Gigabyte P67 UD7 B3 | Noctua NH-D14 | Corsair AX850 | OCZ Agility 3 120gb
Silverstone Raven RV02 White | BenQ XL2420T
Deathtrip2k är inte uppkopplad
2012-05-10, 03:14   #7

HCP

Medlem

HCPs avatar

Plats: Sundsvall

Registrerad: feb 2003

Du tappar helt klart anslutningen och det orsakar att du inte når DNS, nät via eluttaget funkar rätt okej. Kör det själv till sovrummet som ligger 10+ meter bort. Bara sätta en billig router med AP i den ände där du har din dator och köra på.
__________________
Pågående byggen: Wargames WOPR | Cray C916/C90 | Child of Ronin
Färdiga projekt: Bitfenix Prodigy MINI | Shadow of Prodigy | Corsair AIR 540
Mina galenskaper på Facebook
HCP är inte uppkopplad
2012-05-10, 03:19   #8

Demonoidz

Medlem

Demonoidzs avatar

Plats: Chernobyl

Registrerad: mar 2009

Om du hör alla i mumble, men "laggar" ur, så beror det oftast på att någon laddar upp någonting på ditt nätverk, då detta inte "direkt" påverkar neströmmen.
Demonoidz är inte uppkopplad
2012-05-10, 03:26   #9

kyre

Medlem

kyres avatar

Plats: Fab 3

Registrerad: maj 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Deathtrip2k Visa inlägg
Jag har bredband via tv uttaget, det går på stadsnätet.
Säg, bor du i ett gammalt ComHem hus?
__________________
Desktop ||| i5 3570K | 8Gb PC12800 | 120Gb | 1,5Tb | GTX 660 2Gb ||| Laptop m1330 ||| 1,8Ghz | 2Gb| 120Gb HDD | WLED | Bluetooth | Draft-N | Röd

Citera när du svarar, tack!
kyre är inte uppkopplad
2012-05-10, 04:09   #10

Deathtrip2k

Medlem

Deathtrip2ks avatar

Plats: Skåne

Registrerad: aug 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kyre Visa inlägg
Säg, bor du i ett gammalt ComHem hus?
Nej, jag bor inte i ett comhem hus
__________________
Intel Core I5 2500k @ 4.8Ghz | EVGA GTX 680 2gb | Gigabyte P67 UD7 B3 | Noctua NH-D14 | Corsair AX850 | OCZ Agility 3 120gb
Silverstone Raven RV02 White | BenQ XL2420T
Deathtrip2k är inte uppkopplad
2012-05-11, 15:56   #11

bengt4870

Medlem

Plats: Borås

Registrerad: apr 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Deathtrip2k Visa inlägg
Nej, jag bor inte i ett comhem hus
Men du har kabeltv-bredband?
Jag har lite samma problem som dig men det dör under längre och ibland kortare perioder. GAMMALT comhem-hus, inte comhem nu längre.
Kan pinga allting men det släpps inte igenom någon trafik. Kolla det när ditt nät dör.
bengt4870 är inte uppkopplad
2012-05-11, 17:24   #12

Deathtrip2k

Medlem

Deathtrip2ks avatar

Plats: Skåne

Registrerad: aug 2010

Har ett problem till. När jag ansluter nätverket direkt till datorn utan router får jag bara en 169 adress.. Hur fixar jag detta?

Skickades från m.sweclockers.com
__________________
Intel Core I5 2500k @ 4.8Ghz | EVGA GTX 680 2gb | Gigabyte P67 UD7 B3 | Noctua NH-D14 | Corsair AX850 | OCZ Agility 3 120gb
Silverstone Raven RV02 White | BenQ XL2420T
Deathtrip2k är inte uppkopplad
2012-05-11, 19:26   #13

Deathtrip2k

Medlem

Deathtrip2ks avatar

Plats: Skåne

Registrerad: aug 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av bengt4870 Visa inlägg
Men du har kabeltv-bredband?
Jag har lite samma problem som dig men det dör under längre och ibland kortare perioder. GAMMALT comhem-hus, inte comhem nu längre.
Kan pinga allting men det släpps inte igenom någon trafik. Kolla det när ditt nät dör.
Jag har bott här i 16 år. Vad jag vet så har det aldrig varigt ett comhem hus. Låter som vi har samma problem. Vad har du för ISP? Just nu fungerar inte mitt internet. Jag kan inte pinga något heller


Skickades från m.sweclockers.com
__________________
Intel Core I5 2500k @ 4.8Ghz | EVGA GTX 680 2gb | Gigabyte P67 UD7 B3 | Noctua NH-D14 | Corsair AX850 | OCZ Agility 3 120gb
Silverstone Raven RV02 White | BenQ XL2420T
Deathtrip2k är inte uppkopplad
2012-05-12, 09:24   #14

bengt4870

Medlem

Plats: Borås

Registrerad: apr 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Deathtrip2k Visa inlägg
Jag har bott här i 16 år. Vad jag vet så har det aldrig varigt ett comhem hus. Låter som vi har samma problem. Vad har du för ISP? Just nu fungerar inte mitt internet. Jag kan inte pinga något heller


Skickades från m.sweclockers.com
Jag har en lokal ISP, men vårat problem är nog inte riktigt samma då eftersom du inte kan pinga något när det dör.
Här är det konstaterat att ISP har något problem med sin utrustning iaf. Dom har dock inte listat ut vad än
bengt4870 är inte uppkopplad
2012-05-12, 17:42   #15

Deathtrip2k

Medlem

Deathtrip2ks avatar

Plats: Skåne

Registrerad: aug 2010

Idag fungerar mitt trådlösa... Men mitt LAN fungerar inte, jag får en 169 adress.

Jag har kopplat det såhär:
Modem -> Router -> Powerline -> Powerline -> Dator
__________________
Intel Core I5 2500k @ 4.8Ghz | EVGA GTX 680 2gb | Gigabyte P67 UD7 B3 | Noctua NH-D14 | Corsair AX850 | OCZ Agility 3 120gb
Silverstone Raven RV02 White | BenQ XL2420T
Deathtrip2k är inte uppkopplad
2012-05-12, 17:55   #16

Tyrken

Medlem

Plats: Karlskoga

Registrerad: dec 2004

Powerline? Det har inte nämts tidigare, finns ju ganska många faktorer som kan ställa till det hemma hos dig. Mycket möjligt din internetanslutning alltid fungerat utmärkt.
Tyrken är inte uppkopplad
2012-05-12, 18:58   #17

Deathtrip2k

Medlem

Deathtrip2ks avatar

Plats: Skåne

Registrerad: aug 2010

För att jag köpte det igår. Har inte använt det innan så det är inte det som är problemet

Skickades från m.sweclockers.com
__________________
Intel Core I5 2500k @ 4.8Ghz | EVGA GTX 680 2gb | Gigabyte P67 UD7 B3 | Noctua NH-D14 | Corsair AX850 | OCZ Agility 3 120gb
Silverstone Raven RV02 White | BenQ XL2420T
Deathtrip2k är inte uppkopplad
2012-05-19, 02:05   #18

Deathtrip2k

Medlem

Deathtrip2ks avatar

Plats: Skåne

Registrerad: aug 2010

Lämade tillbaka powerline adaptrarna och satsade på en riktig router istället. Blev en Asus RT-N56U. Bästa köpet på länge
Jag kan glatt meddela att det inte har varigt fel på min ISP / Powerline, utan på min Airport Express router. Allt fungerar som det skall. Äntligen!!
__________________
Intel Core I5 2500k @ 4.8Ghz | EVGA GTX 680 2gb | Gigabyte P67 UD7 B3 | Noctua NH-D14 | Corsair AX850 | OCZ Agility 3 120gb
Silverstone Raven RV02 White | BenQ XL2420T
Deathtrip2k är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb