Sidan 1 av 2 1 2
 
Verktyg Visningsval
2012-12-09, 13:12   #1

Sizkest

Medlem

Sizkests avatar

Registrerad: aug 2010

Nätverk [X] Hur fixar man?


Tjena, jag har haft detta 2-3 dagar nu och jag undra. Hur kan jag fixa så det är som vanlig.. Alltså inget kryss nu framför min internet koppling..

__________________
~ Setup ~
Wins 7 Pro 64bit | ASUS Crosshair V Formula-z 990FX | AMD FX 8350 BE | Phanteks PH-TC14PE | GTX 780Ti | 8GB RAM 1666Mhz | Corsair CS 650W 80+ Gold Modulär
Sizkest är inte uppkopplad
2012-12-09, 13:24   #2

Dravond

Medlem

Dravonds avatar

Plats: En av dem

Registrerad: nov 2008

Har du internetuppkoppling?
För det är vad den symbolen står för (duh...)
Men har du uppkoppling är det nog en liten bugg och gissar att den kan lösa sig genom att du startar om både router/gateway och datorn.
(jag förutsätter att du har kontrollerat att kablarna sitter i annars är det bara plugga i och ur som gäller.)

Ser rätt kul ut att inte ha internet uppkoppling men sitta och surfa dock
__________________
Mobo:Gigabyte 880ga-ud3ha CPU: phenom x4 955 @stock RAM: 4Gb corsair 1333mhz GPU: nvidia 460, 768mb @ stock, Diskar:2x samsung f3 1tb, intel x25m 80gb Låda|Antec three hundred Nätagg corsair cx600|| Bärbar: Acer 4820TG, Intel i5 450, 8Gb ram, AMD 5650, Intel 320 120Gb SSD & 1TB HDD, 9cells batteri
Dravond är inte uppkopplad
2012-12-09, 13:24   #3

Whippoorwill

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: sep 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sizkest Visa inlägg
Tjena, jag har haft detta 2-3 dagar nu och jag undra. Hur kan jag fixa så det är som vanlig.. Alltså inget kryss nu framför min internet koppling..

http://imageshack.us/a/img94/3865/namnlst4q.jpg
Funkar ditt internet ändå? I så fall har du flera nätverkskopplingar och en av dem är inte ansluten.
Om du bara har en koppling och du alltså inte kommer åt nätet alls från den datorn så är det antingen nåt knas med nätverkskortet eller med nätverkskabeln eller med switchen eller vad som är i andra änden av kabeln. Datorn 'tror' att ett nätverkskort inte är anslutet
Whippoorwill är inte uppkopplad
2012-12-09, 13:27   #4

Sizkest

Medlem

Sizkests avatar

Registrerad: aug 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Whippoorwill Visa inlägg
Funkar ditt internet ändå? I så fall har du flera nätverkskopplingar och en av dem är inte ansluten.
Om du bara har en koppling och du alltså inte kommer åt nätet alls från den datorn så är det antingen nåt knas med nätverkskortet eller med nätverkskabeln eller med switchen eller vad som är i andra änden av kabeln. Datorn 'tror' att ett nätverkskort inte är anslutet
Mitt internet fungera endå. jag kan spela Dayz, WoW, Far Cry 3.. Allt, snacka med folk och sådant. Jag har bara en koppling, från routern till min dator.. Jag har kopplat sladden till datorn.

Det enda jag har problem med är just nu Assassin Creed Revelations.. kan ej spela multiplayer. Kunde det så fort jag installerade och tro nog att nätverket fungera helt okej då. Alltså, inget X över den .. Men nu sen fredags så kan jag ej spela ACR -.-'
__________________
~ Setup ~
Wins 7 Pro 64bit | ASUS Crosshair V Formula-z 990FX | AMD FX 8350 BE | Phanteks PH-TC14PE | GTX 780Ti | 8GB RAM 1666Mhz | Corsair CS 650W 80+ Gold Modulär
Sizkest är inte uppkopplad
2012-12-09, 14:49   #5

Sizkest

Medlem

Sizkests avatar

Registrerad: aug 2010

Någon ide alls hur man ska fixa det? försökt med inställningar och sådant. Jag hatar att ha den sån, är det moderkortet det blivit lite fel på eller vad är det?
__________________
~ Setup ~
Wins 7 Pro 64bit | ASUS Crosshair V Formula-z 990FX | AMD FX 8350 BE | Phanteks PH-TC14PE | GTX 780Ti | 8GB RAM 1666Mhz | Corsair CS 650W 80+ Gold Modulär
Sizkest är inte uppkopplad
2012-12-09, 15:25   #6

Whippoorwill

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: sep 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sizkest Visa inlägg
Mitt internet fungera endå. jag kan spela Dayz, WoW, Far Cry 3.. Allt, snacka med folk och sådant. Jag har bara en koppling, från routern till min dator.. Jag har kopplat sladden till datorn.

Det enda jag har problem med är just nu Assassin Creed Revelations.. kan ej spela multiplayer. Kunde det så fort jag installerade och tro nog att nätverket fungera helt okej då. Alltså, inget X över den .. Men nu sen fredags så kan jag ej spela ACR -.-'
vad säger nätverksinställningarna? Alltså om du högerklickar och väljer network and sharing center eller vad det kan heta på svenska
Whippoorwill är inte uppkopplad
2012-12-09, 15:34   #7

Sizkest

Medlem

Sizkests avatar

Registrerad: aug 2010

Det enda som finns är då detta.. -.-' Alltså. GUD, vad *** kan det va? Det ska la inte vara så här?

__________________
~ Setup ~
Wins 7 Pro 64bit | ASUS Crosshair V Formula-z 990FX | AMD FX 8350 BE | Phanteks PH-TC14PE | GTX 780Ti | 8GB RAM 1666Mhz | Corsair CS 650W 80+ Gold Modulär
Sizkest är inte uppkopplad
2012-12-09, 15:41   #8

Selmalagerlöf

Medlem

Plats: sweclockers.com

Registrerad: maj 2008

har du flera nätverks portar aktiverade?, kan vara så att du har 2 stycken som är på men bara ena som är inkopplad. Kan vara så att du har inställt att bara visa ena porten i aktivitets fältet samtidigt som den andra är dold.
__________________
"Resistance is futile."

- Georg Ohm
Selmalagerlöf är inte uppkopplad
2012-12-09, 16:10   #9

Sizkest

Medlem

Sizkests avatar

Registrerad: aug 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Selmalagerlöf Visa inlägg
har du flera nätverks portar aktiverade?, kan vara så att du har 2 stycken som är på men bara ena som är inkopplad. Kan vara så att du har inställt att bara visa ena porten i aktivitets fältet samtidigt som den andra är dold.
Hur kan man kolla detta? Om du kan skriva vart jag ska gå i datorn för att hitta så får du gärna säga.
__________________
~ Setup ~
Wins 7 Pro 64bit | ASUS Crosshair V Formula-z 990FX | AMD FX 8350 BE | Phanteks PH-TC14PE | GTX 780Ti | 8GB RAM 1666Mhz | Corsair CS 650W 80+ Gold Modulär
Sizkest är inte uppkopplad
2012-12-09, 16:16   #10

Sushifrukt

Medlem

Sushifrukts avatar

Plats: Trollhättan

Registrerad: aug 2009

Har du hamachi?

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sizkest Visa inlägg
Hur kan man kolla detta? Om du kan skriva vart jag ska gå i datorn för att hitta så får du gärna säga.
Gå in på ändra inställningar för nätverkskort och ta en bild där så vi ser vilka nätverkskort du har aktiva.
__________________
Acer TravelMate 8573TG | GT 540M | I5 2450M 2.5GHz | 8GB ram
Inet rabatt: https://www.inet.se/produkt/6101343/...kop-over-500kr
Sushifrukt är inte uppkopplad
2012-12-09, 16:40   #11

Sizkest

Medlem

Sizkests avatar

Registrerad: aug 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sushifrukt Visa inlägg
Har du hamachi?



Gå in på ändra inställningar för nätverkskort och ta en bild där så vi ser vilka nätverkskort du har aktiva.
Jag har inte hamachi och detta är allt jag har..

__________________
~ Setup ~
Wins 7 Pro 64bit | ASUS Crosshair V Formula-z 990FX | AMD FX 8350 BE | Phanteks PH-TC14PE | GTX 780Ti | 8GB RAM 1666Mhz | Corsair CS 650W 80+ Gold Modulär
Sizkest är inte uppkopplad
2012-12-09, 16:40   #12

Whippoorwill

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: sep 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sizkest Visa inlägg
Det enda som finns är då detta.. -.-' Alltså. GUD, vad *** kan det va? Det ska la inte vara så här?

http://img526.imageshack.us/img526/5425/namnlst2m.jpg
Den säger att den inte kan starta en överordnad tjänst .. hur ser det ut i enhetshanteraren? ÄR det gual varningstrianlar över nätverkskortet eller finns det inget kort överhuvudtaget?
Whippoorwill är inte uppkopplad
2012-12-09, 16:45   #13

Sizkest

Medlem

Sizkests avatar

Registrerad: aug 2010

Det visar ingen och nätverkskort finns det allt
__________________
~ Setup ~
Wins 7 Pro 64bit | ASUS Crosshair V Formula-z 990FX | AMD FX 8350 BE | Phanteks PH-TC14PE | GTX 780Ti | 8GB RAM 1666Mhz | Corsair CS 650W 80+ Gold Modulär
Sizkest är inte uppkopplad
2012-12-09, 16:49   #14

Sizkest

Medlem

Sizkests avatar

Registrerad: aug 2010

Jag har ju ASRock Z77 Extreme4 moderkort och har ju drivrutiner. Jag kan ju ta bort dom och installera igen, men jag undra. Det kommer inte förstör något va? Några filer till photoshop eller spel eller något?
__________________
~ Setup ~
Wins 7 Pro 64bit | ASUS Crosshair V Formula-z 990FX | AMD FX 8350 BE | Phanteks PH-TC14PE | GTX 780Ti | 8GB RAM 1666Mhz | Corsair CS 650W 80+ Gold Modulär
Sizkest är inte uppkopplad
2012-12-09, 16:53   #15

Whippoorwill

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: sep 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sizkest Visa inlägg
Jag har ju ASRock Z77 Extreme4 moderkort och har ju drivrutiner. Jag kan ju ta bort dom och installera igen, men jag undra. Det kommer inte förstör något va? Några filer till photoshop eller spel eller något?
Nej, nåt sånt kommer inte riskeras . Ladda ner senaste rutinerna bara först innan du tar bort dem, så du inte hamnar i nåt moment 22 och måste ladda hem den från nätet som du inte längre når
Whippoorwill är inte uppkopplad
2012-12-09, 16:56   #16

Sizkest

Medlem

Sizkests avatar

Registrerad: aug 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Whippoorwill Visa inlägg
Nej, nåt sånt kommer inte riskeras . Ladda ner senaste rutinerna bara först innan du tar bort dem, så du inte hamnar i nåt moment 22 och måste ladda hem den från nätet som du inte längre når
Vet inte riktigt vart jag ska installera det något stanns.. Vet inte vilken jag ska välja.. finnsa massa
__________________
~ Setup ~
Wins 7 Pro 64bit | ASUS Crosshair V Formula-z 990FX | AMD FX 8350 BE | Phanteks PH-TC14PE | GTX 780Ti | 8GB RAM 1666Mhz | Corsair CS 650W 80+ Gold Modulär
Sizkest är inte uppkopplad
2012-12-09, 16:57   #17

superdupernemo

Medlem

superdupernemos avatar

Plats: Umeå

Registrerad: feb 2011

Vet inte hur mycket detta kan hjälpa TS men kan vara värt att nämna.

När jag hade en ostabil clock så brukade jag ibland få lite skumma fel osv.. Ett exempel var att jag hade samma problem som TS. Dock så hade jag alltid internet.
__________________
AMD Phenom II X4 965 @ 3,9GHz | MSI 870A-G54 AM3 | Corsair 1600MHz XMS3 8GB | Gigabyte Radeon HD6950 2GB | Crucial M500 240GB | FSP Aurum 700w
superdupernemo är inte uppkopplad
2012-12-09, 17:33   #18

Sizkest

Medlem

Sizkests avatar

Registrerad: aug 2010

TS? Team speak? xD
__________________
~ Setup ~
Wins 7 Pro 64bit | ASUS Crosshair V Formula-z 990FX | AMD FX 8350 BE | Phanteks PH-TC14PE | GTX 780Ti | 8GB RAM 1666Mhz | Corsair CS 650W 80+ Gold Modulär
Sizkest är inte uppkopplad
2012-12-09, 17:42   #19

tcntad

Medlem

tcntads avatar

Plats: Kebabens huvudstad

Registrerad: feb 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sizkest Visa inlägg
TS? Team speak? xD
Trådstartare annars..
__________________
Swec Regler!! Facebook Spotify Twitter Blogg! Arvid Nordquist HAB
Mediafire Avast Anti-Theft Find your phone Guide: Integrera språkpaket till Windows 7 DVD'n (Skript: V5.2!) Guide: Hur man installerar Windows 7 Guide: Skapa en All In One DVD Guide: Skapa återställningspartition Kör egen Minecraft-Server, PM för info!
Founder & Owner of Sweclockers Logistics VTC Hemsida: Safe delievers anywhere!
tcntad är inte uppkopplad
2012-12-09, 17:54   #20

Sony?

Medlem

Sony?s avatar

Registrerad: okt 2011

En lösning, men lite dum, är att byta ut "icke-ansluten" ikonen mot "ansluten" ikonen. Finns guider på hur man gör sånt.

Annars hittade jag snabbt tre andra som hade samma problem som du
http://answers.microsoft.com/en-us/w...0-ee7fb7f48c83
http://answers.microsoft.com/en-us/w...9-e5171c77ae95
http://answers.microsoft.com/en-us/w...6-e609aa60cb35
__________________
Programmerare -> PHP | HTML | CSS | JS.
Sony? är inte uppkopplad
2012-12-09, 18:07   #21

Sizkest

Medlem

Sizkests avatar

Registrerad: aug 2010

Det är ju det att internet fungera och allt. Den visar ju inga problem om jag felsöker det utan det är ju ikonen som är hela felet och när jag höger klicka och väljer Öppna nätverk och ....

Då säger den okänd och så men även om jag felsöker så kommer det inte upp något fel -.-' Det är lite irreterande
__________________
~ Setup ~
Wins 7 Pro 64bit | ASUS Crosshair V Formula-z 990FX | AMD FX 8350 BE | Phanteks PH-TC14PE | GTX 780Ti | 8GB RAM 1666Mhz | Corsair CS 650W 80+ Gold Modulär
Sizkest är inte uppkopplad
2012-12-09, 18:27   #22

jocke92

Medlem

Registrerad: dec 2008

Kolla om hur det ser ut för tjänsterna på bilden nedan. (skriv services.msc i sökfältet)
__________________
Car pc (bygglogg) | Fishtank server (galleri) | HTPC (galleri)
jocke92 är uppkopplad nu Folding
2012-12-09, 18:45   #23

Sizkest

Medlem

Sizkests avatar

Registrerad: aug 2010

När jag försöker installera drivrutinerna. Sedan avinstallerade jag och installerade från skivan och kommer att den inte hittar någora -.-'*




för det med "services" så har du det här...

__________________
~ Setup ~
Wins 7 Pro 64bit | ASUS Crosshair V Formula-z 990FX | AMD FX 8350 BE | Phanteks PH-TC14PE | GTX 780Ti | 8GB RAM 1666Mhz | Corsair CS 650W 80+ Gold Modulär
Sizkest är inte uppkopplad
2012-12-09, 19:00   #24

Whippoorwill

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: sep 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sizkest Visa inlägg
När jag försöker installera drivrutinerna. Sedan avinstallerade jag och installerade från skivan och kommer att den inte hittar någora -.-'*

http://img543.imageshack.us/img543/9734/namnlst25.jpg


för det med "services" så har du det här...

http://img401.imageshack.us/img401/148/namnlst44.jpg
Realtek är ljuddrivisarna. Broadcom heter nätverkskortet

Edit: Du har laddat ner Realtek nätverksdrivisar. Men på Asrock Z77 så är det ljudkortet som är Realtek
Edit2: Sorry , du skrev att du kör från skivan. Skumt att det finns Realtekdrivisar för nät när det står annurlunda på Asrocks supportsida: http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%2...wnload&os=Win7

Senast redigerad av Whippoorwill 2012-12-09 klockan 19:09.
Whippoorwill är inte uppkopplad
2012-12-09, 19:06   #25

TiasE

Medlem

Registrerad: jun 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sizkest Visa inlägg
När jag försöker installera drivrutinerna. Sedan avinstallerade jag och installerade från skivan och kommer att den inte hittar någora -.-'*

http://img543.imageshack.us/img543/9734/namnlst25.jpg
Har du rätt skiva?
För enligt tidigare screenshots och även enligt spec för ditt moderkort så har du Broadcom och inte Realtek.
Rätt länk för drivrutinen är ftp://europe.asrock.com/drivers/All/...4.1_64Bit).zip
__________________
Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus P8P67 PRO B3 | CPU: I5 2500K @ 4.5GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair 8GB (4x2048MB) 1600MHz XMS3 @ 1333MHz | GPU: Gigabyte 460GTX 1GB SLI | Nätagg: Corsair TX 650W 80+ | HDD: OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Seagate Barracuda 1.5TB, 1x Western Digital My Book Essential Edition 3.0 3TB
TiasE är inte uppkopplad
2012-12-09, 19:09   #26

Sizkest

Medlem

Sizkests avatar

Registrerad: aug 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Whippoorwill Visa inlägg
Realtek är ljuddrivisarna. Broadcom heter nätverkskortet

Edit: Du har laddat ner Realtek nätverksdrivisar. Men på Asrock Z77 så är det ljudkortet som är Realtek
Kolla här, http://www.asrock.com/MB/overview.as...l=FM2A55%20Pro jag laddade ner drivrutinerna som heter LAN


EDIT: Jag får detta när jag tar bort och installera igen -.-'



Uploaded with ImageShack.us
__________________
~ Setup ~
Wins 7 Pro 64bit | ASUS Crosshair V Formula-z 990FX | AMD FX 8350 BE | Phanteks PH-TC14PE | GTX 780Ti | 8GB RAM 1666Mhz | Corsair CS 650W 80+ Gold Modulär
Sizkest är inte uppkopplad
2012-12-09, 19:10   #27

TiasE

Medlem

Registrerad: jun 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sizkest Visa inlägg
Kolla här, http://www.asrock.com/MB/overview.as...l=FM2A55%20Pro jag laddade ner drivrutinerna som heter LAN
Men för helt fel moderkort, du har laddat ner drivrutiner för moderkortet FM2A55 Pro.
__________________
Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus P8P67 PRO B3 | CPU: I5 2500K @ 4.5GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair 8GB (4x2048MB) 1600MHz XMS3 @ 1333MHz | GPU: Gigabyte 460GTX 1GB SLI | Nätagg: Corsair TX 650W 80+ | HDD: OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Seagate Barracuda 1.5TB, 1x Western Digital My Book Essential Edition 3.0 3TB
TiasE är inte uppkopplad
2012-12-09, 19:10   #28

Whippoorwill

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: sep 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sizkest Visa inlägg
Kolla här, http://www.asrock.com/MB/overview.as...l=FM2A55%20Pro jag laddade ner drivrutinerna som heter LAN
Ja, fast det där är ett annat moderkort än Z77 Extreme4 som du sa att du har. kolla istället länken http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%2...wnload&os=Win7 Edit:(förutsatt att du har win7 som det står i din signatur och inte har uppgraderat till win8 )
Whippoorwill är inte uppkopplad
2012-12-09, 19:43   #29

jocke92

Medlem

Registrerad: dec 2008

Prova att starta de tjänster som inte är startade enligt min bild. Tror inte de som inte är startade kommer vilja starta. Så jag googlade lite på felet och hittade två trådar med något som kan vara värt att prova.
http://answers.microsoft.com/en-us/w...f-ee0263a5f880
http://forum.raymond.cc/network/2216...tml#post198205
__________________
Car pc (bygglogg) | Fishtank server (galleri) | HTPC (galleri)
jocke92 är uppkopplad nu Folding
2012-12-09, 20:10   #30

Sizkest

Medlem

Sizkests avatar

Registrerad: aug 2010

Känner bara för att rensa hela datorn -.-'

EDIT: Jag rensar datorn.. Orka ej med denna saken. Den gör mig galen pga jag får från 30-40 ping up till 1200 på ungefär 1-3 min efter ett tag av spelande. På vissa spel få man dc och kan inte komma tbx i gamet och sånt -.-' Liksom DayZ då blir jag kickad och kommer in och är död -.-'

Aja, tack för allt..

Senast redigerad av Sizkest 2012-12-09 klockan 20:25.
__________________
~ Setup ~
Wins 7 Pro 64bit | ASUS Crosshair V Formula-z 990FX | AMD FX 8350 BE | Phanteks PH-TC14PE | GTX 780Ti | 8GB RAM 1666Mhz | Corsair CS 650W 80+ Gold Modulär
Sizkest är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb