Verktyg Visningsval
2013-03-30, 14:49   #1

Reyintaz

Medlem

Reyintazs avatar

Plats: Norrköping

Registrerad: okt 2011

Udda youtube beteende (mer förklaring i tråd)


Låt oss säga att jag sätter på en 20 minuter lång video och börjar se på den. Efter kanske 7m 48s (Alltid varierande) så tar videon slut, och när man kollar på tidsmätaren så har den nått 100%.

En snabb omladdning av sidan gör att filmen återgår till normal längd, men chans att det händer igen finns.
_____________________________________________________________________________________________________

Problemet har endast uppstått under ett nätverk endast så jag utesluter datorn. Men däremot undrar jag vad det kan vara med nätverket?
Det är en Thomson Gateway TG789vn router med en annan trådlös router som aggerar access punkt.
Reyintaz är inte uppkopplad
2013-03-30, 15:47   #2

Ibymafayhas

Medlem

Registrerad: jul 2004

Har också Telia, fast använder inte osmart lösningen så det är nog ett Telia-problem överlag
Ibymafayhas är inte uppkopplad
2013-03-30, 15:50   #3

SeF.Typh00n

Hedersmedlem

SeF.Typh00ns avatar

Plats: Malmö

Registrerad: sep 2006

Händer för mig med även om det är sällan. Gissningsvis så är det flash som håller på som vanligt.

Har inte Telia.
__________________
NZXT H440 | Asus Rampage IV Black Edition | 3970X | Asus GTX 780 DC2 | 840 Pro 256GB | AX1200i
BenQ BL3200PT
SeF.Typh00n är inte uppkopplad Överklockning
2013-03-30, 15:51   #4

Dark_Widget

Medlem

Registrerad: jun 2008

Vill bara säga att jag haft samma problem under en tid med Tele2, dock har det inte hänt på typ 2 veckor.
Dark_Widget är inte uppkopplad
2013-03-30, 15:55   #5

SmalaFettot

Medlem

SmalaFettots avatar

Plats: Uppsala

Registrerad: maj 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Reyintaz Visa inlägg
Låt oss säga att jag sätter på en 20 minuter lång video och börjar se på den. Efter kanske 7m 48s (Alltid varierande) så tar videon slut, och när man kollar på tidsmätaren så har den nått 100%.

En snabb omladdning av sidan gör att filmen återgår till normal längd, men chans att det händer igen finns.
_____________________________________________________________________________________________________

Problemet har endast uppstått under ett nätverk endast så jag utesluter datorn. Men däremot undrar jag vad det kan vara med nätverket?
Det är en Thomson Gateway TG789vn router med en annan trådlös router som aggerar access punkt.
Jag upplever samma problem. Det är oerhört jobbigt, speciellt när man lyssnar på musik och inte befinner sig exakt vid datorn. Jag har telia och någon Thomson router (Vet ej modell, svart på framsidan men vit resten).

Youtube har den senaste tiden haft en del problem med buffring osv, så det är inte helt omöjligt att det är hemsidan som spökar.
SmalaFettot är inte uppkopplad
2013-03-30, 16:02   #6

Mars SSX

Avstängd

Registrerad: okt 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Reyintaz Visa inlägg
Låt oss säga att jag sätter på en 20 minuter lång video och börjar se på den. Efter kanske 7m 48s (Alltid varierande) så tar videon slut, och när man kollar på tidsmätaren så har den nått 100%.

En snabb omladdning av sidan gör att filmen återgår till normal längd, men chans att det händer igen finns.
_____________________________________________________________________________________________________

Problemet har endast uppstått under ett nätverk endast så jag utesluter datorn. Men däremot undrar jag vad det kan vara med nätverket?
Det är en Thomson Gateway TG789vn router med en annan trådlös router som aggerar access punkt.
Jag trodde att det bara var jag som hadde detta problem! Hoppas att det kommer en lösning snart.
Mars SSX är inte uppkopplad
2013-03-30, 16:05   #7

DDemis

Medlem

DDemiss avatar

Plats: Bålsta

Registrerad: jan 2012

Händer för mig också, då och då
DDemis är inte uppkopplad
2013-03-30, 16:08   #8

Reyintaz

Medlem

Reyintazs avatar

Plats: Norrköping

Registrerad: okt 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Ibymafayhas Visa inlägg
Har också Telia, fast använder inte osmart lösningen så det är nog ett Telia-problem överlag
Citat:
Ursprungligen inskrivet av SeF.Typh00n Visa inlägg
Händer för mig med även om det är sällan. Gissningsvis så är det flash som håller på som vanligt.

Har inte Telia.
Citat:
Ursprungligen inskrivet av Dark_Widget Visa inlägg
Vill bara säga att jag haft samma problem under en tid med Tele2, dock har det inte hänt på typ 2 veckor.
Citat:
Ursprungligen inskrivet av SmalaFettot Visa inlägg
Jag upplever samma problem. Det är oerhört jobbigt, speciellt när man lyssnar på musik och inte befinner sig exakt vid datorn. Jag har telia och någon Thomson router (Vet ej modell, svart på framsidan men vit resten).

Youtube har den senaste tiden haft en del problem med buffring osv, så det är inte helt omöjligt att det är hemsidan som spökar.
Citat:
Ursprungligen inskrivet av Mars SSX Visa inlägg
Jag trodde att det bara var jag som hadde detta problem! Hoppas att det kommer en lösning snart.
Citat:
Ursprungligen inskrivet av FknDemo Visa inlägg
Händer för mig också, då och då
Till alla som svarat.

Kan ju lägga till att det är Telias VDSL som det rör, ni som har telia, har ni också det?


Det här problemet händer hos mina föräldrar som jag besöker, och på 3 dagar så har det hänt minst 20 ggr om inte dubbelt så mycket. Hemma hos mig med Bahnhof så har det aldrig hänt. Så jag tror inte det är ett problem med youtube eller flash.
Reyintaz är inte uppkopplad
2013-03-30, 16:11   #9

Wully

Medlem

Wullys avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: mar 2011

Har telia ADSL o har det också, jag gissar på att det är någon "snabb" internet dopp som skapar problemet
__________________
Dyselxi är INTE kul att ha, beklagar för eventuella stavfel och/eller grammatik fel
Wully är inte uppkopplad
2013-03-30, 16:17   #10

AsDfreQ

Medlem

Plats: Eskilstuna

Registrerad: apr 2009

Jag sitter på Telia ADSL och hade samma problem på nästan varje video jag kollade på.
För några dagar sedan provade jag aktivera Adblock på youtube och har sedan dess inte stött på problemet igen.

Edit: Problemet är tillbaka igen, dock inte lika ofta som förut.

Senast redigerad av AsDfreQ 2013-03-30 klockan 23:06.
AsDfreQ är inte uppkopplad Folding
2013-03-30, 16:25   #11

Samev

Medlem

Registrerad: sep 2011

Telia (VDSL bör det vara) här med.

Tror att anledningen till att klippet "förkortas" är att man tappar uppkoppling mot youtube (eller att man inte får någon trafik iallafall) vilket gör att spelaren tror att klippet är slut där och därför inte fortsätter buffra. (Egenbildad teori, inte omöjligt att jag är helt ute och cyklar)

Och visst har youtube varit segt de senaste dagarna.
Samev är inte uppkopplad
2013-03-30, 16:26   #12

betan

Medlem

Registrerad: okt 2007

Har ComHem och upplever att det där händer ibland.
betan är inte uppkopplad
2013-03-30, 16:26   #13

Mars SSX

Avstängd

Registrerad: okt 2011

Har också Telia VDSL.
Mars SSX är inte uppkopplad
2013-03-30, 16:35   #14

Birkus

Medlem

Registrerad: mar 2012

Det har hänt mig typ en dag i hela mitt liv, på Telia.
__________________
AKG K702 | Audio Technica AT2050 | M-Audio M-track Plus
Birkus är inte uppkopplad
2013-03-30, 16:36   #15

xpanterx

Medlem

xpanterxs avatar

Plats: Terra

Registrerad: aug 2011

Finns en tråd om detta redan, även en Google-grupp eller vad det heter där massor av folk klagar, händer mig också, väldigt irriterande.
__________________
[ I7 3770K @ 4.6Ghz | Gigabyte 7970 3072MB OC Windforce | 16GB Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz | Asus P8Z77-V PRO | Samsung 830 128GB | Corsair H100 + 2 x Scythe GT 1850rpm | Cooler Master HAF X | Corsair AX 850W | Samsung DVD±RW | Sony 46" LCD Full HD ]
[ Samsung Galaxy S 4 + Samsung View Cover | PS3 Slim | PS2 chippad | PS Vita | DS Lite ]
xpanterx är inte uppkopplad Folding
2013-03-30, 16:47   #16

xapa112

Medlem

xapa112s avatar

Plats: ::1

Registrerad: aug 2012

Händer mig med ibland. Sitter på BBB.
__________________
3570K @4,2GHz CM Hyper212 EVO Fractal R4 Asus P8Z77-v lx2 ¶Sapphire HD7950 @925MHz¶
2x samsung 500GB Intel 520 SSD 120GB Corsair 8GB 1600MHz Corsair CX600 (euw ska köpa XFX) Creative Audigy 2 ZS
AKG K272 HD M-Audio Fast track MkII
Nikon D3100 + 18-55 + 55-200 + 50mm
xapa112 är inte uppkopplad Folding
2013-03-30, 16:48   #17

Reyintaz

Medlem

Reyintazs avatar

Plats: Norrköping

Registrerad: okt 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av xpanterx Visa inlägg
Finns en tråd om detta redan, även en Google-grupp eller vad det heter där massor av folk klagar, händer mig också, väldigt irriterande.
Fann detta väldigt svårt att söka på, så jag kände mig att jag blev tvungen att förklara det. (Det jag försökte söka fram p t ex "Youtube videos ends" osv gav inte resultat som jag tyckte matchade mitt.

Men om du vet några trådar, så får du gärna dela med dig. Skulle vara uppskattat!
Reyintaz är inte uppkopplad
2013-03-30, 16:59   #18

xpanterx

Medlem

xpanterxs avatar

Plats: Terra

Registrerad: aug 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Reyintaz Visa inlägg
Fann detta väldigt svårt att söka på, så jag kände mig att jag blev tvungen att förklara det. (Det jag försökte söka fram p t ex "Youtube videos ends" osv gav inte resultat som jag tyckte matchade mitt.

Men om du vet några trådar, så får du gärna dela med dig. Skulle vara uppskattat!
Här var den jag hittade nu direkt: https://productforums.google.com/for...be/HGG-aripvFg

Finns fler är jag säker på...

Edit: Tråd här om youtube-problem: http://www.sweclockers.com/forum/14-...agarna-er-med/
__________________
[ I7 3770K @ 4.6Ghz | Gigabyte 7970 3072MB OC Windforce | 16GB Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz | Asus P8Z77-V PRO | Samsung 830 128GB | Corsair H100 + 2 x Scythe GT 1850rpm | Cooler Master HAF X | Corsair AX 850W | Samsung DVD±RW | Sony 46" LCD Full HD ]
[ Samsung Galaxy S 4 + Samsung View Cover | PS3 Slim | PS2 chippad | PS Vita | DS Lite ]
xpanterx är inte uppkopplad Folding
2013-03-30, 17:12   #19

Reyintaz

Medlem

Reyintazs avatar

Plats: Norrköping

Registrerad: okt 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av xpanterx Visa inlägg
Här var den jag hittade nu direkt: https://productforums.google.com/for...be/HGG-aripvFg

Finns fler är jag säker på...

Edit: Tråd här om youtube-problem: http://www.sweclockers.com/forum/14-...agarna-er-med/
Inget av det är vad jag förklarade

Den från google vad något om att den slutar 10-30 sekunder innan slutet. Mitt sker helt random i videon, när som helst. Därför väljer jag att anse att det inte är samma problem.

Den från Sweclockers är den långsamma buffringen som var med youtube när Europa uppkopplingen hade problem.Långt ifrån samma problem.
Reyintaz är inte uppkopplad
2013-03-30, 17:20   #20

MegaMan74

Medlem

Registrerad: feb 2013

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Reyintaz Visa inlägg
Inget av det är vad jag förklarade

Den från google vad något om att den slutar 10-30 sekunder innan slutet. Mitt sker helt random i videon, när som helst. Därför väljer jag att anse att det inte är samma problem.

Den från Sweclockers är den långsamma buffringen som var med youtube när Europa uppkopplingen hade problem.Långt ifrån samma problem.
Skulle tro att det ändå är samma orsak till problemen, oavsett när i videon det strular.
Google verkar helt oförmögna att lösa detta problem av någon anledning.
MegaMan74 är inte uppkopplad
2013-03-30, 17:22   #21

xpanterx

Medlem

xpanterxs avatar

Plats: Terra

Registrerad: aug 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av MegaMan74 Visa inlägg
Skulle tro att det ändå är samma orsak till problemen, oavsett när i videon det strular.
Google verkar helt oförmögna att lösa detta problem av någon anledning.
Probably... sjukt jobbigt är det hur som helst...
__________________
[ I7 3770K @ 4.6Ghz | Gigabyte 7970 3072MB OC Windforce | 16GB Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz | Asus P8Z77-V PRO | Samsung 830 128GB | Corsair H100 + 2 x Scythe GT 1850rpm | Cooler Master HAF X | Corsair AX 850W | Samsung DVD±RW | Sony 46" LCD Full HD ]
[ Samsung Galaxy S 4 + Samsung View Cover | PS3 Slim | PS2 chippad | PS Vita | DS Lite ]
xpanterx är inte uppkopplad Folding
2013-03-30, 17:34   #22

Reyintaz

Medlem

Reyintazs avatar

Plats: Norrköping

Registrerad: okt 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av MegaMan74 Visa inlägg
Skulle tro att det ändå är samma orsak till problemen, oavsett när i videon det strular.
Google verkar helt oförmögna att lösa detta problem av någon anledning.
Tror inte på det. Borde inte jag ha det då på vilket nätverk jag än sitter på?
Reyintaz är inte uppkopplad
2013-03-30, 17:44   #23

Bakgrund

Medlem

Bakgrunds avatar

Plats: Norrköping

Registrerad: apr 2012

Likadant för mig med Bredbandsbolaget 100/10. Upplevde problemet efter jag uppdaterade flash, så ja det är nog flash som lever sitt egna liv.
__________________
|Dator: MSI Z77A-G43 | 2500k | 8GB Vengeance 1600MHz | 7950 | 180GB SSD | 1TB HDD | Define R3 |
| Kringutrustning: CMQFR | G300 | ATH-M50S | AOC Q2963PM (29¨ 21:9 Utra-wide)|
| Oneplus One 64GB | Nintendo DSi | PSP 1004 | HP Probook i7 3632QM |
Bakgrund är inte uppkopplad Folding
2013-03-30, 18:10   #24

Puccahontas

Medlem

Plats: STHLM

Registrerad: aug 2009

Vill säga att youtube har betett sig konstigt i en månad nu.
Puccahontas är inte uppkopplad
2013-03-30, 18:24   #25

bl0m1

SpelClockers

Plats: 127.0.0.1

Registrerad: jan 2012

du löser problemet genom att sätta på httml5, vilket du gör hör: http://www.youtube.com/html5?gl=SE&hl=sv
__________________
Admin på Sweclockers Battlefield 4 servrar med tillhörande mumble samt för Skyttegrav och Hemligastugan (Minecraft)

Kolla in SpelClockers
bl0m1 är inte uppkopplad
2013-03-30, 18:31   #26

xpanterx

Medlem

xpanterxs avatar

Plats: Terra

Registrerad: aug 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av bl0m1 Visa inlägg
du löser problemet genom att sätta på httml5, vilket du gör hör: http://www.youtube.com/html5?gl=SE&hl=sv
Nej, löser inte problemet, en annan lösning var att gå in på chrome: plugins och stänga av ena shockwave flash (finns två), fungerade inte heller.
Inte bara för mig, för många andra också, allt detta står det om i tråden jag länkade till högre upp...
__________________
[ I7 3770K @ 4.6Ghz | Gigabyte 7970 3072MB OC Windforce | 16GB Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz | Asus P8Z77-V PRO | Samsung 830 128GB | Corsair H100 + 2 x Scythe GT 1850rpm | Cooler Master HAF X | Corsair AX 850W | Samsung DVD±RW | Sony 46" LCD Full HD ]
[ Samsung Galaxy S 4 + Samsung View Cover | PS3 Slim | PS2 chippad | PS Vita | DS Lite ]
xpanterx är inte uppkopplad Folding
2013-03-30, 19:38   #27

Qslig

Medlem

Qsligs avatar

Plats: Arboga

Registrerad: mar 2004

Detta fenomen började att hända för mig idag.

Har Telia fiber.
__________________
[MSI P67A-C45 REV B3] - [Intel Core i5 2500K 3,3GHz] - [MSI GeForce GTX 560Ti 448 Cores 1280MB] - [Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP] - [Fractal Design Tesla 650W 80+] - [2TB Seagate Barracuda 7200rpm SATA 6Gbit/s]
Qslig är inte uppkopplad
2013-04-01, 15:51   #28

raldo94

Medlem

Plats: Varberg

Registrerad: apr 2009

Har du adblock, Det var problemet för mig när det hände.
raldo94 är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb