Permalänk
Medlem

Nätverk förlängning?

Hej! Vi har skaffat Fiber till huset men routern når inte ner till nere våningen i den hastighet som den ska, den har nästan sämre hastighet än förra routern.

Så då undrar jag om man kan köpa DENNA router och köpa en Internet kabel och sätta den på nere våningen och sätta kabeln i routern (den man sätter där nere) och den andra i Fiber omvandlaren (Finns 2 internet utgångar och 1 tv, 1 telfon utgång)?

Går det att få bättre nätverk där nere då eller måste man köpa ett till bredbands abonnemang?

Permalänk
Medlem

Du skaffar en brandvägg/router. Från den drar du kabel och kopplar till switchar. Vill du har trådlöst i resten av huset så skaffar du accesspunkter.

Visa signatur

| Citera för svar! | Gilla bra inlägg! |

Permalänk
Rekordmedlem

Man ska inte ha dubbel nat och dubbla dhcp servrar i samma nät, det ger problem med adresseringen, du får helt enkelt konfigurera om den andra routern så att den agerar switch och accesspunkt om det ska fungera bra.
Du ska inte heller koppla den direkt i fiberomvandlaren utan i den första routern.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.