Hur ser jag i CMD om TEREDO och IPv6 tunnlar är tillåtna? Kan jag se det där?

Permalänk
Medlem

Hur ser jag i CMD om TEREDO och IPv6 tunnlar är tillåtna? Kan jag se det där?

Jag ska fatta mig kort.... Bredbandsbolaget har tagit över TELE2s kunder och detta har drabbat mitt liv, och förändrat det något så fruktansvärt. Efter att utan problem ha kunnat spela Xbox one online med tele2 så har jag efter bytet till BBB fått stora problem. Problemet ligger i att min NAT-typ har ändrats från Open till Strict och således hittar jag väldigt få spel att delta i online...
Jag har testat nästan allt... jag har gjort xboxet till en DMZ i routern, jag har forward ports (visste inte hur jag skulle skriva de på svenska) i router, jag har kopplat xboxet direkt till modemet och inget funkar!!! Det enda jag inte testat är att kontrollera om Teredo eller IPv6 tunnlar är tillåtna i routern... anledningen till att jag inte testat det är helt enkelt för att jag hittar inte någonstans i mjukvaran för router vart man kan göra det!
Jag har en gammal DIR 615, oklart vilken rev. men en gammal en tror jag (billigast på claes ohlson för typ 4 år sen )
Så, för att överhuvudtaget kunna identifiera problemet med NAT-typen så undrar jag om man kan se i commandotolken om Teredo tunnlar är tillåtna? När jag slog in ipconfig/all där så såg jag lite text om det, men lekman som jag är, förstod jag ej om dom är tillåtna eller inte...

Super tacksam för svar!!
Haj!

Permalänk
Medlem

Har exakt samma problem som dej så skriv on du hittar en lösning vad den än är. Sen tror jag inte att det spelar nån roll vad rautern har för inställningar för nat är ju fortfarande strict när kör direkt till modemet.

Permalänk
Medlem

Har du aktiverat UPnP i routern?

Visa signatur

[1700X] [B350 mITX] [32GB DDR4@3000MHz CL15] [Vega 56] [Nano S] [D15S] [Win 10 Pro]

Permalänk
Rekordmedlem

Ser du att du fått ipv6 adress och någon uppgift om tunnlar i ipconfigen ? Om du ser det borde det vara aktivt i lanet.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Kan vara så att BBB kör på CGN (Carrier Gateway NAT) som Bahnhof använder i vissa orter så du går genom en dubbel NAT med dina egna som sätter det till strikt. Jag gissar bara angående detta för BBB kanske inte har tillräckligt med registrerade ip adresser för alla nya Tele2 kunder.

Permalänk
Medlem

Att de fortfarande håller på med ipv4 är bortom all logik...

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Bosna u <3

I7-6700K :-: 16gb DDR4 :-: ASUS 1080TI :-: MSI Gaming Carbon :-: NH-U14S :-: FD R5 :-: Seasonic X 760W

Permalänk
Medlem

Ringde bbb support idag dom kunde inte hjälpa mig att öppna min nat och att det skulle va nåt fel på deras ip adresser skulle va omöjligt. Fick en ny ip men hjälpte inte.