Sidan 7 av 7 « Första 456 7
 
Verktyg Visningsval
2013-11-14, 02:19   #181

Johnny71

Medlem

Johnny71s avatar

Plats: Örebro

Registrerad: dec 2010

Finishing the project that took my childhood to complete!


UPDATE!
Hejsan alla goa & glada! Jag är det iallafall och har goda nyheter att komma med!

Till en början kan jag göra en återblick på vad som har hänt det senaste året med en liten..host Stor wall of text! Ungefär ett år sen så väntade jag på att en deal skulle bestämmas med ett företag. Jag sökte efter ställen som hade tillräckligt med Bitspower fittings som krävdes för att göra denna loop. Till en början var loopen designad annorlunda , det var innan vågen av plexirör eller så kallade crystal link kopplingar blev så oerhört populära att använda i ett helt system och inte "bara mellan grafikkorten" men efterhand insåg jag att den designen både var nästan dubbelt så dyr som den redan hutlösa summan som vattenloopen tillslut gick på ändå. Det vart även problem med passformer osv med den designen. Tillbaka till sökandet, sagt och gjort hittade jag tillslut någon som hade de kopplingarna jag behövde. Ingen av butikerna hade dock de antal kopplingar jag behövde. Så de behövde beställa ifrån bitspower, de var just då i processen att byta fabrik. Efter en lång period, då menar jag LÅNG period! 6 månader senare efter att vart i kontakt för beställning så har jag ÄNTLIGEN kopplingarna i min hand. Vilken fröjd det var!!
I och med detta så vill jag ändå stolt presentera Sidewinder Computers som min sponsor och leverantör av bitspower fittings. De har gett mig en väldigt bra deal på hela paketet, de har väldigt bra priser förövrigt! Checka in dem om det är något du söker!


Sedan dess, har jag jobbat vidare på att få detta projekt slutfört till slutet av sommaren då jag flyttar till Malmö för ett år, kanske två.
Det vart en rejäl slutspurt med få timmar de sista dagarna, jag skulle åka 1 September 06:00. Projektet var ihopsatt, färdigt, påfyllt, leaktested, och dags för att få andas sitt första andetag ca 4:30 på morgonen. Han avled lika fort som han starta. Besvikelsen var förödande och motivationen tror jag hamna någonstans nere i källaren. Jag ville inte lämna hemmet utan en fungerande dator, denna dator! Det vart ändå dags att lämna, tog inte med mig min tidigare dator då jag kände att min motivation till att få den fixad skulle vara större. Hädanefter var jag upptagen långa dagar och inte många timmars fritid. Men den fritid jag hade gick till att felsöka! Efter att ha testat på gång efter gång ALLT som möjligtvis gick och testa, rådfrågning, frustration osv kom jag iallafall fram till att det antingen var mitt moderkort eller processor som inte fungerade, någonting hade hänt sedan jag körde en testrunda. Även om jag vart så försiktig som jag kunnat, hehe.

Skickade in det till Inet (igen), De på inet har väl en wanted post på mig vid det här laget med så pass mycket strul som jag haft med det moderkortet.
1 bytet p.g.a. estetiska skäl, 2:a gången p.g.a. dött bios (var tvungen att uppdatera bios för att den skulle fungera med mitt nya grafikkort), bios som är som lottodragning..Jag vann inte! 3:e gången då av okänt skäl, fick inte reda på vad det var för fel men Inet bytte ut det på goodwill. Jag skojar inte, bästa supporten!!! Så är nu inne på mitt 4:e moderkort av denna typ som normalt sägs vara ett väldigt bra och stabilt kort vad jag hört.

Mycket slit och lärdom och tålamod kan sammanfatta denna uppdatering. Men oj vilken glädje när den spann för första gången på riktigt!
Nu till lite bilder eller vad säger ni? I och med att jag behövt köra mitt eget race så har jag vart lite dålig (tagen med mobil också) med bilderna ibland, hoppas ändå ni kan få en uppfattning om vad som hänt, annars fråga gärna

Let's go!


What a beuty for a card! Lite ledsen att behöva ta av kylaren för att ha på vattenkylning, men men^^


Inga kort på själva monteringen, hoppas ni vet hur man gör

Som en påse med godis! Inte för många per dag dock, då får du nog ont i tänderna


Köpte dessa ett år sedan nu, stått oanvända tills nu, buhuu är ju redan utdaterade
Soptunnan nästa?
Nåväl, låt oss se vad vi kan göra med dessa!
HOKUS POKUS...

...POFF!!! Nå vad tycks ?! I LOVE EM' en av mina favorit detaljer på hela bygget

Fortsatte att jobba på plåten som ska täcka hela främre delen av sidan och där SSDerna ska husera!

Något sånt vart de..

testmontering, skruvas på plats ifrån baksidan med moderkortsdistanser emellan.

behövde fila ner gängorna för att de passade inte i ssden, fick limma den avslipade änden i ssden och sen skruv i andra.


Röd primer, haha min far älskade den faluröd aktiga stilen.

hade inget hål för CPU 8pins kontakten att gå igenom då den andra inte var ett alternativ, så fick ta att göra ett litet snitt i hex meshen för att få en 8pins kontakt igenom.


Sleevad 24pin connector.

Connectors...

Connectors in galore!!

Reservoir

Doing some work.


har 10m akrylrör om någon har svårt att hitta, vilket jag hade. Lyckades få tag på från akriform även om de inte säljer till privatpersoner
Nu mer så finns det ju att få tag på hos E22 Say hi from me (he doesn't know me)

Det är TIGHT där uppe^^

Montering är på gång, det ska va väldans petigt med att det måste vara rakt, annars sitter de knas(då de inte är böjliga). Har ett ställe där jag inte kunde göra något åt saken så sitter några mm "snett"

Börjar likna nått

Min häxblandning tar form!

TADA, sen blev de lite tweakande i efterhand.

PLZ DON'T LEAK PLZ DON'T L... DOOOHHH!!!!
Hade problem med ett par ställen där det smög ut sig några droppar, efter att ha bytt kopplingar(packningar) och justerat lite 1-2h lol^^

Lite småfix


Kvällsunderhållning såklart!

Moments before I get my hopes crushed...


Tror det var allt för denna gång, nu är projektet klart, Nu säger du säkert, GE OSS MER BILDER PÅ RESULTATET, du kan vara lugn! Kommer att ha en photoshoot någongång nästa vecka! så kanske nästa helg får ni en FIN FIN uppdatering med slut resultatet, summering och avslut för projektet! Tack för allt hitills och utan er hade jag inte klarat det! Tack till Fractal Design, Corsair, Aquatuning, NZXT, Dm-finearts, Plåtspecialisten Örebro, Mayhems, Sidewinder Computers.
Tack o Hej, mjölk & russin!

Senast redigerad av Johnny71 2013-11-14 klockan 02:33.
__________________
http://www.sweclockers.com/forum/5-m...craft-tribute/
Check it out:D
Johnny71 är inte uppkopplad Folding
2013-11-14, 02:34   #182

Blupparen

Medlem

Blupparens avatar

Plats: Uppsala

Registrerad: nov 2011

Kul att du äntligen blev klar. Har följt bygget sen början tror jag.
__________________
i7 4770k @stock | Asus z87-pro | Gigabyte gtx 670 OC | 8GB RAM | Samsung 840 Pro 256GB | 3TB HDD| Corsair RM850 | en dvdspelare
i7 950 @3.2GHz | Sabertooth x58 | HIS HD5770 | 6GB RAM | 500GB HDD | Antec Earthwatts 500W
Thinkpad x60 tablet | 3GB RAM | Crucial M4 128GB
Blupparen är inte uppkopplad
2013-11-15, 16:23   #183

Johnny71

Medlem

Johnny71s avatar

Plats: Örebro

Registrerad: dec 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Blupparen Visa inlägg
Kul att du äntligen blev klar. Har följt bygget sen början tror jag.
Jo tack, äntligen var ordet! Roligt att du hängt med så pass länge och hoppas det var värt besväret
__________________
http://www.sweclockers.com/forum/5-m...craft-tribute/
Check it out:D
Johnny71 är inte uppkopplad Folding
2013-11-15, 16:37   #184

Spille

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: jan 2012

Najs Johnny! Ser mycket fram emot lite schyssta bilder på detta fina resultat!
__________________
Bygglogg | Alumex HTPC Ta en titt och glöm inte att kommentera! :)
---------------------------------------------------------------
Corsair Obsidian 650D - Corsair Dominator 16GB 2133Mhz - Corsair H100 - Intel i7 3930K - Asus Radeon 7950 OC - Samsung SSD 250gb
Spille är inte uppkopplad
2013-11-15, 21:30   #185

m86s

Avstängd

Registrerad: maj 2013

Jag tycker du har gjort riktigt bra ifrån dig.

Du är en entrepreneur i själen, du hade en vision och förverkligade den. Du tog hjälp av andra människor, precis som sig bör, av deras färdigheter och kunskaper. Du har givit liv åt idéen, något som tidigare bara existerade i ditt huvud har blivit verklighet, det är fantastiskt.

Du är ung, och har hela livet framför dig, detta är en lovande start, ta vara på detta och fortsätt våga tro på det du gör.

Lycka till grabben.

MVH
m86s är inte uppkopplad
2013-11-15, 22:36   #186

Johnny71

Medlem

Johnny71s avatar

Plats: Örebro

Registrerad: dec 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Spille Visa inlägg
Najs Johnny! Ser mycket fram emot lite schyssta bilder på detta fina resultat!
TACK TAGGA TAGGA TAGGA ! haha
Citat:
Ursprungligen inskrivet av m86s Visa inlägg
Jag tycker du har gjort riktigt bra ifrån dig.

Du är en entrepreneur i själen, du hade en vision och förverkligade den. Du tog hjälp av andra människor, precis som sig bör, av deras färdigheter och kunskaper. Du har givit liv åt idéen, något som tidigare bara existerade i ditt huvud har blivit verklighet, det är fantastiskt.

Du är ung, och har hela livet framför dig, detta är en lovande start, ta vara på detta och fortsätt våga tro på det du gör.

Lycka till grabben.

MVH
Tackar så mycket för de inspirerande orden!! Kommer oavsett att fortsätta med detta då jag älskar att hålla på med det! från tanke till produkt, allt man lär sig och får göra i många olika områden!

Jag hann även läsa Avars post innan den försvann(?) vet inte om det var någon admin som tog bort den men tänkte lämna min respons på den.
Det han generellt nämde att han inte uppskattade att jag inte gjort någonting själv på detta projekt, att jag låter andra göra jobbet åt mig.

Min idé för detta projekt var i början tänkt som ett lite mindre projekt fast ändå sikta högt, med tiden så ändrades mina ideér, skisser och mål jag ville nå.
Detta projekt resulterade i att bli väldigt avancerad. Något som för en del kan ses som lite för ambitiöst då det är mitt första stora projekt. Men med motivation så gick ja in i detta med mål att skapa något som kunde göra ett intryck på någon. Jag har personligen inte skickligheten att spraymåla med avancerade motiv, enfärgade och enklare motiv är något jag klarar av. Därför valde jag att ta någon proffisionell till hjälp. Också med designen jag hade på alla plåtar, de flesta av dem har jag antingen inte verktygen, skickligheten eller huvudtagligen möjligt att göra förhand, därför var laserskärning ett perfekt alternativ då det blir många avancerade former. Det är mestadels det jag använt utomstående resurser för, självklart också hårdvarusponsorer men tror inte det är det han syftar på. Sen så har det också varit att när jag själv arbetat och "moddat" om du så vill, har det ofta inte blivit dokumenterat, något jag ska försöka jobba på i framtida projekt. Och därav så kan min bygglogg kännas som det bara är utomstående och väldigt mycket produkter som bara syns. Men behind the scenes så har det varit en uppsjö med saker som behövts göra.

Jag förstår hans kritik och tar åt mig så jag kan bättra presentationen och redovisningen av det hela. Men jag kan inte hålla med om att jag inte gjort något för projektet och bara använder mig av andra, jag använder mig av de resurser jag behöver för att komplettera de kunskaper och verktyg jag inte har för att nå min vision för projektet. Det är vad jag kommer ihåg av posten och du är välkommen att återkomma om du inte tyckte att jag täckte din fråga
Ha en trevlig kväll
Johnny
__________________
http://www.sweclockers.com/forum/5-m...craft-tribute/
Check it out:D
Johnny71 är inte uppkopplad Folding
2013-11-27, 23:53   #187

Johnny71

Medlem

Johnny71s avatar

Plats: Örebro

Registrerad: dec 2010

The end has come!


Update!

Hej kära Sweclockare!

Nu kommer jag här med min avslutande post på StarCraft Tribute projektet jag påbörjade nu precis över 2 år sedan.
Det har varit en lång och lärorik process. Inte bara en dans på rosor, (då hade jag vart klar inom ett halvår) utan det har testat både min motivation och tålamod. Jag har lärt mig väldigt mycket i allt från planering, förväntningar och mina egna skickligheter när det kommer till att bearbeta de olika materialen. Allt detta tar jag förstås med mig i mina planer för framtida projekt!

Jag vill återigen tacka alla som har gjort detta möjligt!
Ett stort tack till min far som hjälpt mig mycket när min skalle har kört fast.
Även ett stort tack till mina sponsorer; fractal design, Corsair, Aquatuning, DM-finearts, Plåtspecialisten Örebro, Mayhems, NZXT, Sidewinder Computers. Utan dessa hade inte detta projekt vart möjligt överhuvudtaget.

Vill även passa på att ge en shoutout till hebbefoto som ställde upp att göra fotograferingen av datorn.

Tusen Tack!

Nu över till slutresultatet! Jag hoppas att ni gillar resultatet lika mycket som jag själv gör.
Lämna gärna feedback så jag vet vad jag kan göra bättre!

Kolla gärna på galleriet och ge vilket betyg du tycker den är värd!
http://www.sweclockers.com/galleri/1...rcraft-tribute

Tack för den här gången! WIHOOOOO!!!!
Johnny
PenguinMawdz
__________________
http://www.sweclockers.com/forum/5-m...craft-tribute/
Check it out:D
Johnny71 är inte uppkopplad Folding
2013-11-28, 00:06   #188

Tobblish

Medlem

Plats: 127.0.0.1

Registrerad: apr 2010

Sikket jävlar jobb, helt underbart som Starcraft 2 fan så blir man nästan tårögd
__________________
CPU: 2600k @ 4.6GHz GPU: GTX 580 @960Mhz MoBo: MSI Z68A-GD55 G3 PSU: CM 750W (bytt fläkt)
Lagring: 240GB M500 | 1.5,2,3TB Kylning: Phanteks PH-TC14PE - Accelero XTREME Plus 2
Laptop: HPG6-2130so CPU: 3520M (bytt!) GPU: OC @770MHz SSD: 120GB HyperX
Citera för Svar - Gratis Frakt: Inet - Alina.se| Ferentus RIP
Tobblish är inte uppkopplad
2013-11-28, 00:17   #189

Al3xswe

Medlem

Plats: Varberg

Registrerad: jun 2012

Är inte den riktigt tung?
Al3xswe är inte uppkopplad
2013-11-28, 08:50   #190

Johnny71

Medlem

Johnny71s avatar

Plats: Örebro

Registrerad: dec 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Tobblish Visa inlägg
Sikket jävlar jobb, helt underbart som Starcraft 2 fan så blir man nästan tårögd
Blir ju nästan tårögd av att läsa kommentaren :') NU taggar vi DH Open, på plats!
Citat:
Ursprungligen inskrivet av Al3xswe Visa inlägg
Är inte den riktigt tung?
Jag har inte värt den med med något innehåller i, bara chassit vägde 22kg, skulle gissa på en ca 35kg kanske? Yeeess It's a beast! Inget jag släpar med till DH t.ex.
__________________
http://www.sweclockers.com/forum/5-m...craft-tribute/
Check it out:D
Johnny71 är inte uppkopplad Folding
2013-11-28, 19:31   #191

Spille

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: jan 2012

Läckert! fasen ja kanske borde fixa nån som är grym på o fota för o ta mina slutbilder med
__________________
Bygglogg | Alumex HTPC Ta en titt och glöm inte att kommentera! :)
---------------------------------------------------------------
Corsair Obsidian 650D - Corsair Dominator 16GB 2133Mhz - Corsair H100 - Intel i7 3930K - Asus Radeon 7950 OC - Samsung SSD 250gb
Spille är inte uppkopplad
2013-11-28, 19:48   #192

MadMantiz

Medlem

MadMantizs avatar

Plats: Umeå

Registrerad: jul 2008

Riktigt snyggt gjort! Härligt med rör istället för slangar, ser så mycket bättre och proffsigare ut.

Grattis till ett lyckat bygge, bra jobbat!
__________________
| Lian Li PC-P60 | Corsair VX 550W | Asus Rampage II GENE | Intel Core i7 920 | Corsair H50 | 24GB DDR3 Corsair Vengeance | OCZ Vertex 2E 120GB | 2x Samsung F3 1TB | GeForce GTX 260 896MB | Cambridge Audio DacMagic |
MadMantiz är inte uppkopplad
2013-11-29, 11:33   #193

Johnny71

Medlem

Johnny71s avatar

Plats: Örebro

Registrerad: dec 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av MadMantiz Visa inlägg
Riktigt snyggt gjort! Härligt med rör istället för slangar, ser så mycket bättre och proffsigare ut.

Grattis till ett lyckat bygge, bra jobbat!
Tackar så mycket, håller med dig om att det får en proffsigare look,ser även mer cleant ut. Det går att göra snygga loopar med slang också men inte lika lätt.

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Spille Visa inlägg
Läckert! fasen ja kanske borde fixa nån som är grym på o fota för o ta mina slutbilder med
TYVM, ja det tycker jag du ska göra. Det hjälper mycket och du får en bra anslutning på projektet!
__________________
http://www.sweclockers.com/forum/5-m...craft-tribute/
Check it out:D
Johnny71 är inte uppkopplad Folding
2013-12-01, 22:41   #194

C4B12

Medlem

C4B12s avatar

Plats: Ånge

Registrerad: jun 2007

Riktigt bra jobbat Johnny!
__________________
Gallerier | The Red One | Cold Winter | CURV3D | The BarPC | F4DE |
Byggloggar | Cold Winter V.3 | CURV3D | BarPC | F4DE | Koloss |
C4B12 är inte uppkopplad Folding
2013-12-04, 23:14   #195

Johnny71

Medlem

Johnny71s avatar

Plats: Örebro

Registrerad: dec 2010

Minimalistic PC's tävling


Hej alla goa o glada!

Vill ge en heads up om att jag går med i minimalistic PC's tävling där man kan vinna ett chassi, super då jag är på jakt efter ett mindre chassi
Har du också ett bygge som stämmer in på kriterierna gå med du med!
http://www.minimalisticpc.com/contests/

*host.. shameless request.. host*
Det börjar dra sig mot slutet av året och Bit-Techs Mod Of The Year är snart här, det är 5 dagar kvar att nominera sina favoriter till tävlingen.
Om du själv tycker att jag är värd att få vara med där och supporta mig så nominera mig jätte gärna! <3
http://www.bit-tech.net/news/modding...-nominations/1

Tusen tack och ha en fortsatt bra dag!
Johnny
__________________
http://www.sweclockers.com/forum/5-m...craft-tribute/
Check it out:D
Johnny71 är inte uppkopplad Folding
2013-12-06, 12:19   #196

oTiuZ

Medlem

Plats: /home/otiuz/

Registrerad: aug 2012

Jag har hängt med denna logg ända sen början ungefär och resultat är väldigt imponerande må ja säga Helt seriöst så är detta faktiskt det snyggaste chassit/bygget av en dator jag nånsin sett. Det verkar vara smidigt och lätt att bygga i och känns stilrent. Lacken och detaljerna är helt imponerande!

Bra gjort

Blir det något mer efter detta?
__________________
AMD FX-6300 3.5 GHz | ASUS M5A97 R2.0 | G.Skill Ripjaws 8GB 2133MHz CL11 | AMD Sapphire HD 5770 | Corsair Carbide 200R | 1x WD 500GB 1x WD 320GB | Arch Linux
oTiuZ är inte uppkopplad
2013-12-11, 12:10   #197

Johnny71

Medlem

Johnny71s avatar

Plats: Örebro

Registrerad: dec 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av oTiuZ Visa inlägg
Jag har hängt med denna logg ända sen början ungefär och resultat är väldigt imponerande må ja säga Helt seriöst så är detta faktiskt det snyggaste chassit/bygget av en dator jag nånsin sett. Det verkar vara smidigt och lätt att bygga i och känns stilrent. Lacken och detaljerna är helt imponerande!

Bra gjort

Blir det något mer efter detta?
WOW, tack så mycket! Väldigt roligt att folk uppskattar resultatet jag hade planer, ritningar och material för att göra ett PSU cover. Vi får se om det blir av då jag inte bor vid min lilla verkstad just nu.

Angående kommande byggen är jag i planerings stadiet. Min vision för nästs bygge tror jag kan bli ett bra resultat. Problemet är dock detsamma här, inte i min egen verkstad med lika mycket tid. Dock om jag väntar så kanske det inte kommer något bättre tillfälle.
__________________
http://www.sweclockers.com/forum/5-m...craft-tribute/
Check it out:D
Johnny71 är inte uppkopplad Folding
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker