Verktyg Visningsval
2012-05-02, 14:58   #1

Lappis

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: nov 2003

Två små pråblem [OS + TMD]


Hallå mina vänliga nördar!

Jag va i asien här i vintras och köpte en notebook för att påbörja en bok.

På burken va Asus express gate cloud installerat och jag fick med en cd-skiva med vad jag tror va drivrutiner av något slag, dock saknade den en CD avläsare så jag valde att slänga den i soporna.

Nu till problem nummer ett:
Jag står ut med att använda AEGC, även om det är väldigt segt till och från, men! Det jag stör mig på är att jag kommer åt touchpaden nästan hela tiden (om jag inte vill vrida om händerna till ett obekvämt läge) och jag finner inget sätt att temporärt stänga
av den, det finns några knappar som är länkade till Funktionsknappen men symbolen för touchpaden reagerar ej. Några förslag? Jo jag vet att jag kanske ska byta OS (då min kunskap innom linux är låg), men detta leder oss vidare till problem nummer två.

Problem nummer två:
Jag har lyckats skriva ca 10 sidor fylld med text på den redan, programmet jag använder kräver innom dom närmsta dagarna en registreringskod för att fortsätta, koden som tydligen ska finnas på CDn jag slängde under min resa. Jag lyckades spara texten på en Usb, men jag finner inget program som lyckas läsa av ".tmd", eller snarare att dom programmen vägrar fungera på min vanliga dator. Det är ganska drygt att behöva skriva av från notebooken till dator, men om jag ej finner en lösning snart så får jag väl göra det. Några förslag?

Tack för att ni tog eran tid att läsa
__________________
Lappis
Lappis är inte uppkopplad
2012-05-02, 15:37   #2

phz114n

Moderator

phz114ns avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: okt 2002

Går det inte bara att Ctrl+C Ctrl+V:a över texten till ett annat program? Ett program som saknar dessa begränsningar då, helst. Tom en webbläsare där du kan maila texten är ju ett alternativ.

Går det verkligen inte att välja att spara i ett annat format?

Går det inte ens spara till PDF eller dylikt? T ex genom att skriva ut det till en dummy-PDF-skrivare. Om du kan få ut en PDF och det främst handlar om ren text så kan du sedan köra någon OCR-programvara på PDF:en för att återskapa texten.
phz114n är inte uppkopplad
2012-05-02, 16:06   #3

Lappis

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: nov 2003

Ahem ja du har ju faktiskt en poäng med att köra en copy/paste höhö

Tack det räcker för att lösa problemet!
__________________
Lappis
Lappis är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker