Verktyg Visningsval
2012-04-29, 02:10   #1

The mozZe

Medlem

Plats: Laholm

Registrerad: nov 2008

3D mark resultat, hjälp med läsa ut vad som e fel...


Hoppas jag la denna tråden på rätt ställe.
Det är så att jag nyligen köpt in lite delar, Moderkort, RAM, CPU och GPU.

Ni som är duktiga, vill ni vara snälla o förklara mitt resultat?
För anl, till varför jag gjort testet är för att BF3 laggar groteskt mycket, o då kör jag ingenting i fullt/ULTRA...

http://3dmark.com/3dm11/3299729;jses...k1fys97iy0j88p

Tacksam för hjälp!
The mozZe är inte uppkopplad
2012-04-29, 02:33   #2

robalm

Medlem

robalms avatar

Plats: Norrköping

Registrerad: mar 2009

Verkar vara din cpu som inte går fullt ut om man tittar på ditt reslutat "Physics ScoreP4335" du bör få över P8000 med en stock i7 2600k.
Kan det vara så att din cpu är för varm och trottlar?

Annars är väl en sista lösning att köra en "clear cmos" och installera om windows och se om det gör susen
__________________
[I5 2500k 4600mhz [Asus P8P67 Pro rev 3.1] [Vengeance 16GB DDR3 1600MHz 4x4GB, LP] [Gtx 580 SLI] [Xfx pro 850w PSU] [Ocz vertex 4 128gb] [Intel ssd G2 80gb] [Wd Black & Blue 500gb + Wd green 1tb] [Noctua nh-d14] [Asus Xonar Essence STX] [Fractal design r3] [Windows 8.1 -64]
robalm är uppkopplad nu
2012-04-29, 02:39   #3

Blupparen

Medlem

Blupparens avatar

Plats: Uppsala

Registrerad: nov 2011

Har ingen koll på 3D mark men det står att dit processor har 1600Mhz som klock. Kolla i bios eller cpu-z om det är nåt skumt.
__________________
i7 4770k @stock | Asus z87-pro | Gigabyte gtx 670 OC | 8GB RAM | Samsung 840 Pro 256GB | 3TB HDD| Corsair RM850 | en dvdspelare
i7 950 @3.2GHz | Sabertooth x58 | HIS HD5770 | 6GB RAM | 500GB HDD | Antec Earthwatts 500W
Thinkpad x60 tablet | 3GB RAM | Crucial M4 128GB
Blupparen är inte uppkopplad
2012-04-29, 02:44   #4

The mozZe

Medlem

Plats: Laholm

Registrerad: nov 2008


Enligt Asus AI Suite II så ligger Moderkort och CPU på 36 resp. 41 grader nu direkt efter ett 3D test.
Vad menas med trottlar? :S

Blupparen, såg det med. Men när jag högerklickar på den här datorn o tar egenskaper så står där att den går " @ 3,4ghz"

Kan det va något med strömmen som gör att det blir knasigt? :S

https://www.dropbox.com/s/8tkedwrrmgzfzlk/CPU-Z.jpg <--- CPU-Z

Senast redigerad av The mozZe 2012-04-29 klockan 02:52.
The mozZe är inte uppkopplad
2012-04-29, 02:56   #5

rallyreavan91

Medlem

rallyreavan91s avatar

Registrerad: okt 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av The mozZe Visa inlägg
https://www.dropbox.com/s/8tkedwrrmgzfzlk/CPU-Z.jpg
Enligt Asus AI Suite II så ligger Moderkort och CPU på 36 resp. 41 grader nu direkt efter ett 3D test.
Vad menas med trottlar? :S

Blupparen, såg det med. Men när jag högerklickar på den här datorn o tar egenskaper så står där att den går " @ 3,4ghz"

Kan det va något med strömmen som gör att det blir knasigt? :S

https://www.dropbox.com/s/8tkedwrrmgzfzlk/CPU-Z.jpg <--- CPU-Z
Du har SJUUUUKT låg core voltage. Kan vara nån strömspararfunktion, men det känns inte rätt. Du kan alltid prova att stänga av c1 och c3 state i bios och se om dina problem försvinner.
__________________
Laptops -Lenovo T61 (anno 2007), Windows 7. MacBook Pro Retina 13" late 2013
Stationär - Intel i7 920@4.2 GHz , gigabyte GTX 670 (W2), Gigabyte GA-x58-UD7, Corsair HX850, Corsair H50, Antec P183 + fläktar & kontroller, M-Audio Fast Track Ultra, Windows 7 + OS X 10.9 Mavericks
CITERA om du förväntar dig ett svar på vad jag skrivit
rallyreavan91 är inte uppkopplad
2012-04-29, 02:57   #6

robalm

Medlem

robalms avatar

Plats: Norrköping

Registrerad: mar 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av The mozZe Visa inlägg
https://www.dropbox.com/s/8tkedwrrmgzfzlk/CPU-Z.jpg
Enligt Asus AI Suite II så ligger Moderkort och CPU på 36 resp. 41 grader nu direkt efter ett 3D test.
Vad menas med trottlar? :S

Blupparen, såg det med. Men när jag högerklickar på den här datorn o tar egenskaper så står där att den går " @ 3,4ghz"

Kan det va något med strömmen som gör att det blir knasigt? :S

https://www.dropbox.com/s/8tkedwrrmgzfzlk/CPU-Z.jpg <--- CPU-Z
Bus speed ska vara 100, har du försökt auto överklocka med Asus AI Suite II?
__________________
[I5 2500k 4600mhz [Asus P8P67 Pro rev 3.1] [Vengeance 16GB DDR3 1600MHz 4x4GB, LP] [Gtx 580 SLI] [Xfx pro 850w PSU] [Ocz vertex 4 128gb] [Intel ssd G2 80gb] [Wd Black & Blue 500gb + Wd green 1tb] [Noctua nh-d14] [Asus Xonar Essence STX] [Fractal design r3] [Windows 8.1 -64]
robalm är uppkopplad nu
2012-04-29, 03:00   #7

runeman

Medlem

Plats: Veberöd

Registrerad: sep 2005

Dra igång cpu-z, sätt igång ett spel, alt+tab tillbaka till cpu-z och se om det fortfarande står multiplier x16 nere till vänster. Den bör gå upp till x34 vid full hastighet.
runeman är inte uppkopplad
2012-04-29, 03:01   #8

The mozZe

Medlem

Plats: Laholm

Registrerad: nov 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av rallyreavan91 Visa inlägg
Du har SJUUUUKT låg core voltage. Kan vara nån strömspararfunktion, men det känns inte rätt. Du kan alltid prova att stänga av c1 och c3 state i bios och se om dina problem försvinner.
Vad innebär C1 och C3 då?


Citat:
Ursprungligen inskrivet av robalm Visa inlägg
Bus speed ska vara 100, har du försökt auto överklocka med Asus AI Suite II?
Ah, gjorde det precis i början, men det slutade med att den klockade så mycket att den bara stog o startade om sig. Sen fick man ett felmeddelande om att det har blivit fel o att man ska gå in i bios o sätta allt på default eller nått.

Bus Speed, vad ändrar jag den då?
The mozZe är inte uppkopplad
2012-04-29, 03:03   #9

The mozZe

Medlem

Plats: Laholm

Registrerad: nov 2008

kanske en bättre länk?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2349321

Här står det ju: "RAM Speed : 680 MHz (1:5) @ 9-9-9-24"

ska det inte stå : RAM Speed : 1600 MHz (1:5) @ 9-9-9-24 ?
The mozZe är inte uppkopplad
2012-04-29, 03:07   #10

runeman

Medlem

Plats: Veberöd

Registrerad: sep 2005

bios verkar ha gått i safe mode... starta om datorn in i bios, välj optimized defaults eller bara defaults och save&exit
runeman är inte uppkopplad
2012-04-29, 03:09   #11

rallyreavan91

Medlem

rallyreavan91s avatar

Registrerad: okt 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av The mozZe Visa inlägg
kanske en bättre länk?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2349321

Här står det ju: "RAM Speed : 680 MHz (1:5) @ 9-9-9-24"

ska det inte stå : RAM Speed : 1600 MHz (1:5) @ 9-9-9-24 ?
Oviktigt, ram minnena har inte så stor inverkan på prestanda. Och ram minnena klockar man först när man är klar med sin cpu klock, eftersom man anpassar den efter sin base clock frequency.

C1 och C3 hittar du under power management, eventuellt advanced tweak functions (tror jag).

Men om du vill stunta i sånt så går du in i bios och sätter allt till default!
__________________
Laptops -Lenovo T61 (anno 2007), Windows 7. MacBook Pro Retina 13" late 2013
Stationär - Intel i7 920@4.2 GHz , gigabyte GTX 670 (W2), Gigabyte GA-x58-UD7, Corsair HX850, Corsair H50, Antec P183 + fläktar & kontroller, M-Audio Fast Track Ultra, Windows 7 + OS X 10.9 Mavericks
CITERA om du förväntar dig ett svar på vad jag skrivit
rallyreavan91 är inte uppkopplad
2012-04-29, 03:49   #12

hanzr

Medlem

Registrerad: maj 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av The mozZe Visa inlägg
kanske en bättre länk?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2349321

Här står det ju: "RAM Speed : 680 MHz (1:5) @ 9-9-9-24"

ska det inte stå : RAM Speed : 1600 MHz (1:5) @ 9-9-9-24 ?

DDR-minnen arbetar två gånger per klockcykel, så dina minnen "går i 1360MHz", inget att oroa sig över.

Prova att köra en karta BF3 med nåt program som loggar CPU-temperaturer. Nån skum avvikelse där?
hanzr är inte uppkopplad
2012-04-29, 05:16   #13

Boss302

Medlem

Boss302s avatar

Plats: 瑞典

Registrerad: aug 2004

Citat:
Ursprungligen inskrivet av The mozZe Visa inlägg
https://www.dropbox.com/s/8tkedwrrmgzfzlk/CPU-Z.jpg
Enligt Asus AI Suite II så ligger Moderkort och CPU på 36 resp. 41 grader nu direkt efter ett 3D test.
Vad menas med trottlar? :S

Blupparen, såg det med. Men när jag högerklickar på den här datorn o tar egenskaper så står där att den går " @ 3,4ghz"

Kan det va något med strömmen som gör att det blir knasigt? :S

https://www.dropbox.com/s/8tkedwrrmgzfzlk/CPU-Z.jpg <--- CPU-Z
kör occt/prime95/superpi eller något valfritt program som belastar cpu när du kollar cpuz.

Enhanced Intel Speedstep Technology(EIST)
__________________
After Chuck Norris visited The Virgin Islands, they are just known as The Islands.
Boss302 är inte uppkopplad
2012-04-29, 15:21   #14

The mozZe

Medlem

Plats: Laholm

Registrerad: nov 2008

Kan inget om ström o pressa cpuer o klocka o grejja, men misstänker att det är något som e galet?
https://www.dropbox.com/s/sztyben19b...kl%20CPU-z.png

Har jag gjort rätt? :S
The mozZe är inte uppkopplad
2012-04-29, 15:59   #15

StarStream

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: maj 2004

Underklockad CPU


Som alla säger här så verkar det som att din CPU är underklockad , den ska ju gå på betydligt högre frekvens, troligen någon säkerhetsgrej som är inställd på , Du måste förmodligen gå igenom BIOS för att ändra det.
__________________
Haf-X [Intel core I7 930] 4.2 H100i [256 GB Samsung 840 Pro [WD green 2TB x 2] [Asus p6t Deluxe V2] [16GB Corsair dominator 1800mhz DDR3] [Gigabyte SOC Gtx 580 SLI]
StarStream är inte uppkopplad
2012-04-29, 17:59   #16

Boss302

Medlem

Boss302s avatar

Plats: 瑞典

Registrerad: aug 2004

Har du gjort vad runeman skrev i post nr10?

Citat:
Ursprungligen inskrivet av The mozZe Visa inlägg
Kan inget om ström o pressa cpuer o klocka o grejja, men misstänker att det är något som e galet?
https://www.dropbox.com/s/sztyben19b...kl%20CPU-z.png

Har jag gjort rätt? :S
Ja, det visar att den inte klockar upp sig som den ska.
__________________
After Chuck Norris visited The Virgin Islands, they are just known as The Islands.
Boss302 är inte uppkopplad
2012-04-29, 18:08   #17

The mozZe

Medlem

Plats: Laholm

Registrerad: nov 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Boss302 Visa inlägg
Har du gjort vad runeman skrev i post nr10?


Ja, det visar att den inte klockar upp sig som den ska.
Tack för att du svarade på min fråga =)
Och ja, har gjort det typ 3-4ggr nu.... och får följande resultat.

Samt så tog jag med Asus AI Suite 2, om det kan vara den som ställer till det för mig? Ska jag avinstallera det kanske?

https://www.dropbox.com/s/30274el4ydndq99/FFS.png




(kan tillägga att jag inte rört något. Tryckt på "Os Default settings" så allting ska vara på default...)

Blir fan tokig!!!
The mozZe är inte uppkopplad
2012-04-29, 18:22   #18

Boss302

Medlem

Boss302s avatar

Plats: 瑞典

Registrerad: aug 2004

Prova avinstallera asus progget.
Du kan även ladda hem nyaste bios till moderkortet. Välj optimized defaults efter flash.
Gå in i windows energi alternativ o välj inga strömsparfunktioner (för säkerhetsskull).
__________________
After Chuck Norris visited The Virgin Islands, they are just known as The Islands.
Boss302 är inte uppkopplad
2012-04-29, 18:57   #19

The mozZe

Medlem

Plats: Laholm

Registrerad: nov 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Boss302 Visa inlägg
Prova avinstallera asus progget.
Du kan även ladda hem nyaste bios till moderkortet. Välj optimized defaults efter flash.
Gå in i windows energi alternativ o välj inga strömsparfunktioner (för säkerhetsskull).
finns det några risker med att flasha bios? för jag har ett svagt minne att jag gjort det förr, o det slutade i att jag fick köpa nytt moderkort =/
Ska prova de andra grejerna ikväll, nu blire Pizza och Avangers på bio
The mozZe är inte uppkopplad
2012-04-29, 19:09   #20

robalm

Medlem

robalms avatar

Plats: Norrköping

Registrerad: mar 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av The mozZe Visa inlägg
finns det några risker med att flasha bios? för jag har ett svagt minne att jag gjort det förr, o det slutade i att jag fick köpa nytt moderkort =/
Ska prova de andra grejerna ikväll, nu blire Pizza och Avangers på bio
JA det finns alltid risker med att flasha bios, gör bara detta som en absolut sista lösning.
Men som sagt avinstallera det där Asus, och sedan gå in i bios och välj optimized defaults.
__________________
[I5 2500k 4600mhz [Asus P8P67 Pro rev 3.1] [Vengeance 16GB DDR3 1600MHz 4x4GB, LP] [Gtx 580 SLI] [Xfx pro 850w PSU] [Ocz vertex 4 128gb] [Intel ssd G2 80gb] [Wd Black & Blue 500gb + Wd green 1tb] [Noctua nh-d14] [Asus Xonar Essence STX] [Fractal design r3] [Windows 8.1 -64]
robalm är uppkopplad nu
2012-04-29, 19:13   #21

Boss302

Medlem

Boss302s avatar

Plats: 瑞典

Registrerad: aug 2004

Visst finns det en risk. T.ex strömavbrott.

Men som det är nu är ju systemet ganska värdelöst ändå.
Ladda hem bios o lägg på en usbpinne. När filen väl ligger på usb minnet så kan du även kontrollera checksum på filen. (Om asus har någon att jämföra med?).

Sen flashar du från "bios", ez flash eller va det nu heter.

Du kan ju testa allt annat innan flash om du känner dig orolig över den proceduren.
Chansen att något går fel om man gör rätt är nästa obefintlig.. Flasha INTE från windows även om det skulle va möjligt?
__________________
After Chuck Norris visited The Virgin Islands, they are just known as The Islands.
Boss302 är inte uppkopplad
2012-04-29, 20:11   #22

robalm

Medlem

robalms avatar

Plats: Norrköping

Registrerad: mar 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Boss302 Visa inlägg
Visst finns det en risk. T.ex strömavbrott.

Men som det är nu är ju systemet ganska värdelöst ändå.
Ladda hem bios o lägg på en usbpinne. När filen väl ligger på usb minnet så kan du även kontrollera checksum på filen. (Om asus har någon att jämföra med?).

Sen flashar du från "bios", ez flash eller va det nu heter.

Du kan ju testa allt annat innan flash om du känner dig orolig över den proceduren.
Chansen att något går fel om man gör rätt är nästa obefintlig.. Flasha INTE från windows även om det skulle va möjligt?
Tittar man på Asus forum så ser man folk hela tiden som lyckas förstöra sin moderkort efter misslyckad flash.
Om man verkligen måste flasha sitt bios så bör man veta exakt hur man gör annars kan det bli katastrof.
__________________
[I5 2500k 4600mhz [Asus P8P67 Pro rev 3.1] [Vengeance 16GB DDR3 1600MHz 4x4GB, LP] [Gtx 580 SLI] [Xfx pro 850w PSU] [Ocz vertex 4 128gb] [Intel ssd G2 80gb] [Wd Black & Blue 500gb + Wd green 1tb] [Noctua nh-d14] [Asus Xonar Essence STX] [Fractal design r3] [Windows 8.1 -64]
robalm är uppkopplad nu
2012-04-29, 21:15   #23

Boss302

Medlem

Boss302s avatar

Plats: 瑞典

Registrerad: aug 2004

Citat:
Ursprungligen inskrivet av robalm Visa inlägg
Tittar man på Asus forum så ser man folk hela tiden som lyckas förstöra sin moderkort efter misslyckad flash.
Om man verkligen måste flasha sitt bios så bör man veta exakt hur man gör annars kan det bli katastrof.
Möjligt, o ja man bör ta reda på rätt procedur först. Jag har säkert flashat över hundra bios (mobo & grafikkort) utan att dödat något.
Jag flashar aldrig från windows.
Använder inte "force flash" om jag inte är jäkligt säker.
Om möjligt, verifierar att biosfilen ej är korrupt med hjälp av checksum.

Själv tycker jag inte det är riskfyllt men skrev heller inte att det är riskfritt.
__________________
After Chuck Norris visited The Virgin Islands, they are just known as The Islands.
Boss302 är inte uppkopplad
2012-04-30, 00:22   #24

The mozZe

Medlem

Plats: Laholm

Registrerad: nov 2008

WOHOO!!!

Skillnad eller??
http://3dmark.com/3dm11/3306375;jses...e5k6broifkqsc6

Det va tydligen något med Asus AI Suite 2 som gjorde att den fastnade i 1.6ghz.
Nu överklockar den ist till 4.4ghz. CPUn höll ca 42 grader under hela testet i 3D mark.

Dock nu direkt efter testet fick jag en varning ifrån FAN Expert 2 ifrån AI suite 2 (ja, jag behöll vissa delar som inte hade med klocking eller energisparfunktioner) att moderkoretet håller -60grader C :S Pajjade precis min temp sensor på moderkortet??

Men nu blir ju frågan, hur får jag upp mitt RAM till 1600mhz.
Fick tips ifrån någon annan här på forumet innan jag köpte mina grejer att satsa på Z77 Chipet just för att den minneskontrollern kör 1600mhz jämfört med Z68 som då kör med 1333 mhz?
The mozZe är inte uppkopplad
2012-04-30, 00:46   #25

Boss302

Medlem

Boss302s avatar

Plats: 瑞典

Registrerad: aug 2004

Citat:
Ursprungligen inskrivet av The mozZe Visa inlägg
WOHOO!!!

Skillnad eller??
http://3dmark.com/3dm11/3306375;jses...e5k6broifkqsc6

Det va tydligen något med Asus AI Suite 2 som gjorde att den fastnade i 1.6ghz.
Nu överklockar den ist till 4.4ghz. CPUn höll ca 42 grader under hela testet i 3D mark.

Dock nu direkt efter testet fick jag en varning ifrån FAN Expert 2 ifrån AI suite 2 (ja, jag behöll vissa delar som inte hade med klocking eller energisparfunktioner) att moderkoretet håller -60grader C :S Pajjade precis min temp sensor på moderkortet??

Men nu blir ju frågan, hur får jag upp mitt RAM till 1600mhz.
Fick tips ifrån någon annan här på forumet innan jag köpte mina grejer att satsa på Z77 Chipet just för att den minneskontrollern kör 1600mhz jämfört med Z68 som då kör med 1333 mhz?

Du ändrar minnesfrekvensen i bios. Bära ställa upp dem ett snäpp, kolla också så timings stämmer.
Skriver från telefon så jag orkar inte kolla i skrivande stund va du hade för minnen..
Har de xmp, så ska det räcka med att byta till xmp profile i bios.
__________________
After Chuck Norris visited The Virgin Islands, they are just known as The Islands.
Boss302 är inte uppkopplad
2012-04-30, 00:56   #26

The mozZe

Medlem

Plats: Laholm

Registrerad: nov 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Boss302 Visa inlägg
Du ändrar minnesfrekvensen i bios. Bära ställa upp dem ett snäpp, kolla också så timings stämmer.
Skriver från telefon så jag orkar inte kolla i skrivande stund va du hade för minnen..
Har de xmp, så ska det räcka med att byta till xmp profile i bios.

Okej. Det ska vara XMP för såg i bios att det fanns en profil som hette så... så det räcker alltså!?

Fyfan va jag e lycklig nu! Från att köpa nya grejer o ändå inte kunnat höja mina graffeinställningar till nu, MAXA BF3 på ultra, med stabil 60fps
WOHOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!

TACK SOM FAN TILL ER ALLA!
The mozZe är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker