Verktyg Visningsval
2013-02-01, 00:24   #1

Cybe

Medlem

Registrerad: jan 2013

Orolig för temperatur av CPU


Hej,

Jag har nyligen satt ihop min egna dator. Detta är vad jag har köpt:

Moderkort: MSI Z77 MPOWER Z77 S-1155 ATX IVY
Processor: INTEL CORE I7 3770 3.4GHZ 8MB S-1155 IVY
Hårddisk: INTEL 520 SERIES 2.5" 120GB SSD SATA/600 MLC 25NM BULK
Nätagg: CORSAIR TX 550W M MODULAR PSU ATX12V 2.31 / EPS12V
Chassi: CORSAIR MIDITOWER CARBIDE 300R ATX BLACK
Vattenkylning: CORSAIR H80I HYDRO CPU COOLER S-1155/1366/2011/AM3+
Ram-minne: CORSAIR 16GB DDR3 DOMINATOR PLATINUM 1600MHZ CL9 (2X8GB)
Kylpasta: ARCTIC SILVER 5 KYLPASTA (3.5 GRAM)

Hur som helst.. När jag går in i BIOS så ligger värmen på runt 60-70 grader. Är lite orolig om det är för högt? Det känns som temperaturen är väldigt hög då den inte arbetar särskilt mycket? Det är första gången jag har monterat vattenkylning. Kan jag ha gjort något misstag? Eller något som jag inte har tänkt på. Det är ingen inställning man bör göra eller vad säger ni om saken?
Cybe är inte uppkopplad
2013-02-01, 00:28   #2

SwedZi

Medlem

SwedZis avatar

Registrerad: apr 2012

På tok för högt för h80, borde ligga runt 30-35 grader idle beroende på. Min där runt om, för mycket kylpasta på kanske? Säker på att du sattit dit kylaren ordentligt så att den inte sitter löst?
__________________
Citera mig tack! så att jag vet att du svarat.

SwedZi är inte uppkopplad
2013-02-01, 00:30   #3

El_Raspberry

Medlem

Registrerad: jan 2008

Vad säger Core Temp?
__________________
Citera för svar!
El_Raspberry är inte uppkopplad
2013-02-01, 00:38   #4

kostfibrer

Medlem

kostfibrers avatar

Plats: mariestad

Registrerad: dec 2011

säker på att du har kopplat in pumpen?


mvh kostfibrer
__________________
PC1: AMD fx8120@4,9ghz | msi 990FXA GD80 | Corsair Vengence LP 8gb | XFX 7950 dual-fan black edition | 128gb Crucial m4ssd, 1.5tb WD-black | corsair TX750w | Phanteks TC-14PE vit |FractalDesignR4 white window |
kostfibrer är inte uppkopplad Folding
2013-02-01, 00:40   #5

enRödjävel

Medlem

enRödjävels avatar

Plats: Jönköping

Registrerad: aug 2009

allt kopplat rätt och inte förmycket Pasta på cpu:n?
__________________
FX-8320 @ 4500MHz, Swiftech H220 GT AP-15, M4A89GTD PRO beta bios, Kingston HyperX 4x4GB @ 1600MHz,
GTX 560 / HD 6950 @ Stock, Kingston ssdNOW300V 120GB xD, Carbide Air 540, OCZ ZT 750W

-=|| CDON rabattkod: SWECååmm (ex. SWEC1402), Fraktfritt sweclockare @ inet ||=-
enRödjävel är inte uppkopplad
2013-02-01, 00:53   #6

dulingen

Medlem

Plats: umeå

Registrerad: apr 2010

Känns som det där är temps utan kylare...
__________________
|Fractal Design Arc R2 | Z77A-G45| i7 3770K | Crucial 16gb DDR3 | Corsair 120GB SSD + SanDisk 256GB | 2x Gigabyte GTX 680 SLI| Corsair 850w | AOC g2460Pqu | CM Storm Quickfire TK Brown | Razer Naga 2009 | Creative Sound Blaster Sigma |
dulingen är inte uppkopplad
2013-02-01, 00:56   #7

Rappe Rodent

Medlem

Rappe Rodents avatar

Registrerad: okt 2011

Strunta i vad den säger i BIOS, om jag inte är ute och cyklar (vilket jag kan vara) så brukar CPU'n belastas 100% eller väldigt nära när man är i BIOS, så in i windows med dig och avläs där istället.

Råkade ut för något liknande väldigt nyligen när jag installerade en gammal H70 jag hade över, tyckte tempen gick upp väldigt fort, stängde av snabbt och vid närmare inspektion hade jag lyckats koppla in kabeln till pumpen fel, så den startade aldrig. xD
__________________
PC: Q6600 | M2G | GTX480 | 4GB DDR2 | AX120 | 1TB HDD |
Rappe Rodent är inte uppkopplad
2013-02-01, 01:07   #8

Mr.Borka

Medlem

Mr.Borkas avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: maj 2007

Kontrollera att kylaren är inkopplad ordentligt. I detta fallet kontrollera att pumpen får proper strömförsörjning.

Se även till att du skruvar åt skruvarna som håller kylaren på plats ordentligt mot processorn. Min gamla H50 rasade upp i 50*C med min 3570k ur lådan tills jag skruvade åt skruvarna riktigt ordentligt med en idle-temperatur om 35*C som ett resultat.
__________________
CoolerMaster Cosmos S, Gigabyte GA-Z77X-D3H, Intel i5 3570k @4,2ghz, 8GB PC12800 RAM, Sapphire HD7950 "Flex" (1150/1520), Eyefinity 5760*1080 - 3x22", Thermaltake Toughpower 750W, Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Gamer - Samsung 840 Basic 120GB
Mr.Borka är uppkopplad nu
2013-02-01, 11:03   #9

Cybe

Medlem

Registrerad: jan 2013

Tror det var en sladd som åkt ur eller "glömt", vilket fall som helst så ligger CPUn nu på 35-38 grader. Det var inte för mycket kylpasta anser jag, spred ut det över hela cpu ytan, inte så tjockt lager. Dock har jag läst här på forumet efteråt att de föredrar att sätta en klump då luften pressas ut, så det inte blir några luftbubblor? Bör man montera av och göra det på det sättet?
Cybe är inte uppkopplad
2013-02-02, 10:43   #10

Fåtölj

Medlem

Fåtöljs avatar

Registrerad: sep 2012

Hej!
Köpte för någon dag sedan h60 v2, och jag ligger på ca 55 Celsius efter 1 timme i prime95 i 4GHZ. Så din måste vara knepig allt.
Edit: Såg att det var fixat, nej det behöver du inte göra som du ligger på dem temperaturerna, gör det om du vill.
Fåtölj är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker