2014-09-15, 14:46   #6271

Ozzed

Medlem

Ozzeds avatar

Plats: Jönköping

Registrerad: feb 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Fafne Visa inlägg
Eller så väljer man en annan biltillverkare som tillverkar bilar med mer praktiska runda hjul men ack, så tråkiga och gammalmodigt.
När tillverkaren inser att de fyrkantiga hjulen märker att fyrkantiga hjul inte är vad kunderna vill ha. Så får biltillverkaren ändra sig eller satsa på en mindre kundkrets som uppskattar fyrkantiga hjul.
Jag skulle inte gett mig på en billiknelse för det slutar alltid med urspårning. Men säg att det just råkar vara en Audi du vill ha, och den enda Audi-modellen som säljs har fyrkantiga hjul. Då är skillnaden att vissa tycker att "Sluta gnäll och lös problemet genom att köpa runda hjul från en tredjepartsleverantör", medans jag vill mena att biltillverkaren får finna sig i att leverera funktionsdugliga hjul från början. Det ska inte jag som konsument behöva göra, och vägrar de, så får de stå ut med motstånd.

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Damodred Visa inlägg
Dessa billiknelser slutar aldrig att förvåna
Fyrkantiga hjul hade de facto gjort en bil obrukbar, ModernUI är bara obrukbart för att den enskilda användaren som bestämt sig för att så är fallet. Så... Det faller ganska platt.
Nej. Hur en användare upplever ett gränssnitt är helt upp till användaren. Du kan inte tala om för mig vad jag anser vara obrukbart lika lite som jag kan det för dig.

Sedan behöver du inte haka upp dig på just hjul. Säg som exempel att du byter ut ratten mot en joystick. Vissa skulle nog tycka det var bättre, och andra skulle tycka att det inte gick att styra fordonet på det sättet. Det handlar mer om att du har bestämt dig för att ditt användarmönster och dina lösningar på de problem du upplever är allmängiltiga och eftersom de fungerar bra för dig så borde de minsann duga åt andra också.

Senast redigerad av Ozzed 2014-09-15 klockan 14:51.
__________________
http://ozzed.net
Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök :)

Jag finns också på Jamendo och last.fm
Ozzed är uppkopplad nu
2014-09-15, 14:58   #6272

snajk

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: jun 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av sAAb Visa inlägg
Det är nya tider med ny konkurrens. Microsoft satsar mycket på molntjänster och många verkar vilja ha dem även i företag.

Men, som sagt, det finns ny konkurrens if form av ffa Android och Chrome (Chromebook). De har tagit marknaden med storm och fanns inte när Windows 7 kom och enterprise köpte datorer.

Vi vet ännu inte hur Android eller Chrome kommer att utvecklas. Android har 85 % av smartphones, 55 % av tabletter och Chrome kanske 25 % av "laptop". Ingen finns på desktop, mer än "ren" Linux med mindre än 2 %.
Jo, det är en spännande situation. Chromebooks kan absolut ta över många uppgifter inom företagsvärlden, kanske inte den stora merparten av kontorsdatorer men säkerligen många som har lite enklare uppgifter, de flesta affärssystem, ärendehanteringssystem och liknande är ju webbaserade idag liksom. Det största hindret för denna utveckling är nog att inte programmet Outlook finns och att webbtjänsten inte är tillräckligt bra ännu. Kommunikation internt och mellan företag sker fortfarande via mail i väldigt stor utsträckning. De Chromebooks som finns idag är inte direkt riktade mot företag heller, de är generellt plastiga och har exempelvis dåliga skärmar och tangentbord och känns allmänt budget. Men det kan ju ändras snabbt.

Android som plattform för generella datoruppgifter på företag är för begränsat i dagsläget och inget tyder på att det skulle ändras varken på lång eller kort sikt.
Citat:
Vad har Microsoft att sätta emot? I princip bakåtkompabiliteten vad jag kan se.
Tja, eller kompatibilitet i allmänhet. Sen har de ju igenkänningsfaktorn vilken inte ska underskattas. Jag vet att många påstår att den är borta i och med åttan, men det stämmer ju inte, startmenyn är ny men i övrigt så är skrivbordsmiljön och Windows som helhet väldigt likt tidigare versioner. Omställningen till Linux/OSX/ChromeOS är mycket besvärligare.
Citat:
Chrome (knappast Mac, de har haft sina chanser) är väl största hotet mot desktop med Windows på sikt då det är musvänligt. Android är ju pekfingervänligare och jag tvivlar att det vore skoj att lägga till musstöd av hög kvalité.

Vågar Enterprise ditcha Windows för Chrome? Knappast de närmaste tre åren. Därför gäller det för Microsoft att satsa 100% på efterföljaren till Windows 8. De har allt att förlora.
Problemet är att fördelarna med Chromebooks inte är så stora och att begränsningarna är det. Allt du kan göra på en Chromebook kan du ju göra minst lika bra på Windows liksom och kostnaden för Windowslicenserna är en ytterst liten parentes i sammanhanget. Chromebooks stora fördel för konsumenter är ju att de är simpla och att det är relativt riskfritt att använda dem, en företagsdator med Windows är vanligtvis nerlåst så den ligger på ungefär samma risknivå och när det kommer till enkelheten så är det ofta en nackdel för denna marknad. Det passar dock för enklare uppgifter, som jag nämnde ovan, exempelvis kundtjänst eller reception skulle mycket väl kunna sitta med Chromebooks. Frågan är om de fördelar man får av det är värt kostnaden att ha ett OS till att underhålla osv.
Citat:
Ursprungligen inskrivet av Ozzed Visa inlägg
Som helhet så tycker jag definitivt att Windows 7 är bättre, men det finns ju saker som 8an är bättre på som jag gärna sett i Windows 7 också. Men som jag påpekat innan så tycker jag att XP's sökfunktion i utforskaren är betydligt bättre än den i Windows 7, som ett exempel.

Problemet med Windows 8 är inte så mycket att det är ett dåligt operativsystem som att Microsoft haft en dålig attityd när det utvecklades. Men det är historia nu. Så gott som alla som hade höga poster i Windows 8-teamet har fått spatken, omplacerats eller slutat, och vad det verkar så ser Windows 9 bli det bästa av två världar, och dessutom med mer _valfrihet_ för kunden så vi slipper skyttegravskriget.

Där vet vi ju att vi skiljer oss. Om problemet i grunden är en tråkig attityd från företaget gör man sig bara en otjänst genom att "släta över den". Man kan lite skämtsamt säga att installation av en tredjepartsstartmeny är som att leva i "Matrix".

Sedan så har ju faktiskt EU tvingat Microsoft att underlätta för folk att installera andra webbläsare via "Browser choice update", så åtminstonne här så håller inte ditt argument med webbläsare. Och en webbläsare är dessutom inte en del av gränssnittet i operativsystemet.

Sedan så betalar jag inget för IE heller, den bara följer med, som vilken bloatware som helst, men själva gränssnittet i operativet är ju en del av det man betalar för, och då tycker jag att det skall vara funktionsdugligt och lättarbetat från start. Visst installerar jag också tredjepartsprogram, men det är för att gå från åtminstonne "duglig" användbarhet till "bättre", i fallet modern UI är det att gå från "oanvändbar" till "användbar", och det tycker jag är ett för stort steg.

Men som sagt och återigen. Microsoft har fattat. Windows 9 kan konfigureras på en drös olika sätt så att fler blir nöjda, och jag tror det kommer bli ett lyckat operativsystem.
Du betalar väl lika mycket för IE som du betalar för övriga Windowskomponenter? Jag menar, jag använder inte WordPad någonsin utan betalar för Office, det betyder inte att WordPad gör OS:et mindre attraktivt för min del eller att en utgåva utan den skulle bli billigare. Du behöver heller inte betala för en startmenyersättare, det finns flera gratisalternativ, och funktionellt så innehåller startskärmen nästan exakt samma saker som gamla startmenyn så det är inte så att du tappar funktionalitet av att gå över.
snajk är inte uppkopplad
2014-09-15, 15:01   #6273

Damodred

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: jun 2003

Kanske inte men det är i sådana fall ditt problem och inte någon annans. Fyrkantiga hjul är de facto obrukbart, ModernUI är inte det. Det går att använda. Joystick är inte heller rätt då du måste använda den. Jag skulle föreslå något i stil med extraljus i grillen - de kan sitta där och man använder dem bara så mycket som behövs.

Senast redigerad av Damodred 2014-09-15 klockan 15:06.
Damodred är inte uppkopplad
2014-09-15, 16:03   #6274

Ozzed

Medlem

Ozzeds avatar

Plats: Jönköping

Registrerad: feb 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Damodred Visa inlägg
Dessa billiknelser slutar aldrig att förvåna
Fyrkantiga hjul hade de facto gjort en bil obrukbar, ModernUI är bara obrukbart för att den enskilda användaren som bestämt sig för att så är fallet. Så... Det faller ganska platt.
Citat:
Ursprungligen inskrivet av Damodred Visa inlägg
Kanske inte men det är i sådana fall ditt problem och inte någon annans. Fyrkantiga hjul är de facto obrukbart, ModernUI är inte det. Det går att använda. Joystick är inte heller rätt då du måste använda den. Jag skulle föreslå något i stil med extraljus i grillen - de kan sitta där och man använder dem bara så mycket som behövs.
Fast nja. Extraljus förutsätter ju att det alls finns ljus där. Det är ju inte så att MUI ligger ovanpå startmenyn och man använder den "om det behövs", men det verkar ju bli så i Windows 9.

Men hela diskussionen är såklart bara relevant om man faktiskt använder startmenyn/startskärmen alls. Det är det ju inte alla som gör. Men då blir de inte heller relevanta i diskussionen.

Jag vet inte hur många gånger jag läst saker som "Jag fattar inte vad alla gapar om. Det gör inget att startmenyn är borta för jag använde den inte i alla fall".. Nej, då är det inte jättekonstigt att man inte bryr sig. Jag använder startmenyn och vill att det skall vara en naturlig del av Windows.
__________________
http://ozzed.net
Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök :)

Jag finns också på Jamendo och last.fm
Ozzed är uppkopplad nu
2014-09-15, 16:43   #6275

MultiMan

Moderator

MultiMans avatar

Plats: Sverige

Registrerad: dec 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Damodred Visa inlägg
Dessa billiknelser slutar aldrig att förvåna
Fyrkantiga hjul hade de facto gjort en bil obrukbar, ModernUI är bara obrukbart för att den enskilda användaren som bestämt sig för att så är fallet. Så... Det faller ganska platt.
Nej, inte obrukbar, bara sämre:

__________________
Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

Huvudburk: Intel 2600K, Asus P8Z68-V PRO, Corsair Vengeance 16GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 320 SSD, WD Black+Green, Silverstone FT02, Silver Power SP-SS750M (SeaSonic M12D), Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS.
* Stolt paragrafryttare *
MultiMan är inte uppkopplad
2014-09-15, 16:53   #6276

snajk

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: jun 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Ozzed Visa inlägg
Jag skulle inte gett mig på en billiknelse för det slutar alltid med urspårning. Men säg att det just råkar vara en Audi du vill ha, och den enda Audi-modellen som säljs har fyrkantiga hjul. Då är skillnaden att vissa tycker att "Sluta gnäll och lös problemet genom att köpa runda hjul från en tredjepartsleverantör", medans jag vill mena att biltillverkaren får finna sig i att leverera funktionsdugliga hjul från början. Det ska inte jag som konsument behöva göra, och vägrar de, så får de stå ut med motstånd.
Men om de flesta är/verkar nöjda med fyrkantiga hjul så är det inte hjulen det är fel på utan personen som inte kan hantera dem. Just fyrkantiga hjul hade förstås ingen varit nöjd med. Det spelar ingen roll om man är värsta säg Toyota fanboyen liksom, fyrkantiga hjul hade inte fungerat. Men många är nöjda med startskärmen, hur många eller hur stor andel har ingen betydelse för denna del av diskussionen. Om en dator blir obrukbar för dig för att en liten del har ändrat utseende som merparten kan hantera utan problem så är det dig det är fel på inte gränssnittet. Sen är det ju "fel" på dig, du är gravt synskadad så du är ett specialintresse med speciella behov som inte går att applicera på allmänheten. Jag har bekanta med ännu värre synskador som sitter med punktskriftsdisplayer och liknande och de kan inte hantera varken gamla eller nya startmenyn men de kräver heller inte att den ska fungera för dem förstås.
Citat:
Nej. Hur en användare upplever ett gränssnitt är helt upp till användaren. Du kan inte tala om för mig vad jag anser vara obrukbart lika lite som jag kan det för dig.
Fast det är en väldig skillnad på obrukbart och obrukbart för mig. Du kanske är färgblind på så sätt att du inte kan se vit text på en svart bakgrund, då hade DOS varit obrukbart för dig, men det gör inte att det är obrukbart generellt sett. Obrukbart är också ett väldigt starkt uttryck, det (startskärmen) är inte obrukbart, de flesta kan bruka det utan problem, en del föredrar vad som fanns innan men det gör inte det nya obrukbart.
Citat:
Sedan behöver du inte haka upp dig på just hjul. Säg som exempel att du byter ut ratten mot en joystick. Vissa skulle nog tycka det var bättre, och andra skulle tycka att det inte gick att styra fordonet på det sättet. Det handlar mer om att du har bestämt dig för att ditt användarmönster och dina lösningar på de problem du upplever är allmängiltiga och eftersom de fungerar bra för dig så borde de minsann duga åt andra också.
Men om Audi nu väljer att bara tillverka bilar med joystick, då är det inte så produktivt för dig eller någon annan att gnälla om det i evinnerlighet utan istället så hade man gått till BMW och köpt en bil med ratt liksom. Liknelsen håller dock inte för det hade inte varit enkelt eller ens görbart för en vanlig person att installera en ratt i en bil som styrs med joystick, vilket det är att installera en startmenyersättare. Å andra sidan finns det förstås inte lika många alternativ på datormarknaden, utöver Chromebooks och macar så är det rätt tunt liksom. Men det vägs ju upp av att det är så enkelt att installera en ersättare.
snajk är inte uppkopplad
2014-09-15, 17:59   #6277

Ozzed

Medlem

Ozzeds avatar

Plats: Jönköping

Registrerad: feb 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av snajk Visa inlägg
Men om de flesta är/verkar nöjda med fyrkantiga hjul så är det inte hjulen det är fel på utan personen som inte kan hantera dem. Just fyrkantiga hjul hade förstås ingen varit nöjd med. Det spelar ingen roll om man är värsta säg Toyota fanboyen liksom, fyrkantiga hjul hade inte fungerat. Men många är nöjda med startskärmen, hur många eller hur stor andel har ingen betydelse för denna del av diskussionen. Om en dator blir obrukbar för dig för att en liten del har ändrat utseende som merparten kan hantera utan problem så är det dig det är fel på inte gränssnittet. Sen är det ju "fel" på dig, du är gravt synskadad så du är ett specialintresse med speciella behov som inte går att applicera på allmänheten. Jag har bekanta med ännu värre synskador som sitter med punktskriftsdisplayer och liknande och de kan inte hantera varken gamla eller nya startmenyn men de kräver heller inte att den ska fungera för dem förstås.


Fast det är en väldig skillnad på obrukbart och obrukbart för mig. Du kanske är färgblind på så sätt att du inte kan se vit text på en svart bakgrund, då hade DOS varit obrukbart för dig, men det gör inte att det är obrukbart generellt sett. Obrukbart är också ett väldigt starkt uttryck, det (startskärmen) är inte obrukbart, de flesta kan bruka det utan problem, en del föredrar vad som fanns innan men det gör inte det nya obrukbart.


Men om Audi nu väljer att bara tillverka bilar med joystick, då är det inte så produktivt för dig eller någon annan att gnälla om det i evinnerlighet utan istället så hade man gått till BMW och köpt en bil med ratt liksom. Liknelsen håller dock inte för det hade inte varit enkelt eller ens görbart för en vanlig person att installera en ratt i en bil som styrs med joystick, vilket det är att installera en startmenyersättare. Å andra sidan finns det förstås inte lika många alternativ på datormarknaden, utöver Chromebooks och macar så är det rätt tunt liksom. Men det vägs ju upp av att det är så enkelt att installera en ersättare.
Allt detta blir märkligt att diskutera eftersom "gnället" ju har gett resultat. Startmenyn kommer ju tillbaka i Windows 9, och jag tror inte så hade varit fallet om "de flesta" varit nöjda med Modern UI, det säger väl sig själv att det hade varit smidigare för dem att fortsätta med ett gränssnitt istället för att återgå till att fragmentera desktop och mobil, som man nu tvingas göra. De flesta är naturligtvis missnöjda med Modern UI på desktop och accepterar inte att startmenyn saknas i 8.x, och därför kommer den tillbaka.

Angående min synskada så är den enda anpassning jag behövt göra tidigare att köra classic-temat.. Men dessa färger hit och dit grötar till det, så jag hoppas såklart att något som liknar classic-temat kommer vara valbart i nian.
__________________
http://ozzed.net
Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök :)

Jag finns också på Jamendo och last.fm
Ozzed är uppkopplad nu
2014-09-15, 19:10   #6278

Fafne

Medlem

Registrerad: mar 2012

"Gnället" har nog inte gett något resultat alls.
MS visste att de var ute på djupt vatten när de använde Metro/Modern/Touch First på Win8.
Det var därför de var så givmilda och sålde licenser för 200-300kr under lanseringen. De var tvungna att att få ut det till en bred publik snabbt.

Att MS inte lyssnade på betatestare när de tog bort Win8:s ursprungliga startmeny. Visar ju på att de inte ville lyssna.
Varför de prompt skulle ha Metro/Modern/Touch First på datorOS:et har ältats så många gånger i tråden att det behövs inte göras i detta inlägg *Host* mobiler och surfplattor *Host*.

De som misskötte sitt jobb med Win8 på MS sparkades, slutade eller omplacerades. Nu försöker MS rädda vad som räddas kan och snabbt ska det gå.

Fast fortfarande vill inte MS ta bort bloatwaren som kommer med Windows. Hur mycket jag än skriver och klagar/gnäller/tjatar på det, här på Swec.
__________________
SweClockers.com Har blivit ett Microsoft Fanboy forum, tyvärr.
Fafne är inte uppkopplad
2014-09-15, 19:10   #6279

Petterk

Medlem

Plats: Flen

Registrerad: jul 2001

Mycket som introducerades med åttan har de såklart lämnat bakom sig då det inte var någon riktig tanke bakom det hela. T.o.m. med 8.1 och 8.1U1 så skulle de inte komma på tanken att säga åt dig och stänga av datorn via charmsbaren t.ex. Nu blir varken startskärmen eller inställningarna som ligger under den helskärm i kommande operativsystem och de inför en ny startmeny där man kan välja att ha saker som livetiles eller välja bort dem. Välja att köra program i fönster osv, så man slipper flera olika sätt för att hantera program på skrivbordet. Att det blev lite fel när Windows Runtime från deras mobilsatsning skulle in i Windows och startmenyn togs bort har man sett både utåt och internt från Microsoft. Microsoft vill såklart leverera en lösning som inte är beroende av startmenyersättare eller att de måste ändra massor småsaker för att det ska gå att jobba i systemet. Vill de varken i sin egen organisation eller att deras kunder ska behöva göra. Sen finns det ju anledning till att de har ny ledning. De kommer nog vara mer försiktiga i framtiden och välja en riktning de kan hålla.
Petterk är uppkopplad nu
2014-09-15, 19:20   #6280

Broken-arrow

Medlem

Broken-arrows avatar

Plats: sweden

Registrerad: dec 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Damodred Visa inlägg
Ja du, det där med utseendet (ModernUI undantaget) kan ju stötas in i sodom om man vill. Det enda jag har att säga om det är att utseendet på Windows har utvecklats för varje generation operativsystem och så får man tycka vad man vill om det.
Jo, pängen är bara att är man inte nöjd med den nya kunde man enkelt högerklocka på skrivbordet och ändra utseendet efter tycke och smak. Inte som nu när man behöver tredjepart verktyg som även är massa skit med (reklam och liknande i gratis versionerna), som jag i alla fall inte vill ha som grundfunktioner i Windows.

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Damodred Visa inlägg
Dessa billiknelser slutar aldrig att förvåna
Fyrkantiga hjul hade de facto gjort en bil obrukbar, ModernUI är bara obrukbart för att den enskilda användaren som bestämt sig för att så är fallet. Så... Det faller ganska platt.
Näpp det hade gått att köra med fyrkantiga hjul. Fast hade blivit extremt obekvämt.

Det är just det med modern och hela ui, när allt ligger fragmenterat. Det blir inte bekväm upplevelse. Win 9 verkar inte bli helt bra häller.

Börjar fundera på linux, men spel funkar inte än helt ok (program är inget stor problem för mig, om dom funkar eller inte).
__________________
Min nuvarande rigg: Fractal Design Define R4| Nätagg VX 550w | CPU i5 2500K |VENGEANCE LP 4 GB X2|Moderkort P67 Extreme4|Geforce 670 windforce|Dell ULTRASHARP 23''
Min gamla: Processor: AMD 6000+Ram: Corsair 2 GB X 2|Grafikkort: Radeon HD5770| Nätagg: XFX 450
Mitt bygge:
Bygglogg Fri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr\\
Broken-arrow är inte uppkopplad Folding
2014-09-15, 19:59   #6281

virtual void

Datavetare

virtual voids avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: jun 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av snajk Visa inlägg
Jo, det är en spännande situation. Chromebooks kan absolut ta över många uppgifter inom företagsvärlden, kanske inte den stora merparten av kontorsdatorer men säkerligen många som har lite enklare uppgifter, de flesta affärssystem, ärendehanteringssystem och liknande är ju webbaserade idag liksom. Det största hindret för denna utveckling är nog att inte programmet Outlook finns och att webbtjänsten inte är tillräckligt bra ännu. Kommunikation internt och mellan företag sker fortfarande via mail i väldigt stor utsträckning. De Chromebooks som finns idag är inte direkt riktade mot företag heller, de är generellt plastiga och har exempelvis dåliga skärmar och tangentbord och känns allmänt budget. Men det kan ju ändras snabbt.

Android som plattform för generella datoruppgifter på företag är för begränsat i dagsläget och inget tyder på att det skulle ändras varken på lång eller kort sikt.


Tja, eller kompatibilitet i allmänhet. Sen har de ju igenkänningsfaktorn vilken inte ska underskattas. Jag vet att många påstår att den är borta i och med åttan, men det stämmer ju inte, startmenyn är ny men i övrigt så är skrivbordsmiljön och Windows som helhet väldigt likt tidigare versioner. Omställningen till Linux/OSX/ChromeOS är mycket besvärligare.


Problemet är att fördelarna med Chromebooks inte är så stora och att begränsningarna är det. Allt du kan göra på en Chromebook kan du ju göra minst lika bra på Windows liksom och kostnaden för Windowslicenserna är en ytterst liten parentes i sammanhanget. Chromebooks stora fördel för konsumenter är ju att de är simpla och att det är relativt riskfritt att använda dem, en företagsdator med Windows är vanligtvis nerlåst så den ligger på ungefär samma risknivå och när det kommer till enkelheten så är det ofta en nackdel för denna marknad. Det passar dock för enklare uppgifter, som jag nämnde ovan, exempelvis kundtjänst eller reception skulle mycket väl kunna sitta med Chromebooks. Frågan är om de fördelar man får av det är värt kostnaden att ha ett OS till att underhålla osv.


Du betalar väl lika mycket för IE som du betalar för övriga Windowskomponenter? Jag menar, jag använder inte WordPad någonsin utan betalar för Office, det betyder inte att WordPad gör OS:et mindre attraktivt för min del eller att en utgåva utan den skulle bli billigare. Du behöver heller inte betala för en startmenyersättare, det finns flera gratisalternativ, och funktionellt så innehåller startskärmen nästan exakt samma saker som gamla startmenyn så det är inte så att du tappar funktionalitet av att gå över.
Vad är det som är så viktigt i Outlook att man inte kan klara sig utan det? Var över 10år sedan jag körde Outlook som separata program sist, så något måste jag gått miste om. Har på senare tid börjat använda Outlooks webbapplikation i stället för att köra någon annan klient mot Exchange-serven, menar du att webboutlook inte fungerar på ChromeOS? Fungerar utmärk på Win8,OSX och Ubuntu i alla fall.

Sedan, vad gör en hemanvändare mer än det som finns webbläsaren? På vilket sätt har Chromebooks webbläsare inte tillräckligt bra igenkänningsfaktor?

Och vad det gäller applikationer, ChromeStore har betydligt fler applikationer än vad du hittar i Windows store + senaste versionen av Chrome OS har en fullständig Android-stack. Just nu är det en begränsad mängd applikationer från PlayStore som Google gjort tillgängliga, men handlar nog mest om att man vill testa Android-stacken i ChromeOS än att det permanent kommer vara så.
__________________
Those who don't understand UNIX are condemned to reinvent it, poorly. – Henry Spencer
virtual void är inte uppkopplad
2014-09-15, 20:29   #6282

Petterk

Medlem

Plats: Flen

Registrerad: jul 2001

Citat:
Ursprungligen inskrivet av virtual void Visa inlägg
Vad är det som är så viktigt i Outlook att man inte kan klara sig utan det? Var över 10år sedan jag körde Outlook som separata program sist, så något måste jag gått miste om. Har på senare tid börjat använda Outlooks webbapplikation i stället för att köra någon annan klient mot Exchange-serven, menar du att webboutlook inte fungerar på ChromeOS? Fungerar utmärk på Win8,OSX och Ubuntu i alla fall.

Sedan, vad gör en hemanvändare mer än det som finns webbläsaren? På vilket sätt har Chromebooks webbläsare inte tillräckligt bra igenkänningsfaktor?

Och vad det gäller applikationer, ChromeStore har betydligt fler applikationer än vad du hittar i Windows store + senaste versionen av Chrome OS har en fullständig Android-stack. Just nu är det en begränsad mängd applikationer från PlayStore som Google gjort tillgängliga, men handlar nog mest om att man vill testa Android-stacken i ChromeOS än att det permanent kommer vara så.
Det man förlorar med OWA om man inte kör IE är S/MIME-kryptering. Annars så stödjer den ju Linux, samt även iPad. Chrome på ChromeOS bör gå lika bra som på Mac OS och Linux. Åtminstone så länge Microsoft vill detta. Annars får man nerskalad variant.

Material Design bland annat betyder som sagt att de kommer anpassa applikationer även för ChromeOS och dess skärm/form, det blir ju ett designmål utöver telefoner, plattor och TV som Material Design ska underlätta för så allt ska hänga ihop. Så vi får se efter Android L vad det blir av det.

OWA är inte samma sak som outlook.com för de som inte förstått det. Vill man ha kryptering finns andra klienter i vissa fall. Det får du ju på iOS, BB10, WP8.1 osv inbyggt och hos Android med t.ex. Nitrodesks Touchdown som Symantec just köpt upp. På OS X så stödjer Mail S/MIME och EAS. Är mest om man har någon form av plugin/add-on i Outlook man kan känna sig tvingad att använda det. För vanliga mail/kalendersysslor behövs det inte. Exchangeprotokollen är dokumenterade och Microsoft licensierar ut det till konkurrenter så tredjepartslösningar har på mobilsidan ofta haft bättre stöd än Microsofts egna lösningar. Sen är det ju inte alla som kör Exchange och Outlook behövs inte direkt för att jobba mot IMAP, iCal och liknande.
Petterk är uppkopplad nu
2014-09-15, 20:45   #6283

Damodred

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: jun 2003

Det enda jag kan anmärka på med Chromebook är själva konceptet med datorer utan någon egentlig hårddisk och krav på molnet. Jag har gbit-nätverk hemma, 100mbit fiber som internetanslutning och 4G i telefonhastighet - aldrig att jag skulle vilja vara beroende av det, det är på tok för slött och medan tanken är fin så är det inte användbart ändå om man måste flytta data i någon större utsträckning.
Damodred är inte uppkopplad
2014-09-15, 21:24   #6284

sAAb

Medlem

sAAbs avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: jan 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Damodred Visa inlägg
Det enda jag kan anmärka på med Chromebook är själva konceptet med datorer utan någon egentlig hårddisk och krav på molnet. Jag har gbit-nätverk hemma, 100mbit fiber som internetanslutning och 4G i telefonhastighet - aldrig att jag skulle vilja vara beroende av det, det är på tok för slött och medan tanken är fin så är det inte användbart ändå om man måste flytta data i någon större utsträckning.
Även Microsoft satsar på molnet, med Office365. Chromebooks har ju numera flera GB lokalt minne också.

Problemet är nog inte 100 mbit ned, utan om du har lägre uppladdningshastigheter för tex Dropbox eller motsvarande.

Fast jag inser inte fullt ut vad det här har med os att göra.
__________________
|GA Triton ATX|P35-DQ6|Q6600|Ultra-120eXt|Noctua NF-S12-1200|OCZ ZX 1000W|4x2GB Corsair667MHz |GeForce GTX260|Samsung TA24-550|Win 7/Debian Sid 64 KDE 4.x|¤|NoName chassi ATX|Asus P8P67-B3|2500K|OCZ GXS 850W|2x4GB Corsair Vengeance|GeForce GTX670|Philips 27"|Debian Sid 64 KDE 4.x|

sAAb är inte uppkopplad
2014-09-15, 21:30   #6285

mrqaffe

Medlem

mrqaffes avatar

Plats: Salstad

Registrerad: feb 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Damodred Visa inlägg
Det enda jag kan anmärka på med Chromebook är själva konceptet med datorer utan någon egentlig hårddisk och krav på molnet. Jag har gbit-nätverk hemma, 100mbit fiber som internetanslutning och 4G i telefonhastighet - aldrig att jag skulle vilja vara beroende av det, det är på tok för slött och medan tanken är fin så är det inte användbart ändå om man måste flytta data i någon större utsträckning.
What storage options do Chromebooks provide?
Local Storage Options:
Chromebooks provide a limited amount of internal storage: the amount of storage available depends on the model of Chromebook you own and start at 16GB and rise to 300GB of internal, local storage. All Chromebooks provide an SD card slot so you can extend storage using SD memory cards.

http://www.steegle.com/google-device...books-provide-
Lagringen fungerar däremot inte på samma sätt som "en vanlig dator" men Chromebooks kan lagra saker internt , de har ju dessutom usb.
Man kan ju även ha ett eget "moln" hemma i lanet så man behöver inte lagra allt på Google drive om man inte vill.
__________________
Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.
mrqaffe är uppkopplad nu
2014-09-15, 23:07   #6286

strejf

Medlem

strejfs avatar

Registrerad: maj 2007

Ojoj nu närmar det sig Spännande!

"The event will focus on enterprise and power users of Windows."

http://www.theverge.com/2014/9/15/61...-san-francisco
__________________
108 punkter där jag tycker att Windows 8 och 8.1 är bättre än Windows 7
http://www.sweclockers.com/forum/22-...s-8-och-8-1-a/
Testa Final Fantasy XIV gratis
http://www.ffxiv-freetrial.com/en/
strejf är uppkopplad nu
2014-09-15, 23:30   #6287

sAAb

Medlem

sAAbs avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: jan 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av strejf Visa inlägg
Ojoj nu närmar det sig Spännande!

"The event will focus on enterprise and power users of Windows."

http://www.theverge.com/2014/9/15/61...-san-francisco
Nice!

Särskilt det här: "The event will focus on enterprise and power users of Windows"

Lovande! Hoppas att de nu inte fumlar till det.
__________________
|GA Triton ATX|P35-DQ6|Q6600|Ultra-120eXt|Noctua NF-S12-1200|OCZ ZX 1000W|4x2GB Corsair667MHz |GeForce GTX260|Samsung TA24-550|Win 7/Debian Sid 64 KDE 4.x|¤|NoName chassi ATX|Asus P8P67-B3|2500K|OCZ GXS 850W|2x4GB Corsair Vengeance|GeForce GTX670|Philips 27"|Debian Sid 64 KDE 4.x|

sAAb är inte uppkopplad
igår, 07:32   #6288

snajk

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: jun 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Ozzed Visa inlägg
Allt detta blir märkligt att diskutera eftersom "gnället" ju har gett resultat. Startmenyn kommer ju tillbaka i Windows 9, och jag tror inte så hade varit fallet om "de flesta" varit nöjda med Modern UI, det säger väl sig själv att det hade varit smidigare för dem att fortsätta med ett gränssnitt istället för att återgå till att fragmentera desktop och mobil, som man nu tvingas göra. De flesta är naturligtvis missnöjda med Modern UI på desktop och accepterar inte att startmenyn saknas i 8.x, och därför kommer den tillbaka.
Jo, grattis. Ni har lyckats gnälla världens största OS tillbaka i utvecklingen...
Citat:
Angående min synskada så är den enda anpassning jag behövt göra tidigare att köra classic-temat.. Men dessa färger hit och dit grötar till det, så jag hoppas såklart att något som liknar classic-temat kommer vara valbart i nian.
Inga av temana som följer med duger? Det finns ju flera högkontrastteman och hur många andra som helst. Högkontrasttemana tar också bort exempelvis färgerna i Start.
Citat:
Ursprungligen inskrivet av virtual void Visa inlägg
Vad är det som är så viktigt i Outlook att man inte kan klara sig utan det? Var över 10år sedan jag körde Outlook som separata program sist, så något måste jag gått miste om. Har på senare tid börjat använda Outlooks webbapplikation i stället för att köra någon annan klient mot Exchange-serven, menar du att webboutlook inte fungerar på ChromeOS? Fungerar utmärk på Win8,OSX och Ubuntu i alla fall.
Det är en hel del funktionalitet man går miste om, webappen går inte att jämföra. Till exempel integration med övriga Office, AD och många andra MS-produkter som MS SQL Server, Visual Studio, Team Foundation Server, Dynamics osv. Främst handlar det dock inte om specifika funktioner utan om att folk är så inkörda på Outlook överallt. Jag tycker inte Outlook är perfekt på något sätt, det är ett kraftfullt och funktionellt program men det är inte användarvänligt eller trevligt att arbeta i, men det har varit ett krav på alla arbetsplatser jag har varit på (där jag har jobbat med datorer).
Citat:
Sedan, vad gör en hemanvändare mer än det som finns webbläsaren? På vilket sätt har Chromebooks webbläsare inte tillräckligt bra igenkänningsfaktor?
Nu var det företagsanvändare vi pratade om och de gör för det mesta ganska mycket mer än att surfa. Men även hemanvändare brukar slå i funktionalitetsväggen ganska snabbt på en Chromebook. Jag har lånat ut simpla datorer med Chromium till släktingar och dylikt exempelvis medan de väntar på en ny dator eller så och alla har känt sig begränsade och inte kunnat göra vad de ville. Jag trodde inte det skulle vara så, jag trodde att en browser med Docs och liknande borde räcka för de flesta men många gör mer än man tror med sina datorer, till exempel torrents, bildbehandling (mer än vad som finns inbyggt i typ Picasa) osv.
Citat:
Och vad det gäller applikationer, ChromeStore har betydligt fler applikationer än vad du hittar i Windows store + senaste versionen av Chrome OS har en fullständig Android-stack. Just nu är det en begränsad mängd applikationer från PlayStore som Google gjort tillgängliga, men handlar nog mest om att man vill testa Android-stacken i ChromeOS än att det permanent kommer vara så.
Chromestore har fler "appar" (det är ju oftast bara en länk och i bästa fall en plugin) än Windows Store men Windows har ju också 25 år av andra program som i de allra flesta fallen fungerar utmärkt. Man kan också köra Android-appar i Windows utan någon begränsning.
snajk är inte uppkopplad
igår, 08:06   #6289

Ozzed

Medlem

Ozzeds avatar

Plats: Jönköping

Registrerad: feb 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av strejf Visa inlägg
Ojoj nu närmar det sig Spännande!

"The event will focus on enterprise and power users of Windows."

http://www.theverge.com/2014/9/15/61...-san-francisco
Verkar helt klart lovande

Citat:
Ursprungligen inskrivet av snajk Visa inlägg
Jo, grattis. Ni har lyckats gnälla världens största OS tillbaka i utvecklingen...


Inga av temana som följer med duger? Det finns ju flera högkontrastteman och hur många andra som helst. Högkontrasttemana tar också bort exempelvis färgerna i Start.
Inte så mycket "tillbaka i utvecklingen" som "tillbaka från ett feltänk". Samma gränssnitt oavsett inmatningsmetod är dömt att misslyckas. Det kanske går att få det att fungera "OK", men det folk vill ha är ju "det bästa gränssnittet utan kompromisser", och skall man anpassa ett gränssnitt för flera olika inmatningsmetoder som helt skiljer sig från varandra så blir det såklart fel. Mus och tangentbord är snabba precisionsverktyg, medans touch är långsamt och till sin natur kräver god marginal då snabbheten ökar i proportion till träffytan. Det går inte att kombinera på ett vettigt sätt och MUI är ett skolexempel på varför.

Mitt största problem med de nya temana är att inget erbjuder en tydlig skillnad mellan aktivt och passivt fönster så som Classic-temat gör. Och då hjälper inte högkontrast-tema då fokuset där snarare ligger på att öka skillnaden mellan text och bakgrund.
__________________
http://ozzed.net
Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök :)

Jag finns också på Jamendo och last.fm
Ozzed är uppkopplad nu
igår, 10:15   #6290

snajk

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: jun 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Ozzed Visa inlägg
Inte så mycket "tillbaka i utvecklingen" som "tillbaka från ett feltänk". Samma gränssnitt oavsett inmatningsmetod är dömt att misslyckas. Det kanske går att få det att fungera "OK", men det folk vill ha är ju "det bästa gränssnittet utan kompromisser", och skall man anpassa ett gränssnitt för flera olika inmatningsmetoder som helt skiljer sig från varandra så blir det såklart fel. Mus och tangentbord är snabba precisionsverktyg, medans touch är långsamt och till sin natur kräver god marginal då snabbheten ökar i proportion till träffytan. Det går inte att kombinera på ett vettigt sätt och MUI är ett skolexempel på varför.
Vi har varit igenom detta innan men vi kan ta det ett varv till. Det är skillnader i precision mellan en mus och ett finger, därav fungerar det exempelvis inte bra med fingrarna på skrivbordet då det är ett gränssnitt som förväntar sig ett pekverktyg med hög precision, men även med mus så är det en fördel att ha stora mål som är lätta att träffa då det kräver mindre insats från användaren för att träffa rätt. Så oavsett pekdon är det en avvägning mellan informationstäthet och den kognitiva kapaciteten hos användaren. Sen kan man förstås träffa mindre mål med en mus än med ett finger på grund av precisionen, men bara för att det går att ha mindre mål så betyder inte det att det är att föredra. Större mål har ju flera fördelar, förutom just att de är lättare att träffa så kan man också göra dem mer distinkta så att de är lättare att känna igen och man kan ha mer information i dem.

Avstånd mellan målen är också en del i ekvationen förstås men det har inte blivit längre från startknappen till de första 20 programmen (som var typ så många som visades i gamla startmenyn på första nivån) och till de övriga pinnade programmen på start är det kortare för att i gamla start var man tvungen att gå till alla program för att komma åt fler än de första pinnade (eller, om du vill, för att man inte kan pinna fler än vad som får plats på första nivån i gamla start).

Sen är ju programmen på denna nivån organiserade på ett annat sätt än i gamla start, de pinnade programmen hamnar där du lägger dem och ligger kvar där, till skillnad från Alla program i gamla start som är ordnade i bokstavsordning. Alla program i nya start är också det dock, men man behöver inte använda den nivån alls lika ofta som i gamla eftersom man kan pinna obegränsat med program till första nivån. Alltså behöver man inte veta vad programmet (eller dess mapp) heter för att hitta det utan man behöver bara komma ihåg ungefär vart någonstans man lagt det (typ uppe till vänster, mitten längst ner) om man har pinnat det, och kan man namnet så finns förstås sökfunktionen kvar som tidigare.

Sen håller jag förstås med om att Alla program-vyn inte är lika bra som tidigare, inte för att den var bra tidigare men den är ännu sämre nu. De hade kunnat lösa det på massor av sätt som hade fungerat bättre, men samtidigt förstår jag ju deras vision om enkelhet; att denna meny ska vara statisk, inte expandera och dra ihop sig när man arbetar med den utan att programmen ska finnas där de fanns sist liksom. Fortfarande inte bra dock.
Citat:
Mitt största problem med de nya temana är att inget erbjuder en tydlig skillnad mellan aktivt och passivt fönster så som Classic-temat gör. Och då hjälper inte högkontrast-tema då fokuset där snarare ligger på att öka skillnaden mellan text och bakgrund.
Fast du kan ju välja färger på aktiva och inaktiva fönster i de temana, så jag förstår inte hur det kan vara ett problem med dem. Sen att de ser ut som skit är ju en annan sak förstås, men ärligt talat så ser det klassiska temat också ut som skit. Till exempel.
snajk är inte uppkopplad
igår, 11:31   #6291

Ozzed

Medlem

Ozzeds avatar

Plats: Jönköping

Registrerad: feb 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av snajk Visa inlägg
Vi har varit igenom detta innan men vi kan ta det ett varv till. Det är skillnader i precision mellan en mus och ett finger, därav fungerar det exempelvis inte bra med fingrarna på skrivbordet då det är ett gränssnitt som förväntar sig ett pekverktyg med hög precision, men även med mus så är det en fördel att ha stora mål som är lätta att träffa då det kräver mindre insats från användaren för att träffa rätt. Så oavsett pekdon är det en avvägning mellan informationstäthet och den kognitiva kapaciteten hos användaren. Sen kan man förstås träffa mindre mål med en mus än med ett finger på grund av precisionen, men bara för att det går att ha mindre mål så betyder inte det att det är att föredra. Större mål har ju flera fördelar, förutom just att de är lättare att träffa så kan man också göra dem mer distinkta så att de är lättare att känna igen och man kan ha mer information i dem.

Avstånd mellan målen är också en del i ekvationen förstås men det har inte blivit längre från startknappen till de första 20 programmen (som var typ så många som visades i gamla startmenyn på första nivån) och till de övriga pinnade programmen på start är det kortare för att i gamla start var man tvungen att gå till alla program för att komma åt fler än de första pinnade (eller, om du vill, för att man inte kan pinna fler än vad som får plats på första nivån i gamla start).

Sen är ju programmen på denna nivån organiserade på ett annat sätt än i gamla start, de pinnade programmen hamnar där du lägger dem och ligger kvar där, till skillnad från Alla program i gamla start som är ordnade i bokstavsordning. Alla program i nya start är också det dock, men man behöver inte använda den nivån alls lika ofta som i gamla eftersom man kan pinna obegränsat med program till första nivån. Alltså behöver man inte veta vad programmet (eller dess mapp) heter för att hitta det utan man behöver bara komma ihåg ungefär vart någonstans man lagt det (typ uppe till vänster, mitten längst ner) om man har pinnat det, och kan man namnet så finns förstås sökfunktionen kvar som tidigare.

Sen håller jag förstås med om att Alla program-vyn inte är lika bra som tidigare, inte för att den var bra tidigare men den är ännu sämre nu. De hade kunnat lösa det på massor av sätt som hade fungerat bättre, men samtidigt förstår jag ju deras vision om enkelhet; att denna meny ska vara statisk, inte expandera och dra ihop sig när man arbetar med den utan att programmen ska finnas där de fanns sist liksom. Fortfarande inte bra dock.
Oavsett mattematiken bakom så är det ju onekligen så att folk föredrar olika, och i och med det nya frångår man "en kostym ska passa alla"-tänket och låter folk välja själva. Det är bra.

Citat:
Fast du kan ju välja färger på aktiva och inaktiva fönster i de temana, så jag förstår inte hur det kan vara ett problem med dem. Sen att de ser ut som skit är ju en annan sak förstås, men ärligt talat så ser det klassiska temat också ut som skit. Till exempel.
Sant, men jag kan fortfarande inte få grå fönster och vita adressfält. Vill jag ha ett vill adressfält får jag köpa att hela fönstret blir vitt. I classic-temat är adressfältet vitt oavsett. Det kan naturligtvis vara en vanesak och grå fönster kanske inte alls är optimalt men jag tycker det varit en fin inramning att textinmatningsfält är vita medans resten har en annan färg. Det kan varit jag som klantat till det också när jag höll på sist. Jag får kolla på det igen.

Det jag är ute efter är alltså grå fönster, vit menyrad, och att själva "innehållsarean" med ikoner och så ska vara vit.
__________________
http://ozzed.net
Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök :)

Jag finns också på Jamendo och last.fm
Ozzed är uppkopplad nu
igår, 13:57   #6292

snajk

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: jun 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Ozzed Visa inlägg
Oavsett mattematiken bakom så är det ju onekligen så att folk föredrar olika, och i och med det nya frångår man "en kostym ska passa alla"-tänket och låter folk välja själva. Det är bra.
Jag tycker dock inte att det är det. Nu kommer Windows att se ganska olika ut beroende på vad användaren har gjort för val och det gör allting mer komplext, allt ifrån utbildningar, support, och liknande till att koden, både Windows egna och alla andra programs, måste ta hänsyn till att båda dessa metoder finns och kan användas. Nu är det väl inget större man behöver göra om man gör tredjepartsprogram, bara se till att man skapar upp en post i gamla startmenyn men inte i nya typ, men för de som utvecklar Windows så ökar komplexiteten en hel del. All tid man lägger på nya funktioner kostar ju mångdubbelt i tid för testning och uppdatering av allt annat som har att göra med funktionen i fråga.

Det är ju fint för användaren för stunden då hen sliper lära sig något nytt, men på sikt så går det inte att hålla fast vid alla gamla användningsmönster och då har man gjort sig själv en otjänst genom att låsa fast sig än mer vid något som redan från början inte var särskilt bra.
Citat:
Sant, men jag kan fortfarande inte få grå fönster och vita adressfält. Vill jag ha ett vill adressfält får jag köpa att hela fönstret blir vitt. I classic-temat är adressfältet vitt oavsett. Det kan naturligtvis vara en vanesak och grå fönster kanske inte alls är optimalt men jag tycker det varit en fin inramning att textinmatningsfält är vita medans resten har en annan färg. Det kan varit jag som klantat till det också när jag höll på sist. Jag får kolla på det igen.

Det jag är ute efter är alltså grå fönster, vit menyrad, och att själva "innehållsarean" med ikoner och så ska vara vit.
Well, I want a toilet made out of solid gold but it's not just in the cards, is it..?
Det är en detalj och detaljer ändras utan att man kan göra något åt det. Rundade hörn har exempelvis varit tvunget i rätt många år nu och många har problem med det för att runda hörn inte passar på fyrkantiga fönster på fyrkantiga skärmar, det skär sig rent estetiskt för en hel del människor. Men tough shit liksom, man måste kunna hantera smärre estetiska ändringar utan att helt tappa koncepten annars bör man kanske sluta med datorer och plocka upp stickning eller nåt istället.
snajk är inte uppkopplad
igår, 14:14   #6293

Ozzed

Medlem

Ozzeds avatar

Plats: Jönköping

Registrerad: feb 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av snajk Visa inlägg
Jag tycker dock inte att det är det. Nu kommer Windows att se ganska olika ut beroende på vad användaren har gjort för val och det gör allting mer komplext, allt ifrån utbildningar, support, och liknande till att koden, både Windows egna och alla andra programs, måste ta hänsyn till att båda dessa metoder finns och kan användas. Nu är det väl inget större man behöver göra om man gör tredjepartsprogram, bara se till att man skapar upp en post i gamla startmenyn men inte i nya typ, men för de som utvecklar Windows så ökar komplexiteten en hel del. All tid man lägger på nya funktioner kostar ju mångdubbelt i tid för testning och uppdatering av allt annat som har att göra med funktionen i fråga.

Det är ju fint för användaren för stunden då hen sliper lära sig något nytt, men på sikt så går det inte att hålla fast vid alla gamla användningsmönster och då har man gjort sig själv en otjänst genom att låsa fast sig än mer vid något som redan från början inte var särskilt bra.
Det är väl en åsiktsfråga. Microsoft ansåg själva att Startmenyn behövde förändras, vissa användare höll inte med, andra tyckte det var bättre, allt fokus flyttades från produkten till en, för Microsoft, liten "skitsak" det går ju inte. Om jag förstår dig rätt så tycker du att det finns ett egenvärde i att lära sig nya arbetssätt mest för att de är nya, men om man mer är intresserad av att kunna utföra sin uppgift snabbt och smidigt och inte ser något värde i det nya, och dessutom sällar sig till en så stor grupp av användare att Microsoft tvingar ändra sig, så upplever man förmodligen inte att det gamla var något fel på.

Jag kan förså värdet av MUI på touch, som sagt, men i bästa fall så blir det "ingen skillnad" i tid när man väl lärt sig det nya med mus och tangentbord, och då har man ju tappat den tiden det tog att lära sig, utan att tjäna något i längden.

Om det skall vara lönt att lära sig nytt, måste varje utförd åtgärd ta avsevärt kortare tid varje gång, eller ge andra fördelar som man, efter att man vant sig med, inte klarar sig utan. MUI gör ingetdera. Men de som ändå föredrar det kan ju välja att ha det kvar, och jag tror att den extra utveckling som det eventuellt innebär är väl värt det för Microsoft då det annars hade handlat om deras överlevnad på sikt.

Citat:
Well, I want a toilet made out of solid gold but it's not just in the cards, is it..?
Det är en detalj och detaljer ändras utan att man kan göra något åt det. Rundade hörn har exempelvis varit tvunget i rätt många år nu och många har problem med det för att runda hörn inte passar på fyrkantiga fönster på fyrkantiga skärmar, det skär sig rent estetiskt för en hel del människor. Men tough shit liksom, man måste kunna hantera smärre estetiska ändringar utan att helt tappa koncepten annars bör man kanske sluta med datorer och plocka upp stickning eller nåt istället.
Det där är nog lite olika på hur man ser det. Om jag ser en realistisk chans att få som jag vill så ställer jag gärna till ett jävla hallå, även för "små" ändringar. Om jag upplever att förändringen är "sämre" så spelar det ingen roll om det bara blir "lite" sämre.. Förändringar ska alltid vara till det bättre, annars ska man låta det vara, enligt mig. Om det inte är trasigt, laga det inte. Och är det trasigt, så märks det såsmåningom, och då får man laga det då, helt enkelt.
__________________
http://ozzed.net
Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök :)

Jag finns också på Jamendo och last.fm
Ozzed är uppkopplad nu
igår, 14:33   #6294

daevilb

Medlem

Plats: SOLNA

Registrerad: sep 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av strejf Visa inlägg
Ojoj nu närmar det sig Spännande!

"The event will focus on enterprise and power users of Windows."

http://www.theverge.com/2014/9/15/61...-san-francisco
Jag har en liten fråga till dig strejf, jag satt precis och skulle installera Hyper-V rollen på min dator hemma för att labba med Sp2013 & SRV2012R2 men upptäckte att jag hade Windows 8.1 och INTE 8.1 PRO vilken är kravet för att köra Hyper-V!..

är det verkligen så illa att man ska behöva köpa ett helt nytt Windows 8.1 pro för (1200:- nånting tror jag det fanns för) eller LÅSA UPP funktionen i den nuvarande installationen, FÖR 1200:-!!!!!??
__________________
Asus G55 | 12GB | 240GB Vertex 3 LT SSD | Win 8 Pro
| i7 3770K | 16 GB | Samsung SSD 840 250gb | Radeon HD7970 Ghz Edition | Asus 27" 144Hz | Win 8 Pro|
daevilb är inte uppkopplad
igår, 15:10   #6295

Petterk

Medlem

Plats: Flen

Registrerad: jul 2001

Rundade hörn var bara krav med Aero. Går fortfarande att köra utan alla nya DWM-features i Windows 7.

Det finns tredjepartsteman för Windows 7 med kantiga hörn, du eller ni som gillar att installera tillägg. Alltså med Aero Glass/DWM. Om du inte vill köra classic.

Sen antar jag att konstnärer som använder rundade, kurvade och organiska former måste använda runda eller avrundade målardukar. Att all text på ett kantigt A4 borde vara i runskrift. Osv.

Det träffar inte så mycket rätt när ni bara ska kasta paj.
Petterk är uppkopplad nu
igår, 15:35   #6296

Petterk

Medlem

Plats: Flen

Registrerad: jul 2001

Citat:
Ursprungligen inskrivet av daevilb Visa inlägg
Jag har en liten fråga till dig strejf, jag satt precis och skulle installera Hyper-V rollen på min dator hemma för att labba med Sp2013 & SRV2012R2 men upptäckte att jag hade Windows 8.1 och INTE 8.1 PRO vilken är kravet för att köra Hyper-V!..

är det verkligen så illa att man ska behöva köpa ett helt nytt Windows 8.1 pro för (1200:- nånting tror jag det fanns för) eller LÅSA UPP funktionen i den nuvarande installationen, FÖR 1200:-!!!!!??
Ja ska du köra features från Pro behöver du Pro, för sånt som WMC, Hyper-V, EFS, Remote Desktop, VHD-booting, Bitlocker och för att ansluta mot domän.

Däremot kan du köra virtualisering utan Hyper-V såklart. VirtualBox är gratis. VMware Player är gratis. VMware Workstation erbjuds. Osv.

Att uppgradera från Windows är billigare än att köpa ny retail/FPP-licens. Man kan dock köpa gamla 8 Pro OEM som har personal-use-rättigheter också. Licenser är knappast riktat mot och anpassat för konsumenter.
Petterk är uppkopplad nu
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker