Verktyg Visningsval
2012-04-30, 01:22   #1

belden

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: mar 2011

Mikrofon funkar inte på Win7!


Hej, jo det är så här att mitt ljud/mick funkar inte... eller ljudet funkar när man har väljt högtalare som standardenhet men det är ju hörlurar jag har...

Bild på högtalare som standardenhet
http://i43.tinypic.com/1zfn7fb.jpg

Men nyss så kollade jag om micken funkade, utan att få den funka så kunde man iallafall se att den hade lite röstkänning
Bild
http://i43.tinypic.com/2efuq2a.png

Men jag kollat i vent, och ljudinspelningen men inget ljud alls, en polare sa att de brusar bara...

Tacksam för svar!

------
Skulle någon kunna berätta hur man formaterar om från Win 7 till Win XP (om det finns något sätt att passera felmeddelande när man försöker installera XP från Win 7 Skrivbord) eller BIOS eller hur man nu gör...
Vet att det finns USB sätt, men hur vet man om ens USB funkar? Vissa säger att de måste vara en speciell USB...
belden är inte uppkopplad
2012-04-30, 06:46   #2

panpo98

Medlem

Plats: Uppsala

Registrerad: sep 2007

Hur blir det om du kollar under inspelning tabben (bild 2) och försöker höger klicka och välja något av det som finns där?
panpo98 är inte uppkopplad
2012-04-30, 18:22   #3

belden

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: mar 2011

Oj då! Glömde ha med den bilden hehe!

http://i50.tinypic.com/fd7csp.png
belden är inte uppkopplad
2012-04-30, 21:27   #4

skog1s

Medlem

skog1ss avatar

Plats: Swec Forum

Registrerad: aug 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av belden Visa inlägg
Oj då! Glömde ha med den bilden hehe!

http://i50.tinypic.com/fd7csp.png
Prova att (när du har markerat så micen blir blå) och klicka sen på "egenskaper" nere i högra hörnet.

Gå sen till "Nivåer" och höj en bit i taget!!

Du kan även prova med att gå till "Anpassad" och bocka i Mic boost+20dB

Funkar inte det så prova att att höger klicka och välj ange som standardenhet
__________________
Pc 1--> [AsRock DualSata2][AMD4600+X2][7800GT] [Intel SSD X-25 80GB G2][1TB F3][750GB IDE][4GB XMSCorsiar]Pc 2--> [Asus Crosshair] [AMD 4800+X2] [2st 8800GT i SLI] [RAID 0 2x250GB] [6GB XMSCorsair] [Corsair HX750]Pc 3-->[NAS DNS-323 3TB][Skärmar=24",24",24" Eyefinity]Pc 4--> AsRock P67 Extreme 4,i7 2600K @ 4.0 GHz,830 256GB,16GB 1600MHz,HD 6950 2GBFoto [Nikon D3100][70-300/35 1,8/18-55
skog1s är uppkopplad nu
2012-05-01, 15:58   #5

belden

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: mar 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av skog1s Visa inlägg
Prova att (när du har markerat så micen blir blå) och klicka sen på "egenskaper" nere i högra hörnet.

Gå sen till "Nivåer" och höj en bit i taget!!

Du kan även prova med att gå till "Anpassad" och bocka i Mic boost+20dB

Funkar inte det så prova att att höger klicka och välj ange som standardenhet
Funkade inte, tog mic boost +20 dB och 30dB funkade inte något av dem bara brus :S
belden är inte uppkopplad
2012-05-01, 16:15   #6

truedesire

Medlem

Registrerad: aug 2011

installerat chipset drivers, audio drivers ?
inte tryckt på "mute" på mikrofonen ?
__________________
Xbox One day one edition
iPhone 6+ 64GB
Örongodis: M-Audio Studiophile Q40
truedesire är inte uppkopplad
2012-05-01, 21:45   #7

belden

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: mar 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av truedesire Visa inlägg
installerat chipset drivers, audio drivers ?
inte tryckt på "mute" på mikrofonen ?
Av det jag har sett så finns det väl inget mute på mikrofonen... Såsom på XP... (har win7)
belden är inte uppkopplad
2012-05-02, 06:35   #8

panpo98

Medlem

Plats: Uppsala

Registrerad: sep 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av belden Visa inlägg
Av det jag har sett så finns det väl inget mute på mikrofonen... Såsom på XP... (har win7)
Truedesire menar nog INTE i Windows när han frågade utan på själva mikrofonen/hörluren. Flera hörlurar jag och andra har köpt har en avstängnings knapp för mikrofonen.
panpo98 är inte uppkopplad
2012-05-02, 11:04   #9

belden

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: mar 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av panpo98 Visa inlägg
Truedesire menar nog INTE i Windows när han frågade utan på själva mikrofonen/hörluren. Flera hörlurar jag och andra har köpt har en avstängnings knapp för mikrofonen.
Har ingen sånn knapp på micken annars skulle det vara sedan länge fixat?? Nämnde jag att det funkade utmärkt på win xp?...
belden är inte uppkopplad
2012-05-02, 12:02   #10

Elakekocken

Medlem

Elakekockens avatar

Registrerad: dec 2010

Vad händer om du inaktiverar ''mikrofon''? Samma?
Elakekocken är uppkopplad nu
2012-05-02, 12:19   #11

jetten

Medlem

jettens avatar

Plats: Finland

Registrerad: dec 2011

Testat att koppla in mikronen på både i uttaget på framsidan och på baksidan av datorn.
Om du har laptop, funkar den inbyggda mikrofonen?

Funkar det fortrarande inte så testa installera dessa drivrutiner: http://www.realtek.com/downloads/dow...Audio%20Codecs
__________________
Intel 2500K | Asus P8H61M Pro med H61 styrkrets | Intel HD Graphics 3000 | Ace FSP460 | Kingson ValueRAM 8GB
Intel standardkylare med temperaturer över 80°                              Kom ihåg att besöka min hemsida!
jetten är inte uppkopplad
2012-05-02, 16:30   #12

belden

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: mar 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av belden
Citat:
Ursprungligen inskrivet av jetten Visa inlägg
Testat att koppla in mikronen på både i uttaget på framsidan och på baksidan av datorn.
Om du har laptop, funkar den inbyggda mikrofonen?

Funkar det fortrarande inte så testa installera dessa drivrutiner: http://www.realtek.com/downloads/dow...Audio%20Codecs
Konstigt, funkade inte ladda ner på Firefox men på IE gick det...

Kmr tbx med svar senare
Installerade Realtek, typ 4-5 gånger och det kom inte upp något program, eller någon ny drivrutin från Realtek när jag kollade i Enhetshanteraren...

:/
belden är inte uppkopplad
2012-05-02, 18:00   #13

jetten

Medlem

jettens avatar

Plats: Finland

Registrerad: dec 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av belden Visa inlägg
Installerade Realtek, typ 4-5 gånger och det kom inte upp något program, eller någon ny drivrutin från Realtek när jag kollade i Enhetshanteraren...
:/
Nej, men i Kontrollpanelen borde du hitta Realtek HD Audio Manager
__________________
Intel 2500K | Asus P8H61M Pro med H61 styrkrets | Intel HD Graphics 3000 | Ace FSP460 | Kingson ValueRAM 8GB
Intel standardkylare med temperaturer över 80°                              Kom ihåg att besöka min hemsida!
jetten är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker