Permalänk
Medlem

windows 7 games

Hej

Jag har ett litet problem, på jobbet har vi nyligen "efter mycket tjat" fått datorer med Win 7 (ent) och på dessa så är ju inte standard spelen harpan, spindelharpan med. och jag vet att man kan aktivera det i kontrollpanelen, men har tyvärr inte rättigheter till att lägga till dem.

så jag undrar ifall någon vet om man kan på något sätt ladda ner dem lagligt eller typ kopiera dem från sin hem dator?
kan tillägga att jag redan har letat på nätet efter dem spelen men hittar bara konstiga versioner som man knappt kan köra, skulle helst vilja ha win 7 versionen av spelen.

tack i förhand!

Permalänk

Varför vill du ha spel när du skall arbeta?

Permalänk
Skrivet av KillenSebbe:

Varför vill du ha spel när du skall arbeta?

Alla har tråkiga luncher ibland

Permalänk
Medlem

Så länge man har MS Röj är alla andra spel överflödiga.

Visa signatur

I5 750@3.8|8GB XMS3@1600MHz|Gigabyte GA-P55A-UD6|GTX460 1GB@900MHz/1,087V|Intel 320series 80GB|

Permalänk
Medlem
Skrivet av KillenSebbe:

Varför vill du ha spel när du skall arbeta?

jag har ett övervaknings jobb och jobbar bara nattskift så kan vara gött med tidsfördriv då alla internet sidor med spel på är blockerade

Permalänk
Avstängd

Jobbar också endast natt, men har min egen laptop med här så slipper man o göra vad man vill

Visa signatur

Chassi: Coolermaster HAF XB PSU: Silverstone Strider 850W, MB: MSI Z87-G45, CPU: Intel I5-4670K @ 4,2Ghz (Corsair H100i), GPU: MSI GTX 970 Gaming RAM: Kingston HyperX 16Gb DDR3 1600Mhz, HDD: 2x Samsung F3 7200rpm 1TB, SSD: Samsung 830 series 128Gb, OS: Win 8.1, Skärmar: LG 55" FullHD & Dell 23'' UltraSharp U2312HM.

Permalänk
Medlem
Skrivet av WongFeiHung:

Jobbar också endast natt, men har min egen laptop med här så slipper man o göra vad man vill

skulle kunna ta med min laptop men vill dock inte riskera den i min arbetsmiljö. det är metaldamm, olja , smuts och vetofan allt som finns i byggnaden

Permalänk
Medlem

Hur många spel sidor har du kollat?
Några tips kan vara dessa http://www.pogo.com/category/allgames.do?filters=card%2Cfree&...
http://www.gamesville.com/free/
https://www.games.com/browse-games/card-and-board/all/

Kan du installera några prg alls? jag antar att det är nej på den frågan.
Då kanske det kan gå med portabla spel som ligger på en usbsticka om du kan få tillgång till den och får starta exe filer från usb.
http://portableapps.com/apps/games
http://www.pendriveapps.com/software/portable-games/

I värsta fall kanske du kan ladde ner tex ubuntu heller nåt liknande alternativt en dist inriktad på spel som tex http://live.linux-gamers.net/ heller http://supergamer.org/.
Det är ganska enkelt att göra en usb som funkar att boota med använd bara yumi från http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/ och välj en dist från listan (dom två för spel finns ej med) efter det så kan man boota med usb minnet och det går att installera prg,spel när du har bootat och det kommer då sparas.

Väljer du någon av dom två spel istället för nåt annat så kan du säkert kolla igenom forumen till den du väljer och hitta vad du ska välja i yumi för att det ska fungera då det kan skilja lite i config för olika linux distar alternativt ställe en fråga i forumet om detta.
Efter att du gjort usb minnet med yumi och vad du nu valde för dist så behöver du troligen välja att datorn ska boota med usbminnet och inte hd vilket ofta går att göra med f11 heller f12 så kommer det upp en ruta där man får välja vilken enhet som ska bootas.
Alternativt att gå in i bios och ändra så att usb ligger först och hd efter (och finns inget usb minne i så startar hd automatiskt).

Går det inte med ett usb minne så kanske det kan gå med en cd,dvd istället problemet är ju att det tar mycket längre tid att boota och systemet i sig blir mycket trögare då allt måste läsas från cd hela tiden och det går inte att installera prg,spel som sparas med en cd,dvd.

Men detta kanske inte är aktuellt om du måste ha ett öga på annat på monitorn när du spelar och kommer dom på dig blir dom väl inte så glada misstänker jag
Det är ju inte bara att trycka esc heller alt+tab för att starta om datorn och starta win7 igen.

Ett plus är ju att du verkar ha tillgång till swec på jobbdatorn

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk
Medlem

grizzly666 det var bra info, det är inte så populärt att sitta och spela men om en chef kmr förbi så är det okej att spela t.ex. harpan, spindel harpan osv. då det är "windows spel" och helskärms läge / linux alternativ är inget som funkar då jag måste ha tillgång till dem arbetsredskap jag har till arbetet i windows och måste slänga ett öga på dem i jämna mellanrum. sen får det inte vara för avancerat då det finns "gammalt" folk som är mindre tekniska av sig som brukar spela dessa spel

därför skulle det ha varit bäst om man på något sätt kunna t.ex. kopiera dem från hem datorn eller något sånt men ska kolla dem länkarna du gav hemma sen.

p.s jora att komma åt sweclockers är ett jävligt stort +, bra tidsfördriv att läsa forumet osv

Permalänk
Medlem

I värsta fall så får du väl spela Pacman.

http://www.google.se/pacman/

Permalänk
Medlem

Jag kom även jag på att det finns pacman när jag hade gått och lagt mig men då var det denna sida jag tänkte på.
http://worldsbiggestpacman.com
När du väl har klarat av alla olika banor kan du ju fråga igen efter andra spel :=)

I stort sett alla flash spel går att ladda ner till usb,cd,dvd (dvs ladda er hemma och ta med till jobbet) och sen starta filen med webläsaren på två sätt ett är att dra filen till webläsar fönstret det andra att välja webläsaren som öppnande prg när man "öppnar filen" och dom fungerar bra
Detta kräver ju oftas ingen kontakt med sidan spelet kom från och då går det ju att spela även fast sidan är blockad.
Ibland fungerar det inte då en del spel är uppdelade på många flash filer osv (dock ganska ovanligt och då mest förekommande på större mer invecklade spel) men oftas är det inga problem.

Det kanske inte går att ladda ner filen genom att högerkilcka och välja spara som heller en direkt länk men så fort du har startat spelet så finns flashfilen på din dator i webläsarens chache.
Som jag brukade göra när jag laddade ner flash filer förr var att tömma internetexplorers chache,cookies,etc (annars är det så frb mpnga filer där) och IE använder jag aldrig så att töma chache,cookies,etc gör inget för mig.
Sen kopiera weblänken till IE och gå in på den sen starta spelet och sen kolla i chache mappen heller söker efter *.sfw filer då dessa filer kan heta lite vad som helst oftas är det nåt som tex 73f23jgjl44e4.sfw.

Ofta är det mer än en sfw fil (reklam,intro,etc) i mappen efter att du gått in och startat ett spel oftas är det då den största som är spelet i vilket fall som helst så kopiera,klipp ut och flytta dom till annan mapp och sen kollar du genom att dra,öppna sfw filerna med IE,FF,chrome så att du vet vilken fil det är som är spelet och att det fungerar som det ska och sen tar bort filerna som ej är spelet.
Efter det kan du ändra namn på filen till det spelet heter heller vad du nu vill ha.

Till FF,chrome finns det ju flash nedladdare att installera som addons vet inte hur bra dom funkar nu men när jag höll på så var det lite si och så med det beroennde på vad man var på för sida men även downthemall som är ett vanligt nedladdnings prg klarar av att ladda ner sfw filer dock kräver det lite mer handpåläggning med i kryssning,etc för att det ska fungera (dvs inte lika automatiskt).

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk
Medlem

ja men nu var inte frågan efter flash spel. utan om dem vanliga Kort spelen i windows 7, vet att det finns miljoner flash spel att ladda ner. men nu var det endast windows 7 spelen jag var ute efter.

tack för dem länkarna för övrigt och att ni försöker hjälpa till

men som jag sa tidigare finns det något LAGLIGT sett att ladda ner dem på? eller går det för över huvud taget att kopiera dem från en annan dator?

Permalänk
Medlem

Enda sätt jag vet är att sätta i en win7 skiva sen gå till Aktivera eller inaktivera Windows-funktioner i kontrollpanelen och sen klicka i spelen. Här ser du hur du kommer ditt https://www.idg.se/2.1085/1.322918

Jag är inte helt säker på att en win7 home skiva kan funka att lägga till spelen med på en ultimate heller corporate win7 ver.
Men jag tycker det borde fungera för spelen är ju exakt samma på alla.

Dock så kräver detta admin åtkomst som du troligen inte har på jobb datorn.

Det kanske kan gå att söka på skivan (heller din egen hd) efter msröj,msroj,hearts,kungen,etc och kopiera alla filer till ett usb minne och starta spelen utan att installera dom.
Annars kan du ju högerklicka på spelets genväg i startmenyn och se var det ligger och sen gå till den mappen och kopiera filerna som kan höra till spelt,spelen till usb,cd och ta med och se om det fungerar att spela dom på det sättet (du kan ju kopiera dom till jobbdatorns hd med så du slipper ha en usb,cd i hela tiden).

Har ej tillgång till en win7 skiva heller en windows burk just nu så kan inte kolla.
Förresten kan det ju kanske gå att kopiera spelen från en xp,vista skiva hellelr en xp,vista installation då jag tvivlar på att spelen är annorlunda mellan dom här tre olika windows.

Som sagt det är u bara att prova om det funkar heller inte vet jag inte.
Annars kanske du kan fråga it avdelning,tekniker,chef,etc (vem det nu är som har skiva,admin åtkomst) om dom kan sätta i en win7 skiva och installera spelen.

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!