Verktyg Visningsval
2007-08-20, 23:25   #1

flexerarg

Medlem

Plats: lkpg

Registrerad: sep 2004

Svart skärm vid start av XP, hjälper ej att uppdatera drivrutin


Har ett enerverande problem. Installerade om XP på en helt ny och formaterad hårddisk. Allt gick bra i installationen, men när den sedan skulle starta upp så ser man först startbilden, sen blir det svart och diodrarna på skärmen blinkar. Gissar att den inte får någon signal. Efter ett tag verkar skärmen få signal igen men det är fortfarande svart.

Det går utmärkt att starta i felsäkert läge och jag har försökt att installera om drivrutinen till grafikkortet därigenom. Detta hjälpte inte. Vad är nästa sak att försöka med?

tacksam för svar
k
flexerarg är inte uppkopplad
2007-08-21, 06:45   #2

Morgan

Medlem

Plats: -

Registrerad: dec 2002

Du kanske har satt skärmen på en för hög upplösning?
Morgan är inte uppkopplad
2007-08-21, 09:48   #3

flexerarg

Medlem

Plats: lkpg

Registrerad: sep 2004

Ok det är ju en möjlighet. Hur kan jag ändra vilken upplösning den ska köra igång med? Kommer ju bara in i felsäkert läge..
flexerarg är inte uppkopplad
2007-08-21, 12:12   #4

ggustavsson

Medlem

ggustavssons avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: dec 2006

Jo men du kan ställa upplösningen även i felsäkert läge, dock det gäller inte förren du startat om till normalt läge.
Sätt den lämpligen på 800x600 eller 1024x768 + 60 Hz, starta om.
__________________
Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711. förstärkare Harmony design EAR 90, Lurar Grado SR225i samt RS1 och AKG701.
ggustavsson är inte uppkopplad
2007-08-21, 16:00   #5

flexerarg

Medlem

Plats: lkpg

Registrerad: sep 2004

har testat detta nu. Fortfarande samma fel. Ställde om till 1280X1024 i felsäkert läge men det hjälpte inte. När jag försöker boota windows normalt (dvs utan felsäkert läge) så ser jag startbilden några sekunder innan det blir svart. Under denna period står det i skärmmenyn att upplösningen är 640X480 och det lär väl knappast vara för högt. Har kört 1280X1024 förut så jag vet att det ska funka.

Det jag gjorde var att jag helt sonika ändrade upplösningen när jag var inloggad i felsäkert läge. Det ändrades och jag startade om, men då verkade inte ändringen finnas kvar.

Måste man göra på något speciellt sätt för att upplösningen ska lagras som standardupplösning öven då man inte logga in i felsäkert läge?

mycket tacksam för svar, börjar få lite panik eftersom terminen börjar snart och då behöver jag verkligen min dator.


edit: har installerat ubuntu på en annan partition och det fungerar felfritt. Detta utesluter hårdvarufel?

Senast redigerad av flexerarg 2007-08-22 klockan 07:47.
flexerarg är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb