Verktyg Visningsval
2008-12-26, 13:08   #1

Monoman

Medlem

Monomans avatar

Plats: Mariestad

Registrerad: aug 2002

32b xp till 64b xp


Jag har en engelsk version av xp pro 32 bitars men skulle vilja uppgradera den till en 64bitars istället men hur gör jag och är det ens möjligt utan att köpa en ny licens?

Jag hittade lite info om bytet mellan vista versionerna här på forumet men inte så mycket om xp.
__________________
dualcore e8400 * 8gb A-data gaming * Gigabyte GA-EP45-DS3L *
Powercolor 8800gt * Antec sonat * Samsung 500gb *
Member at www.gubbklubben.se
Monoman är inte uppkopplad Folding
2008-12-26, 14:32   #2

panpo98

Medlem

Plats: Uppsala

Registrerad: sep 2007

Varför?

Du har inte tillräckligt med minne (3GB) för att det ska märkas. Har du 4GB eller mindre så vinner du inget. Har du MER än 4GB kan du byta. 64 bit tar mer plats än 32 i minnet.
panpo98 är inte uppkopplad
2008-12-26, 14:38   #3

Monoman

Medlem

Monomans avatar

Plats: Mariestad

Registrerad: aug 2002

Jag skall strax uppdatera burken och vill ha betydligt mer i minne än idag så jag rekar bara lite terräng än så länge.
Jag vägrar att ha vista så det lutar åt 64bitars xp men hur?

Med nuvarande burk funkar allt utmärkt med 32bitars men som sagt strax åker den nuvarande ut
__________________
dualcore e8400 * 8gb A-data gaming * Gigabyte GA-EP45-DS3L *
Powercolor 8800gt * Antec sonat * Samsung 500gb *
Member at www.gubbklubben.se
Monoman är inte uppkopplad Folding
2008-12-26, 23:07   #4

Hardware guy

Medlem

Hardware guys avatar

Plats: Scania-Earth-Milky way

Registrerad: nov 2001

XP64 var en nödlösning för att de som utvecklar 64-bitars program skulle slippa att köra server-OS på sin dator.
__________________
Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara
Hardware guy är inte uppkopplad
2008-12-26, 23:23   #5

Monoman

Medlem

Monomans avatar

Plats: Mariestad

Registrerad: aug 2002

Ok!

Så är 64bitars inget bra??

Om jag vill ha mer än 4gb i minne så är alltså Vista 64bitar enda alternativet? (linux ÄR inget alternativ)
__________________
dualcore e8400 * 8gb A-data gaming * Gigabyte GA-EP45-DS3L *
Powercolor 8800gt * Antec sonat * Samsung 500gb *
Member at www.gubbklubben.se
Monoman är inte uppkopplad Folding
2008-12-26, 23:24   #6

Elgot

Moderator

Elgots avatar

Plats: Linköping

Registrerad: apr 2004

Det tar inte så lång tid som man tror att vänja sig vid vista.
Elgot är inte uppkopplad
2008-12-26, 23:42   #7

Monoman

Medlem

Monomans avatar

Plats: Mariestad

Registrerad: aug 2002

Det är inte grejen att vänja sej, jag kan inte sätta fingret på vad det är men definitivt är att jag inte gillar det.

Jag har det på min bärbara och jag kan bara inte lära mej gilla det.
Får i värsta fall stå ut med mindre i minne för jag håller allt kvar i mitt kära xp

Får hoppas på nästa windows
__________________
dualcore e8400 * 8gb A-data gaming * Gigabyte GA-EP45-DS3L *
Powercolor 8800gt * Antec sonat * Samsung 500gb *
Member at www.gubbklubben.se
Monoman är inte uppkopplad Folding
2008-12-27, 00:47   #8

panpo98

Medlem

Plats: Uppsala

Registrerad: sep 2007

Så snart som Windows 7 kommer 2009 så kommer Vista bara vara ett minne. Då är det XP eller Windows 7 som gäller och Vista kommer vara ett onödigt mellansteg.
panpo98 är inte uppkopplad
2008-12-27, 00:53   #9

Elgot

Moderator

Elgots avatar

Plats: Linköping

Registrerad: apr 2004

Citat:
Ursprungligen inskrivet av panpo98
Så snart som Windows 7 kommer 2009 så kommer Vista bara vara ett minne. Då är det XP eller Windows 7 som gäller och Vista kommer vara ett onödigt mellansteg.
Det var tredje gången du sade detta, hitta på något nytt...
Elgot är inte uppkopplad
2008-12-27, 01:25   #10

hasse42sthlm

Medlem

Plats: Hägersten

Registrerad: jun 2002

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Monoman
Det är inte grejen att vänja sej, jag kan inte sätta fingret på vad det är men definitivt är att jag inte gillar det.

Jag har det på min bärbara och jag kan bara inte lära mej gilla det.
Får i värsta fall stå ut med mindre i minne för jag håller allt kvar i mitt kära xp

Får hoppas på nästa windows
låter som du har en "kompis" som kan mera än vad du kan o har tillgång till honungsburken o du fattar inte ett dugg :-)

varför frågar du
__________________
Funderar på vad jag ska köpa
hasse42sthlm är inte uppkopplad
2008-12-27, 07:20   #11

Monoman

Medlem

Monomans avatar

Plats: Mariestad

Registrerad: aug 2002

Citat:
Ursprungligen inskrivet av hasse42sthlm
låter som du har en "kompis" som kan mera än vad du kan o har tillgång till honungsburken o du fattar inte ett dugg :-)

varför frågar du
que?

Ganska imponerande att en hel hög med svar kommit in men ingen har nuddat själva originalfrågan?

Vad du menade i citatet ovan vet jag inte men å andra sidan kanske du inte vet det du heller. Jag måste fråga dej tillbaka....varför svarar du när du inte kan?
__________________
dualcore e8400 * 8gb A-data gaming * Gigabyte GA-EP45-DS3L *
Powercolor 8800gt * Antec sonat * Samsung 500gb *
Member at www.gubbklubben.se
Monoman är inte uppkopplad Folding
2008-12-27, 13:21   #12

hasse42sthlm

Medlem

Plats: Hägersten

Registrerad: jun 2002

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Monoman
que?

Ganska imponerande att en hel hög med svar kommit in men ingen har nuddat själva originalfrågan?

Vad du menade i citatet ovan vet jag inte men å andra sidan kanske du inte vet det du heller. Jag måste fråga dej tillbaka....varför svarar du när du inte kan?
Du får maila/ring till microsoft o fråga om licensen, har för mig att man får byta mellan xp32 o xp64 men man vet ju aldrig

haha ja du läste lite fel o för många öl men du verkar inte ta så illa upp i alla fall, om du nu har gjort det ber jag om ursäkt
__________________
Funderar på vad jag ska köpa
hasse42sthlm är inte uppkopplad
2008-12-27, 13:28   #13

James_Exxo

Medlem

Plats: Unspecified

Registrerad: dec 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av panpo98
Så snart som Windows 7 kommer 2009 så kommer Vista bara vara ett minne. Då är det XP eller Windows 7 som gäller och Vista kommer vara ett onödigt mellansteg.
På sätt o vis ja... men eftersom Windows 7 ÄR Vista (ja vidareutvecklat/tillfixat) så kommer man inte glömma det. ^^
James_Exxo är inte uppkopplad
2008-12-27, 13:29   #14

tcntad

Medlem

tcntads avatar

Plats: Kebabens huvudstad

Registrerad: feb 2005

ja man kan byta mellan x86 och x64 versioner med samma nyckel.. vad gäller språk vet jag inte..


men xp x64 är ju inte det bästa, funkar bra för vissa men helt värdelöst för andra. Där vista x64 funkar så mkt bättre..


På vilket sätt gillar du inte vista ? Jag anser att man inte ska ha det på laptops då de batterislukande som jag vet inte vad etc..



Hoppas du har fått svar på dina frågor som redan finns besvarande i x antal andra trådar...
__________________
Swec Regler!! Facebook Spotify Twitter Blogg! Arvid Nordquist HAB
Mediafire Avast Anti-Theft Find your phone Guide: Integrera språkpaket till Windows 7 DVD'n (Skript: V5.2!) Guide: Hur man installerar Windows 7 Guide: Skapa en All In One DVD Guide: Skapa återställningspartition Kör egen Minecraft-Server, PM för info!
tcntad är inte uppkopplad
2008-12-27, 21:59   #15

Monoman

Medlem

Monomans avatar

Plats: Mariestad

Registrerad: aug 2002

Citat:
Ursprungligen inskrivet av hasse42sthlm
Du får maila/ring till microsoft o fråga om licensen, har för mig att man får byta mellan xp32 o xp64 men man vet ju aldrig

haha ja du läste lite fel o för många öl men du verkar inte ta så illa upp i alla fall, om du nu har gjort det ber jag om ursäkt
Lugnt

Men jag har fått lite mer kött på benen nu i alla fall.
Om man nu kan byta emellan så är det ju värt att prova annars byter jag ju bara tillbaka ju


Thx allihopa
__________________
dualcore e8400 * 8gb A-data gaming * Gigabyte GA-EP45-DS3L *
Powercolor 8800gt * Antec sonat * Samsung 500gb *
Member at www.gubbklubben.se
Monoman är inte uppkopplad Folding
2008-12-27, 22:13   #16

rankko

Medlem

rankkos avatar

Plats: luleå

Registrerad: okt 2004

Jag har för mig att man installerade xp64 ovanpå en ren windows 2003 installation.
__________________
alla forumedlemmar skapar glädje.
vissa när de loggar in.
andra när de loggar ut.
rankko är inte uppkopplad
2008-12-28, 11:20   #17

Aqualize

Hedersmedlem

Aqualizes avatar

Plats: Märsta

Registrerad: jan 2002

Man kan inte uppgradera en 32-bitars installation till 64-bitar.

Citat:
Ursprungligen inskrivet av rankko
Jag har för mig att man installerade xp64 ovanpå en ren windows 2003 installation.
Nej. Men XP 64-bit för x86-64 är rent server 2003 med serverdelar borttagna och annan etikett.



Roligt med profeter om windows 7. Lät liknande om longhorn... Sen så började alla gnälla om det och gilla XP så mycket. Trotts att Vista nu är bättre än XP (det har mognat till). Samma sak när XP kom, gentemot 98/ME...
Lugn, windows 7 kommer bli bra, men slå bara dövörat till domedagsprofeterna som snart kommer och vänta lite.
__________________
Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG
Aqualize är inte uppkopplad
2008-12-28, 11:36   #18

Monoman

Medlem

Monomans avatar

Plats: Mariestad

Registrerad: aug 2002

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Aqualize
Man kan inte uppgradera en 32-bitars installation till 64-bitar.


Nej. Men XP 64-bit för x86-64 är rent server 2003 med serverdelar borttagna och annan etikett.



Roligt med profeter om windows 7. Lät liknande om longhorn... Sen så började alla gnälla om det och gilla XP så mycket. Trotts att Vista nu är bättre än XP (det har mognat till). Samma sak när XP kom, gentemot 98/ME...
Lugn, windows 7 kommer bli bra, men slå bara dövörat till domedagsprofeterna som snart kommer och vänta lite.
Hej Aqualize!

Dej kommer jag ihåg från den tiden jag hängde här timtal varje dag hehehe.
Vilka moderatorer finns kvar från början av 2000-talet?
Kommer ihåg Mental, Jensa (tror jag han hette).

Åter till topic
Det är alltså inte xp rent tekniskt dett och då är det väl uteslutet att man bara får "byta" upp sej utan att köpa en helt ny licens antar jag??
Jag har mailat Microsoft och ställt frågan så jag skriver här sedan hur de svarade för framtida frågor rörande ämnet.
__________________
dualcore e8400 * 8gb A-data gaming * Gigabyte GA-EP45-DS3L *
Powercolor 8800gt * Antec sonat * Samsung 500gb *
Member at www.gubbklubben.se
Monoman är inte uppkopplad Folding
2008-12-28, 12:45   #19

Scirocco

Medlem

Sciroccos avatar

Plats: Umeå

Registrerad: jul 2001

Hört att man kan byta när det gäller Vista, men jag trivlar starkt på att samma gäller XP. XP tillhör ju ett museum nuförtiden endå, passa på att byta till Vista och sedan uppgradera gratis till Windows 7 som de lovat.
__________________
Ubuntu 13.04 <3, Windows 7(för spel). Asrock Z68 Extreme3 Gen3// Intel 2500k @4400Mhz// MSI GTX 560 Ti Twin Frozr II// ASUS GeForce GTX 560 Ti Direct Cu II// G.Skill Ripjaws 8gb.
Mitt skrivbord Linux med stil :)(R.I.P gnome 2, saknar dig :(
Blu-ray i Linux
Scirocco är inte uppkopplad
2008-12-28, 13:09   #20

Hunter(Swe)

Avstängd

Hunter(Swe)s avatar

Plats: Västervik

Registrerad: jan 2004

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Monoman
que?

Ganska imponerande att en hel hög med svar kommit in men ingen har nuddat själva originalfrågan?

Vad du menade i citatet ovan vet jag inte men å andra sidan kanske du inte vet det du heller. Jag måste fråga dej tillbaka....varför svarar du när du inte kan?
Köp du ditt Windows XP 64-bit om du vill ha det, för snart finns det väl inte att få tag i. Jag kör själv Windows XP 64 och är helt nöjd. Du får vara beredd på att en del program (mest spel dock) inte funkar lika bra eller inte alls under XP 64 som med Vista 64. Om du använder Windows Live Messenger så funkar inte de senare versionerna under XP 64, men en version 8.5 som enbart är på engelska funkar även på XP 64

http://www.techspot.com/blog/129/how...indows-xp-x64/

Senast redigerad av Hunter(Swe) 2008-12-28 klockan 13:22.
__________________
AMD Phenom II 955BE x4 @3.61GHz|SamSung 2 x 500GB 7200 RPM|Asus M4A79T Deluxe|4GB OCZ Black Edition 12800@1600MHz|Sapphire HD5870 1GB RAM|OS varierar, men mest Win XP x64
Hunter(Swe) är inte uppkopplad
2008-12-28, 18:57   #21

Aqualize

Hedersmedlem

Aqualizes avatar

Plats: Märsta

Registrerad: jan 2002

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Monoman
Hej Aqualize!

Dej kommer jag ihåg från den tiden jag hängde här timtal varje dag hehehe.
Vilka moderatorer finns kvar från början av 2000-talet?
Kommer ihåg Mental, Jensa (tror jag han hette).

Åter till topic
Det är alltså inte xp rent tekniskt dett och då är det väl uteslutet att man bara får "byta" upp sej utan att köpa en helt ny licens antar jag??
Jag har mailat Microsoft och ställt frågan så jag skriver här sedan hur de svarade för framtida frågor rörande ämnet.
Jag var inte moderator på den tiden. Många av de gamla har slutat moderera fast de kan ses på forumet ibland.
http://www.sweclockers.com/forum/showgroups.php

Även om du får byta upp dig så tänk på det Hunter skrev. XP x86-64 är en produkt som väldigt få bryr sig så mycket om numera. I drivrutinsstöd så håller väl Vista 64-bit bättre.
__________________
Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG
Aqualize är inte uppkopplad
2008-12-28, 19:25   #22

Monoman

Medlem

Monomans avatar

Plats: Mariestad

Registrerad: aug 2002

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Aqualize
Jag var inte moderator på den tiden. Många av de gamla har slutat moderera fast de kan ses på forumet ibland.
http://www.sweclockers.com/forum/showgroups.php

Även om du får byta upp dig så tänk på det Hunter skrev. XP x86-64 är en produkt som väldigt få bryr sig så mycket om numera. I drivrutinsstöd så håller väl Vista 64-bit bättre.
Det vet jag men du var väldigt aktiv i trådarna förr.
Vissa nick minns man av nån anledning.

Jag får väl bita ihop och testa vista igen.
Man är ju inte sämre än att man kan ändra sej ju.
__________________
dualcore e8400 * 8gb A-data gaming * Gigabyte GA-EP45-DS3L *
Powercolor 8800gt * Antec sonat * Samsung 500gb *
Member at www.gubbklubben.se
Monoman är inte uppkopplad Folding
2008-12-28, 20:05   #23

mfm

Medlem

Registrerad: jul 2008

Många gissningar och rena felaktigheter i den här tråden. XP x64 baseras på Windows Server 2003 som sagt, och det är väl bara att kolla om det finns drivrutiner som stödjer din hårdvara. Drivrutinsstöd i allmänhet spelar väl ingen som helst roll.

När jag körde det 2005-2006 fungerade både mitt ATI-grafikkort och mitt Creative-ljudkort utmärkt (och det krashade i alla fall inte som Vista x64 gjorde när jag testade det långt senare). Jag kunde även köra alla spel och program jag ville. ATI och Nvidia stödjer fortfarande XP x64 och alla spel märkta med "Games for Windows" fungerar på XP Pro x64 (eftersom det är ett av kraven för märkningen).

En bonus till är man slipper det helt värdelösa Windows Genuine Advantage.
__________________
Hemma: Core i5 2500K | ASRock P67 Extreme4 | 16GB Vengeance 1600 MHz | TRUE 120 | EarthWatts 650W | Gigabyte GTX 670 OC | Audigy 2 ZS | Intel X25-M G2 160 GB | Force3 120GB
Jobbet: Xeon E3-1275v2 | ASRock Z68 Pro3-M | 32GB Crucial Ballistix 1600 MHz | CM Hyper 212+ | XFX Core 450W | CM Elite 341 | Intel 520 180 GB + 830 120GB | WD Black 2TB
Extradator: Core i7 870 | ASRock H55M-LE | 8GB 1600 MHz | Intel 320 120GB | VX 550W
mfm är inte uppkopplad
2008-12-28, 22:49   #24

Aqualize

Hedersmedlem

Aqualizes avatar

Plats: Märsta

Registrerad: jan 2002

Citat:
Ursprungligen inskrivet av mfm
Många gissningar och rena felaktigheter i den här tråden. XP x64 baseras på Windows Server 2003 som sagt, och det är väl bara att kolla om det finns drivrutiner som stödjer din hårdvara. Drivrutinsstöd i allmänhet spelar väl ingen som helst roll.

När jag körde det 2005-2006 fungerade både mitt ATI-grafikkort och mitt Creative-ljudkort utmärkt (och det krashade i alla fall inte som Vista x64 gjorde när jag testade det långt senare). Jag kunde även köra alla spel och program jag ville. ATI och Nvidia stödjer fortfarande XP x64 och alla spel märkta med "Games for Windows" fungerar på XP Pro x64 (eftersom det är ett av kraven för märkningen).

En bonus till är man slipper det helt värdelösa Windows Genuine Advantage.
Du kommer själv med en felaktighet.
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb173456(VS.85).aspx
Citat:
Note that the game must support Windows Vista x64 to meet this showcase requirement. Support for Windows XP Professional x64 Edition is encouraged, but not required.
Javisst stödjer de stora hårdvarutillverkarna (ati, nvidia, etc.) XP x86-64 fortfarande. Men har du testat alla små saker som Svenssons kan tänka sig ha? XP professional x64 är faller, Vista x64 är vad de kommer se till att det funkar för, sen är det bara frågan hur välvilliga de är med gamla XP professional x64. Det var ju aldrig någon fullhjärtad lansering av operativsystemet.
__________________
Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG
Aqualize är inte uppkopplad
2008-12-29, 01:01   #25

Prophan

Medlem

Prophans avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: apr 2004

Gick från XP 32-bit till Vista 64-bit och är supernöjd. Är en gedigen gamer så jag vet inte om vi har samma ändåmål med datorn men för mej personligen är Vista betydligt bättre än XP på många sätt.

Ett bra exempel var när mitt internet kraschade och jag absolut inte orkade komma på vad felet kunde vara, så jag lät den inbyggda felsökningen göra arbetet åt mej medan jag gick på toa. Fixat när jag kom tillbaks Inget speciellt egentligen men kändes enkelt och praktiskt. Dessutom får jag ut mina 4GB minne. Det enda jag kan klaga på är vissa drivrutiner är lite svårare att hitta, men generellt sett har jag inte märkt av något riktigt irriterande än så länge.
__________________
Hackintosh: Antec P182 l i7 2600k @ 4GHz l Gigabyte Z68XP-UD3P B3 l Sapphire VaporX 280X l 16GB Corsair Vengeance LP 1600Mhz l Corsair Force GT 120GB l Corsair TX 750W l 1,75TB HDD l Dell U2311h
Prophan är inte uppkopplad
2008-12-29, 10:38   #26

Monoman

Medlem

Monomans avatar

Plats: Mariestad

Registrerad: aug 2002

Kollade upp vad det skulle kosta att uppgradera till vista home premium
och det var ju billigt. 1295kr och då får man tillbaka 300 utav Microsoft.

1000 kr är ju billigt.

Där beställde man en 64bitars skiva online och får den hemskickad.
Tråkiga är att man får köpa 32bitars först sen beställa för man skulle
skicka med nyckeln. Hade ju varit enklare att få rätt skiva med en gång
ju.
__________________
dualcore e8400 * 8gb A-data gaming * Gigabyte GA-EP45-DS3L *
Powercolor 8800gt * Antec sonat * Samsung 500gb *
Member at www.gubbklubben.se
Monoman är inte uppkopplad Folding
2008-12-30, 18:46   #27

Alibabba

Medlem

Plats: Sandviken

Registrerad: feb 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av panpo98
Varför?

Du har inte tillräckligt med minne (3GB) för att det ska märkas. Har du 4GB eller mindre så vinner du inget. Har du MER än 4GB kan du byta. 64 bit tar mer plats än 32 i minnet.
Det är väl bättre att saker ligger i minnet än på hårddisken.
RAM-minnet är ju en aning snabbare än en hårddisk.
__________________
Its not the fart that kills, its the smell....
(Det är inte farten som dödar, det är smällen....)
Alibabba är inte uppkopplad
2008-12-30, 19:43   #28

Elgot

Moderator

Elgots avatar

Plats: Linköping

Registrerad: apr 2004

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Alibabba
Det är väl bättre att saker ligger i minnet än på hårddisken.
RAM-minnet är ju en aning snabbare än en hårddisk.
Jag skulle tro att han menar att till exempel 64-bitars pekare tar större plats än 32-bitars. Se även wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit#Pros_and_cons
Elgot är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Senaste privatannonserna

Prylar säljes, köpes, bytes och skänkes

Skänkes
Sök jobb