Sidan 1 av 9 1 234 Sista »
 
Verktyg Visningsval
2010-02-01, 15:06   #1

illya_

Medlem

illya_s avatar

Plats: Köpenhamn

Registrerad: dec 2005

Guide: Hur man ändrar utseendet på windows 7


OSB: Arbetet med guiden avslutades i september 2010. Var därför beredd på att informationen med tiden kan komma att bli förlegad.

Syfte
------
Denna guide syftar till att vara en någorlunda omfattande guide kring hur man ändrar utseendet på de visuella elementen i Windows 7.

Guiden delas in i två delar, den grundläggande delen som du just nu läser samt den avancerade delen som hittas i inlägg #31.


Grundläggande delen:
 1. Allmän varning
 2. Kort om den grundläggande delen
 3. Ändra Tema
 4. Ändra Startknapp
 5. Ändra Fram- och Bakknappar
 6. Ändra Ikoner
  - I) Rebuild iconcache
  - II) zicons
  - III) Aktivitetsfältetsikonerna
  - IV) Ändra DVD-ikonen
  - V) Ändra enskilda biblioteksikoner
 7. Mindre tweaks
  - I) Ta bort Libraries
  - II) Ändra Favorit-listan
  - III) Den Här Datorn som Explorer standardfönster
  - IV) Ändra skrivbordsbakgrund
  - V) Centrera ikonerna i aktivitetsfältet
 8. Återställning
 9. Windows Update
 10. Länktips
  - I) Teman
  - II) Ikonpaket
  - III) Wallpaper
 11. Slutord för den grundläggande delen


1 - Allmän varning
-------------------
Då man i vissa steg ändrar systemfiler så finns det alltid en risk att windows inte startar igen och hittills så känner jag till ett fall då man inte kunnat lösa det med att använda en restorepoint.

Följ endast denna guide om du har gjort backups på allt viktigt samt har tid, kunskap och material för att installera om Windows.

Många fel som kan uppstå löses dock enklast genom att skapa en restorepoint innan man ändrar något och därefter återställer till den ifall något går snett.
2 - Kort om den grundläggande delen
---------------------------
Jag kommer nedan i detalj gå igenom hur du använder vissa utvalda teman, ikoner, startknapp mm. så att ditt Windows 7 inte längre kommer se ut som på vänster sida utan som på höger sida:
(Du kan självklart använda vilka teman, ikoner mm som helst men rekommenderar dock att du åtminstone läser igenom hela den grundläggande delen först)
3 - Ändra Tema
----------------
Tema kallas ofta VS, Visual Style, Visual Theme, Skin eller Theme.

För att ändra tema måste du först patcha 3 filer i Windows. För att göra det så ladda ner och packa upp detta program (mirror). Kör sedan Patch-x86.exe eller Patch-x64.exe beroende på vilken version av Windows 7 du har installerad. Efter att du patchat filerna så ska du starta om datorn.

Ladda ner temat här (mirror)

Packa upp temat och placera sedan temafilen "SlanXP2" och tillhörande mapp "SlanXP2" i C:\Windows\Resources\ThemesHögerklicka sedan på skrivbordet och välj "Personifiera", leta sedan upp ditt tema (SlanXP2) i listan och klicka på det. Windows kommer då använda ditt tema.
4 - Ändra Startknapp
----------------------
För att ändra startknappen så rekommenderar jag att man använder
Windows 7 Start Button Changer som skapats av Kishan-Bagaria (Det är lite rörigt att hitta nerladdningslänken, den hittas här, mirror, mirror)

Ladda ner och packa upp programmet, högerklicka sedan på "Windows 7 Start Button Changer v 2.6.exe" och välj "öppna som administratör". UAC (User Account Control) kommer då att fråga om du vill köra programmet, klicka "Ja". Tryck sedan på "Select & Change Start Button" leta upp en startikon du vill använda. Det finns startknappar medskickade i mappen "10 Sample Orbs" men du kan självklart använda andra startknappar du laddar ner (så länge de är i bmp-format).

Om du vill återfå original-startknappen så klicka på "Restore Original Explorer Backup".

Extra info:
- Byts inte startknappen ut kan det vara värt att testa att köra programmet igen några gånger, kom ihåg att starta det som administratör.
- Ibland efter att man använt programmet så kan Windows bete sig lite konstigt, exempelvis så kan ikoner försvinna i tray. Detta är ett bugg som har med att starta om explorer att göra, för att lösa det så behöver man bara starta om datorn en gång.
- Programmet kan endast använda startknappar som är i BMP-format. En del startknappar man laddar ner utgör istället en explorer.exe-fil, för att använda en sådan fil så får du använda ett annat program, jag rekommenderar Systemfilsbytaren, mer info nedan.
- Oavsätt vilken metod/program du använder för att byta ut startknappen så modifieras windows-filen explorer.exe, för att inte datorn ska bli instabil eller osäker så se till att läsa avsnitt 9 som handlar om Windows Update.
- Det finns program som rakt av byter ut din explorer.exe mot en nerladdad explorer.exe, detta är något som INTE kan rekommenderas pga du vet inte om det är något fel på den nerladdade filen eller om den är föråldrad.

Spoiler:
Byta ut startknappen med Systemfilsbytaren:
För att ändra startknappen kan man även, ladda ner Systemfilsbytaren (mirror) och packa upp dess innehåll i en mapp. Högerklicka på "Systemfilsbytaren.cmd" och välj "Öppna som administatör".

Skriv sedan 1 och klicka på enter för att byta ut startknappen. När Systemfilsbytaren skrivit att det är klart så behöver du bara starta "Restart_Explorer.cmd" för att den nya startknappen ska användas av Windows.Din startknapp ska nu vara utbytt till en osynlig startknapp.

- Vill du använda en annan startknapp är det bara att byta ut filen explorer.exe i mappen explorer och därefter köra Systemfilsbytaren igen.
- Eftersom du ändrar systemfiler så se till att läsa avsnitt 9 som handlar om Windows Update.
- För er som Systemfilsbytaren inte fungerar och windows klagar på rättigheter, se avsnitt 5 i den avancerade delen.

5 - Ändra Fram- och Bakknappar
----------------------------------
För att byta ut fram- och bakknapparna så startar du Systemfilsbytaren igen och väljer alternativ 3. När programmet säger att det är klart så behöver du bara köra Restart_Explorer.cmd för att Windows ska använda de nya knapparna.Vill du använda några andra knappar så lägg din nerladdade ExplorerFrame.dll i mappen ExplorerFrame, kör därefter Systemfilsbytaren igen.

Edit 2011: För den som letar efter ett alternativ så har kishan-bagaria skapat ett flertal program för att ändra utseendet på windows, bland annat detta program för att byta ut fram- och bakknapparna (mm). (Jag har inte hunnit testa just detta program)6 - Ändra Ikoner
-----------------
I) Rebuild Iconcache:
Vi ska nu ändra en massa ikoner, om Windows inte skulle visa rätt ikoner efter att du ändrat eller återställt en ikon så kör Restart_Explorer som ser till att windows visar nya ikoner istället för de som Windows har cachat.

II) zicons:
Vi börjar med att ladda ner zicons - Mirror. Skapa en mapp i Program Files som heter "zicons" och packa upp innehållet i den mappen. Dvs filerna ska hamna i mappen C:\Program Files\ziconsAllt du behöver göra nu är att använda registerfilen som heter "Anvand" och därefter köra filen Restart_Explorer.cmd så har du bytt ikonerna.

För er som använder x64 så kan ni ladda ner zicons64 (version 8). Innehållet ska placeras i "C:\Program Files (x86)\zicons64".

Det är viktigt att zicons/zicons64 placeras på rätt ställe för annars hittar inte Windows 7 ikonerna och visar helt fel.

(Om något går fel så använd Avinstallera.reg, följt av Restart_Explorer.cmd, för att återställa originalikonerna)

(Om du vill att zicons ska stödja något ytterligare program så skriv i tråden, har svårt att motivera mig att skriva något om ingen kommer använda det.)

För ett exempel på vilka ikoner du nyss bytt ut se denna bild:

III) Aktivitetsfältetsikonerna:
Du kan även byta ut ikoner för program i aktivitetsfältet. (Notera dock att får att återställa dessa ikoner så måste du komma ihåg vilken ikon programmet ursprungligen använde!) För att byta ut dessa så högerklicka på ikonen och högerklicka sedan på programmet som visas i menyn som dyker upp, klicka där "egenskaper".
Se till att tabben "Genväg" används och klicka knappen "byt ikon", välj sedan en lämplig ikon och glöm inte att klicka på spara. När du är klar med det behöver du bara köra filen Restart_Explorer.cmd så har du bytt ikonen.
Man kommer även åt genvägarna om man skriver in
Citat:
%appdata%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar
i startmenyns sökfält. Testa att ändra ikonerna på dessa genvägar när andra metoder inte fungerar.

IV) Ändra DVD-ikonen
Gå till C:\Program Files\zicons\Extra registerfiler\ och högerklicka på DVD och välj "redigera". Leta upp stycket "\Drives\X\DefaultIcon" och byt där ut X till den enhetsbokstav din dvd använder, spara sedan. Högerklicka sedan på DVD igen och välj Merge (vet inte vad det heter på svenska). När du är klar med det behöver du bara köra filen Restart_Explorer.cmd så har du bytt ikonen.

V) Ändra enskilda biblioteksikoner
För att ändra ikonerna för enskilda bibliotek så navigera till:
Citat:
C:\Users\_DITT_ANVANDARNAMN_\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Libraries
(Notera att mappen AppData kanske inte syns, pga det är en dold mapp, du kan dock manuellt skriva in den i urlen, eller ställa in så att dolda mappar och filer syns genom kontrollpanelen->Utseende->Mapp-alternativ->fliken "visa"->"visa dolda filer, mappar och diskar")

Öppna därefter ett tomt anteckningar-fönster och dra det valda biblioteket till anteckningarfönstret (och släpp).
Du kommer nu se en del text, leta upp raden med <iconReference> samt </iconReference>. Om denna rad inte existerar så får du skapa den själv.

För att byta ut ikonen så skriver du helt enkelt in adressen till den ikon du vill använda mellan <iconReference> och </iconReference>. Exempelvis:
Citat:
<iconReference>C:\Program Files\zicons\System\Other\ControlPanel.ico</iconReference>
Klicka sedan spara så ska ikonen ändras. (Tänk på att inte flytta/deleta den ikon du väljer)(tänk också på att inte använda å,ä eller ö, tips från TeknikEast)
7 - Mindre tweaks
-------------------
I) Ta bort Libraries (OBS!! om du tar bort denna kanske du inte får tillbaka den)
Microsoft har valt att lägga till något kallat Libraries i Windows 7, jag använder det aldrig och tycker det är iväg. För att ta bort Libraries så gå till C:\Program Files\zicons\Extra registerfiler\ och högerklicka på Libraries och välj Merge (vet inte vad det heter på svenska). Använd sedan Restart_Explorer.cmd för att ladda om explorer och se förändringen.Om du har problem med att "helt" ta bort libraries:
Spoiler:
Om du använder x64 så kan du behöva manuellt ta bort nedan registernycklar för att inte libraries ska synas när du exempelvis sparar filer från webbläsaren:
[-HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{2112AB0A-C86A-4ffe-A368-0DE96E47012E}]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{491E922F-5643-4af4-A7EB-4E7A138D8174}]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{7b0db17d-9cd2-4a93-9733-46cc89022e7c}]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{A302545D-DEFF-464b-ABE8-61C8648D939B}]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{A990AE9F-A03B-4e80-94BC-9912D7504104}]
OBS!!! Jag har inte originalvärdena till dessa nycklar så spara dem innan om du vill ha en chans att återställa dem.


II) Ändra Favorit-listan
Kanske egentligen så enkelt att det är onödigt att ta med, men gör det för att guiden ska vara komplett. Högerklicka på Favoriter och välj öppna i ny mapp, byt sedan ut de ikoner du vill.

II) Den Här Datorn som Explorer standardfönster
Om du har Explorer klistrad på aktivietsfältet så kanske du inte vill att den ska öppna Biblioteket när du klickar på den. För att Explorer istället ska öppna Den Här Datorn så: Högerklicka på Explorer, högerklicka sedan på Explorer i menyn som dyker upp och välj "egenskaper". Se till att fliken "Genväg" är aktiv och i fältet "Mål" så skriver du in:
Citat:
%windir%\explorer.exe /n,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}


IV) Ändra skrivbordsbakgrund
För att ändra skrivbordsbakgrund så högerklicka på den och välj "använd som skrivbordsbakgrund". Se dock till att placera den någonstans där den inte försvinner (skrivbordet är ingen bra ide, Mina Bilder är en bra ide).

V) Centrera ikonerna i aktivitetsfältet
Du kan centrera ikonerna i aktivitetsfältet genom att följa Denna guide.
8 - Återställning
-----------------
För att få Windows att se ut som vanligt igen följ dessa steg:

Tema:
Högerklicka på skrivbordet och välj "Personifiera", leta sedan upp "Windows 7" i listan och klicka på det. Windows använder då originaltemat.

Startknapp:
Högerklicka på Systemfilsbytaren och välj "Öppna som administatör". Välj alternativ 3 för att återställa startknappen. När Systemfilsbytaren säger att den är klar så kör Restart_Explorer.cmd för att få Windows att visa originalstartknappen.

Fram- och Bakknapparna:
Högerklicka på Systemfilsbytaren och välj "Öppna som administatör". Välj alternativ 4 för att återställa fram- och bakknapparna. När Systemfilsbytaren säger att den är klar så kör Restart_Explorer.cmd för att få Windows att visa de ursprungliga fram- och bakknapparna.

Ikonerna:
Gå till C:\Program Files\zicons och använd registerfilen "Avinstallera".

För att återställa ikonerna till Den här datorn, Nätverket, Papperskorgen samt din personliga mapp så: Högerklicka på skrivbordet och välj "Personifiera", klicka sedan på länken "ändra skrivbordsikoner" till vänster. Klicka sedan på "återställ standardikoner" och spara.

Libraries:
För att återställa Libraries så gå till C:\Program Files\zicons\Extra registerfiler\ och högerklicka på Libraries_Aterstall och välj Merge (vet inte vad det heter på svenska). Använd sedan Restart_Explorer.cmd för att ladda om explorer och se förändringen.

Favoriter:
För att återställa favorit-genvägarna (tror inte det är någons favoriter, men de kallas så) så högerklicka på den Favorit-ikonen och välj "Öppna i nytt fönster" deleta sedan innehållet i fönstret som dyker upp. Sista steget är att högerklicka på Favorit-ikonen ännu en gång och välja "Återställ favoritlänkarna"

Explorer:
För att inte längre har Den Här Datorn som startmapp i Explorer så högerklicka på Explorer, högerklicka sedan på Explorer i menyn som dyker upp och välj "egenskaper". Se till att fliken "Genväg" är aktiv och i fältet "Mål" så skriver du in
Citat:
%windir%\explorer.exe


9 - Windows Update
---------------------
När du ovan använde Systemfilsutbytaren så skapade den automatiskt backups på de systemfiler du bytte ut. Exempelvis så skapades explorer.exe.bak när du bytte ut explorer.exe (startknappen). Dessa backupfiler skapas så att du kan återställa till originalstartknappen ifall du ångrar dig eller något går fel.

Men om Windows 7 skulle uppdatera explorer.exe så uppdateras inte backupfilen, det är därför viktigt att du inte återställer från backupfilen efter att Windows uppdaterat explorer.exe.

kortfattat vad du behöver tänka på:
Om du har bytt ut startknappen och någon gång därefter slår på datorn och originalstartknappen är tillbaka. Då ska du gå in i C:\Windows och leta upp explorer.exe.bak och deleta den. Därefter kan du använda Systemfilsbytaren och byta ut startknappen igen. (motsvarande gäller alla andra systemfiler, fråga i tråden om du är osäker) Genom att göra på detta sätt så ska din dator samt din backup-fil alltid vara av senaste, och säkraste, version.
10 - Länktips
--------------
I) Teman:
SlanXP2 för Win7
AeroVG Se7en
Shine 2.0 (tips från Cable)
Soft7 2.0 (tips från Cable)
Blend 2.0 (tips från Cable)

II) Ikonpaket:
Ecqlipse 2
Token
kARE (tips från Cable)

III) Wallpaper:
HDwallpapers
eWallpapers
Wallbase
Wallpaper-Place
3360x1050 - Wallpapers i storleken 3360x1050 (tips från Ljungan11)
gtgraphics.de (tips från Cloudburst)
4Walled (tips från Nawidek)

IV) Startorb:
Win8 Orb (IE9-style) (tips från Cable)

Alla ovan:
DeviantArt - teman, ikoner, wallpaper - Sida som har det mesta för att ändra utseendet på Windows
Customize - En annan sida med det mesta som behövs för att ändra utseendet på Windows
InterfaceLift - Har både wallpaper och ikoner. (samt teman om man vill betala, Tips från Knashatt)

Program för att byta ut filer och allmänt ändra windows utseende:
Kishan-bagaria11 - Slutord för den grundläggande delen
------------------------------
Du kan som redan skrivits använda andra teman, startknappar och ikoner än de som jag försett dig med. För att ändra utseendet på fler saker så läs den avancerade delen.

Inga fler uppdateringar:
Trots att guiden inte är komplett så är arbetet med den nu avslutat. Anledningen är avsaknad av tid och motivation, något som jag förhoppningsvis har mer av när Windows 8 kommer (kanske tom tidigare).

Jag kommer antagligen även bli mer inaktiv på forumet men ska försöka kolla tråden någon gång då och då.

Det har varit trevligt samt lärorikt att skriva denna guide och uppskattar det stöd och tips jag fått från forumets medlemmar. Tack för er hjälp.

Senast redigerad av illya_ 2012-08-18 klockan 10:28.
illya_ är inte uppkopplad
2010-02-01, 15:12   #2

illya_

Medlem

illya_s avatar

Plats: Köpenhamn

Registrerad: dec 2005

Guidens avancerade del har flyttats till post 31

Senast redigerad av illya_ 2010-05-13 klockan 22:11.
illya_ är inte uppkopplad
2010-02-01, 18:32   #3

Arne Anka

Medlem

Arne Ankas avatar

Plats: Sweden

Registrerad: dec 2001

Mycket bra tråd
__________________
Lycklig ägare till denna fattigmanslaptop. Nypris under 4000:-
Asus 1215B 500GB 4GB minne och W7 Ultimate tweakat
och nerbantat till max Så datorn är riktigt pigg
Arne Anka är inte uppkopplad
2010-02-01, 19:01   #4

illya_

Medlem

illya_s avatar

Plats: Köpenhamn

Registrerad: dec 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Arne Anka
Mycket bra tråd
Tackar för stödet

Senast redigerad av illya_ 2010-03-05 klockan 00:32.
illya_ är inte uppkopplad
2010-02-02, 00:10   #5

Centura

Medlem

Centuras avatar

Plats: Sverige

Registrerad: aug 2006

Väldigt bra guide!

Jag tror inte du skrev det, men om ni har x64 OS så måste ni använda x64 version av ResHacker eller andra program för att ändra på explorer.exe, etc.
Centura är inte uppkopplad
2010-02-02, 10:44   #6

illya_

Medlem

illya_s avatar

Plats: Köpenhamn

Registrerad: dec 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Centura
Väldigt bra guide!

Jag tror inte du skrev det, men om ni har x64 OS så måste ni använda x64 version av ResHacker eller andra program för att ändra på explorer.exe, etc.
Väldigt bra info, får lägga till det och sedan uppdatera ytterligare när jag installerat x64 och testat
illya_ är inte uppkopplad
2010-02-12, 01:31   #7

Benkaboy

Medlem

Benkaboys avatar

Plats: Linköping

Registrerad: okt 2005

Galen guide! Den tog ju aldrig slut!

Uppskattas gladeligen!! Mycket bra jobb!
__________________
| Chieftech Mesh | Asus x38 Maximus Formula | Intel e8200 2.67@3.44 | PowerColor 5850 1GB | 4*1 Crucial 8500 | Corsair SSD 120GB, WD 750GB| Creative XtremeGamer X-fi // Arcam rPAC + Beyerdynamic DT990 | HP w2207h |
Benkaboy är inte uppkopplad
2010-02-12, 15:56   #8

definition

Avstängd

definitions avatar

Plats: Kristianstad

Registrerad: jul 2002

Riktigt bra guide.
En hel del saker man undrat som man fick svar på.

Helt fel tråd egentligen att fråga om Men har du din wallpaper någonstans?
Passa bra in till det temat.

Sen en sak jag undrar och har letat efter.
Går det få adressfältet när man är i mappar osv att visa hela sökvägen?
Istället för typ Dator -> D:\ -> Filmer
Vill bara ha som i xp att den visar D:\Filmer.

definition är inte uppkopplad
2010-02-12, 16:20   #9

Alakai

Medlem

Alakais avatar

Plats: Luleå

Registrerad: apr 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av definition
Riktigt bra guide.
En hel del saker man undrat som man fick svar på.

Helt fel tråd egentligen att fråga om :D Men har du din wallpaper någonstans?
Passa bra in till det temat.

Sen en sak jag undrar och har letat efter.
Går det få adressfältet när man är i mappar osv att visa hela sökvägen?
Istället för typ Dator -> D:\ -> Filmer
Vill bara ha som i xp att den visar D:\Filmer.
Går att se genom att klicka på listen utan att klicka på snabbvägarna, om du förstår vad jag menar.
Bara gör, klicka på rullisten till höger om sista svarta pilen.

Annars går det att ställa bort genom att använda sig av det gamla temat, utan Aero. Men du förlorar såklart Aero.
__________________
It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.
Alakai är inte uppkopplad Folding
2010-02-15, 01:09   #10

illya_

Medlem

illya_s avatar

Plats: Köpenhamn

Registrerad: dec 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av definition
Riktigt bra guide.
En hel del saker man undrat som man fick svar på.

Helt fel tråd egentligen att fråga om Men har du din wallpaper någonstans?
Passa bra in till det temat.

Sen en sak jag undrar och har letat efter.
Går det få adressfältet när man är i mappar osv att visa hela sökvägen?
Istället för typ Dator -> D:\ -> Filmer
Vill bara ha som i xp att den visar D:\Filmer.
Ledsen att jag tog sådan tid på mig att posta, bakgrunden hittar du här

Ang adressfältet så precis som Alakai skrev, klicka till höger om texten, men vänster om pilen, så förvandlas allt till gammal hederlig text.


Ska för övrigt försöka hitta lite tid att göra en större uppdatering till nästa helg.
illya_ är inte uppkopplad
2010-02-15, 06:49   #11

Alakai

Medlem

Alakais avatar

Plats: Luleå

Registrerad: apr 2007

Ibland kan man vilja byta ut explorer.exe och dylika filer i windowsmappen när man ändrar teman, men blir hindrad av TrustedInstaller.exe.
Nu är TrustedInstaller där av en anledning så att avaktivera programmet eller ta bort det helt är mindre rekomenderat än att tillfälligt ge sig själv tillhörighet till dessa filer. Så här gör man:

Gå in på filens properties -> fliken security -> advanced -> fliken owner -> Edit och välj din profil alternativt administratörerna om du själv är admin.
Du blir påmind om att ändrande av ägarskap inte gäller förrän egenskaper öppnas igen så det är bara OKa hela vägen tillbaka och öppna upp properties igen -> fliken security -> välj den "grupp" (altså dig själv) och klicka Edit och ge dig själv full control.

Byt nu ut, radera eller skriv om den fil du hållt på med. Är det explorer.exe så kan man vara tvungen att att först döpa om befintliga explorer.exe och sedan lägga till nya/modifierade, ändringar gäller inte förrän explorer startas om men försöker man ta bort eller ersätta explorer undertiden själva explorer körs så kan man stöta på hinder, såtillvida man inte vill ta till promten.

När du är klar rekar jag att gå in i properies igen och ogöra det man gjort.
Samt om TrustedInstaller saknas, lägga till den "gruppen" (programmet) igen genom att gå in i fliken security -> Edit -> Add och skriv in "NT SERVICE\TrustedInstaller" i namnlisten. Tryck check names och TrustedInstaller borde komma upp. OKa den, välj full control i permissionlistan för TrustedInstaller och OKa ner allt. Nu ska det vara iordning igen, och en modifierad fil/explorer.

De bör se ut något som sådant här i permissionlistan:
SYSTEM: Read&execute och Read only
Admins: Read&execute och Read only
User: Read&execute och Read only
TrustedInstaller: Full control (allt utom special permissions)

Jag talade främst om explorer.exe här, men alla filer som behöver moddas behandlas likadant.
Det som kan hända om man avaktiverar TrustedInstaller eller fortsätter ge sig själv permissions utöver normalt är att man riskerar öppna upp för illvillig kod på ett smått obehagligt sätt. Så länge man håller datorn ren undertiden man moddar ska det dock inte vara några problem alls.
Ja, jag stötte på visuell mod som rekommenderade nytt explorer.exe.´och fick googla en kvart. Man får väl se om man ångrar sig i efterhand :P

EDIT: (tills guiden är renskriven) Tack illya_, jag tar mig friheten att lägga upp några förklarande bilder jag gjorde igår undertiden vi väntar på en renskrivning. Just nu kommer jag inte åt dina exempelbilder så ser inte vad de täcker och ifall jag bara upprepar vad som redan är screenshotat.

Förklarande bilder:
Hur man ändrar ägarskap, samt om grupp/användare saknas även hur man lägger till. Detta exempel visar även var och hur man skriver in TrustedInstaller som ny grupp.
Hur man finner grupper/användare/tjänster, även hur man söker på ett mer avancerat sätt, ifall man inte vet exakt namn på en tjänst, grupp eller användare. Samt exempel på grupper vid avancerat sök.
Var man ändrar permissions, samt hur man lägger till en användare/tjänst/grupp ifall det saknas.

Senast redigerad av Alakai 2010-02-15 klockan 20:13.
__________________
It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.
Alakai är inte uppkopplad Folding
2010-02-15, 13:03   #12

illya_

Medlem

illya_s avatar

Plats: Köpenhamn

Registrerad: dec 2005

Alakai: tackar för att du tog dig tid och skriva en mer tydlig och komplett guide kring hur man byter ut systemfiler och vad man bör tänka på.

Kommer lägga in den i guiden och komplettera med bilder när jag har lite tid över.

Edit: har lagt dit en länk till ditt post under tiden.

Senast redigerad av illya_ 2010-02-15 klockan 13:49.
illya_ är inte uppkopplad
2010-02-17, 21:08   #13

jocke92

Medlem

Registrerad: dec 2008

jag brukar köra den här i registret för att få bort förfrågan att använda webbtjänsten för att öppna okända filer.
vista/7/xp:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoInternetOpenWith"=dword:00000001
__________________
Car pc (bygglogg) | Fishtank server (galleri) | HTPC (galleri)
jocke92 är inte uppkopplad Folding
2010-02-18, 00:07   #14

illya_

Medlem

illya_s avatar

Plats: Köpenhamn

Registrerad: dec 2005

Jocke92: Tackar för tillskottet lägger till det i guiden.

EDIT: kom på att jag måste göra en .reg-fil för att vara konsekvent, gör det senare, refererar till ditt inlägg sålänge
illya_ är inte uppkopplad
2010-02-19, 05:23   #15

Centura

Medlem

Centuras avatar

Plats: Sverige

Registrerad: aug 2006

Om man har Windows Explorer i taskbaren och vill att den ska öppna något annan än Libraries:

Högerklicka Windows Explorer -> Högerklicka Windows Explorer igen -> Egenskaper -> Skriv något annat i Mål, till exempel: D:\

Finns lite mer information här och lite genvägar till platser som Din Dator, Dokument, etc:

http://www.sevenforums.com/tutorials...20Start%20Menu
Centura är inte uppkopplad
2010-02-19, 22:32   #16

illya_

Medlem

illya_s avatar

Plats: Köpenhamn

Registrerad: dec 2005

Tackar Centura, har lagt med det i guiden.

Edit: om vi får tillräckligt många inställningar mm relaterade just till aktivitetsfältet så kanske den borde få sin egen avdelning, känns lite fel att slänga in tips efter tips i "Övriga tips".

Edit2: såg precis att du uppdaterat ditt tidigare inlägg med bilder. Jättebra, tror det blir mycket enklare för de som följer guiden nu (och eftersom du redan gjort den så lätt att följa så behöver jag inte skämmas över att jag inte hunnit uppdatera den delen .

Senast redigerad av illya_ 2010-02-19 klockan 22:40.
illya_ är inte uppkopplad
2010-02-19, 23:14   #17

zelxi

Medlem

zelxis avatar

Plats: Malmö

Registrerad: maj 2007

sticky? o.O
__________________
| 2600k - NH-D14 | 8GB Ripjaw | P8Z68-V Pro | 7970 DCII TOP | 830 2x128GB | TX850W | FD: Arc |
| G700 | Sidewinder X4 | G930 |

RTS :D
zelxi är inte uppkopplad
2010-02-21, 14:45   #18

mickel

Medlem

mickels avatar

Plats: Under tak

Registrerad: sep 2002

Mycket bra jobbat. Och jag säger som zelxi. Sticky?


__________________
I´m not a complete idiot. Some parts are missing.
mickel är inte uppkopplad
2010-02-23, 11:30   #19

Zpnk

Medlem

Zpnks avatar

Plats: Sundsvall

Registrerad: jul 2005

Gör denna till sticky ASAP!
__________________
Spel: Corsair 600T | Intel i7 2700K & Thermalright SA SB-E @ 4.6Ghz | ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | 2x8GB G-skill 1866Mhz CL8 | 2x EVGA SC 970 +100/+400 | 120GB Intel 520, 500GB Crucial BX100 & WD CB 1TB | Antec HCP 850W 80+ GOLD | 34" AOC u3477Pqu
Media: Corsair 550D | AMD A8 6600K & CM 212 | ASRock FM2A88M Extreme4+ | 2x4GB A-Data 1600Mhz | Samsung Evo 120GB & 9TB SataII | CM 450W Bronze | 47" LED-TV
Zpnk är inte uppkopplad
2010-02-24, 14:30   #20

definition

Avstängd

definitions avatar

Plats: Kristianstad

Registrerad: jul 2002

hm vad heter dom folder ikonerna du har under fav?
Försökt hitta på deviant men utan framgång.

Så simpla men nice med olika färger på dom osv.
definition är inte uppkopplad
2010-02-24, 18:55   #21

illya_

Medlem

illya_s avatar

Plats: Köpenhamn

Registrerad: dec 2005

Definition: Det är Jamembo
illya_ är inte uppkopplad
2010-02-24, 19:35   #22

Anti1oop

Medlem

Registrerad: nov 2004

Bra jobbat!
__________________
Dator: Asus Z97-A / Asus 970 Black / 4790k@stock med Noctua NH-U14S / 16 GB Corsair V. Pro 2400 Mhz CL11@X.M.P / Sound Blaster Z / Aerocool XPredator black / Corsair AX860 / CM Storm Quick Fire Rapid / Corsair Vengeance 2100 / Razer Deathadder 2013 / Logitech X-140 / BenQ XL2411Z / Samsung 840 EVO 250 GB / Samsung 1 TB & Seagate Barracuda 3 TB / Windows 8.1 Laptop: HP Compaq CQ-57 401EO /
Anti1oop är inte uppkopplad Folding
2010-02-25, 05:26   #23

definition

Avstängd

definitions avatar

Plats: Kristianstad

Registrerad: jul 2002

Danke illya_
definition är inte uppkopplad
2010-02-28, 16:25   #24

eXizoR

Medlem

eXizoRs avatar

Plats: Luleå

Registrerad: jan 2009

Riktigt fint!
__________________
AMD FX 9590 Kyls med vatten || ASUS Formula Z || Corsair 32 GB 2400MHz Vengence Pro || Samsung 840 pro || 2xIntel x25-M G2 SSD raid 0 || AMD Asus 290 || Fractal Design Newton R2 1000W || Corsair 540 air ||
eXizoR är inte uppkopplad
2010-02-28, 20:32   #25

illya_

Medlem

illya_s avatar

Plats: Köpenhamn

Registrerad: dec 2005

Tack gott folk

Ifall någon skulle undra: Nybörjardelen är så gott som klar, kan visserligen utökas med bla länkar och ett program att byta ut fram- och bakknapparna (när jag hittar ett).

Den avancerade delen har en identitetskris och kommer behöva lite mer arbete, gissar att det får ske nästa helg.

Tipsa gärna om bra sidor för ikoner, skins, wallpaper mm. Uppskattas om folk skulle kunna skriva sådana länkar i tråden
illya_ är inte uppkopplad
2010-02-28, 21:42   #26

Knashatt

Medlem

Knashatts avatar

Plats: Vänersborg

Registrerad: jan 2002

Vill bara ge kredit till illya_ för en väldigt snygg och pedagogiskt upplagd guide.
Tänk om fler hade orkat göra så noga och snygga inlägg som dig!

Syftar nu på den första delen som verkar vara färdig.
Väldigt snyggt upplagt med bilder, rubriker mm.

Åter, tummen upp för din guide.

Här ett tipps på mycket snygga bakgrunder där man lätt och enkelt kan välja upplösning, dual-skärm mm.

InterfaceLIFT: Wallpaper sorted by Date

Finns även iconer mm på den sidan.

Ta tex dom theme som finns till tex Windows 7, visserligen är det sådana man måste köpa men en del av dom är riktigt snygga.

InterfaceLIFT: HyperDesk Windows 7 Themes sorted by

http://www.hyperdesk.com/images/wind...llview_1_1.jpg

http://www.hyperdesk.com/images/wind...llview_1_4.jpg

Senast redigerad av Knashatt 2010-05-11 klockan 21:39.
__________________
Dator: Core i7 4770K @ 3.50 GHz | MSI Z87-S02 | 1600 MHz DDR3 16 GByte | MSI GeForce GTX 580 oc 1536 Mbyte | Chieftec LCX-01B-B-SL | Samsung SSD EVO Basic 120 GByte |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 100-200mm f/4.5 | Auto Yashinin-DX 50mm f/1.7 | Speedlite 430EX II |
Mina Flickr-bilder: www.flickr.com | Mina Google Maps/Earth-bilder: www.panoramio.com
Knashatt är inte uppkopplad
2010-03-01, 21:41   #27

rosaluxenburg

Medlem

Plats: !

Registrerad: dec 2007

lite klister på denna kanske?
mycket bra tråd!!
__________________
2500k@4,3GHz , 16GB DDR3,ASUS P8Z68-V PRO, OCZ Vertex3 120 GB, 670 OC, SEAGATE 1,5 TB,Zalman reserator
rosaluxenburg är inte uppkopplad
2010-03-01, 22:07   #28

artiq

Medlem

Plats: Norrköping

Registrerad: jun 2005

Hur ändrar man ikoner om man bara har bilderna som .png?
artiq är inte uppkopplad
2010-03-01, 22:12   #29

illya_

Medlem

illya_s avatar

Plats: Köpenhamn

Registrerad: dec 2005

artiq: Du måste konvertera .png-bilderna till .ico. Detta kan du göra med bland annat IcoFX. Zpnk har även tipsat om denna sida.

Lycka till!
illya_ är inte uppkopplad
2010-03-01, 22:12   #30

Knashatt

Medlem

Knashatts avatar

Plats: Vänersborg

Registrerad: jan 2002

Citat:
Ursprungligen inskrivet av artiq
Hur ändrar man ikoner om man bara har bilderna som .png?
En bra sida för det:

http://converticon.com/

Men har man många filer... Ja då kanske den inte är den optimala vägen att gå.
__________________
Dator: Core i7 4770K @ 3.50 GHz | MSI Z87-S02 | 1600 MHz DDR3 16 GByte | MSI GeForce GTX 580 oc 1536 Mbyte | Chieftec LCX-01B-B-SL | Samsung SSD EVO Basic 120 GByte |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 100-200mm f/4.5 | Auto Yashinin-DX 50mm f/1.7 | Speedlite 430EX II |
Mina Flickr-bilder: www.flickr.com | Mina Google Maps/Earth-bilder: www.panoramio.com
Knashatt är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker