Sidan 2 av 2 1 2
 
Verktyg Visningsval
2012-03-21, 14:00   #31

phz114n

Moderator

phz114ns avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: okt 2002

Citat:
Ursprungligen inskrivet av WijK Visa inlägg
Jag trodde nätagget var uteslutet då alla lampor på moderkort/grafikkort var tända men det kan fortfarande vara den felande länken?
Ja. Som jag skrev:
Citat:
Ursprungligen inskrivet av phz114n Visa inlägg
Det _allra_ första jag hade testat i en liknande situation, alltså innan alla de test som ni redan har utfört, är ett annat nätaggregat. Även om fläktar och annat går igång så är det ett väldigt vanligt symptom på att nätagget är trasigt. Ger det inte rätt spänningar på alla kritiska bitar så startar datorn inte, även om det orkar driva fläktar o dyl.
Nätaggregat pajar vanligen inte genom att de helt brinner upp och dör. Vanligen så är det bara att de inte lyckas leverera rätt spänningar under last. Att få några fläktar att snurra är dock ingen konst. Av alla komponenter i datorn skulle jag säga att nätaggregat, eventuellt i kamp med mekaniska hårddiskar, är det vanligaste haveriet (inte minst pga att nätagg med kvalitetskomponenter lätt kan kosta dubbelt så mycket som de storsäljande billiga varianterna).

Hade det handlat om en dator som länge hade fungerat, som plötsligt slutade fungera, så hade det varit än troligare att det var nätaggregatet som felade. Det är sällan som andra statiska komponenter går sönder med tiden om inget speciellt händer. När du sa att det var första gången denna dator plockats ihop och den aldrig startat så ökar andra möjligheter i sannolikhet. Nätagg hade ändå varit test 1 för mig. Plocka bort så många andra komponenter som möjligt under testerna för att kunna specificera problemet så noggrant som möjligt.
phz114n är inte uppkopplad
2012-03-21, 14:06   #32

spelarn1995

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: feb 2012

Kanske är processorn som strular? Hände samma sak för mig för ett tag sen och då var det den som var stendöd
spelarn1995 är inte uppkopplad
2012-03-21, 14:12   #33

bellasoda

Medlem

Plats: Linköping

Registrerad: dec 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av spelarn1995 Visa inlägg
Kanske är processorn som strular? Hände samma sak för mig för ett tag sen och då var det den som var stendöd
Jag röstar på detta också. Finns det ingen post och inga beeps så är det garanterat processorn. Annars se till att koppla in högtalaren och lyssna på felkoder och matcha mot moderkortsmanualen.
__________________
CPU: AMD FX-8350 @ 4.7GHz | RAM: 32GB Vengeance @1600MHz | GPU: Asus HD7970 DCII Top @ 1.0/5.6 GHz | ASRock 990FX Fatal1ty | PSU: Newton R3 800W Platinum | HD: 128 GB Plextor M3 Pro, 300 GB WD Green | triple-boot: Win7-64,WinXP-32,debian-64
bellasoda är inte uppkopplad
2012-03-21, 17:01   #34

WijK

Medlem

Plats: Malmö

Registrerad: apr 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av bellasoda Visa inlägg
Jag röstar på detta också. Finns det ingen post och inga beeps så är det garanterat processorn. Annars se till att koppla in högtalaren och lyssna på felkoder och matcha mot moderkortsmanualen.
Imorn blir det att leta upp en högtalare, efter det kolla med ett annat nätagg. Fungerar det inte då så blir processorn en nyckelring.

Otroligt vad hjälpsamma folk är här!
Tack för tipsen!


Senast redigerad av WijK 2012-03-21 klockan 17:12.
__________________
Karl Pilkington, discussing dopplegangers - "How would I know which one I was?"
WijK är inte uppkopplad
2012-03-21, 17:12   #35

loefet

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: okt 2003

Du sa att det fanns LED:er på moderkortet, skulle de inte kunna ge felkoder beroende på vilka som lyser eller inte?
Om det var P9X79 du hade så finns det ju en 2 siffrig 7 segments display i ena hörnet, får du inget från den som du kan kolla upp i manualen?
Har du även kollat noga så att ingen pin i CPU sockeln som ser böjd ut?
loefet är inte uppkopplad
2012-03-21, 17:20   #36

WijK

Medlem

Plats: Malmö

Registrerad: apr 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av loefet Visa inlägg
Du sa att det fanns LED:er på moderkortet, skulle de inte kunna ge felkoder beroende på vilka som lyser eller inte?
Om det var P9X79 du hade så finns det ju en 2 siffrig 7 segments display i ena hörnet, får du inget från den som du kan kolla upp i manualen?
Har du även kollat noga så att ingen pin i CPU sockeln som ser böjd ut?
Vi har provat två olika moderkort och de på webhallen kollade det första efter böjda pinnar.
Det står bara 'AF' när man trycker på powerknappen, vilket betyder "Exit Boot Services event".
__________________
Karl Pilkington, discussing dopplegangers - "How would I know which one I was?"
WijK är inte uppkopplad
2012-03-21, 18:58   #37

mini-z1994

Medlem

Plats: Långshyttan

Registrerad: nov 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av WijK Visa inlägg
Vi har provat två olika moderkort och de på webhallen kollade det första efter böjda pinnar.
Det står bara 'AF' när man trycker på powerknappen, vilket betyder "Exit Boot Services event".
vad är det för cpu (det är väl en socket 2011 annars är det ju problemet att det är fel processor om den inte är 2011 socket)
__________________
AMD Phenom II x4 955 @ 3,8 ghz just nu. corsair 8 gb @ 1333 mhz moderkort GA-870A-UD3, XFX HD 6870 dual fan 1 gb moddat med en 140 mm fläkt på ca 1200 rpm (knäpptyst :D) och nätagget är ett ocz modulär psu 500 W 60 gb intel 330 ssd 128 gb corsair force gs.
mini-z1994 är uppkopplad nu
2012-03-21, 19:10   #38

WijK

Medlem

Plats: Malmö

Registrerad: apr 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av mini-z1994 Visa inlägg
vad är det för cpu (det är väl en socket 2011 annars är det ju problemet att det är fel processor om den inte är 2011 socket)
Processorn är en Intel i7 3820, köptes i bundle med moderkortert så de borde fungera ihop
__________________
Karl Pilkington, discussing dopplegangers - "How would I know which one I was?"
WijK är inte uppkopplad
2012-03-21, 22:56   #39

Xiod

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: sep 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av WijK Visa inlägg
Spammade del och tryckte sedan f10 för att se om datorn startade om. It did not. Har även märkt att det inte finns någon ström i usb kontakterna när datorn är "igång". Det borde det väl finnas?
Strömmem beror ju på det du kopplar in. Så det kan inte svaras på utan mer info. Spänning däremot borde finnas.

Prova felsök nätaggregatet. Går dens fläktar och dom inkopplade fläktarna igång?


Skickades från m.sweclockers.com
Xiod är inte uppkopplad
2012-03-21, 23:04   #40

WijK

Medlem

Plats: Malmö

Registrerad: apr 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Xiod Visa inlägg
Strömmem beror ju på det du kopplar in. Så det kan inte svaras på utan mer info. Spänning däremot borde finnas.

Prova felsök nätaggregatet. Går dens fläktar och dom inkopplade fläktarna igång?


Skickades från m.sweclockers.com
Alla fläktar (inkl grafikkortets & cpu kylarens) går igång när man trycker på startknappen.

edid: Ljög, har inte kollat nätaggets fläkt! får ta en titt imorn. tack så mycket!
__________________
Karl Pilkington, discussing dopplegangers - "How would I know which one I was?"
WijK är inte uppkopplad
2012-03-21, 23:19   #41

darkwingduck

Medlem

darkwingducks avatar

Plats: Skåne

Registrerad: maj 2006

Om du inte har en speaker kan du koppla tangentbordet till PS2 uttaget så kommer alla 3 lampor lysa en kort stund när det funkar.
__________________
| Antec Solowannabe | Corsair HX520W | Phenom X2 550 | Noctua NH-U12P | Asus M4N82 Deluxe | Zotac GT240 | Samsung 320GB | Crucial Ballistix 2x1024MB |
darkwingduck är inte uppkopplad
2012-03-21, 23:22   #42

Zache_

Medlem

Zache_s avatar

Plats: Tjörn

Registrerad: dec 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av WijK Visa inlägg
Hej.

Vi har en ny dator på jobbet som vägrar starta. Alla fläktar och kylare går igång när man trycker på startknappen men det kommer ingen bildsignal från datorn. Lamporna på grafiikkortet och moderkortet lyser så de har ström. Skulle behöva lite tips och trix för att ta reda på vad som kan vara problemet.

Saker vi har provat:

- Kopplat ut alla usb-enheter/hårddiska
- Försökt med ett annat moderkort
- Försökt med ett annat grafikkort
- Flyttat runt RAM, provat med andra också. (Även med 1 sticka)
- Bytat strömkabeln mellan corsair AX 750w och cpu-kontakten
- Provat en annan cpu-kylare.
- Provat med en annan skärm och bildkabel

Finns det något mer man man göra för att utesluta eventuella felfaktorer?
Alla tips är välkommna!

Tack för er tid!


mvh Wijk
Hade precis samma problem som du, provade även allt du har provat och inget funkade. Till slut gick det och det jag gjorde var att ta bort grafikkortet helt och hållet och startade datorn med skärmen inkopplad till moderkortets inbyggda grafikkort. Då kunde jag installera windows, sen satte jag i grafikkortet igen och då funkade det helt plötsligt.
__________________
'Three things are infinite. The universe, human stupidity and Winrars trial period.' - Albert Einstein
Zache_ är inte uppkopplad
2012-03-22, 12:19   #43

WijK

Medlem

Plats: Malmö

Registrerad: apr 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Xiod Visa inlägg
Strömmem beror ju på det du kopplar in. Så det kan inte svaras på utan mer info. Spänning däremot borde finnas.

Prova felsök nätaggregatet. Går dens fläktar och dom inkopplade fläktarna igång?
Fläkten på nätagget snurrar INTE när jag trycker på starknappen.

Skickades från m.sweclockers.com
__________________
Karl Pilkington, discussing dopplegangers - "How would I know which one I was?"
WijK är inte uppkopplad
2012-03-22, 14:27   #44

ilstallione

Moderator

ilstalliones avatar

Plats: Malmö

Registrerad: jul 2001

AX/X-serien snurrar inte förrän ~50% belastning om jag inte är helt fel på det.

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=88832
__________________
Mini-itx modell väldigt liten.

Sluta missbruka "dem".
ilstallione är inte uppkopplad
2012-03-22, 14:41   #45

Micke O

Medlem

Registrerad: aug 2002

Har moderkortets BIOS-version stöd för proppen du använder? Ibland tror jag det kan stå på kortet (klisterlapp) eller på lappen på kartongen till MK med serienummer och sånt vad det är för BIOS-version.

Edit: ja, det har det källa
__________________
i5-2500k @ 4.2GHz | ASUS P8Z68V/GEN3 | 4x4GB Kingston DDR3-1333 | GIGABYTE GeForce GTX 970 OC | Intel 520 480GB | WD Black 1TB | Noctua NH-U12P SE2 | Fractal Design ARC | Be-Quiet Straight Power BQT E9 CM 680W | LG BH08LS20 | ASUS Xonar DX
Micke O är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker