Sidan 2 av 3 1 2 3
 
Verktyg Visningsval
2004-03-31, 20:12   #31

Henrix

Medlem

Plats: Norrköping

Registrerad: mar 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av the squonk
Nej, du har nog fått det en aning om bakfoten ? Tur att det fungerat för dig ändå
Flashar gör du alltså till EPROM BIOS, när du gjort det kan du förstås inte få tillbaks ditt gamla bios genom att cleara, det är borta, ersatt av det nya i EPROM BIOS. CMOS BIOS däremot iinnehåller en kopia av EPROM BIOS med alla aktuella inställningar. Om du inte clearar kan det alltså finnas "skräp" kvar i CMOS BIOS från det förra bioset. När du clearar tas det en exakt kopia av det senaste bioset du lagt in i EPROM BIOS, för där skall det inte finnas något skräp om du inte misslyckats med flashningen. När du ändrar dina inställningar i bios sparas alltid dessa i CMOS BIOS. EPROM BIOS ändras bara när du flashar.

Hoppas det blev lite klarare ?

btw. jag drabbades nyligen av ett korrupt bios, PR3ACH3R-bios. Det var rätt tufft eftersom cleara naturligtvis inte hjälper då. Det var så korrupt så att inte ens bios-räddningsdiskett fungerade. Men då var det praktiskt att man kunde göra en "hotswap" dvs plocka ur EPROM manuellt och trycka i det i ett annat NF7 medan det är igång och sen flasha det i Windows med Flashmenu. Det fungerade finfint , men det skulle vara praktiskt att ha en "bios saviour". Fast jag har bara misslyckats med flashningar 2 ggr på 6 år ...
A ok! då har jag haft tur med andra ord att inget har gått snett. Förklarar varför jag antog det jag gjorde då =)
Well dags att köra in det nya bioset då! =) hoppas fan det funkar.
Henrix är inte uppkopplad
2004-03-31, 20:22   #32

the squonk

Medlem

the squonks avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: mar 2004

Tic Tac:s nya D23 Sub-Zero fungerar, kör på det nu, 2 nya personliga rekord: 17377 i 3DMark2001 och 6201 i 3DMark03 så det kan inte vara något större fel på det ?

Btw. kan passa på att nämna den enda buggen jag upptäckt i original D23 som givetvis "ärvts" över till Sub-Zero: Abit EQ fungerar inte. Å andra sidan är det ett program man klarar sig utan, det finns Speed Fan, Motherboard Monitor och Nvidia System Utility som fungerar fint istället.

Senast redigerad av the squonk 2004-03-31 klockan 20:49.
__________________
WS: P8Z68 DELUXE/GEN3 i7 2600K@5049MHz H2O 16GB GTX680@770(1111/1202/6508) S.blaster Z
Linux: P5Q DELUXE Q9450@3.2GHz 8GB GTX650Ti Xonar ST(2xLME49990/2xLM4562NA) Ubuntu 14.04
HeadFi: Sennheiser HD600 / NAD Stereo Preamplifier 116 Lur: Galaxy S5 Charcoal Black ZX-700/MH1C
the squonk är inte uppkopplad
2004-03-31, 20:53   #33

Henrix

Medlem

Plats: Norrköping

Registrerad: mar 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av the squonk
Flashmenu 1.33 är den senaste .. fungerar nog .. men jag föredrar att:

Ta tex D23 originalbios och extrahera alla filer, stoppa in en floppy i diskettstationen, om du har Windows XP högerklicka välj formatera, kryssa i rutan att du skall skapa en DOS systemdiskett, har du ett annat OS kan du ladda ner DrDOS 7 från http://www.bootdisk.com/ , kopiera ALLA filer du extraherade från originalbioset till den färdiga systemdisketten, extrahera TicTac:s bios och byt namn på bin-filen till exakt samma namn som D23bin-filen och kopiera över den till disketten och skriv över original-bin, boota om, gå in i bios och ställ ner alla överklockade värden till default och välj diskett som första boot-alternativ, boota igen och du kommer till en a:\-prompt , skriv "runme"(för då slipper du skriva alla växlar till flashprogrammet), tryck på valfri tangent några gånger och flashningen sätter igång med ett snyggt ascii-gränssnitt, när det är klart tryck F1 på uppmaning och boota om, nu kan du gå in i bios och ställa in allt som du vill ha det !

Det känns säkrare med diskett
prövande på följande sätt men Det står I/O error och att jag skall ta ut disketten???

Sen kan man trycka alt+F4 för att klra awardflash står det. Men då börjar datorn pipa...=(
Någon kommenrar och förslag som fixar detta lilla prob? =/
Henrix är inte uppkopplad
2004-03-31, 21:19   #34

the squonk

Medlem

the squonks avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: mar 2004

Ja, håll insert intryckt när du bootar.
__________________
WS: P8Z68 DELUXE/GEN3 i7 2600K@5049MHz H2O 16GB GTX680@770(1111/1202/6508) S.blaster Z
Linux: P5Q DELUXE Q9450@3.2GHz 8GB GTX650Ti Xonar ST(2xLME49990/2xLM4562NA) Ubuntu 14.04
HeadFi: Sennheiser HD600 / NAD Stereo Preamplifier 116 Lur: Galaxy S5 Charcoal Black ZX-700/MH1C
the squonk är inte uppkopplad
2004-03-31, 21:39   #35

Henrix

Medlem

Plats: Norrköping

Registrerad: mar 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av the squonk
Ja, håll insert intryckt när du bootar.
Försökte det men funka fan inte!! =( Störande tog ur floppy fan nu. Blev så sur.

Har du prövat å flasha med det dära windowsprogrammet något? Eller kan man göra det med en cd??
Henrix är inte uppkopplad
2004-03-31, 23:03   #36

the squonk

Medlem

the squonks avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: mar 2004

Ok, så du kommer in i Windows iallafall ? Dålig diskett kanske ? Jag har flashat D23 både med floppy och i Windows med Flashmenu 1.33. Båda fungerade klockrent ! Så kör du med Flashmenu. Satte förövrigt ännu ett nytt rekord nu i 3DMark2003(med Tic Tac:s D23 flashat mha Flashmenu) = 6424 3DMark !

hehe, fast nu har jag flashat grafikkortet från 9800 Pro till 9800 XT också, mycket flashande ikväll

Jag hade sån extrem tur så jag fick ett 9800 Pro med R360 chip, jag har läst att andra haft problem med störningar i bilden när dom flashat Pro -> XT men för mig blev det tvärtom - alla artefakter i 3DMark03 som funnits när jag klockat hårt är numera puts väck ! Bilden är perfekt ! Ibland skall man ha tur också ..
__________________
WS: P8Z68 DELUXE/GEN3 i7 2600K@5049MHz H2O 16GB GTX680@770(1111/1202/6508) S.blaster Z
Linux: P5Q DELUXE Q9450@3.2GHz 8GB GTX650Ti Xonar ST(2xLME49990/2xLM4562NA) Ubuntu 14.04
HeadFi: Sennheiser HD600 / NAD Stereo Preamplifier 116 Lur: Galaxy S5 Charcoal Black ZX-700/MH1C
the squonk är inte uppkopplad
2004-03-31, 23:26   #37

Henrix

Medlem

Plats: Norrköping

Registrerad: mar 2003

Sådär nu va det gjort, men ärliggttalat så märkar jag ingen skillnad??

Det står ioförsig -23 där nere det skall stå vilken biosversion man har.
Henrix är inte uppkopplad
2004-04-01, 11:21   #38

Norml

Medlem

Plats: Sherwoodskogen

Registrerad: mar 2003

Du märker skillnad om du ska klocka...
__________________
i7-3770K @ 4.5 GHz | Asus Maximus V Formula | Nvidia GTX 690 | FD Define R4 + Corsair H100i
Norml är inte uppkopplad
2004-04-01, 16:20   #39

Henrix

Medlem

Plats: Norrköping

Registrerad: mar 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Norml
Du märker skillnad om du ska klocka...

172FSB än så länge! =)
Märker skillnad tex när datorn skall identifiera SATA diskarna =)
Skall pressa prollen lite mer när jag fått nya fläkten som skall kyla CPU-flänsen.
Henrix är inte uppkopplad
2004-04-01, 19:15   #40

jookeer

Medlem

jookeers avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: jan 2003

Flashade med Windowsprogget - dock ej över nätet men direkt mot den nedladdade .bin-filen - funka perfa.

Annars inget uppseendeväckande nytt mot föregående.
__________________
http://projectcamelotportal.com/ http://www.earthfiles.com/
http://divinecosmos.com/start-here/d...ncial-tyranny/
http://www.coasttocoastam.com/ http://mkaku.org/home/
http://mufon.com/ http://beforeitsnews.com/
jookeer är uppkopplad nu
2004-04-02, 12:41   #41

malicious

Medlem

maliciouss avatar

Registrerad: dec 2002

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Henrix
172FSB än så länge! =)
Det klarar nog alla BIOS.
malicious är inte uppkopplad
2004-04-02, 14:08   #42

RollE2k

Medlem

RollE2ks avatar

Plats: Norrlands djupaste skogar

Registrerad: jul 2002

Folk verkar inte förstå vad meningen med detta bios i grunden är..
det är dels gjort för att du skall kunna köra hög fsb (över 225) med 10 & 10.5 multipliersarna som det varit problem med i alla bios utom d10.. Andra saken det är gjort för är att lösa problemet med dålig bandbredd med låg multiplier. så, då var det avklarat!
__________________
Workstation: GA-M57SLI-S4 | A64 5200+ AM2 @ 3000MHz | Thermaltake IFX-14 | 4x2GB G.Skill 4GBPQ PC8000 5-5-5-15 | Sapphire X1800GTO 256MB (temporärt) | Silverstone 750W ATX2.2 PSU
HTPC: Jetway I845GEFC | P4B 2.66@2.8 1.325v | 1x512MB Adata PC3200 | Geforce2MX 32MB | IBM 180W PSU
RollE2k är inte uppkopplad
2004-04-04, 19:25   #43

Henrix

Medlem

Plats: Norrköping

Registrerad: mar 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av malicious
Det klarar nog alla BIOS.

Yeye vill ta det lugnt med trimmningen bara=) Kör på 11*200 just nu. Tänkte skaffa mig 2 st chassifläktar till innan jag drar på fullt tror jag. eller så pressar jag den lite senare
Henrix är inte uppkopplad
2004-04-05, 14:04   #44

malicious

Medlem

maliciouss avatar

Registrerad: dec 2002

Jag tvekade först att använda moddade BIOS - men jag bestämde mig för att chansa ändå. Jag valde D22 Alpha Betaking Turbo R2 som BIOS, och vilket jävla BIOS! Fan vad bra det är! Klockar mycket bättre än Original, ger bättre prestanda och mer funktioner. Sista gången jag kör med Original-BIOS.
malicious är inte uppkopplad
2004-04-05, 14:30   #45

the squonk

Medlem

the squonks avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: mar 2004

Roligt att du gillade det Nu finns det ett D23 Betaking med inbyggd L12-mod och i övrigt samma finesser som D23 SubZero och D22 Alpha Betaking kombinerat !!! Här:

http://downloads.modlabs.net/bios/be...D223D-4247.zip

Way to go !
__________________
WS: P8Z68 DELUXE/GEN3 i7 2600K@5049MHz H2O 16GB GTX680@770(1111/1202/6508) S.blaster Z
Linux: P5Q DELUXE Q9450@3.2GHz 8GB GTX650Ti Xonar ST(2xLME49990/2xLM4562NA) Ubuntu 14.04
HeadFi: Sennheiser HD600 / NAD Stereo Preamplifier 116 Lur: Galaxy S5 Charcoal Black ZX-700/MH1C
the squonk är inte uppkopplad
2004-04-05, 16:10   #46

RollE2k

Medlem

RollE2ks avatar

Plats: Norrlands djupaste skogar

Registrerad: jul 2002

Citat:
Ursprungligen inskrivet av the squonk
Roligt att du gillade det Nu finns det ett D23 Betaking med inbyggd L12-mod och i övrigt samma finesser som D23 SubZero och D22 Alpha Betaking kombinerat !!! Här:

http://downloads.modlabs.net/bios/be...D223D-4247.zip

Way to go !
inte riktigt.. det där bioset är inte baserat på Betaking, utan på 3Dfire (vilket också var ett av tictacs tidigare bios).
__________________
Workstation: GA-M57SLI-S4 | A64 5200+ AM2 @ 3000MHz | Thermaltake IFX-14 | 4x2GB G.Skill 4GBPQ PC8000 5-5-5-15 | Sapphire X1800GTO 256MB (temporärt) | Silverstone 750W ATX2.2 PSU
HTPC: Jetway I845GEFC | P4B 2.66@2.8 1.325v | 1x512MB Adata PC3200 | Geforce2MX 32MB | IBM 180W PSU
RollE2k är inte uppkopplad
2004-04-05, 17:30   #47

the squonk

Medlem

the squonks avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: mar 2004

Det stämmer. Jag måste lida av dyslexi eller något Inte desto mindre intressant bios för den saken ...

Även Tic Tac tydligen, för det var fel länk han angivit Här är den rätta:

http://downloads.modlabs.net/bios/beta/D23-3D-4247.zip

L12-modden kan ni antagligen glömma, för det sägs att den inte fungerar, däremot såg jag en i Abit-forumet som nu kunde boota i 240MHz för första gången med det nya bioset.

http://forum.abit-usa.com/showthread...&pagenumber=39

Senast redigerad av the squonk 2004-04-05 klockan 17:48.
__________________
WS: P8Z68 DELUXE/GEN3 i7 2600K@5049MHz H2O 16GB GTX680@770(1111/1202/6508) S.blaster Z
Linux: P5Q DELUXE Q9450@3.2GHz 8GB GTX650Ti Xonar ST(2xLME49990/2xLM4562NA) Ubuntu 14.04
HeadFi: Sennheiser HD600 / NAD Stereo Preamplifier 116 Lur: Galaxy S5 Charcoal Black ZX-700/MH1C
the squonk är inte uppkopplad
2004-04-06, 09:40   #48

Widde

Medlem

Widdes avatar

Plats: Sverige

Registrerad: sep 2003

Gillar detta nya bios, har fått en ökning på ca 5 FPS i FarCry. Ska se om jag kan klocka mer än 10,5x220 i 2-2-3-11.

Edit: Har nått 10,5x225 med 2-2-3-11 ska testa med lite slappare timings sen.

/Martin
Widde är inte uppkopplad
2004-04-06, 12:17   #49

kTa

Medlem

kTas avatar

Plats: Borlänge

Registrerad: aug 2003

Tycker ni nämner flera olika biosa nu...blir så snurrig så...jag måste sp....
Vilken e de som gäller nu eller vilken rekomenderar ni?
__________________
[AsusP7P55D[i5-760@4.00Ghz[Kingtiger2x2Gb@9-9-9-24-1600Mhz[6870@ CF]
kTa är inte uppkopplad
2004-04-06, 12:25   #50

malicious

Medlem

maliciouss avatar

Registrerad: dec 2002

Jag rekommenderar inget då moderkortet är paj just nu.
malicious är inte uppkopplad
2004-04-06, 12:27   #51

2000+

Medlem

2000+s avatar

Plats: Eskilstuna

Registrerad: mar 2003

Citat:
Ursprungligen inskrivet av malicious
Jag rekommenderar inget då moderkortet är paj just nu.

Aj fan, vad hände?
__________________
”Det krävs talang för att lira hårdrock medan det räcker med en taskig barndom för att spela hiphop”
2000+ är inte uppkopplad
2004-04-06, 12:30   #52

malicious

Medlem

maliciouss avatar

Registrerad: dec 2002

Jag har ingen aning. Klantade mig någonstans och det är det jag försöker lista ut nu.
malicious är inte uppkopplad
2004-04-06, 14:03   #53

the squonk

Medlem

the squonks avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: mar 2004

För hög V-dimm ? Det var det som dödade Tic Tac:s egen bräda ...
Är det helt dött ?

Senast redigerad av the squonk 2004-04-06 klockan 14:08.
__________________
WS: P8Z68 DELUXE/GEN3 i7 2600K@5049MHz H2O 16GB GTX680@770(1111/1202/6508) S.blaster Z
Linux: P5Q DELUXE Q9450@3.2GHz 8GB GTX650Ti Xonar ST(2xLME49990/2xLM4562NA) Ubuntu 14.04
HeadFi: Sennheiser HD600 / NAD Stereo Preamplifier 116 Lur: Galaxy S5 Charcoal Black ZX-700/MH1C
the squonk är inte uppkopplad
2004-04-06, 14:45   #54

malicious

Medlem

maliciouss avatar

Registrerad: dec 2002

Det är inte helt dött, men jag kommer inte förbi "ambulansen".
malicious är inte uppkopplad
2004-04-06, 17:04   #55

the squonk

Medlem

the squonks avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: mar 2004

Och det hjälper inte att från "ambulansläge" trycka reset och hålla insertknappen intryckt när den bootar om ? Clearat cmos med bygel har du förstås redan gjort ? Jag hade liknande problem, jag hade fått ett korrupt bios(PR3ACH3R-BIOS). Det funkade att plocka ur bioskapseln och sätta in den i en annan NF7-bräda "under drift" och flasha med Flashmenu inifrån Windows och sen sätta tillbaka den i min bräda. Men det vore lugnare att äga en bios-saviour .. hoppas du inte åkt på ngt hw-fel ?
__________________
WS: P8Z68 DELUXE/GEN3 i7 2600K@5049MHz H2O 16GB GTX680@770(1111/1202/6508) S.blaster Z
Linux: P5Q DELUXE Q9450@3.2GHz 8GB GTX650Ti Xonar ST(2xLME49990/2xLM4562NA) Ubuntu 14.04
HeadFi: Sennheiser HD600 / NAD Stereo Preamplifier 116 Lur: Galaxy S5 Charcoal Black ZX-700/MH1C
the squonk är inte uppkopplad
2004-04-06, 18:17   #56

malicious

Medlem

maliciouss avatar

Registrerad: dec 2002

Jag tippar på att jag satt i minnet åt fel håll i moderkortet och bränt något. Bara att köpa nytt.
malicious är inte uppkopplad
2004-04-07, 22:49   #57

Henrix

Medlem

Plats: Norrköping

Registrerad: mar 2003

the squonk: vad va det för bios eller snarare vad va det för länk som var fel innan? Vad va skillnaden på det å tictacs?? Jag tror jag flashade datont med det bios där länken va fel iallefall =(
Henrix är inte uppkopplad
2004-04-08, 05:51   #58

the squonk

Medlem

the squonks avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: mar 2004

Det enda felet var att det var ett äldre Tic Tac-bios, och inte det nyaste som vi pratade om, men det skall inte vara något fel på det äldre bioset funktionsmässigt. Bara att det inte var det vi pratade om
__________________
WS: P8Z68 DELUXE/GEN3 i7 2600K@5049MHz H2O 16GB GTX680@770(1111/1202/6508) S.blaster Z
Linux: P5Q DELUXE Q9450@3.2GHz 8GB GTX650Ti Xonar ST(2xLME49990/2xLM4562NA) Ubuntu 14.04
HeadFi: Sennheiser HD600 / NAD Stereo Preamplifier 116 Lur: Galaxy S5 Charcoal Black ZX-700/MH1C
the squonk är inte uppkopplad
2004-04-10, 22:55   #59

Zunken

Medlem

Zunkens avatar

Registrerad: jun 2003

Dock kom jag upp i 240FSB med Bioset från första sidan (Kunde säkert gå högre, provade ej mer)

Kör den i 230 nu då det blev lite för varmt annars.

Edit: Efter lite testande har jag kommit fram till att den är stabil i 225 FSB, allt över det är inte särskilt stabilt. Är ändå nöjd då jag med det förra bioset bara kunde köra 213 FSB.

Senast redigerad av Zunken 2004-04-10 klockan 23:26.
Zunken är inte uppkopplad
2004-04-11, 03:21   #60

Thompa Bompa

Medlem

Thompa Bompas avatar

Plats: Örebro

Registrerad: mar 2003

Jag tycker också om detta bios. Innan kunde jag inte köra prime95 stabilt i det testet som testar minnena mest (programmet hoppade bara ur) - men nu fungerar det testet perfekt. Körde det under natten i ca 12h utan problem... mer orkade jag inte just då. Tänkte testa att köra upp i högre hastigheter än 200 nu och se vad som händer
Thompa Bompa är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb