Permalänk
Medlem

EcoGuard trådlös temperatursensor

Jag har fått en EcoGuard trådlös temperatursensor monterad i min lägenhet som tydligen används för att centralt kunna styra temperaturen bättre vilket ska ge energibesparingar. Men jag skulle ju själv vilja läsa av temperatursensorn, någon som har lyckats med det?

Databladet säger radiokommunikation på 433,050-434,790MHz och GFSK modulation. Frekvensen låter väldigt standard men modulation har jag ingen aktuell kunskap om och jag antar att det finns ett datalänksprotokoll ovanpå radiolänken. Jag skulle ju kunna öppna sensorn och titta på hur den ser ut inuti men troligen är det bara en programmerbar krets vars utseende egentligen inte bidrar med någon direkt kunskap om hur man läser av sensorn.

Permalänk
Medlem

Det borde väl funka med en Tellstick exempelvis.

Visa signatur

Cisco - Linux - VMWare
-- Citera mig om ni vill få återkoppling --

Permalänk
Medlem
Skrivet av deegan:

Det borde väl funka med en Tellstick exempelvis.

Kan det vara så enkelt tro? Jag trodde att en Tellstick, antar att vi pratar om Duo modellen nu, bara kunde läsa av vissa sensorer och om sensorn inte finns med på listan är så är det kört så att säga. Kan man få en Tellstick att dumpa ut rådatan så att man kan analysera den bäst man vill?

Annars så har jag hittat en "Software Defined Radio Receiver USB Stick - RTL2832 w/R820T" hos Adafruit som verkar vara som gjord för detta. Det blir nog att beställa hem lite saker.

Permalänk
Medlem

Kan rekommendera denna https://www.m.nu/rfxcom-c-32_94.html
Och sen kör du in http://domoticz.com/ så kan du nog lyssna av den