Sidan 3 av 3 12 3
 
Verktyg Visningsval
2013-03-04, 11:06   #61

cloned

Medlem

cloneds avatar

Plats: örebro

Registrerad: nov 2006

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Atlas Tasume Visa inlägg
I min mening är det bra. Konsoler så som Xbox och PS har varit något av en märklig idé, en platform som försöker vara PC men samidigt inte alls kan vara det. Konsoler är för casuals, och casuals är den största marknaden och det har gjort att samma spel har utvecklats till både konsol och PC vlket har gett oss kassa portar och nerdummade spel.

Om mobil och surfplatteplatformen snor de flesta casuals så kan man hoppas att konsoler blir mindre och mindre värt att utveckla till. Mobila platformar är något som är väldigt annorlunda gämnfört emot en PC, ungefär på samma vis som Nintendos platformar är väldigt olik PC.

Min poäng är: Om mobilt tar över efter konsoler så borde vi får två olika marknader åtskillda från varandra. PC och mobil, som inte konkurrerar med varandra.
Vad är argumentet för att konsoler är för "casuals" och PC inte skulle vara det? Skulle tippa på att de som använder PC:n till att spela och som samtidigt kan kallas "hardcore" är en försvinnande liten minoritet. Kollar man vilka spel som toppar försäljningslistorna för konsolerna så är det ju inte Farmville kloner direkt. Vad som sedan gör valfritt "skjut skallen av alla" FPS till PC till smartare spelupplevelser än Journey, Heavy Rain, Flower, Ni No Kuni etc kan man ju också debattera.

Om mobil och surfplatteplattformarna kommer sno åt sig de flesta "casuals" så är det nog så att det är PC:n som den ser ut idag som kommer få stryka på foten. När nu mer och mer av det som PC:n främst har använts för går att sköta med en surfplatta ,dvs casualspel, surf, ordbehandling mm så finns det mindre och mindre anledningar för en konsument utan datorintresse att skaffa en stor och dyr PC. Jag tror inte heller att den så kallade hardcore marknaden för PC kommer att vara tillräckligt lönsam för att rädda kvar PC:n som den är idag.

Dessutom börjar ju konceptet med en kraftfull uppgraderingsbar PC att bli ganska förlegad. Fler och fler tjänster flyttar online och körs inte ens på den lokala hårdvaran, även spel. Snart räcker det med en simpel klient att streama tjänsterna till. Varför skall man då kosta på datorn svindyra och ineffektiva grafikkretsar och processorer som ändå aldrig riktigt uppnår sin fulla potential?
cloned är inte uppkopplad
2013-03-04, 11:21   #62

ozo64

Medlem

Registrerad: dec 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av HazZarD Visa inlägg
Nintendo har inte gjort mycket vettigt sen 80 talet direkt.. ständigt efter sony och microsoft och så lär det väl stanna..
Efter i prestanda ja. När det gäller tjäna pengar på spel så är de ljusår före.
ozo64 är inte uppkopplad
2013-03-04, 11:25   #63

ozo64

Medlem

Registrerad: dec 2005

Angeånde de låga siffrorna för konsoller. Det beror helt enkelt på att det är galna kostnader bara för ett devkit och sen tillkommer kostnader för att publicera spelen på konsollerna + extra kostnader för varenda patch och dlc.
Små utvecklare har inte en chans att släppa spel på de platformarna.

Därför Ouya fått så hög % också. Kostar ingenting att utveckla till.
ozo64 är inte uppkopplad
2013-03-04, 11:26   #64

ozo64

Medlem

Registrerad: dec 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Kuvion Visa inlägg
Det jag tyckte var anmärkningsbart i graferna var ju hur högt steambox låg, 45% av utvecklarna var intresserade av den. Om intresset verkligen är så stort lär det ju komma massor av spel för linux i framtiden.
Billigare utveckling till PC helt enkelt.
ozo64 är inte uppkopplad
2013-03-04, 18:05   #65

martinot

Medlem

martinots avatar

Plats: The space-time continuum

Registrerad: maj 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av cloned Visa inlägg
Om mobil och surfplatteplattformarna kommer sno åt sig de flesta "casuals" så är det nog så att det är PC:n som den ser ut idag som kommer få stryka på foten. När nu mer och mer av det som PC:n främst har använts för går att sköta med en surfplatta ,dvs casualspel, surf, ordbehandling mm så finns det mindre och mindre anledningar för en konsument utan datorintresse att skaffa en stor och dyr PC.
Inte enligt statistik och trender (se underlag för artikeln nedan). Det verkar som om PC som spelplattform har lite av ett uppsving just nu på bekostnad av konsollerna). Detta vet även Microsoft och Sony. Därav att de:

1. Satsar på film, musik och annan underhålling som prioriterat område för nästa generations konsoller.

2. Väljer att basera sig på X86 och PC-komponenter för att:
a. Hålle nere utvecklingskostnaderna på en mer prispressad marknad.
b. Sänka kostnad och förenkla för spelutvecklare.
c. Dra nytta av PC-utvecklare och enklare porta titlar (tex Indie-utvecklare).Både analyser och agerande ifrån MS och Sony ger fullt stöd för denna trend.

Däremot så håller jag helt med att PC är påväg bort som dominerande IT-verktyg. Iaf för privatpersoner. Själv skriver jag detta på min iPad, och numera så använder jag nog min iPad 90% och dator 10% av tiden (privat - jobbmässigt är det omvänt förhållande).

mvh,
martin
__________________
OSX.9.5: MacBook Pro Retina 15" [4x Core i7, GT 650M], W8.1: ThinkPad X1 Carbon Touch [3G], Surface Pro 2 [512GB], HP Stream 7 [32GB], iOS7/8: iPad New/3 [32GB], iPad Mini Retina/2 [128GB], iPhone 5 [64GB], WP8.1: Lumia 1020, HTC 8X
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
martinot är inte uppkopplad
2013-05-12, 23:13   #66

Murpie

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: dec 2007

Avser grafen antal utvecklare eller mängd pengar? Kan tänka mig att mer pengar spenderas på att utveckla spel till konsoler än till webb-baserade spel?
Murpie är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb