Verktyg Visningsval
2012-04-29, 02:08   #1

imme_ros

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: dec 2011

Asus Maximus IV Extreme P67 update FAIL. Snälla hjälp!


Hej gott folk. Nu är de så här att jag plötsligt fick för mig att uppdatera bios så här på kvällskvisten.
Gick in på Asus hemsida och laddade ner senaste bios-versionen (3208) och kopierade den till min usb.

Startade om datorn, gick in på bios och EZ Flash. Valde uppdateringen och så började den uppdatera.
Datorn startades om..men så plötsligt kom de en ruta fram där de stod "Reading Failed" inne i EZ Flash. Jag kommer alltså inte in på bioset eller windows längre utan endast till EZ Flash..och där kommer rutan upp hela tiden.

Någon som varit med om detta innan och kan dela me sig av en lösning som inte innebär skrotning av min kära moderkort? :/

Kan tilläggas att bios-versionen tillhör min moderkort
all hjälp uppskattas!

Senast redigerad av imme_ros 2012-04-29 klockan 02:19.
__________________
Intel i7 2600k (ej klockad) | Asus Maximus IV Extreme P67 | Asus Geforce GTX 590 | Cooler Master HAF X Big Tower | Corsair Vengeance 16Gb | OCZ SSD Vertex3 120GB MAX IOPS | Corsair AX 850W 80+ Gold Modulär | Cooler Master Hyper TX3 CPU cooler | Windows 7 Home Premium 64-bit | CM Storm Spawn mus |
imme_ros är inte uppkopplad
2012-04-29, 03:03   #2

Skillz

Medlem

Skillzs avatar

Plats: SWECLOCKERS / Stockholm

Registrerad: dec 2001

Har du gjort en CMOS reset? Det bör man alltid göra efter en BIOS uppdatering.

Vad har du använt för USB minne? Vilken storlek på hela minnet?
__________________
HP Elitebook / W8Prox64 @ Intel® SSD 520 Series 180GB - Intel® Core™ i7 3.5GHz 8GB | DDR3 1600MHz | WiFi/BT +WWAN/GPS | Inel HD[B]4000 | Xbian @ Raspberry Pi 512MB
Skillz är inte uppkopplad Folding
2012-04-29, 05:23   #3

imme_ros

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: dec 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Skillz Visa inlägg
Har du gjort en CMOS reset? Det bör man alltid göra efter en BIOS uppdatering.

Vad har du använt för USB minne? Vilken storlek på hela minnet?
Hej Skillz och tack för ditt svar!

jag gjorde reset samt clearade CMOS och formaterade usb:n till FAT32. Satte in usb i datorn och startade..denna gången blev uppdateringen lyckat. Bör jag reseta CMOS igen?
Använde en ADATA 3.0 usb sticka på totalt 16gb.

Vad jag lärt mig av detta...usb:n bör vara FAT32

men återigen, bör jag reseta CMOS nu efter uppdateringen?

mvh Imme
__________________
Intel i7 2600k (ej klockad) | Asus Maximus IV Extreme P67 | Asus Geforce GTX 590 | Cooler Master HAF X Big Tower | Corsair Vengeance 16Gb | OCZ SSD Vertex3 120GB MAX IOPS | Corsair AX 850W 80+ Gold Modulär | Cooler Master Hyper TX3 CPU cooler | Windows 7 Home Premium 64-bit | CM Storm Spawn mus |
imme_ros är inte uppkopplad
2012-04-29, 09:31   #4

Skillz

Medlem

Skillzs avatar

Plats: SWECLOCKERS / Stockholm

Registrerad: dec 2001

Citat:
Ursprungligen inskrivet av imme_ros Visa inlägg
Hej Skillz och tack för ditt svar!

jag gjorde reset samt clearade CMOS och formaterade usb:n till FAT32. Satte in usb i datorn och startade..denna gången blev uppdateringen lyckat. Bör jag reseta CMOS igen?
Använde en ADATA 3.0 usb sticka på totalt 16gb.

Vad jag lärt mig av detta...usb:n bör vara FAT32

men återigen, bör jag reseta CMOS nu efter uppdateringen?

mvh Imme


Lugnt

Hehe du förstod vad jag ville komma med när jag frågade vad ditt USB-minne var för storlek.. tänkte säga att FAT32 bör det såklart vara, vissa större stickor är inte alltid det..

Alltid rekomenderat att göra en CMOS reset efter en uppdatering. Men egentligen inte något som alltid behövs (när det går bra).

Kul att du löste det i alla fall!
__________________
HP Elitebook / W8Prox64 @ Intel® SSD 520 Series 180GB - Intel® Core™ i7 3.5GHz 8GB | DDR3 1600MHz | WiFi/BT +WWAN/GPS | Inel HD[B]4000 | Xbian @ Raspberry Pi 512MB
Skillz är inte uppkopplad Folding
2012-04-29, 10:39   #5

Decoman

Medlem

Plats: Oslo, Norge

Registrerad: aug 2008

Åja, jeg skjønner nå at det har kommet en ny bios versjon (3208) 27 april. Ikke noe jeg våger å bruke før andre viser at det er greit.

Apropos bios, det er jo slik at dette hovedkortet har to bios brikker. Er visst bare å trykke på en knapp for å switche til bios nr 2.

Er det noen som vet om samme bios bør flashes to ganger etter hverandre når man går fra bios 2.xx til bios 3.xx? Mener å ha lest noe om "dette" på et forum. Tror det muligens hadde å gjøre med ME7 og ME8 hvis ikke jeg husker feil.

Senast redigerad av Decoman 2012-04-29 klockan 10:45.
Decoman är inte uppkopplad
2012-04-29, 14:43   #6

Saturn

Medlem

Saturns avatar

Plats: Gbg

Registrerad: maj 2007

Flashade precis nytt bios (3208) till mitt moderkort Asus Maximus IV Extreme P67, fick också "Reading Failed" när jag använde EZ flash.
Flashade bios en gång till, då fungerade det. Update successful, stod det även första gången.
Saturn är inte uppkopplad
2012-04-29, 14:55   #7

Skillz

Medlem

Skillzs avatar

Plats: SWECLOCKERS / Stockholm

Registrerad: dec 2001

Kanske skulle uppdatera jag med då
__________________
HP Elitebook / W8Prox64 @ Intel® SSD 520 Series 180GB - Intel® Core™ i7 3.5GHz 8GB | DDR3 1600MHz | WiFi/BT +WWAN/GPS | Inel HD[B]4000 | Xbian @ Raspberry Pi 512MB
Skillz är inte uppkopplad Folding
2012-04-29, 16:17   #8

Decoman

Medlem

Plats: Oslo, Norge

Registrerad: aug 2008

Apropos Asus Maximus IV Extreme P67, har dere alvorlige problem med USB 3.0?

Har lest opp og ned i forum men skjønner ennå ikke om det er brukerfeil, biosfeil, feil volt i bios eller andre ting som gjør at en rekke folk synes å miste funksjonen i en eller flere usb 3.0 porter.

Det kan jo tenkes at flere folk har vært uheldige og sitter med et dårlig hovedkort, at de har glemt å stille inn ting riktig i bios, at de surrer med driver oppdateringer, eller at det ikke finnes/er gitt nok strøm til i usb 3.0 portene, men omfanget av det hele er fremdeles uklart for meg.
Decoman är inte uppkopplad
2012-04-29, 16:24   #9

sirnicke

Medlem

sirnickes avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: jun 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Decoman Visa inlägg
Apropos Asus Maximus IV Extreme P67, har dere alvorlige problem med USB 3.0?

Har lest opp og ned i forum men skjønner ennå ikke om det er brukerfeil, biosfeil, feil volt i bios eller andre ting som gjør at en rekke folk synes å miste funksjonen i en eller flere usb 3.0 porter.

Det kan jo tenkes at flere folk har vært uheldige og sitter med et dårlig hovedkort, at de har glemt å stille inn ting riktig i bios, at de surrer med driver oppdateringer, eller at det ikke finnes/er gitt nok strøm til i usb 3.0 portene, men omfanget av det hele er fremdeles uklart for meg.
Well, jag har och har haft en del problem med USB-portarna - främst att mus/tangentbord inte hittas i Windows förrän några minuter. Dessutom vill den inte inse att den interna USB3-headern är USB3, utan behandlar den som USB2.
__________________
Corsair 650D | Maximus IV Extreme | i5 2500k | 16GB Corsair Vengeance LP | Corsair H100 | 2x Corsair Force GT 120GB i Raid-0 | Enermax Cluster | Lamptron FC5 V2 | Asus GTX 680 DirectCU II TOP | Seagate 2TB | Corsair AX850 | Dell UltraSharp U2711 | Dell 2407WFP | Logitech G510 & G35 | Mionix Naos 5000
sirnicke är inte uppkopplad
2012-04-29, 16:52   #10

Skillz

Medlem

Skillzs avatar

Plats: SWECLOCKERS / Stockholm

Registrerad: dec 2001

Citat:
Ursprungligen inskrivet av sirnicke Visa inlägg
Well, jag har och har haft en del problem med USB-portarna - främst att mus/tangentbord inte hittas i Windows förrän några minuter. Dessutom vill den inte inse att den interna USB3-headern är USB3, utan behandlar den som USB2.
Hade också detta problem förut, när jag körde med minnen som inte riktigt var kompatibla, när jag köpte nya minnesstickor så har det funkat alldeles utmärkt!

Så jag gissar på att inkompatibla minnen kanske ligger bakom detta problem?! Eftersom det problemet har försvunnit helt och hållet för mig.
__________________
HP Elitebook / W8Prox64 @ Intel® SSD 520 Series 180GB - Intel® Core™ i7 3.5GHz 8GB | DDR3 1600MHz | WiFi/BT +WWAN/GPS | Inel HD[B]4000 | Xbian @ Raspberry Pi 512MB
Skillz är inte uppkopplad Folding
2012-04-29, 16:54   #11

sirnicke

Medlem

sirnickes avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: jun 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Skillz Visa inlägg
Hade också detta problem förut, när jag körde med minnen som inte riktigt var kompatibla, när jag köpte nya minnesstickor så har det funkat alldeles utmärkt!

Så jag gissar på att inkompatibla minnen kanske ligger bakom detta problem?! Eftersom det problemet har försvunnit helt och hållet för mig.
Kan hända, men när jag kör samma sticka i de bakre portarna och i andra datorer funkar det finfint. Konstigt anyhow!
__________________
Corsair 650D | Maximus IV Extreme | i5 2500k | 16GB Corsair Vengeance LP | Corsair H100 | 2x Corsair Force GT 120GB i Raid-0 | Enermax Cluster | Lamptron FC5 V2 | Asus GTX 680 DirectCU II TOP | Seagate 2TB | Corsair AX850 | Dell UltraSharp U2711 | Dell 2407WFP | Logitech G510 & G35 | Mionix Naos 5000
sirnicke är inte uppkopplad
2012-04-29, 17:10   #12

Skillz

Medlem

Skillzs avatar

Plats: SWECLOCKERS / Stockholm

Registrerad: dec 2001

Citat:
Ursprungligen inskrivet av sirnicke Visa inlägg
Kan hända, men när jag kör samma sticka i de bakre portarna och i andra datorer funkar det finfint. Konstigt anyhow!
Bara för att dom funkar i andra moderkort betyder inte att de funkar felfritt på alla Vore kul att se om du kunde låna några stickor som är kompatibla enligt asus maxmus 4 extreme listan över stickor och prova i datorn för att se om det avhjälper ditt problem! Då vet man i alla fall med all säkerhet vad problemet är
__________________
HP Elitebook / W8Prox64 @ Intel® SSD 520 Series 180GB - Intel® Core™ i7 3.5GHz 8GB | DDR3 1600MHz | WiFi/BT +WWAN/GPS | Inel HD[B]4000 | Xbian @ Raspberry Pi 512MB
Skillz är inte uppkopplad Folding
2012-04-29, 17:17   #13

sirnicke

Medlem

sirnickes avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: jun 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Skillz Visa inlägg
Bara för att dom funkar i andra moderkort betyder inte att de funkar felfritt på alla Vore kul att se om du kunde låna några stickor som är kompatibla enligt asus maxmus 4 extreme listan över stickor och prova i datorn för att se om det avhjälper ditt problem! Då vet man i alla fall med all säkerhet vad problemet är
Nu hänger jag inte med - vilken lista?
__________________
Corsair 650D | Maximus IV Extreme | i5 2500k | 16GB Corsair Vengeance LP | Corsair H100 | 2x Corsair Force GT 120GB i Raid-0 | Enermax Cluster | Lamptron FC5 V2 | Asus GTX 680 DirectCU II TOP | Seagate 2TB | Corsair AX850 | Dell UltraSharp U2711 | Dell 2407WFP | Logitech G510 & G35 | Mionix Naos 5000
sirnicke är inte uppkopplad
2012-04-29, 17:21   #14

Decoman

Medlem

Plats: Oslo, Norge

Registrerad: aug 2008

Lurer på om det kan være lista som finnes et sted på Asus sin nettside, eller bare den som finnes i manualen på side 2-7.
Decoman är inte uppkopplad
2012-04-29, 17:23   #15

Skillz

Medlem

Skillzs avatar

Plats: SWECLOCKERS / Stockholm

Registrerad: dec 2001

http://www.asus.com/Motherboards/Int...V_Extreme/#MSL
__________________
HP Elitebook / W8Prox64 @ Intel® SSD 520 Series 180GB - Intel® Core™ i7 3.5GHz 8GB | DDR3 1600MHz | WiFi/BT +WWAN/GPS | Inel HD[B]4000 | Xbian @ Raspberry Pi 512MB
Skillz är inte uppkopplad Folding
2012-04-30, 00:22   #16

Decoman

Medlem

Plats: Oslo, Norge

Registrerad: aug 2008

Jeg har lest et par steder at volt på ny bios kan vise seg å være alt for høy. Er visst slik at man skal måtte resette bios etter bios oppdatering, tja, kanskje for å unngå forskyvede tallverdier.
Decoman är inte uppkopplad
2012-04-30, 11:24   #17

Skillz

Medlem

Skillzs avatar

Plats: SWECLOCKERS / Stockholm

Registrerad: dec 2001

Uppdaterade till 3208 nyss, och fick givetvis samma fel som er. Reading failed!
Fick stoppa över bios-filen på en extern hårddisk istället för att ha det på ett litet usb-minne ala 4GB... Konstigt det där!
__________________
HP Elitebook / W8Prox64 @ Intel® SSD 520 Series 180GB - Intel® Core™ i7 3.5GHz 8GB | DDR3 1600MHz | WiFi/BT +WWAN/GPS | Inel HD[B]4000 | Xbian @ Raspberry Pi 512MB
Skillz är inte uppkopplad Folding
2012-05-03, 09:00   #18

tompatomp

Medlem

Registrerad: okt 2004

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Saturn Visa inlägg
Flashade precis nytt bios (3208) till mitt moderkort Asus Maximus IV Extreme P67, fick också "Reading Failed" när jag använde EZ flash.
Flashade bios en gång till, då fungerade det. Update successful, stod det även första gången.
Tack som fan, jag hade samma problem, men det funkade för mig med när jag flashade en gång till!
Började tänka tankar som "nu måste jag nog köpa nytt moderkort" :/
__________________
CPU: Intel i5 2500K 4.6Ghz, GPU: Asus GTX580 912/1824/2200, MB: Asus Sabertooth P67, Minne: 8Gb Corsair Vengance 1600mhz, Chassi: Corsair 600T, Disk: Corsair SSD Force Series GT 120GB, Western Digital Caviar Green 2TB.
tompatomp är inte uppkopplad
2012-05-03, 10:47   #19

Decoman

Medlem

Plats: Oslo, Norge

Registrerad: aug 2008

Dette hovedkortet har to bios brikker, så i verste fall kan en jo stoppe og heller bare gå tilbake å bruke brikke nr. 2 (en trykker på en knapp for å switche mellom dem på hovedkortet)-
Decoman är inte uppkopplad
2013-08-20, 20:44   #20

Creater123

Medlem

Creater123s avatar

Plats: Hagfors

Registrerad: sep 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Skillz Visa inlägg
Lugnt

Hehe du förstod vad jag ville komma med när jag frågade vad ditt USB-minne var för storlek.. tänkte säga att FAT32 bör det såklart vara, vissa större stickor är inte alltid det..

Alltid rekomenderat att göra en CMOS reset efter en uppdatering. Men egentligen inte något som alltid behövs (när det går bra).

Kul att du löste det i alla fall!
Tack för att du finns
Har gjort samma fel
__________________
CPU: AMD Phenom II X4 955 Black Edition Cpu-Kylare: Antec Kühler H2O 620
GPU: XFX Radeon HD 5770 1GB GDDR5 PSU: Chieftec Nitro Series BPS-550C 550W PSU
HDD: Western Digital 1TB 3,5 ''Minne: Corsair 8gb 1600mhz VENGEANCE CL9
Modekort: Gigabyte GA-970A-UD3, Socket-AM3+Chassi: Fractal Design Define r4
Creater123 är inte uppkopplad
2013-08-22, 00:44   #21

Megacrash

Medlem

Plats: Nangijala

Registrerad: okt 2009

Citat:
Ursprungligen inskrivet av tompatomp Visa inlägg
Tack som fan, jag hade samma problem, men det funkade för mig med när jag flashade en gång till!
Började tänka tankar som "nu måste jag nog köpa nytt moderkort" :/
Samma sak hände mig nyss, shit vad orolig jag vart^^
Megacrash är uppkopplad nu
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb